Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Kipróbáltam a fedora 31-est, borzalom :O A telepítője, partícionálója is :O viszont a gnome alapból waylandes rajta.
    Szerintem a SuSe-nak van a legnormálisabb telepítője, partícionálója, és a majdnem fullosan működő Plasma wayland session is jó pont(a firefox kifagy alatta de minden más pl clementine is, megy). Archon azért nem fut a clementine és egy sor másik QT5 app Plasma waylanden mert a rendszer nem tudja betölteni a qt wayland platform plugint, sokat googleztam a hibaüzenetre, meg is próbáltam a talált megoldásokat de semmi nem segített.
    Egyedül úgy működik majd' minden QT-s app waylanden ha a QT_QPA_PLATFORM=xcb változó be van töltve az /etc/environments-ben. De ezzel agyon is van vágva a wayland, mert így ugyan futnak az eddig nem futó Qt alkalmazások waylanden, de fagyogatnak egy idő után.
    Amúgy a wiki QT5 alkalmazásokhoz a QT_QPA_PLATFORM=wayland-egl változót ajánlja vagy lehet még jó a QT_QPA_PLATFORM=wayland is, de ezeket a plugineket nem tudja betölteni Arch-on a plasma. Ha a QT_QPA_PLATFORM=xcb változó be van kapcsolva akkor a szokásos méretű az egérkurzor, de ha ez a változó nincs bekapcsolva(ez az alapértelmezés) akkor az egérkurzor nagy méretű, ez jelzi ha tiszta plasma wayland sessionben vagyunk X emuláció nélkül. Tumbleweed-en nagyméretű volt az egérkurzor a Plasma wayland sessionban, tehát nem volt bekacsolva az X emuláció a QT5 appoknak, a clementine így is szépen futott.

Ilyen mélyen nem vágom egyik rendszert sem, mint Te. Úgy látom az Open SuSe most favorit nálad. Anno engem nem fogott meg, viszont van egy fork-ja is (ha lehet így mondani). Lehet találkoztál már vele, a Gecko Linux-ról lenne szó.
    [link]
    Ha van kedved és időd megnézni ebben a kontexusban, mint a Fedora-OpenSuSe összehasonlítást.
    Igazából akkoriban még ennyire sem voltam képben a témában és nem jött át, hogy Gecko-ék mit tesznek hozzá az eredetihez. Nekem csak annyi maradt meg, hogy default Ubuntu betűkészlettel operálnak és több minden van "összegerebjézve", mindazokból a kellékekből, amiket az anya rendszerre utólag kell feltenni. Ilyen volt a Korora is a Fedora-ra épülve, már egy ideje inaktívak.

Új hozzászólás Aktív témák