- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: 1991 - játék a PC-n
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Szeretem az ecetfát
-
LOGOUT
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neurotoxin
őstag
válasz
lumpen_stex #1851 üzenetére
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1862 üzenetére
Nem tudom, hogy hallottál-e arról, hogy a szépség relatív. Az egyik embernek ez, a másiknak az lesz szép, amit a saját igényeihez szab. Ha mindenkinek ugyan az lenne a szép, akkor volna egy nő, akit mindenki feleségül akarna venni, és volna kb 3 milliárd, aki csúnya, és senkinek sem kell. És ki is halna az emberiség.
-
upszilon
őstag
válasz
lumpen_stex #1862 üzenetére
az egyik egy letisztult forma a másik meg
Az összes többi meg nemaz. Nyilvánvaló, hogy az embereknek van szépérzékük. Az is, hogy a használhatóságot ennek elébe helyezik. És e kettő elébe itt magyarországon sajnos még bejön valami: az ár.
-
rewentlow
csendes tag
válasz
lumpen_stex #1852 üzenetére
Az utolsó mondatodban van a helyes meglátás, Neurotoxinnal mi ilyet veszünk, te meg az általad jónak tartott vmelyik kínai csodát féláron.
Nincs ebben semmi rossz, van akinek erre van igénye, van akinek arra.Nem állítom, hogy kizárólagosan ez a legeslegobb cucc a piacon és másnak nincs is helye, de sztem ár/érték arányban nagyot alkottak az indiai srácok.
Ha vki veszi a fáradtságot a videók megnézésére, akkor annyit el kell ismernie, hogy a készülék tudása impresszív. Az egyéni benyomásokkal pedig nem is akar senki vitatkozni. Ok, széles a keret. Nekem így tetszik, upszilon ocsmánynak tartja. Szíve joga, ő úgyis a netbookok megszálottja.
-
Neurotoxin
őstag
válasz
lumpen_stex #1852 üzenetére
A videó renderelt, én a képekre mondtam, hogy nem. Ha ennyire hitetlenkedsz, miért nem nézed végig valamelyik Rohannal készült videót, amit a te hozzászólásod előtt illesztettek be vagy mész fel a youtube-ra és írod be pl, hogy "CES 2011 Adam tablet". Egyébként az Edenről is készült vagy 8 videó, ott is a táblát nyomkodják.
Ergonómia:a CESen egy újságíró felkapta, berakta a hóna alá, éppen kéz reállt neki, plusz nem akart kicsúszni sem a kezéből, mert a képernyő feletti rész gumírozott és az alakja is éppen ezért van így kialakítva(a többi tablet mind 1 kaptafára készül, sőt az apple-t majmolja, ők legalább próbáltak belevinni valami fantáziát, arról nem is beszélve, hogy a hátlapon trackpad is helyet kapott)-gondolom emiatt esetlen neked. Plusz végre egy tablet, ami papíron legalábbis, de a legtöbb usb-s perifériával tud mit kezdeni.
-
rewentlow
csendes tag
válasz
lumpen_stex #1846 üzenetére
Korábban már bemásoltam pár videó url-jét amelyek elég részletesen bemutatják a készüléket, ezeken világosan látszik, hogy létező valós cuccról van szó.
Elég jó értékeléseket is kapott a vezető techsiteokon.Videók:
http://notionink.wordpress.com/http://www.engadget.com/2011/01/05/notion-ink-adam-hands-on-preview-video/
http://www.engadget.com/2011/01/05/the-engadget-interview-notion-inks-rohan-shravan/
-
Neurotoxin
őstag
válasz
lumpen_stex #1846 üzenetére
Szerintem ez kötekedés, már ne is haragudj!Az idei CESen is belett mutatva, sőt talán a napokban már az első szállítmányok meg is érkeznek, azokhoz, akik novemberben előrendelték.
A többi kommentre válaszolva: az, hogy mennyire vastag a keret, szerintem nézőpont kérdése, de legalább van memóriakártya olvasó, 2x USB, 1x micro usb, hdmi, transflective pixel Qi képernyő, gps, 3G, Tegra 2, 1GB ram. A legolcsóbb változat viszont 379 dollár. Ebből kifolyólag kevesebb üres hely van benne, mint pl egy iPadben.
-
NightLord
tag
válasz
lumpen_stex #1834 üzenetére
Ja, mint egy pc-n. Milyen pc -n? Atom processzoros, vagy core i7 -es pc-n?
-
Drótszamár
őstag
válasz
lumpen_stex #1817 üzenetére
Köszi. Kipróbálom ezt is. Mondjuk a telóm 2 óra wifis böngészés után lemerül, uh marad majd a BT szerintem. Nekem stabilnak tűnt, de eddig a 40 perc volt a leghosszabb kapcsolat. (ráadásul így lassabban érem el a forgalmi limitet.
)
-
NightLord
tag
válasz
lumpen_stex #1822 üzenetére
a wifi lehet, hogy "elegánsabb", mint a BT, viszont sajna 3x annyira szivja az akksit.
Amugy olyan megoldás van, ami ugy teszi lehetővé ad-hoc hálózatokhoz való csatlakozást, hogy emelett megmaradjon az infrastructure mode is? (vagyis ne kelljen cserélgetni a wifi conf filet a két mód között?)
-
NightLord
tag
válasz
lumpen_stex #1822 üzenetére
a wifi lehet, hogy "elegánsabb", mint a BT, viszont sajna 3x annyira szivja az akksit.
Amugy olyan megoldás van, ami ugy teszi lehetővé ad-hoc hálózatokhoz való csatlakozást, hogy emelett megmaradjon az infrastructure mode is? (vagyis ne kelljen cserélgetni a wifi conf filet a két mód között?)
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1818 üzenetére
Akkor nagyjából sz.rt sem ér ezzel a sebességgel.
-
Drótszamár
őstag
válasz
lumpen_stex #1509 üzenetére
Rászántam a mai délutánt, és sikerült üzembe helyezni az A81E-n a 3g-s netet.
Ha USB-n rádugod a telót (nekem nokia E51 van), akkor a WCDMA beállítások alatt ki kell törölni a card ID-t, és a passwordot, illetve az Attachement mezőben a "3gnet" szöveget a szolgáltatónál használt APN nevére kell átírni. Pl. Telenor esetén "net".
A fütyike sajnos nagyon instabil, könnyen kicsúszik. Ez után általában reboot jön, mert nem tud újra csatlakozni a telefonhoz.
BT kapcsolathoz rootolni kell, utána fel kell telepíteni a Q5 Bluetooth Dial Up Network programot
Itt meg kell adni az előzőleg összepárosított telefon mac címét, és a csatorna számát (ezeket menüből meg tudja keresni a program). Ha ez megvan módosítani kell a Dial Up Chat Scriptet. Az utolsó előtti sorban én a teljes szöveget kicseréltem az USB-s verzió Attachement mezőjében lévő szövegre, és az elejére hozzátettem, hogy OK 'AT+........ Ezt nem 100%, hogy így kell csinálni, de működik.
Mindkét verziót kb 10-10 percig teszteltem. Az adatforgalom 2-2 mega volt.
Gondoltam leírom, hátha más is szeretne 3g netet az A81E tabletjére.
-
NightLord
tag
válasz
lumpen_stex #1771 üzenetére
Látom te aztán nagy szakértője vagy ennek az egész témának.
Attól mert vannak softgombok is, attol még lehetnek hardvergombok is, mintahogy tényleg vannak, ha valóban megnézted a videót, és nem csak úgy per has osztod az észt.A bekapcsolója meg nemtudom mitől lenne igénytelenebb mint bármi más, mint ahogy azt se igazán értem, miért lenne olyan baromira kardinális kérdés a hardvergombrol történő hangerőszabályozás, dehát Te vagy a szakértő, biztos így van.
-
NightLord
tag
válasz
lumpen_stex #1768 üzenetére
Mi van ott a videoban? Az, hogy hardware home, menu es back gombja van? Az ott van, igen.. a volume gombok hianya meg nehogymar dealbreaker legyen egy ilyen cuccnal..
-
NightLord
tag
válasz
lumpen_stex #1766 üzenetére
hangerőn kívül az összes többi hardware button, nem tudom honnan vetted, hogy szoftveres.
-
NightLord
tag
válasz
lumpen_stex #1759 üzenetére
Softgombok? Milyen softgombok?
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1756 üzenetére
Hát, ha 60 lesz az ára, ami ugye a minimum, akkor már majdnem hogy elgondolkodtató az itt, Ph!-n fellelhető 120K-s iPad.
Bár androidos a Folio, ami szintén gagyi,de itthon megvásárolható, 120 alatt. De már 100 alatt is. -
Balinov
titán
válasz
lumpen_stex #1746 üzenetére
koszi, otthon wifin leszedem a trialt es megprobalom egy 50-60megas magazin pdf-fel.
Amugy ez miert jobb mondjuk a droidos adobe readernel?
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1737 üzenetére
Igen, ez a jobbik eset. Ha nincs szerencséd, a fennmaradó 30-ból megutaztatod 3x a készüléket. Már ha megtalálod esetleg az eladót.
-
Peat;)
veterán
válasz
lumpen_stex #1729 üzenetére
Az apple torkát el nem vágják, bár ők gyártják
. De az van annyira más rendszer, hogy meglegyen a külön világa. Az android már hány éves hány verziót és készüléket élt meg, mennyi vásárlóval bétateszteltették ezt a rendszert és máig nem lehet azt mondani, hogy na ez akkor már nagyon egyben van, csak most ért el egy korrekt szintet, mint kiderült legfőképpen akkor ha mégis olyan erős hardware van alatta mint a konkurenseknél...Android körül valahogy nagyobb hype alakult ki mint bármi másnál mobil fronton, beleértve almáékat is. Pl. üzleti célra szerintem nem éppen ideális választás és akkor most nagyon finom voltam. Játékban és multimédiában meg az apple a jobb, az gyakorlatilag már egy játékkonzol is. Lehet velem van baj de én nem érzem az az átütő erőt az androidban, nekem is tetszik, de semmiben sem különb számomra. Igaz én nem is írok programot, én a user szint vagyok, aki elszórakozik vele.
-
gtamate2
veterán
válasz
lumpen_stex #1683 üzenetére
Mi a gond a 2.1-el?
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1678 üzenetére
Pedig ez is onnan jott. Csak rahuztak egy itt ismert markajelzest.
-
Gakocsis
tag
válasz
lumpen_stex #1593 üzenetére
Harom lehetoseg van
1 on daemond
2 allways
3 of -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
lumpen_stex #1663 üzenetére
aztán felléphetek vele a csillag születikben .....
-
mr.geeZ
aktív tag
válasz
lumpen_stex #1648 üzenetére
Akkor nem az appot kell használni, hanem olyan romot felrakni, amiben jól be van ez állítva. Vannak programok, amelyek zavarba jönnek ettől (fekete keret), de a legtöbb azért rendesen megy, nekem pl. a google appok telefonon jól kezelték ezt a dolgot. Elszállni meg egyik sem szállt el így.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
lumpen_stex #1656 üzenetére
Nincs normális pákám itthon, csak pillanatforrasztó....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
lumpen_stex #1654 üzenetére
Hátha legyártja valaki ezekkel a kimenetekkel....
Vótmán? -
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1649 üzenetére
Lehet, hogy éppen nem neked, de tudom, hogy ajánlottam már itt valakinek a lehetőséget. Ugyan úgy, mint azt is, hogy az éppen tesztelt kütyüket is megnyomkodhatja, aki szeretné.
-
babosmiki
addikt
válasz
lumpen_stex #1638 üzenetére
Nem hiszem, hogy koreában olyan drága lenne a munkaerő...
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1640 üzenetére
Én mondtam, hozd a Wits-et, tegyük mellé a Tabnak, aztán meglátjuk...
-
tjb007
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1637 üzenetére
"nap, mint nap olvasom az anyázásokat holland, francia, jenki forumozoktól"
Ez aztán a hiteles forrás
Részemről a téma lezárva.
-
babosmiki
addikt
válasz
lumpen_stex #1626 üzenetére
A gtab nem kínai, nézd meg a hátlapot...
A samu amúgy sem igen gyártat kínában, miért is tenné?Amúgy a Galaxy Tab újabb Rommal egyáltalán nem lassú!
Nyomkodtam ipad-et is,
az én romommal nem veszek észre különbséget....( kivéve böngésző ) -
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1625 üzenetére
Ha a tab a kozepmezo, akkor mi a high end most???
Te lattal mar lassu iPadet? Ki volt kapcsolva?
-
tjb007
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1624 üzenetére
Ezek szerint akkor ők a hülyék, hazugok stb.
Miért nem írsz akkor inkább te ilyen piackutatásokat ? Elég jól meggazdagodhatnál vele. -
tjb007
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1592 üzenetére
Ez a hatalmas baromságot honnan szedted ?
Egy iPod Nano anyagköltsége kb. $50. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1592 üzenetére
200 forintnyi gazból és szalmából másnap tejel a tehén 10 liter tejet. Mégsem 20 forintba kerül a boltban literje.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1591 üzenetére
Itthon is csipegetik, úgy, hogy a minimálbér 250€ környékén van. Külföldön sok országban a minimálbér több, mint a Galaxy Tab. Nem véletlenül adtal el december elejére belőle 1 millió darabot. Még ha esetleg túlzott is a hír, amiben én nem volnék biztos, akkor is nagyjából Magyarország lakosságának több, mint 5%-ának lehetne Galaxy Tab, ha csak magyaroknak osztogatnák.
Wits fogyott az idén ennyi? Jah, nem tudni, hogy hol esik le a gyártószalagról, így semmi statisztikát nem lehet ismerni róla. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1582 üzenetére
Akkor miért is túlárazott a Galaxy Tab, ha fizetnek érte, és viszik is?
Azért mert nem magyar pénztárcához szabták? Akkor elviszik nyugaton. Ez ilyen. -
tjb007
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1579 üzenetére
$205 a Tab anyagköltsége + $10 a gyártási költség.
Az 16GB -os, 3G -s iPad gyártási költsége $264. Csak, hogy legyen mihez viszonyítani. -
maláj
addikt
válasz
80-90k-ért már mennék is érte - de ezt már a múltkor is mondottam volt
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Ha az 20-25 ezerbe kerül anyag áron, akkor mi a lófaszért kérnek ennyit, és még többet a kínai ropogós vackokért?
Jah, és gondolom az anyagár mellé számolod a többi költséget is, ami a kínaiaknál nincs:
- 12 hónapSamsung világgarancia
- megannyi szervizközponz
- a legtöbb országba kiterjesztett support hálózat, magyar kirendeltség
- ÁFA"nézd meg majd minden app kinai szerzőtöl jön." - tehát akkor csak a kínaiak fejlesztenek gondolom. véletlen csak, hogy megannyi magyar fejlesztő va, bár jelentős részük kanadában, vagy amerikában dolgozok, mert ott fizetik meg őket.
-
Gakocsis
tag
válasz
lumpen_stex #1567 üzenetére
Az opera minit ismerem, telómon is ezt használom, tisztában voltam vele, hogy nem támogatja. A beépített böngészővel néztem, ott tapasztaltam, hogy kiírja "frissítsem a lejátszót".. A böngésző jó, jól használható, egyedül a flash ilyetén hiánya a zavaró..
Az applanet telepítésre került, már több dolgot le is kaptam róla, jellemzően lejátszókat, a fentebb említett videó probléma miatt.
Innen szedtem le egy youtube kilenst is, ami a youtube videókat gond nélkül lejátsza. (ergó nyilván nem hardwares gondom van)
Ezt még alapértelmezetnek is be lehet állítani, hogy a böngészőben ráklikkelt tartalmat kérdezés nélkül megnyissa. Tehát, ha youtube videót akarnék csak nézni rajta, már tökéletes lenne..
Egyedül a fránya weblapokba épített flash lejátszása zavar, de főleg már csak azért, mert ott van..
Meg fogom a napokban nézni, hogy milyen flasht lehet az applanet-ről leszedni.
A tablet mint céleszköz erős átmenet a laptop, és a pda között, és mint ilyennek szerintem a funkció fogja megtalálni az ideális "beállítást" ki mire akarja használni... Itt van az én példám, csak azért vettem egy eszközt, hogy rendelkezésünkre álljon akkor, aikor nincs kedved bekapcsolni a gépet, és úgy megszerzni az infót..
(életszerű példával: későn érkezel haza, már vége a megasztár döntőjének, de tudni akarokd ki esett ki, a tabletet addigra az infó megszerzése után már ki is kapcsolom, míg a laptop feláll, vagy az okostelefon kijelzőjén megtalálnád amit keresel...
Az android meg nem véletlenül fejlődik ilyen ütemben. Egy olyan óriással a háta mögött, mint a google, egy olyan hype indúlt el, amivel a aple tudott csak anno piacot teremteni...
-
Gakocsis
tag
válasz
lumpen_stex #1558 üzenetére
Lehet, hogy fogalmi zavarban vagyok, ha igaz, akkor kérlek tegyetek helyre..
A flash-t azért keresem, mivel ugye vannak olyan honlapok amik erőyse használják, vagy a beépített videólejátszójuk megkköveteli. (hülye példa, de maradjunk Magyar példánál, pl az Index oldalának is van ilyen tartalmi része)A dobozból kiszedett 2.2 -es androidot futtató eszköznek ezeket elméletileg már magától kellene támogatni, nem? A böngésző viszon a flash player frissítését kéri. Az alap esetben ráklikkelve bedob az Adobe letöltő oldalára, ahol nyilván nincs android platformra írt frissítés.. Következő lépésben megnéztem azt a linket, amit te ajánlottál. Itt ugye több verzió is van, mind letöltöttem, egymás után, próbáltam is installálni, de nem oldotta meg a flash problémáját.
A következő lépésben az applanet által felkínált Flash verziót is megpróbálom telepíteni.
Kis bosszúságom volt eddig csak, volt olyan videó, aminek a hangját nem játszotta le, és nem tudtam rájönni, hogy miért...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
lumpen_stex #1560 üzenetére
Nekem is nagyjából PDA utódnak kellene, ezért a 7" a preferált méret, de akinek még nincs pl. netbookja, annak a 10" jó lehet mindkét célra.....
Webhez azért állandóra jobb a nagyobb méret/felbontás, hogy ne kelljen görgetni az oldalakat.... Arra sokszor a netbook is kicsi, a böngészőben futó nagyobb videóknál például, vagy a videó, vagy a menüsor látszik...
YouTube-ra a teló is elég általában, az meg ráadásul olcsóbb is....
A Galaxy Tab nekem megfelelne, de egyelőre roppant drága, azonban remélem, hogy mire letelik a rabszolgaságom tavasszal a T-nél a netre, addigra csak-csak esik az ára, vagy jelenik meg alternatív készülék olcsóbban a kínálatukban.... -
Gakocsis
tag
válasz
lumpen_stex #1527 üzenetére
Lehet, hogy velem van a baj, de este tegnap próbálgattam, de a flasht nem sikerült felélesztenem. Az appmarket megvan, youtube klienst is szedtem, minden működik, de az integrált flash még nem..
A linken lévőket próbáltam, de vagy én néztem be valamit, vagy kihagytam egy lépést, de nem szolgáltak megoldással.
-
maláj
addikt
válasz
lumpen_stex #1553 üzenetére
kötve hiszem
-
Gakocsis
tag
válasz
lumpen_stex #1536 üzenetére
Köszi!
Hátteret visszacserélem, alklamazásra rákeresek!
Köszi az eddigieket.
Ez az első Androidos eszközöm, úgyhogy kissé tanácstalan vagyok. Számítógépre kötve kell rátelepíteni a dolgokat, vagy simán letölthetem rá az Opera böngészövel? Milyen kiterjesztést kell keresnem, amit telepíthetek rá?
Big THX
-
Gakocsis
tag
válasz
lumpen_stex #1527 üzenetére
Szia!
A segítségedet szeretném kérni, hogy személyre szabhassuk a Folio-t. Este megnézem a linket amit megadtál. Innen csak a flash player tudok letölteni? Vagy egyéb alkalmazásokat is? A flash player utána remélem "beépül", és gond nélkül segédprogramok megnyitogatása nélkül, jáétsza majd le a tartalmakat.
A torrentről leszedet Androidos alklamzások feltöltéséről bővebben infót tudsz adni? Fórummot, leírást, quidot?
Előre is köszi..
-
babosmiki
addikt
válasz
lumpen_stex #1524 üzenetére
Hát igen!
Egyenlőre sajnos nincs megoldás a videótelefonálásra
android és windows pc között.
Legalább is én is ezt keresem! -
JANI666
csendes tag
válasz
lumpen_stex #1516 üzenetére
A fring létezik windowsra is?
-
Drótszamár
őstag
válasz
lumpen_stex #1511 üzenetére
Köszönöm. Mindjárt kipróbálom.
-
Drótszamár
őstag
válasz
lumpen_stex #1509 üzenetére
Üdv!
A 1122-es fw-vel nálad is fagyogattak a böngészők? Álatlában 5-10 perc után megállt nálam a betöltődést jelző csík, és onnantól csak a restart segített. Ilyenkor sem a gyári, sem a Dolphin HD nem működött.
-
NightLord
tag
válasz
lumpen_stex #1462 üzenetére
http://nokkypc.cart.fc2.com/ca3/66/p-r-s/
Ez pedig tényleg kapacitiv A81.
Az ára is olyan, 375$ körül (vs normál rezisztiv ~200$) .Video: http://www.youtube.com/watch?v=aPiUj5f0Opc
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1474 üzenetére
Azért, mert 600mhz gyárilag a Milestone, nálam csak 550-en megy, mert elég, így is piszok gyors, és az akku idő is valamivel több. Ennek ellenére barátságosabban fut. A darabosságot úgy értsd, hogy az én játékmenetem folytonosabb, ha így jobban érted.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
lumpen_stex #1476 üzenetére
Nem a Google veszít így többet, hanem a programok tulajdonosai, de itt nyilván üzleti szempontok dominálnak, megéri-e kiépíteni a modellt, a várható kereslet függvényében....
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1445 üzenetére
Érdekes, nálam nem ennyire darabos a játék, pedig csak 550Mhz ketyek, Hogy is van ez?
Amúgy te szeretsz joystickot magaddal hordozgatni? Mert én rohadtul nem. -
Meteor2
csendes tag
válasz
lumpen_stex #1460 üzenetére
Igen, de ez kapacitív multi-touch volt.
-
lumpen_stex
aktív tag
válasz
lumpen_stex #1445 üzenetére
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1442 üzenetére
Szolj ha debrecenben jarsz, megnezheted, h milyen sebesseggel is megy a tab. Egyebirant a memoria arra kell, hogy allando task kill nelkul is minden gyorsan fusson.
Multkor a modern combat: sandstormmal jatszottam. Probald ki, rajossz, mire kell a jo kijelzo (ez persze csak az egyik ok). -
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1430 üzenetére
Csak hogy összességében az kevés. Én sebesség alatt nem a CPU órajeléről beszéltem, hanem összességében. Valamit meg akarok nyitni, már el is indul. Mozdítok egy lágyat az ujjammal, már gördül is. Nálam egy 256MB-os rezisztív kijelzős tablet sebességben, komfortban labdába sem rúghat úgy igazándiból.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1424 üzenetére
"nem. az android egy virtualis felületet ad, igy tök mindegy milyen hw van alatta"
Ez alapján ugyan olyan sebességgel megy minden, függetlenül a processzortól, memóriától, és minden egyébtől. Ezzel csak az a baj, hogy nem így van.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1421 üzenetére
Akkor miért nem így van?
-
upszilon
őstag
válasz
lumpen_stex #1421 üzenetére
Ümmmm....
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1418 üzenetére
Ez nem igaz. Ez alapján a 100$-os Eken ugyan olyan sebességen fut, mint a Galaxy Tab?
-
upszilon
őstag
válasz
lumpen_stex #1415 üzenetére
na jó de az nem a 7" hibája
Perszehogynem, ez az én öregedő szemem hibája.
egyébként lehet állitani a betű és ikonméretet az lcd density-vel akár kézzel akár market-es app-el
Itt nem arról van szó, hogy egyáltalán nem látom, vagy egyáltalán nem tudnám használni. Dehogynem. Lehet állítgatni -ahogyan mondod is-, meg feltehetek egy még-erősebb olvasószemüveget. Csakhogy így már aztán végképp nem kényelmes a használata. És persze nem mobil. Ugyanis egy erős olvasószemüvegben nem lehet közlekedni. Még a lakásban sem. Elszédül tőle az ember. Más szavakkal: használhatatlan arra amire kitalálták. Nekem. Másoknak meg tökéletes. Irigylem is őket ezért, mert nekem is nagyon tetszenek ezek a kis kütyük.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1414 üzenetére
Éppen ez a hátránya is az Androidnak, hogy ahány gép, annyi konfig. Ezért nem olyan villám gyors, mint az iOS, amit csak 3-4 gépre kell csiszolni.
-
upszilon
őstag
válasz
lumpen_stex #1405 üzenetére
...hát csak az, hogy az én számomra, -a betűk kis méretéből következően- teljesen használhatatlanok ezek a 7"-os kis kütyük. Irigylem azokat, akik képesek használni őket.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1407 üzenetére
Hehe, ezt mondod úgy, hogy a világ minden táján továbbra is viszik az iPad-et, mint a cukrot?
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1378 üzenetére
Azért nem hiszem, hogy az átlag felhasználóknak ajánlgatni kell.
-
upszilon
őstag
válasz
lumpen_stex #1378 üzenetére
...azért, mert kirakni sem tudod. És ha nem tudod kirakni, akkor visszarakni sem tudod.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1379 üzenetére
0MB felhasználó által felhasználható beépített memória.
A fenti kis variációk amiket írtam, közvetlenül a Huawei tollából lett másolva.
-
upszilon
őstag
válasz
lumpen_stex #1363 üzenetére
...ne komolytalankodjunk már. Felülírod, nem működik, visszarakni meg nem tudod azt ami gyárilag rajta volt. Magyarul jól elszarod a kütyüdet. Azért az ilyen "jótanácsokkal" vigyázni érdemes...
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1359 üzenetére
Azért mostanában nem is igazán lesz nyári félárnyékos teszt még egy ideig.
-
upszilon
őstag
válasz
lumpen_stex #1349 üzenetére
...vagy esetleg egyszerű tévedés...
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1343 üzenetére
"4G". Hmm, látom, tényleg én néztem be. Ilyen az éjszakázás.
(#1344) mumk: Nem rossz, elég gyors. Android alatt a két gomb nem pont úgy van kiosztva, ahogy gondolná az ember, de abszolút használható. Tetszik a készülék.
3G verzió egyelőre nem lesz, majd valamikor talán jövőre. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1341 üzenetére
B= Byte, b=bit.
Ha 4-es van bármelyik előtt, akkor hogy jön ki 500MB? -
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1323 üzenetére
Az Archos nagyjából bő 1 év elteltével frissíti a palettát, míg a HTC-nek fél év sem kell. Szimpla üzletpolitika az, hogy a régi készülékeket a HTC kevésbé frissíti (Lásd, a Tattoo elmúlt egy éves, még sincs 1.6-nál újabb), hogy az újabbakat eltudja adni.
Példaként a Samsung is itt állhat, aki ugyan csak megdobta az eladásait a Galaxy S-el. A Spica-t iszonyat sokan vitték, mégse frissítették 2.2-re, mert akkor a Galaxy 3 nem fogyna úgy. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1312 üzenetére
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1305 üzenetére
Magát az egész módszert nem ismerem.
Más: Itt van a kezemben a ViewPad10! Nem kapcsolom még be, várom, hogy bemelegedjen a téli időjárásból.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1303 üzenetére
Slatedroidon nézelődnék, de nagyon nem megy.
Erről a jtag-ról mit lehet tudni? -
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1283 üzenetére
Mint errol mar szo volt, az android megy ket magon, olvass vissza.
De hogy ujat mondjak, az nvidia tegra 2 is ketmagos, es nem egy eszkozben van benne. -
CHIPman
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1277 üzenetére
Az utolsó szón van a hangsúly. A Windows elhasznál mondjuk két magot a Phenomodból, de a tabletben max 2 mag van, és az is szanaszét van osztva.
z0d1AK: Erős a gyanúm, hogy az első hasonló a Dell hibrid cucca lesz(/van). Hűtés nélkül pipa, win7 pipa, 6 óra üzemidő pipa, csak a vastagság és ugye a súly szól egy kicsit ellene. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1277 üzenetére
És az 1.1GHz-es Archos 9 PC tableten hogy menne ez? Mert ugye alapesetben a Win-es tabletről volt szó, nem fullos, többmagos asztaliról.
Win 7-es tablet meg egyelőre nincs, és nem is lesz 1kg alatt, min 6 óra üzemidővel (használat közben), hűtés nélkül. Persze mindezt 250 alatt...
-
CHIPman
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1269 üzenetére
Ugye ezt nem gondoltad komolyan? Próbálj ki egy x86 Android portot, az rendesen megy, de az SDK mögött ott a Windows is, aminek emulálnia kell a mobil környezetet, és csak onnan fog menni a JAVA.
-
upszilon
őstag
válasz
lumpen_stex #1272 üzenetére
Látni kellene mindezt...
(#1273) z0d1AK: A PC-s belsőrésznek sokkal nagyobb a teljesítménye mint az ARM-processzoros belsőrészeknek, ezért a hulladék-hő is sokkal nagyobb, el kell vezetni. De nem muszáj ám ventivel, meg szellőztető-nyílásokkal csinálni mindezt. Például a Dell netbookjai belső hővezetéssel oldják meg a dolgot, éspediglen jól.
...és mégvalami, ha ugyanazt a noteszt Windows helyett Linuxal működtetem, ritkábban megy (vagy egyáltalán be sem indul) a venti. A hőmérséklet-adatok is ezt mutatják. Vagyis az oprendszer és a futtatott programok lelkén is szárad a hőkibocsátás. Kíváncsi lennék azért rá, hogyha a PC-s belsőrészre is ugyanolyan hatékonysággal készülne el a gugli-szoftver, mint a RISK-processzorokra, akkor hogyan állnánk a hővel. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1269 üzenetére
És van 7-10 órás Win 7 tablet, amit bárhogyan tarthatsz, mert nem takarod el a hűtőnyílást?
-
babosmiki
addikt
válasz
lumpen_stex #1252 üzenetére
Bocsi nektek, de én a Viewpad 7-re várok, tisztán Androiddal!
Nekem egy 10"-os gép már túl nagy lenne, próbáltam az ipad-et... -
CHIPman
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1252 üzenetére
Amikor a 2D alkalmazások akadnak a 3GHz/2core+4GB párosításon, akkor szerintem egy N450+1GB párosításra nem biztos, hogy elég "max az SDK".
upszilon: 99%-ig biztos vagyok benne, hogy ilyet nem lehet, mert ugyebár a UI-t is optimalizálni kell. DPI-vel lehet buherálni, de szerintem felesleges. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1200 üzenetére
Szerinted miért nincs az Archos gépein, a Toshiba Folio-n Market?
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1196 üzenetére
Akkor tudjál arról, hogy az OHA azokra a készülékekre engedélyezi az Android Market-et, melyben beépítve megtalálható a WiFi, 3G, GPS. És még emellett megad jó néhány egyéb feltételt is.
Ha a tiedben nincs meg ez a három, akkor az OHA engedélye nélkül hogyan lehet rajta a Market jogtisztán? -
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1194 üzenetére
A Marketes dolgot simán mellőzheted is, mivel akár törölhető volna, az alapján, hogy a Prohardver! alapelvei tiltják a warez tevékenységet.
-
GJ70
tag
válasz
lumpen_stex #1168 üzenetére
A szétszedéssel nálam sem volt gond. Szimpla "baleset" volt , hogy egyszer csak megpattant az előlap, aztán ...stb...stb.
.
Ha nem sikerül előlapot hozatni...az gáz
!
Ha ezután valaki megveszi alkatrésznek : azért az előlapon kívül a többinek semmi baja
, akkor talán visszajön valami.
Most ott vagyok, hogy kb. max ! 45k-m lenne egy másikra, csak azt nem tudom mit kéne vegyek, amin 2.1 OS, 256 MB RAM, 7" kijelző van legalább ?!Ja és nem szeretnék 1-2-3 hetet várni arra, hogy valaki behozza az országba. Vagy van kéznél most és max. másnapra nálam van, vagy nincs . A mostani is utánvéttel futárral jött, legfeljebb Bp. Keletiig tudok felmenni borsodból, vagy utánvéttel elhozza a posta, vagy a futár.
Z
T-180 ???A franc essen bele ............
!!!
-
rakal
senior tag
válasz
lumpen_stex #1157 üzenetére
Hello!
Köszi a választ!
Már csak egyet hadd kérdezzek:milyen dátumú a firmware-d?
Kénytelen leszek up-vagy downgradelni,mert ez az október 29-i dátumú valószínűleg nem ok. -
GJ70
tag
válasz
lumpen_stex #1147 üzenetére
Valami segítség talán már folyatban van.......
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1051 üzenetére
Attól még nem ugyan az. A Samsung Galaxy Tabban Hummingbird van, ami ARM Cortex A8 architektúra alapú.
(#1050) Torry: úgy tűnik, hogy kapok majd ha minden jól megy több kínai eszközt is, meglátjuk, hogy milyenek is érkeznek majd.
(#1052) maláj: nem szoktam olyat csinálni.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1045 üzenetére
Nah, ez hülyeség, mert nem ugyan az a hardvere. Azért, mert 1GHz-n jár, még egyáltalán nem ugyan az a proci van benne.
-
rakal
senior tag
válasz
lumpen_stex #1037 üzenetére
Asszem az a gáz,hogy mind a 3 verziót rátöltöttem .apk-ból,és még nem rootoltam meg,de a problémamegoldás folyamatban,valószínűleg komplett firmware frissítés lesz a gyógyszer(a nov. 2-i+a legújabb Flash)
harry:
Sajnos MO-n nem forgalmazzák...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Milyen légkondit a lakásba?
- bambano: Bambanő háza tája
- World of Warships
- Windows 11
- Azonnali fotós kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Milyen egeret válasszak?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- XPLORE TECH IX104 C6 ipari tablet eladó 4. gen. I5 4 X2900 Mhz, 8GB DDR3,128GB SSD, WIN10, jó akku
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Új - Apple iPad mini 7.gen 2024 Wi-Fi 128GB Purple/Blue/Space Gray - Bontatlan
- iPad 8th. 32GB Cellular Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4300
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged