Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
engine88
aktív tag
Üdv
Most találtam erre a topicra. Hogy itt pH-n mindenre van topic besz@rás21 vagyok, egy ideje már kint élek.. Most azon filózok, hogy szeptemberre hazamenjek-e egyetemet kezdeni, vagy maradjak kint? Mert amilyen helyzetben van most Mo., az elszomorító.
-
engine88
aktív tag
Az a baj nem értelmes papírt szereznék.. Egyre jobban húzok afelé hogy itt kint valami sulit elkezdeni. De ahhoz az angolt még kellene fejleszteni szerintem.
-
engine88
aktív tag
Minden otthoni ezt mondja, hogy haza ne menjek. Lehet igazatok van.
@Picco: Igen, a legfontosabb a nyelv. Ha kijön valaki gyér angollal az is el tudja végezni a minimálbéres munkákat, mert betanulja. Kap érte 6 fontot óránként, heti 35 órába. Elvegetál vele. De egy idő után nagyon bele lehet unni/szürkülni, zombi lesz az ember.
De ha van jó angolod akkor pár hónap a munkahelyen és egy csettintésre már valamilyen manager lehetsz. Ami több pénz, több óra.. Ja és kevesebb meló -
engine88
aktív tag
De még csak 21 éves vagyok.
Sokan azt mondják, hogy előtted az élet még, simán elkezdhetsz egy egyetemet is, ha hazamész.Végülis nem akarok hazamenni, csak néha.. értitek.. ez a bizonytalanság a legrosszabb. Angliában csak a pénz a jó.
2 ismerősöm most költözött haza Mo.-ra 6 év Anglia után, azt mondták ennyi elég volt.[ Szerkesztve ]
-
engine88
aktív tag
Fél éve vagyok csak kint, bátyámhoz jöttem, aki 6.éve él kint, ő segített mindenben.
A lánytól kérdeztem hogy ő szerinte mit kezdenék otthon, nem tudott semmit se mondani.. csak hogy hát majd meglátjuk.. Mondom nekem az nem elég.
Felsőoktatásban max tömegszakot tudnék elvégezni szerintem.. egyszer próbáltam mérnök infó bsc-t, 2 év után kibuktam.Lehet tényleg azt kellene csinálni hogy maradok, 4-5 év alatt megspórolok egy szép nagy összeget, aztán kitudja akkorra mi lesz, lehet hazajövök beszállok valami üzletbe, lehet hogy maradok kint, mert megtaláltam életem melóját amit élvezek, az angol is anyanyelvi lesz, és esetleg még életem nőjét is megleltem Angliában.
-
engine88
aktív tag
Ő nem akar kijönni, még van 2 éve suliból, és szülei azt mondták szóba se jöhet hogy otthagyja idő előtt a sulit. De szerintem egy lány miatt nem fogom beáldozni a jövőm..
Bátyámnál nem vagyok útba, külön szobát fizetek havi 160ért.Mindenféleképpen az lenne a legjobb megoldás, ha suliba járhatnék itt kint, de nagyonnagyon drága. Munkatársam Bachelor of Business Administration-t tanul 12.000fontért, évente vagy félévente nem tudom. Nekem nincs erre pénzem, főleg úgy hogy megtakarítani akarok pénzt.
A nyelvre tényleg rá kellene feküdnöm, vettem is 1 hónapja egy tv aerialt, amivel fogok kb 100 angol adót, és a tv-men be tudtam állítani hogy az összes csatorna feliratozza magát angol felirattal, csak néha késik. Szerintem a legjobb tanulás ha ezeket nézem és olvasom ha nem értem amit mond.
-
engine88
aktív tag
Busszal vagy vonattal lenne célszerű utaznom Coventryből-Londonba? Idő nem számít, pénz igen, lehetőleg átszállás nélkül.
És esetleg menetrendet hol találok? -
engine88
aktív tag
válasz vizirider #9194 üzenetére
Vidékre szavazok, de ott kevesebb a munkalehetőség is.
Mi pl négyen (rokonok) bérlünk egy kétszintes 4 szobás házat egy 30.000-res kisvárosban.
650-et fizetünk a házért, + 300 font az egyéb költség/rezsi.Kb kijön nagyon durván havi 1000fontra, amit negyedelünk. Szerintem simán jó.
-
engine88
aktív tag
eBay-en és Gumtree-n kívül még milyen apróhirdetési oldalt ismertek/ajánlotok?
-
engine88
aktív tag
Mert van külön oldal mindenre?
Nincs konkrét célpontom, csak most pl akarok venni egy telót, és végignézem ebay-t, gumtree-t, és ha van esetleg még apróhirdetési oldal azokat is átnézném. -
engine88
aktív tag
Én 11km-re lakom a munkahelyemtől, ezért vettem egy robogót. (autót túl drága fent tartani)
Robogó: 400fontért vettem, 2006-os 50köbcentis, MOT (műszaki) egy évre 15font, biztosítás havi 11font, roadtax (súlyadó) évi 10font kb.
Birmingham mellett lakok, itt nemsokat esik az eső. Kb mint otthon.
Magyar B jogsival nem lehet itt robogót vezetni, csak egy 100fontos 1 napos tréning (CBT) után. Ezután kapsz egy motoros jogsit, amivel vezethetsz 50köbcentis motort.Én nem tettem le. Rendőrrel még nem találkoztam.
-
engine88
aktív tag
En kb a fizum 80%-at kapom meg. Az elso 5000 fontom nemreg kerestem meg, azutan asszem 700 tax es 160 Nat.insurance volt levonva. Taxot tenyleg vissza tudom igenyelni valahogy?
-
engine88
aktív tag
válasz ficsor001 #9243 üzenetére
HSBC-nél is ingyenes minden. Ilyen kártyám van.
Sőt internet bankingot is kaptam, és figyelem a számlám, semmiért se vonnak le pénzt. -
engine88
aktív tag
De most tényleg ennyire szar a helyzet otthon?
Családommal élek kint, nem tudok Mo-ról semmit, híreket se olvasok. -
engine88
aktív tag
-
engine88
aktív tag
válasz vizirider #9326 üzenetére
vagy még ez: http://www.gocompare.com/
-
engine88
aktív tag
Dolgozik valaki, vagy valakinek az ismerőse buszsofőrként a Stagecoach-nál?
Ha igen, akkor egy PM-et légyszi írjon, csak lenne egy kérdésem. -
engine88
aktív tag
Üdv
Kicist off, de hátha nem csak én járok ebben a cipőben:Bekapcsoltam a TV-men (Samsung D5000) hogy feliratozza az angol műsorokat angolul nyelvtanulás miatt.
Minden adón faszán jön is felirat minden műsorhoz, reklámhoz, de sokszor késik, vagy siet.
Ez mitől lehet?
Antennáról kapom a jelet, freeview adók (TV aerial) -
engine88
aktív tag
Üdv
Ha buszt szeretnék vezetni Angliában, milyen jogsi kell? És hogyan tudnám megszerezni? (akár itt Angliában, akár otthon)
Jelenleg 3 éves magyar B-s jogsim van. -
engine88
aktív tag
Az azért elég szép, hogy egy éves összjáratos London bérlet 3000font, (1.1 millió forint).
Ebből veszel egy kisebb jóállapotú autót 1000fontért, biztosítás 12x60font=720font, műszaki+roadtax durván 250font. És marad még 1000 fontod benzinre meg parkolójegyre.
És év végére van egy kevesebb mint 1000font értékű autód. -
engine88
aktív tag
Csodálkozom, hogy senkitől se hallom azt, hogy Birminghamben élük,dolgozunk.
Pedig Angliai 2.legnagyobb városa. Vagy van oka hogy senki sincs ott? Mármint magyar.[ Szerkesztve ]
-
engine88
aktív tag
Ti tudtatok erről a TV license-ről?
You need to be covered by a valid TV Licence if you watch or record TV as it's being broadcast. This includes the use of devices such as a computer, laptop, mobile phone or DVD/video recorder.
It costs £145.50 for colour and £49.00 for a black and white TV Licence.Ha nem fizeted, és bemérik hogy van otthon TV-d, keményen megbüntetnek.
[ Szerkesztve ]
-
engine88
aktív tag
Kapucnisat vegyél mert itt sokat fúj a szél és eléggé csíp.
-
engine88
aktív tag
Elhűlve olvasom ezeket a buszos sztorikat, de remélem nagy többsége urban legend..
Én egy 30.000-res városban lakom, itt szeretnék helyi buszokon sofőr lenni, nem hiszem hogy itt is ennyire durva a helyzet, felveszek egy megállóba 20 nyugdíjast aztán 5 megállóval arrébb csókolom lerakom őket.
-
engine88
aktív tag
Tejóég, bennem most tudatosult, hogy fél év és itt az olimpia
-
engine88
aktív tag
most 357 a font, egyre megy lejjebb, 391 volt a csúcs január 5-én
[ Szerkesztve ]
-
engine88
aktív tag
Mert minden azt indokolja. most is felmész index.hu-ra, kiemelt hírek csak a főoldalon:
Az IMF lehúzta Magyarországot
Az E.On tizenegyezer állást szüntet meg
Ismét bukott a banki szerződésmódosítás
Szegény BKV: tüntetnek a dolgozók
Minimálbéren nem lehet megélniEzekután csak romlást "várhat" az ember, mondjuk hova már..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest