- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
peterk
senior tag
Pár hete vettem egy itt a topicban reklámozott 1G/8G-s X96-ot, csak CE-re. Androidot le is kapartam róla, ment rá a CE belső tárhelyre. Sokkal gyorsabb, fasza, el is fér a CE rajta. Viszont. Kb. egy hét után elkezdte csinálni, hogy Intenzívebb használatnál csontra fagy. Már odáig jutott a dolog, hogy a filmek, sorozatok között navigálva is megfagyott a képek, infók töltögetése közben. Időnként a hálózatot is eldobta. Megnéztem, friss indítás után is kb. 75C hőmérsékletet írt ki. Megfújtam hideg levegővel, rögtön leesett 60-ra, és az akadozó gép azonnal ismét villámgyors lett.
Úgyhogy fogtam a kütyüt, lepattintottam az alsó/hátsó borítóját (sima pattintósan van összerakva), és láss csodát, a chipen egy "hővezető párna" volt összesen, ami egy fém lappal érintkezett. Ez volt a "hűtés", no comment...
Leszedtem a fenébe a chipről a párnát és a fém lapocskát, és egy régi, dobozban porosodó integrált intel atomos lapról lekaptam a kb. 4x4 centis proci hűtőt. Egy kis hővezető pasztát nyomtam a chipre, és csak úgy simán rátettem bordát, majd jobb híján sima hajgumival - lol - "rögzítettem". A hajgumit simán csak körbetekertem a boxon, így odafogja a bordát. A bordára szerelt ventit be sem kötöttem, és a hőmérséklet így is leesett a 75C-ról 45C-ra. És hosszabb bekapcsolt állapotban sem megy 48-50C fölé, illetve ha megnyaggatom, akkor is 60 alatt marad. És a kis box atomstabil lett.
Úgyhogy rendeltem is rögtön aliexpressről egy ilyen, egy ilyen és egy ilyen blokkot, és hozzá egy ilyen ragasztós pasztát. Pár dolcsi volt az egész. Azért rendeltem több bordát is, mert az atomról lekapott blokk alapján a 4x4 centis is elfér, de kicsit elfordítva kell felrakni hozzá. Sőt, nem csak a chipet hűti, hanem lefedi a memória chipet is, így azt is hűti. Úgyhogy alapból ezzel próbálom majd meg. A két kisebb méretet azért rendeltem, ha valamiért mégsem sikerülne úgy rögzíteni a 4x4-est, hogy a hátlap visszarakható legyen. A rendelt paszta pedig nem csak hőt vezet, de ragasztós is, azzal szerintem külön rögzítés nélkül is oda fogom tudni rögzíteni a bordát. Nem lesz valami hűde erősen rögzítve, de nem is dobálom a boxot, a polcon csücsül. Elég, ha annyit kibír, amig bedugdozok minden kábelt rajta és berakom a helyére. Működés közben a hőtől már nem fog elengedni.
Lényeg a lényeg, hogy akinek fagyogat a box-a (X96, de nagyon hasonló lévén a többire is igaz), szedje szét, kapja le azt a semmire se jó "hővezető párnát" és fém lapot, mert semmit sem érnek. És tegyen rá egy ilyen 4x4 centi körüli blokkot, és máris meg van oldva a dolog, nem fog fagyni a kütyü. Igazából rendelni sem feltétlenül kell, mert ehhez az X96-hoz van IR kábel is. Meg lehet tenni akár azt is, ugyanúgy ahogy én csináltam, levesszük a hátulját a boxnak, és simán rá-hajgumizunk egy blokkot, aztán az egészet elrejtük fiókban/tv mögött. Én már csak a kíváncsiság miatt is, rendeltem blokkot és ragasztót, majd beszámolok róla, hogy azzal mire jutottam, ha ideér. Addig meg a box nálam is a TV mögé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Kedvező árú PC és monitorok eladó
- ASUS ROG Z690 Extreme félkonfig
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Be Quiet! Silent Base 601 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB NZXT H710I Be Quiet 650W
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Apple iPhone X 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M-A R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Cooler Master MasterBox Lite5 500W
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest