Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz Real_Necro #14624 üzenetére
van itthon narancsos nurofen meg epres paracetamol (valami angliából) de gyógyszert csak legvégső esetben hajlandó adni a feleségem a gyereknek, és 5 nap ordításos elalvás még nem számít legvégső esetnek
a fogfájást azért zárnám ki, mert nem rág annyira mint amikor észleltük, hogy jön neki, és eddig a metszőfogak 1-2 nap alatt áttörték az ínyt, de az egészen más időszak volt, ott napközben is nyűgös volt, meg rágott amit ért. ez most nincs, és a fürdetés meg az utolsó szopi közötti 1-1,5 órában is elvan csendesen, nézelődik ha mesélek neki, vagy csak üldögél az ölemben és nézi anyát, hogy vacsorát csinál, vagy ilyesmi. és jön az utolsó szoptatás, majd utána a "haláltusa" az alvással.
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
kérdeznék egyet én is
fiam 9 hónapos, és pár napja azzal küzdünk, hogy nem akar elaludni
eddig a napi rutin úgy nézett ki, hogy fürdés (fél nyolc körül) kis játék vagy mese aztán a napi utolsó szopizással elalvás (belealvás).
ez változott meg úgy, hogy a szopizás után nemhogy nem alszik el, de feléled (hiába a csökkentett fényerejű helység, a nyugtató közeg és a teljes ingermentesség) és onnan jön kb egy óra szenvedés nyüszögéssel, forgolódással és néha vigasztalhatatlan ordítással.
persze ha elalszik, akkor végig alussza az éjszakát, ahogy eddig is (tudom, szerencsések vagyunk, le is kopogtam) ma reggel is fél nyolckor kelt miután tegnap fél 11-kor sikerült végre elaludnia. csak kézben ringatva hajlandó egyébként kifáradás után elaludni, se babakocsiban tologatva, se a kiságyba letéve nem jó: csak artikulálatlan üvöltésben lesz részünk.
egyelőre nem akarjuk a sírni hagyós módszert kipróbálni, szóval próbáljuk csendesíteni, de sikertelenül. és mondom, mintha egy kapcsolót átkapcsoltak volna rajta, egyik napról a másikra.ötlet?
nincs a hozzátáplálásban bevezetve semmi olyan, ami ennyire zavarhatná, illetve napközben elalszik normálisan (szopizás után, persze) 8 foga jött ki eddig, de ha az zavarná, akkor már korábban is kellene ennek jelei legyenek, nem? csak mert a fürdetés után néha alig tud ébren maradni addig, amíg megszoptatja az anyja, látom, hogy majd lecsukódik a szeme.
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
válasz gubisadam #14589 üzenetére
szintén zenész, izgultam a folyosón, de a műtő melletti kis szobában már a születés után kb 30mp-el a kezembe vehettem a gyereket. fel sem fogtam, olyan gyorsan igazából
-
-
addikt
-
addikt
válasz Drughi #14477 üzenetére
egy KinderKraft Junior? isofix-es (hátha van a nagszülő autójában bekötési pont)
igaz 22 ezer, de talán jó lehet
nekünk van más KinderKraft (utazó ágy, hintaágy) azok meglepően jó minőségűek (bár nem csúcs termék)“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
válasz Real_Necro #14446 üzenetére
-
addikt
nekem szerencsém van, az autómat már lehetett úgy konfigurálni, hogy elöl is legyen isofix, így ha egyedül megyek a gyerekkel, akkor elöl ül (légzsák kikapcsolva)
ha ketten megyünk a feleségemmel, akkor a gyerek hátul mögöttem, anya az anyósülés mögött
középre nem tennék még hordozót sem (mondjuk náluk a hordozó vásárlásnál szempont volt az i-Size az meg csak isofix-es helyeken megy)“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
-
addikt
van a Poli-Farbe-nak jóváhagyott víz alapú zománc festéke gyerekjáték festésre [link]
amúgy az a cég akik a karámot készítik csak a weblapjukon ilyen szép, én voltam annak az épületnek a belsejében, egy random indiai motorszerviz tisztább, átláthatóbb és egy komplett Holdra szállásnyi profi szerszámmal rendelkezik hozzájuk képest... rendkívül lehangoló látvány látni azt, hogy hol készülnek, milyen körülmények között. (nyilván a terméket ez nem érinti, de akkor is...)
-
addikt
ezt értem, de mennyi egy lie-flat hordozó?
találtam egy Jané Matrix Light 2-t, 100 ezer plusz 80 ezer a bázistalp, plusz 130 ezer a YoYo váz, plusz az adapter. meg kell egy sport babakocsi, amikortól ül.
emellett nem i-Size kompatibilis, miközben egy Joie i-Gemm 2 talppal együtt az 94 ezer, mellé egy Chrome DLX 150 ezer, és megvagy, sport babakocsival együtt.
és ha nagy babád születik, akkor nem biztos, hogy elfér benne (a fiam még nem tudott ülni, de már alig fért el az egyik, ha nem legnagyobb mózesben)“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
válasz AssAssynn #14299 üzenetére
szerintem nincs univerzális megoldás
egyrészt, mert nagyon nem mindegy, hogy a baba 2,5 kilóval fog születni, vagy 4,5 kilóval
másrészt nem nagyon van olyan élethelyzet, amikor meg lehet úszni a hordozót és a mózeskosarat az első fél évben. ha máskor nem, a védőnőhöz, meg az orvoshoz elmenni kell a hordozó, a kertbe meg nem tudod kivinni a gyereket ha nincs valami, amiben feküdni tud. (a hordozó csak rövid időre alkalmas, órákat azért nem szabad benne tartani a gyereket)
az én feleségem a babakocsiban is altatta (a házban bent is) a mózesben fekvő gyereket, és a BabyDesign Dotty mózeskosara olyan, hogy levéve "bölcsőként" is funkcionál, billegtethető a "lábán" (ezt nem tudom jobban elmondani)
ráadásul 6-8 hónap alatt mindkettőt kinövi, a mózest sokszor azért nem használjátok tovább, mert tud ülni és akkor inkább a sport részébe teszed, de akkor rájössz, hogy a 3in1 babakocsi sportrésze hatalmas, utazni lehetetlen vele, szóval veszel majd egy ilyen travel összecsukható sport babakocsit... kivéve, ha mondjuk egy kombi Superb-ed van, mert abba minden IS belefér hátra.engem megvezetett az asszony, hogy lesz 2 gyerek, vegyünk újonnan babakocsit, mert akkor a mi fiunk fingja először tele, de így fél év elteltével én bizony használtan néznék valamit, a fentiek miatt sokan már fél évesen alig használtan eladják ezeket, gyakorlatilag minimális használati nyommal
a legtöbbet az autós gyerekülések szenvednek, azt nagyon nehéz használtan szépet találni
babakocsiból ha nem szép, akkor vagy már az ötödik gyereket hordják benne, vagy ultra-igénytelen volt a gazdája.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz 2ozzmexy #14295 üzenetére
van egy bizonyos szint, ami felett nem biztonságosabb az egyik ülés a másiknál, vagy az egyik babakocsi a másiknál. ettől függetlenül vannak köztük különbségek anyagfelhasználásban, súlyban, kényelemben vagy használhatóságban (vagy mindben egyszerre)
mióta van i-Size (2013 júliusában mutatták be, a Maxi Cosi volt az első, aki 2013 októberében bemutatta az első i-Size hordozóját) azóta egyértelmű, hogy az R44/04 (ami egy párhuzamosan futó standard) üléseknél az i-Size ülések biztonságosabbak. Pont. [tehát: ez nem vita tárgya, ez tény] az autók ráadásul az EuroNCAP törésteszten akkor kaphatnak maximális pontot, ha i-Size kompatibilisek.
és bizony úgy tűnik, hogy az i-Size üléseknek elkérik az árát. főleg, mert ezekhez isofix bázistalp is kell... szóval a legolcsóbb osanos hordozóhoz képest egy belépő Joie is bizony biztonságosabb.
és az autó csak akkor számít, ha oldalról történik nagy erejű ütközés. de ha a gyerek hátul van, és az ütközés városban, viszonylag kis sebességnél történik frontálisan, akkor egy 20 éves Matizban is több esélye van a gyereknek az i-Size ülésben, mint a sima biztonsági öves hordozóban.[ Szerkesztve ]
-
addikt
mi Baby Design Dotty-t vettünk, arra is van Maxi Cosi adapter, így a hordozónk rámegy
de igazából tökmindegy, mert 7 hónapos a gyerek, és a hordozót kinőtte, a mózest kinőtte, a sport része miatt meg kár volt venni a Dotty-t, mert hatalmas - vehettem is gyorsan angol ebay-ről egy Cosatto Woosh 2-t (Fika Forest színű ) amit az anyja azóta hordoz mindenhova magával, mert kb harmada súlyban és méretben is a Dotty sportüléses részénél....“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
igen, az i-Size kiadásának feltétele, hogy tudjon menetiránynak háttal lenni 18 hónapos korig.
lehet a legegyszerűbb (de hosszú távon biztos költségesebb) megoldás felé megyek el, és megvesszük a gyári új Pearl Pro-t, és majd nézzük hogy alakul a helyzet. max. lövök mellé egy használt isofix talpat“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
autós OFF-bóll jövök, elolvastam az utolsó 2 oldalt gyerekülés témában, de sokkal nem lettem okosabb
az alap kiindulás ez:most van egy hordozónk, ami remek dolog, csak a gyerek lassan kinövi (7 hónaposan 10 kiló és 75 centi) és mivel már tud ülni rendesen, nem szeret beszorítva lenni a hordozóban.
kellene egy autós ülés. a kérdés azonban többrétű. mert mivan, ha lesz még egy gyerek?
a mostani hordozó egy Maxi Cosi Pebble Plus i-Size, a megfelelő 3way Fix talppal, ennyi az adottság.- ehhez vehetnénk egy Pearl Pro i-Size ülést (opcionálisan talppal együtt, használtan vannak 80-90k körül) és akkor lenne 2 talpunk a két autóhoz, nem kellene mindig cserélgetni. viszont ez csak 105 centiig vagy 18kg-ig jó (0+/1 group) szóval kell még mellé legalább egy 2/3-as ülés a későbbiekre. attól függően mikor érkezik meg a kistestvére a hordozót és a kisebb gyerekülést is tudná örökölni
- hagyjam a Pearl Pro-t, és vegyek most egy 1/2/3 group-os ülést, az ki fogja szolgálni ezt a gyereket, aztán meg majd lesz valami, mire a második megszületik (itt csak a hordozót tudja örökölni a kistestvér, hiszen az 1/2/3-as ülésben még a Máté fog ülni mikor a testvére tervben van) ilyenből biztonságos kellene, szóval Cybex Pallas mindenféle verzióit nézegettem, de nem igazán vágom mi a különbség köztük, annyi féle van.
bármi is a megoldás, lehetőleg olyan kellene, ami első ülésre is szerelhető isofix-el (van az autóban) csak sima biztonsági öves megoldásban egyáltalán nem gondolkozom. kicsit félek, hogy a gyerek utálni fogja a beszorítottságot azzal az energia elnyelő bigyóval 18 hónapos koráig (addig kell ugye használni) szóval a Pallas variációk csak tesztelés után jöhetnek szóba, ez kiderült
- top tether: kell? ez gondolom kizárja az első ülésre rögzítést?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest