Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
V!ck
senior tag
Ezért vettem 8GB-os RX 480-at, soha többé nem spórolok a vram-on, az R9 380 volt az utolsó. Már nem játszom minden nap, sőt sokszor hetente sem, de ha megteszem, akkor nem random akadásokat akarok látni, hanem játszani szeretnék. Baromi idegesítő (volt néha), amikor hasítok 270-nel és mellettem nőnek ki a fák... vagy kilépek a 70fps-es épületből a 24fps-es Marsra Doom-ban

-
V!ck
senior tag
Azt mondtad, hogy Radeonon 2gb vram a minimum Doom vulkan alatt. Az létezik, hogy annyira minimum, hogy kevés is?
A problémám a következő (volt) : R9 380 2GB, Doom, Vulkan, ~medium settings, kis tereken 70-110fps, nagy területeken bezuhant 24-26 fps-re, bármit csináltam. Low-med-high (nem csak a textúra) beállítások alkalmazása esetén sem változott semmi, nagy területeken koppra ugyanúgy bezuhant 24-26 fps-re (mindig ugyanott, ugyanúgy álltam meg, úgy ellenőriztem). Szűk folyosókon, kis területeken szépen kijöttek a beállítások közötti fps különbségek. Mondhatná itt bárki, hogy "mert az FX", de nem lehet cpu limit, hiszen most RX 480-nal nem ugrok be 90 fps alá sem, ultra beállításokkal
-
V!ck
senior tag
válasz
Firestormhun
üzenetére
Tegnap este kiprobaltam. Nagyon jol nez ki es ahoz kepest nem igenyel eros gpu-t, R9 380-on 30fps @1080p. Mondjuk a 2gb vram keves neki, jelenetvaltaskor iszonyatosan nagyokat akad. Rendszermemoriabol is 7gb-ot eszik, szoval tippre meghalalja a 16-ot.
-
V!ck
senior tag
Oké, hogy a GCN dominál és elméletileg jó az irány, de mennyire lehet negatívum az a profit szemszögéből nézve, hogy azt a teljesítményt, amit a Maxwell nyújt, csak nagyobb magméret (gyártási költség?) és fogyasztás mellett éri el? Drágábban nem adhatják az azonos kategóriájú Geforce-től, mert akkor tuti senki sem veszi meg. Mert szép és jó, hogy nagyobb területet fednek (majd) le, ha az a profitban nem realizálódik, semmi értelme.
Hol van a GCN híres, hatékony skálázódása? Vagy csak a Maxwell tette túl magasra a lécet?
Eddig pont fordítva volt.... az nvidia mindent izomból, brutál méretű GPU-val akart megoldani...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Napelem
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Kuponkunyeráló
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- 27% - ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6
- Keresek: Fehér NVIDIA RTX 5070 Ti Videokártyát (Csere/Vétel)
- Gainward GeForce RTX 4080 SUPER Python III OC
- PowerColor RX 7900 XTX RED DEVIL 24G videokártya garanciával
- XFX Quicksilver RX 9070 XT White Magnetic Air Edition 16GB (3 év garancia ALZA)
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - R5 5600H 16GB DDR4 256GB +1TB SSD nVidia GTX 1650 4GB
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen - 512GB
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- Motorola Edge 40 / 8/256 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest