Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• b.

félisten

válasz zsid #45546 üzenetére

Igen szinte biztos hogy igazad van a nagyobb felbontás és frissítés hardverigényével. az AV1 egyik nagy előnye a 30-35% sávszél igény csökkenése, csak ha hozzáveszed a HDR-t is amit elötte H 265 alapon már használtak azért biztos hogy az a 30 % megtakarítás itt el is tűnik illetve nő a képminőség cserében.
    Ezért is linkeltem be az SDK-t illetve a bejelentő linket, mert ott azt írják, hogy a dual encoder nem a párhuzamos szálak számát növeli hanem több lépcsőben kódolja hogy jobb legyen a minőség.

Ha az új Optical Flow 4.0- át hasonlóan fogja használni streameléshez mint játékhoz ez a FRUC? ( márpedig ez [link] alapján igen) hogy saját maga generál egy plusz képet a képélesítéshez és a folyamatosabb mozgáshoz az egy külön folyamat ami nem történhet meg csak a dekóderen belül.
    sztem így biztos hogy a GPU-n belül is jelentős adatmozgás igényel és nő a késleltetése, talán ezt küszöböli ki a kettős enkóder, de igazából egyszerűbb azt írnom, hogy nem tudom, csak találgatok mert azért volt már Nvidiánál párszor marketingre épített hardver bullshit . :DDD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés