- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sellerbuyer: Mivel fotózz és videózz 2025-ben? Elég egy mobil vagy kell egy kamera?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Új hozzászólás Aktív témák
-
lamazonia
tag
Család valamiért tablet b*zi.
Édesapám nexus 7 (2013)-al tolta. FB, játékok, néha 1-1 sorozat.
Édesanyám huawei m3 lite 8"-al.
Asszony kinai vacakkal, a legfontossabb neki, hogy egyszerre tudja tölteni, és jacken hallgatni.
(mindegyiknél napi 4-8 óra screen on time)
Nekem egy galaxy s7-m van, de csak utazásokon használom. Havi 8-10 óra.Nah, beütött a sz*rmaggedon:
-nexus 7 aksija elkezdett puffadni, és szétfeszíteni a házat.
-asszony persze összetörte a chuwi mittudomént.
-anyám huawei-n elkezdett elengedni a kijelző ragasztása.Asszony csoszog a plázába, meglátja hogy az ipad9-n van jack, neki kell, azonnal.
Spar-os buliból kijött 116ért.
Apám meglátja nála, nézegette, neki is kell, telekom buliból 2 év hűséggel kijött 110-ből.
Anyám hallani se akar ipad-ról, de az s7 se tetszik neki, mondván hogy túlontúl nagy, így vele még nem tudom mit kezdek.Az ipad olcsónak tűnt, amíg nem kellet belőle 2-t vennem :\
Meglep hogy asszony és apám mennyire nem érdekelt hogy milyen oprendszer fut a tableten, egyszerűen használják.Anyámmal nem tudom mi legyen, android és 8" a feltétel. Viszont én nem akarok pénzt adni mtk/rockchip/unisoc prociért. Így viszont kilőttük az egész piacot.
-
papeti01
senior tag
végül egy ilyen lett a nagy kapkodásban, hogy az amazon prime még ki is hozza... remélem nem nagy mellé lövés???
Lenovo Tab M10 Plus (3rd Gen) 26,9 cm (10,6 Zoll, 2000x1200, 2K, WideView, Touch) Android Tablet (OctaCore, 4GB RAM, 64GB eMCP, Wi-Fi, Android 12) grau
[link]mondjuk beleolvastam a topikjaba picit ott vannak akik ipad 9-et vennének ez helyett.
gyorsan ranéztem, de az 200 euroval több, nem is értemmondjuk az is durva hogy otthon 95k :(
-
zolnagy
őstag
Gyakorlatilag a kafetériás keretből lehet ezt is választani ( elvileg adómentesen), vagy a szép kártyát, vagy még pár dolgot, amit pár éve ellehetetlenítettek, mert közel 70% adót vetnek ki rá.
Azért elvileg adómentes, mert amit írtál árat, annál 25%-al drágábbak ezek az árak. Igaz ez a különbözet most nem az államhoz megy, hanem a szerződéses céghez… -
bostone
addikt
A leendő vásárlók a “régi” tabletekre gondolnak, amikor még egy patkó is elfért a káván, anélkül, hogy belelógott volna a hasznos területbe. Azért keresnek 9’-os készüléket, mert nem akarnak egy A4-es méretű eszközt “kis” kijelzővel.
Alapvetően 10’ fölötti és 9’ alatti méret létezik és az a néhány típus, ami 12’ fölötti.
A legtöbb kérdező elképzelése eltér a valóságról a variációk tekintetében, amely kevésbé színes az igényekhez képest.
De valószínűleg csak én gondoltam túl az egészet. -
attka
aktív tag
-
Trk.Adam87
aktív tag
Az M10 Plus 3rd gen is elég jó most 95ezer Ft-ért, CPU-ban ugyanaz, mint a Realme Pad, viszont kijelzőben, fényerőben valamivel jobb.
[link]
Nyilván 20k-val nem ér többet a szintén 4 GB Ramos Realme Padnál, max 10K-val a jobb kijelző miatt, így a jelenlegi akcióban tényleg csak a Realme éri meg ebben az árkategóriában. -
-
-
Megkövetem magam, van saját GSMArena oldala a Lenovo Tab P11 5G-nek, azonban úgy tűnik, hogy ez gyakorlatilag megegyezik a korábban emlegetett Pad Plus-szal, csak tud 5G-t.
https://www.gsmarena.com/lenovo_tab_p11_5g-11091.php
(Nem próbálok kiigazodni a Lenovo névadási gyakorlatán.) -
Pardise
senior tag
Félreértettem, elnézést és köszi
Szeretnék rá vásárolni egy szilikontokot, valamint hozzá egy ilyen [link] tokot. Kérdés, hogy ebben a tokba beleférne-e úgy a tablet, hogy rajta van a szilikontok, vagy lekell venni hozzá, esetleg nézzek nagyobb tokot, amibe belemegy szilikontokkal együtt a tablet?
-
Skiczpausz
tag
Köszönöm.
Akkor jól gondoltam, hogy a Samuk most konkrétan abszolút favoritok. Pedig a márkától irtózom, viszont csoptársam mutatta a sajátján, hogy egész jó a jegyzetelési képesség.reMarkable-t néztem korábban. Van valakinek vele tapasztalata? Nincs ez még nagyon felülárazva? Ha jól értem, nincs hivatalos magyar üzelete, ahol ki lehet próbálni.
Pedig klafán néz ki, és kiváltaná az eBook-olvasóm is (gondolom kezeli az .epub fájlokat).
-
-
-
truzdi
újonc
Köszi a részletes választ, útbaigazítást.
(waze inkább csak szemléltetésnek lett bedobva, hogy ilyesmin ne akadjon fenn a tabide még kamionos is lehet, ki tudja
)
Ahogy az eddigi nézelődésből már sejtettem, valóban elég sovány az LTE választási lehetőségem, valahol muszáj lesz kompromisszumot kötnöm.
-
Nova_
tag
Az a baj, hogy mivel még nem volt tabletem, nem tudom belőni, hogy mi az a budzset amiért egy ilyenfajta tabletet lehet kapni.
Ahogy nézem egy 40-60k körül már elfogadható tableteket lehet találni ilyen egyszerű dolgokra. Ha úgy ítélitek meg hogy ennyi $ elég akkor szerintem egy ilyen árban kérnék segítséget. -
-
-
Ciccuka
veterán
Teclast M40 Air ebben Mali G72 GPU van már és 8GB Ram viszont az akku benne gyengébb, ha jól látom. Ezt vajon mennyire lehet lefaragni?
A kijelzője ugyanaz lehet vagy valamivel jobb?
-
Ciccuka
veterán
Motorola Moto E40-ben is a Mali G52 GPU (felbontás: 720x1600) van, nem gyenge ez kicsit FullHD felbontáshoz?
ARM Mali-G52 MP2 vs Qualcomm Adreno 618 vs Qualcomm Adreno 650
-
w.miki
veterán
én ezt rendeltem s22-hez:
Mini Infrared IR Remote Controller Adapt for Android Micro USB / Type C
ZaZaRemote alkalmazással használható...
már amennyire... ahol megtalálja az adatbázisában az eszközt...
Itt az SW/adatbázis a gyenge pont sajnos -
RedCactus
senior tag
Realme Store-ban még 79990.-.
-
5leteseN
őstag
Próbáltam izzasztani, nem melegedett.
Elméletileg ez azt súgja nekem, hogy lenne még benne pár száz MHz.Root-olva próbált már vmi ilyesmit - CPU-t tuningolni- valaki Androidon?
...pár éve volt vmi ilyesmi Android box-on, vagy amelyik Raspberry-Pi változaton, tehát nem lehetetlen.Kíváncsi lennék erre.
Bacsinak meg kellene említeni...
+
...esetleg van ennek a kb. "Androidos-CPU tuning" területnek topikja?
-
Röhej, hogy a Samsung nem bír csinálni egy normális HU billentyűzetet a tabletjeihez, touchpaddel vagy anélkül.
Az Apple-nél van több opció is, a Magic Keyboard nagyon tetszik, touchpades és ügyesen állítható, az ára mondjuk iszonyat.
De mindennél jobb a Teclast M16-hoz a billentyűzetes tok, ami mágnesesen csatlakozik egy porton, nem kell tölteni, van touchpad is és kb. 10 ezer Ft volt vagy tán még annyi sem.
Ami meg harmadik gyártó touchpades billentyűzete, az mind USB dongle-s, így eleve kiesik.
Opció lehet még kínai billentyűzetes tok, az mind Bluetooth-os, van touchpad és háttérvilágítás, viszonylag olcsó is, de azt matricázni kell. -
pècsimunkás
addikt
Lehet veszek egy ilyet èdesapámnak.
Unokahúgimnak nagyon bejött a K Pad, úgyhogy lehet apám meg kap egy ilyen tabletet, aztán jobb ezen böngèsznie napközben mint telefonon.
Oxigéneznie kell sok-sok órát, ès gondoltam rá, hogy veszek neki egy tabletet.
Böngészés jobb egy 8 collos tableten, mint a 6,5 -es telefonon, vagy a 10,4- es tableten. Nem? -
Beladon
aktív tag
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző? 8" vagy 10" vagy nagyobb?
10 elég■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
Csak új.
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy külföldi beszerzés (pl. Amazon, Banggood, Aliexpress, stb.) is opció?
Itthon■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, filmnézés, rajzolás, böngészés, stb.)
Munk:pro excel■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj).
300 -
sisi22
aktív tag
Azt nem csak a szakértők értik szerintem, hogy x tablet 1074 pontot ér el n mérésben, míg y tablet 1456-ot.
Anno PC-k es laptopok eseteben volt, hogy egyik kutyure kihoztak 1050-et, egy masikra 1120-at, az egyik celeronos volt, a masik dual core-os, azonnal ott volt az eles hatar a felhasznalasi korlatra, mig a pontszam szerint egykutya volt.Előbb az volt a bajod, hogy túl egyszerűek a tesztek.
Osszemossak a kulonbozo dolgokat, PC-hez hasonlo kellene, kulon ertekelni, aki csak webezik vagy filmeket nez, vagy jatszik rajta.
En nem jatszok, kulonosen nem 3d lovoldozos jatekokat, de ugy tunik, a tesztet csinalok csak abban erdekeltek.
Talan egy eve az volt az indok a nagyobb RAM mellett, hogy azon lehet Hd minosegu filmeket nezni, azt gyanitom, hogy a 4GB mellett a 3d jatekok miatt van szukseg, de ha igaz az, hogy a bongeszo cache betelik webezesnel 3GB eseteben, akkor passz.
-
sisi22
aktív tag
-
-
Ispy
nagyúr
Köszi, végül a 2022-es s6 liteot választottam, nekem nagyon tetszik, majd kiderül élőben mit tud, bár az ára lehetne jobb, így 119k-ért vettem meg. Meg vettem hozzá egy gyári tokot is, ami hát pain in the ass (21k
), de nagyon kényelmesnek néz ki, szóval a régi tab s tapasztalata után a gyári cuccok elég jól bírják. Ha kihúzza ez is 3-5 évet, akkor már jók is vagyunk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Battlefield 2042
- Filmvilág
- Okos Otthon / Smart Home
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Brutál szép állapot!! Dobozos! Lenovo Tab M10 FHD PLUS 10.3" 4GB 128GB - sötétszürke
- Apple iPad Pro 11 (2018) 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Tab K10 / M11 8GB RAM, 128GB - WiFi
- iPad Pro m2 11" hibátlan 2026.07.26. Apple Care + full dobozos
- Microsoft Surface Pro 4 - billentyűzettel - I5 6300u , védőtokkal
- HP Elite Dragonfly G2 2in1 i5-1135G7 16GB 512GB 13" FHD TouchScreen 100%sRGB 1 év garancia
- LG 29WP60G-B - 29" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 75Hz 1ms - AMD FreeSync - HDR10
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- LG 42LX330C 42" LED-backlit LCD TV - Full HD
- Honor Magic6 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest