Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• schawo

titán

válasz gbors #13457 üzenetére

A költségek így állnak össze (pár fontos dolog úgyis kimarad, de nagyjából jó lesz):
    volumentől független:
    hardverfejlesztési költségek (k..va sok)
    szoftverfejlesztési költségek (k..va sok)
    marketing (sok)

volumentől részben függő:
    értékesítési hálózat (nem túl sok)

volumentől függő:
    gyártási költségek (egy kevés)
    licencköltségek (aprópénz)

Ebből látszik, hogy a mostani rendszerben tényleg buknak minden egyes eladáson. Ha normálisan áraznának, akkor a volumen képes lenne pluszba fordítani a mérleget. Persze azt is tudom, hogy az AMD-nél nem ennyire hülyék ülnek, hogy ezt ne tudnák 1 perc alatt kiszámolni.

Nyilván ez az egész arról szól, hogy nem akarják a jelen sikereivel dugába dönteni a jövő lehetőségeit. Ha most alááraznak a piacnak, akkor ezt várja tőlük majd mindenki, és folyamatos szopórolleren lennének a következő években, függetlenül az éppen atkuális sikerektől. Ezt már eljátszották egyszer a HD3000 és HD4000 sorozat alatt, amikor a hasonló bénázás (X1000, HD2000) után a mai szemmel nézve fillérekért odaadták a termékeiket. A volumen kihozta őket nullára, vagy termeltek némi aprót, de nem voltak elégedettek. Húzták egyre feljebb az árcímkét, és játszottak a kategóriákkal (középkategória: HD5000 sorozatban még 700-as volt, HD6000-nél már 800, aztán R9 300-nál már 90-es), de csak nagyon nehezen tudták elfogadtatni a piaccal, hogy az nvidiához hasonlóan ők is prémiummal szeretnék eladni a termékeiket (szerintem még most sem sikerült).

Most nem hajlandók lemondani erről a szép jövőről (szikrázó napsütés, puha, zöld gyep, szivárványos póni :U), inkább benyelik a veszteséget. A létező legrosszabb pillanatban jött ez a gyengélkedés, de akkor sem engednek a 21-ből. Hátránya ennek a tervnek, hogy vagy bejön, és lesz jövőjük, vagy befekszenek a saját maguk által ásott sírba. Én nem lennék most AMD részvényes. :N Ha szerencsejátékra vágynék, akkor inkbb Vegasban szórnám el a pénzem, az szórakoztató, AMD részvényesnek lenni csak idegesítő.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés