Hirdetés
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackSoft
addikt
válasz
Milka 78
üzenetére
1700X FHD-ban nem minősíthető. Egy i3-7100 szintjét hozza egy erős VGA-val... 4K-ban jó, simán elbír egy nagy kártyát, de alacsonyabb felbontásnál nem lehet használni játékban.
Jövőhéten, ha lesz időm majd, akkor 4K teszteket fogok csinálni Kaby i7 vs Sandy i7-tel, és akkor beteszek közben egy 1700X-et is a mérésekbe, meglátjuk hogyan alakul a dolog

-
BlackSoft
addikt
válasz
stratova
üzenetére
És ez most itt miez? 3 különböző konfig, 3 különböző kártyával, a végén már volt ész 3 kártyához, de cpu tuninghoz nem, az elsőben meg integrált van.... Egyiknél 1080p ultra, a másiknál 1080p ultra 4x MSAA, a következőnél 720p medium......................Ezt a képet hagyjuk szerintem...
Inkább úgy kellene, hogy ezek a procik, stb, csak mindhárom esetben 290x, Ultra 1080p 4x MSAA, és akkor meglátjuk mi lesz... Az utolsó esetben meg 3,5ghz helyett inkább 4,7ghz legyen....
Azt úgy már elfogadnám tesztnek. De ez egy bazi nagy megtévesztés így, amivel lehet menőzni, hátha valaki nem nézi meg rendesen az adatokat...Az én felállásomban az lenne az eredmény, hogy a legtöbbet az első esetben hozná, utána jönne a második, és a 3. esetben ahol a 3970X van, szerintem 1% plussz sem lenne.
(#1782) norb55: Te miket beszélsz? Most kinek az oldalán állsz?
De amúgy igen... Ez a saját gyenge procijaihoz való a legjobban, annak érdekében, hogy a saját termékük végre képes legyen kihasználni a saját csúcskártyájukat 
-
BlackSoft
addikt
válasz
huskydog17
üzenetére
Fent épp leírtam... De amúgy tudod mi az érdekes megint ezekben a tesztekben?
DX alatt jobb mindkét esetben az átlag eredmény
De amúgy én nem hiszek ezeknek a teszteknek, mert más tesztekben meg pont az ilyen gyenge low-end procik épp hogy megforgatják a 290x ventijét 
És megint más az ha 1920x1080-ról beszélünk, mintha 2560x1440-ről beszélnénk. Utóbbi esetben gyengébb proci, alacsonyabb órajel is jobbak kihajtja a kártyát. Míg előbbi esetben az én procim egy 780 SLI-t 4,3-4,4GHZ-től tud kihajtani rendesen, egy 3770K-t nagyon nagyon meg kell húzni, hogy kihajtson egy 780 SLI-t, oda már kell 4,6-4,7GHZ is. Viszont ha 1440p-t állítasz be, akkor mindkét proci már 4GHZ-nél lazán 100%-on tudja pörgetni a kártyákat
Szóval 1080p teszteket kell nézni, ahhoz lehet bőven viszonyítani is, hiszen legtöbb embernek 1080p-je van, nem 1440p...
Szerk, az utolsó mondatodra: Látom nem érted. Direkt külön megemlítettem azt is, azért hogy mondjak egy példát, hogy miért semmire nem jó továbbra sem az, hogy egy 170dollcsis cpu ugyan azt tudja, mint egy 1000dollcsis a játékok alatt

Másba nem lehetett belekötni, akkor gyorsan ebbe

-
BlackSoft
addikt
válasz
huskydog17
üzenetére
Az a helyzet, hogy ha megnézed az 1000 dolláros procikkal csinált teszteket, akkor ott pont hogy semmi különbség nem lesz, vagy pont hogy visszalépés lesz a Mantle-el. És miért? Megmondom miért

Azért, mert az 1000 dolláros cpu lazán kihajtja a kártyát, és azzal a Mantle nem tud már csinálni semmit, viszont a 170 dollcsis proci ami éppen hogy működtetni tud egy 290x-et, a Mantle segítségével ki tud hajtani sokkal jobban.
Tehát ha ez másképp lenne, és hozna 45%-ot egy 3960x-el is, akkor azért ott lenne értelme egy CF-nek, azért mert 4K játékhoz sajnos sok esetben a 60fps-hez kell 4db 290x vagy 4db 780/780Ti. Ha 45%-ot dobna a 2db 290x teljesítményén, akkor 2kártyával kevesebb is elég lehetne 4K-ra lazán. És már mennék is a boltba venni 290x CF-et, meg egy 2160p felbontású monitort
Tehát az egy jó dolog lenne, mert nem kellene 600-800ezerért vga-kat venni, hanem feleannyiból is meglehetne ugyan az.Az pedig szép és jó, hogy egy olcsó valami procival ki lehet hajtani egy 290x-et a Mantle-el, de továbbra is azt mondom, hogy aki 290x-et ki tud fizetni, az nem fog 170dolláros AMD procit venni mellé, meg valami legolcsóbb lapot
És azt sem szabad elfelejteni, hogy hiába tudja kihajtani a szar proci is a 290x-et a Mantle segítségével, attól még nem a proci lett az erős... Tehát egy programban, ahol neked sehol nem kell a vga-d meg a mantle, ott a proci önmagában egy 170 dolláros proci lesz továbbra is.Magyarul a 170 dollcsis procival úgy fog játszani valaki, mint ahogy én játszok a 700 dollcsis procimmal, viszont ha mondjuk elindítunk mindketten egy-egy render-t, akkor én végzek 30perc alatt, az AMD-s procis meg 4-6óra alatt. Na az a nem mindegy, ott nem segít se a Mantle, se a DX, se az akarat

És egyelőre nem is megoldás játékra sem a 170dollcsis proci, mert 1001 játékból hány támogatja Mantle-t? 1... Azaz hiába a 290x a szar proci mellé, mert a BF-en kívül semmi játék nem fog menni, amikor a kártya nem lesz képes a gyenge procival 20%-nál többre

-
BlackSoft
addikt
válasz
stratova
üzenetére
Na itt a gond... Akkor ez mit csinál? Megszüntet egy cpu limitet egy olyan procinál, ami önmagában DX mellett semmire nem jó... Azt hiszem aki 290x-et tud venni az nem fog 30ezer forintos lappal meg 50ezres budget processzorral próbálkozni játszani.
Ha 45%-ot hozna egy 200k-s CPU-val 1080p-ben, akkor már rendelnék is 2db 290x-et...
-
BlackSoft
addikt
válasz
huskydog17
üzenetére
Fentebb meg ott a másik teszt, ahol kb -0,2%-ot csökken az átlag fps a DX-hez képest
Szóval eddig 100 teszt mind ellent mondott a másiknak, nincs semmi aminek hinni lehet. -
BlackSoft
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
Itt a teszt, amit linkeltem... Mantle-el rosszabb az átlag... Hol van itt 10-15% gyorsulás? Sehol, lassulás látható a tesztben. És még hol van az ígért 45%? Sehol nincs, és nem is lesz BF4 alatt az biztos.
Attól, hogy NV tulaj vagyok még olvasom a híreket, teszteket, főleg amikor a konkurens valami olyasmit ígér, amire felfigyelek, mert jobbnak hangzik, mint ami nekem van. Csak hogy hazudtak reggel, délben, meg este.(#1733) HSM: Megmondom őszintén, hogy a CF úgy szar ahogy van... És ezt nem azért mondom, mert NV meg minden, hanem mert szar. És ezt 1000 és 1 AMD tulaj is már kijelentette. Mikrolaggok vannak 4GB-os kártyáknál is, szinte mindenki belefut ebbe a gondba. Lehet hogy nálam több probléma is volt azzal, amiből csináltam CF-et, de ez ugyan úgy előjött sok-sok 7970 tulajnál, pedig mint nyers hardver, a 7970 nem gyenge kártya... Azt hiszem hogy itt a 290-nél mivel már nincs CF híd, ezért valamit megváltoztattak, lehet hogy nem lesznek olyan gondok, mint korábban a CF-el, de itt meg olyanokat olvasok, hogy ha beteszik a másik kártyát egy 100ezer forintos lapba, akkor nincs kép CF-el, csak egy kártyával stb, szóval én ezt a CF-et egyáltalán nem erőltetném sehol, senkinek.
-
BlackSoft
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
De ezek szerint nem csak ebben a tesztbe írják el a dolgokat, mert nem csak itt láttam olyan értékeket, amiket nem hiszek el.
Viszont azon a tényen nem változtat, miszerint DX-el jobbak az eredmények, mint Mantle-el
Szóval jaaa, látom az "Up to 45%"-ot
Inkább "Up to -0,2%" 
(#1718) HSM: De ha egy kártyám van, azon is csak 1GB van, és nem fogyott el az 1GB. CF-nél se evett több vramot, csak dupla GPU erőt használhatott fel.... Tehát csak több kraft lett mindennek, mégis 200%-al szarabb lett. Tehát attól hogy csinálsz CF-et vagy SLI-t, egy játék nem kezd 800mb vram helyett hirtelen 1600-at kérni...
-
BlackSoft
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
Tudsz olvasni? "Battlefield 4 - 1920x1080 - Ultra - FrameRates"
-
BlackSoft
addikt
Amúgy meg attól függetlenül, hogy nem volt a legjobb ötlet CF-et csinálni egy nem felsőkategóriás kártyából, miért ne lehetne? Azért tette rá a tetves gyártó, hogy össze lehessen kötni őket. De nem is volt amúgy gond azzal közvetlenül, mert ment a CF, és annyi pluszt is hozott, mint amennyit a tesztekben láttam (és amiért bevállaltam a CF-et), hanem azzal volt a probléma, hogy 60 fps-nél olyan mikrolaggok voltak, hogy úgy tűnt 20fps-el játszok. Komolyan mondom egy kártyával a 30fps 2x smoothabb volt, mint CF-el 60fps-el.
(#1706) Malibutomi: És akkor ez mi a kaki?
Sima 780-al AVG 70-em van. De itt a 290X átlagban jobban teljesít DX-el, mint mántlival 

Össze vissza vannak ezek a tesztek...Egyik tesztben 100fps avg, másikban 40fps avg. Egyikben a 780Ti veri DX-el a 290x Mantle-t ezerrel, a másikban meg nem.
Azt hiszem vennem kell egy 290x-et, és közjegyző jelenlétében lefuttatni teszteket
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
BlackSoft
addikt
válasz
üzenetére
Úgy hallottam Pakson le fogják cserélni a plutóniumot ref 290X-re

(#1702) HSM: Hát pedig a 6850 volt még amikor megjelent a FC3, és low-on ugyan úgy 2fps-em volt, mint ultrán, amíg 2 hét után ki nem adtak egy olyan beta drivert, amivel ultrán lett 30fps-em, mediumon 60 körül. És ez a legtöbb nagy játéknál így volt. Amíg nem volt beta driver, addig nem lehetett játszani. A beta driver meg hiába ment jól, mert random összeomlott, játszottam egy órát, crash, játszottam 3 órát crash, játszottam 5percet crash. Ahogy épp kedve volt. Néha a "stabil" driver az asztalon összeomlott, amikor hozzá se nyúltam a géphez... Akkor vettem megint NV-t (mert az előtt én sok AMD/ATI-t használtam) és minden probléma elszállt érdekes módon...
-
BlackSoft
addikt
Válasz erre: LINK
Ami nekem gond volt:
- Mikrolaggok
- Csináltam CF-et még több mikrolagg
- Kijön egy játék (pl ott volt a FC3) 1 hetet kellett várni normális beta driverre, amivel nem ugyan annyi fps-em lesz maxon, mint low-on
- beta drivereket 10percenként eldobja a rendszer, még 2D windows alatt is (rendszer, és kártya függvénye)
- több játékban ami elvileg AMD optimalizált, rosszabbul megy erősebb AMD kártya, mint gyengébb NV
- AMD optimalizált játéknál előfordult 6850-es Toxic OC kártyámmal, hogy egy bizonyos effeknél rózsaszín kockás textúrák villogtak, csak 5 új driver után sikerült kijavítani a hibát nekik (fél év)
- Ref hűtés 50%-on jobban süvít, mint az NV-s ref hűtés 100%-on
- 8 kártyából 8-at nem tudtam +20mhz-nél jobban tuningolni (itt nem az van, hogy véletlen kifog az ember egy antituningos kártyát, hanem véletlen kifog egy jól tuningolhatót...)
- Mindegyik kártya elég melegedős volt (volt NV-ből is ilyen, nem is egy, de a többség nem)
- 120/144hz nem való AMD-nek, vagy megy vagy nem megy, vagy bugosan megy
- Valami kondi/tekercs minden AMD kártyámnál úgy fütyült bizonyos helyzetekben (főleg high fps-nél) mint a 30éves TV-kEzzel szemben NV-nél:
- Mikrolaggok soha sehol
- SLI-nél sem
- Kijön egy játék, jön vele a beta driver, és hibátlan (CUDA támogatás általában nincs a beta-ban, de az kisebb gond)
- AMD optimalizált játékok nagy része sokkal simábban ment NV-vel
- Ref hűtés is halk, a 770/780/Titan/780Ti esetében kimondottan csendes
- (talán 6 kártyám volt ha jól emlékszem) 6-ból 5-t tudtam normálisan tuningolni, a mostani kártyám kimondottan jól megy. Nagyon kevésről hallani, ami antituningos, de azok is mennek +50-80mhz-et minimum (GPU)
- Újabb szériás kártyák elég hűvösek, régebbieknél volt csak jellemző a forró gpu...
- 120/144hz NV-nek való
- Nem találkoztam még fütyülős NV-vel, csak pálinkával meg AMD-vel
Gratis:
- PhysX
- CUDAHátrány:
- 2x annyiba kerül, mint egy AMD. De legalább megoldja a fele annyiba kerülő kártyánál tapasztalt problémákat. -
BlackSoft
addikt
Ezt csak megerősíteni tudom, az összes ATI kártyám, egytől egyig sípolt, ami rohadt idegesítő. Pedig voltak ref kártyáim, és mindenféle Sapphire OC Toxic, meg XFX OC-s genyóság, a drágábbik custom cooleres vga-k mind-mind adtak ki hangot bizonyos alkalmazásoknál. Volt egy karim, ami PowerDVD közben direkt visított hangosan
Van itt egy Sony Vaio laptop ATI kártyával. Minden 3D alkalmazásnál sípol 
Volt jó néhány NV-m is már, és eddig egyik kártya sem adott ki abnormális hangokat, és a ref hűtősök is csendesek, és jól hűtenek, főleg a 780. ATI-nál a hűtés és a hang is borzasztó volt mindig is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Eladó erős 1080p Gamer konfig Gamer monitorral
- XFX Quicksilver RX 9070 XT White Magnetic Air Edition 16GB (3 év garancia ALZA)
- Manli GeForce RTX 4070 Ti Super 16GB Nebula Twin - Garancia 2027.08.16.
- XFX Speedster SWFT 319 Radeon RX 6800 CORE 16GB 256bit, ALZA számla és garancia 2027.10.13-ig!
- ASUS 1080 STRIX-GTX-8GB
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nuki Smart Lock Ultra okoszár
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG NanoCell 43NANO763QA csere is érdekel (dobozával minden tarozéka meg van)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De 30K-t mondjuk én
3930k és 3970X között ha ugyan arra az órajelre tesszük, akkor semmi különbség nincs, csak az egyiknek 12mb cache-e van, a másiknak 15mb 

És azt sem szabad elfelejteni, hogy hiába tudja kihajtani a szar proci is a 290x-et a Mantle segítségével, attól még nem a proci lett az erős... Tehát egy programban, ahol neked sehol nem kell a vga-d meg a mantle, ott a proci önmagában egy 170 dolláros proci lesz továbbra is.
Van itt egy Sony Vaio laptop ATI kártyával. Minden 3D alkalmazásnál sípol