- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nem is akarok, amíg ilyen f@szságokat kiadnak. elég az, amit te idehordasz onnan.
a belinkelt mad max fhd képen az nvidia sli minfps 100% fölött skálázódik. mindegyik. a gtx 690nal kapcsolatos aggályaimat már említettem. amdnél is vannak érdekes dolgok. két kezünket összetennénk, ha így működne az sli/cf, hogy 2 kártya 2xes teljesítmény. -
hm, a gtx 690 2gb megverte a 980at. 4kban. is.
gondolom sli akarna lenni, de még így is vannak kétségeim.
a 290ek pozíciójából ítélve tisztességes optimalizálást kaphatott amd kártyákra is. a 295x2 cf profilja különösen jól sikerülhetett, 100% közelében skálázódik, ez a nem semmi!
-
mert nem volt hiba. egyszerűen azokat a kártyákat még nem mérték le, amikor nézted. most már van, nézz rá újra.
btw a test scenario a sivatagban lovaglás 20 másodpercig, amiről nem mondható el, hogy worst-case scenario lenne.
@Ren Hoek: annyit állítottam, hogy a purehair fogja használni, és nem azt, hogy csak az fogja használni.
-
válasz
#Morcosmedve #9687 üzenetére
tpu-t mondanám, mert ők lelkiismeretesen újraméregetik a szomszédos kategória lakóit is, de ők win7 alatt mérnek, ráadásul ssd nélküli a setupjuk.
fhdben az ő méréseik szerint majdnem 20szal is. -
válasz
tibcsi0407 #9629 üzenetére
nem igazán. a játékmotorok azért szeretik tömve tartani a gpu parancslistáját.
-
válasz
decibel #9407 üzenetére
a dgpu részesedéscsökkenésnél sokkal nagyobb bukta van azon, hogy a teljes piac mekkora mértékben zsugorodik.
valamint, hogy változtatniuk kell a termékpalettájukon, hogy erre reagáljanak, és ahogy ezt az nvidia is tette. a 900as desktop sorozat 6 tagból áll (a 700as 12ből, oemeket nem számolva), viszont ebből a hatból 4 felsőkategóriás (970, 980, 980ti, titan x). valami ilyesmi kellene az amdnél is. fury x, fury, fury nano, plusz még 3. jelenleg 9 van bejelentve, az említetteken túl r7ből 360, 370, r9ből 380, 390, 390x, és a fury x2, bár ez utóbbi lehet majd oem lesz. hiába fogy jól esetleg a belépő és a mid-range, ha kicsi rajt a marzsuk.
ráadásul a 390 390x és a fury nano teljesítményben várhatóen nagyon közel lesz egymáshoz. imo 390 és 390x kuka, a mostani állás és a nano várható teljesítménye mellett értelmetlen termék. 380 maradjon a 200 usd kategória miatt, és a többire is van oem rendelés, szóval akár maradhatnak is, mert úgyis gyártani kell. kivéve a 370, annak szerintem ez lesz a hattyúdala. -
válasz
FollowTheORI #9404 üzenetére
az applet azért hoztam fel példának, mert a piaci részesedésük kb. ugyanannyi, és csak felsőkategóriás készülékeket gyártanak a mobil piacra. megfelelően megválasztották a termékpalettájukat, és sz@rrá keresik magukat.
a linkelt cikk meg elég jól alátámasztja, amit írtam. repkednek a -10%ok, és nem csak az amd kapcsán. hogy egy évente negyedével kisebbedő ("Total discrete GPU (desktop and notebook) shipments from the last quarter decreased -17.07% and decreased -26.27% from last year.") tortából most 22% vagy 18% a részem, az egyformán siralmas, de az ötszöröse is az lenne.
-
afaik legalább kétszer ennyi, de ez akkor is egy rohamosan csökkenő piac, year-to-year összevetésben 20%ot közelítő mértékben. a desktop pc-k piaca ennek "csak" a harmadával zsugorodik évente. 2008ban volt a csúcson a dgpukat tartalmazó gépek eladása az összeshez képest, most annak kb. a fele - százalékban, nominálisan meg még kevesebb.
az belépő kategóriát megfojtja az apu/igp, a közepet meg a konzol. igazából a professzinális felhasználás mellett a közép-felső és a felsőkategória az, ahová érdemes termékekkel kijönni. és mivel az amd a másik két piacon (konzol és igp/apu) érdekelt, ezért nyugodtan ellehet akár még 20%os piaci részesedéssel is. az applenek kb. ugyanekkora részesedése van a smartphone piacból, és egész jól elvannak vele. az amdnél sem retardáltak dolgoznak csak. -
lyukak vannak benne, de az i3 és az fxek látványosan capelnek 40 fps környékén. az fxek előbb, amit magyarázhat a gyengébb clock-to-clock teljesítményük. a 8magos (x2 ht miatt) haswell-e és a 4 (x2) magos skylake is hasonló fps-t produkálnak. ha van jobb elméleted, szívesen meghallgatom.
-
egy évre kellett volna akkor ezek szerint egy új fejlesztést kiadni? egyedül az intelnél ennyi a termékciklus, de már ők is elcsúsztak vele. az nvidiánál 2, az amdnél meg 3 év. szerencsétlen pitcairnt másodjára cimkézik át.
dx11.3 irreleváns, flagship kártyáról van szó, nem azért veszik őket, hogy indie címek fussanak rajtuk. -
-
válasz
Ren Hoek #8612 üzenetére
a fury xből az a referencia, amit kiadtak, azzal a hűtéssel, amivel kiadták. a hőfokokból annyi látszik, hogy a hűtést tekintve van még benne tartalék, az bírna többet is.
rá lehet tenni a 980ti-re is egy játékvíz csonkot adapterrel. nzxtnek és corsairnak van rá megoldása. hangerőben nem tudom, mennyit nyerne, hőfokban 5-10 fokot max. mintha nem lenne mindegy, hogy 50 vagy 60.
amíg az órajeleit nem piszkálod, teljesítményben nincs jelentősége mivel hűtöd, mert a refhűtéssel nem throttlingol egyik kártya sem. delta fps nulla, hangerő és hőfokok már más kérdés. kérdés, hogy emelt volna-e az nvidia az órajelen is, ha vízzel adják ki a 980ti-t. szerintem nem, mert ők a furyval szemben pozícionálták be a kártyájukat. de igazából nincs jelentősége, mindkét kártya olyan hűtéssel, rammal, shaderrel és órajelekkel jött ki, amilyennel.
hogy ezzel az overclocker's dreammel mi a helyzet, az számomra talány. nagyon csúnya lenne ilyet bekamuzni. szerintem arról lehet szó, hogy vagy a kereskedelmi forgalomba dobott előszéria miatt, vagy más okok miatt nem volt stabil a hbm tuningja, ezért azt a részt lezárták. lehet, hogy később aktiválják, lehet, hogy nem. ez a történet itt lóg a levegőbe, és eddig nem nagyon magyarázta meg senki, miért történtek a dolgok úgy, ahogy. -
válasz
FollowTheORI #8694 üzenetére
VR?
-
nem tudni. várhatóan jobban fogja gyorsítani, mint az nvidiát. az nvidia drivere megnyit akár 6 szálat is a kernel felé, ami nagyon bekorlátozza, hogy a cpu-t mi másra lehet még befogni a gpu etetésén kívül. ai területen évek óta 0 érdemi fejlődés van, mivel nem tudnak több erőforrást kiosztani neki. amd oldalon ha jól tudom, két szál van. hamarabb is jön a procilimit.
de mint mindig, a puding próbája itt is az evés lesz. -
ezekkel az értékekkel identikus referenciaértékeket mértek már egy éve is, szóval ez még a régi beállításokat tartalmazó driver (15.15), vagy egész egyszerűen nem mérték újra a régi hardvereket az új driver alatt.
másrészről meg a feszültség és órajelértékeket tényleg jó cmosban tárolni, azt már kevésbé, hogy ezek alkalmazására mikor kerüljön sor - azaz hogy mikor váltson át a kártya 3d órajelre és feszre.
-
fury non-xből nincs hagyományos értelemben vett ref. az amd odaadja hozzá az x nyákját, ha kérik, de hűtést már mindenki saját maga tesz rá. sapphire az x nyákjára csinált hűtést, asus nyákot is saját maga tervezett hozzá.
x-ből meg csak ref van, se custom cooling, se oc. -
van valami szakmai érv is rá, vagy csak ex-has okoskodás? mert nagyon feltűnő, hogy évek óta már 60-80W teljesítménnyel mennek az amd gpu-i video/bluray lejátszás közben. de több monitor használatakor is jelentős a különbség a teljesítményfelvételben a konkurenciához képest. ha tudsz valami bios mágiát, amit át kell állítani, tedd már közkincsé, mert idegesít a zúgás. köszi előre is!
-
válasz
gtamate2 #8194 üzenetére
ezen az nvidia is nyerni fog. ők elsősorban új kártyákat akarnak eladni, nem pedig azt nézni, hogy de jó, istenem, itt van egy ötéves geforce, ezen is milyen frankón elfut még a gta 146. az ilyenből nem lesz osztalék év végén.
szóval ha az új játékmotorok nagyobb sávszélt igényelnek, mint amire a mostani architektúrából kitelik, akkor az azt jelenti, hogy megjelenik egy fizetőképes kereslet a piacon, amelyiknek frankón el lehet adni az új kártyákat, és mégcsak győzködni sem kell róla őket, hogy miért is jó nekik újra kiadni érte 500€-t. ez win-win szitu, már amennyiben lesz olyan termékük, amivel ezt az új keresletet ki tudják szolgálni. -
az m$ érdekes felvetés. az amd jelenlegi cpu/apu üzletága ennél sokkal többet tud, és akkor a dvgaról még szó sem esett. ha az m$ meg is venné őket, a cég túlnyomó részére nem lenne szüksége. nekik nem kell dvga, nekik nem kell a kiscsilló desktop és mobil apu és cpu, nekik egyetlen új design kell 5-8évente. de ha meg is vennék, valószínű, hogy a sony beleállna ebbe a megállapodásba.
ha az m$ beszáll, akkor az számára inkább úgy lenne ésszerű, hogy megfűzik a sony-t, és a két cég egy köztes harmadikon keresztül valamekkora tulajdonhányadot szerezne az amdben, de nem válna kizárólagos tulajdonossá. 2008 után főleg autóiparban lehetett látni ilyesmit. -
ezen van a legtöbb profitjuk. ha ez nem működik, ha itt nem hozzák a számokat, a cég sem fog működni. a dekstop és a konzol szegmensbe eladott cpu-apukon kisebb marzsuk van.
a munkaadóm is a nasdaqon van bejegyezve, és az előző másfél évben elég erős akvizíciót folytatott. legutoljára olyan céget vett meg, amelyik market cap alapján háromszor nagyobb (0.7b vs 2.1b), szóval láttam pár merge-t közelebbről is.
-
ha bedőlne az amd, akkor sem biztos, hogy megvennék az arabok. akkor lenne értelme, ha másképpen nagyon sok gyártási kapacitásuk maradna parlagon. a dvga piac szabadon esik (2013 q2 és 2014 q2 mérlege -17% - ez a teljes dvga piac, tehát amd+nvidia együtt), más miatt nem igazán lenne értelme beszállni.
láttam dubairól filmeket, de egyelőre próbálok racionális szempontok alapján közelíteni a történethez.
-
válasz
#85552128 #7681 üzenetére
nem tudom mire vélni ezt a statisztikát. jól néz ki a 980ti az első helyen, hihető a 970 második helye, de a 750ti harmadik helyén már felvontam a szemöldököm, a tízezer forintos 8400 gs1 ötödik helyén nevettem, azon meg pláne, hogy a 8. helyen lévő r9 280 pitcain három helyet vert a legjobb 980ra.
-
abunak volt egy hsze valamelyik topicban, ahol konkrétan felsorolt címeket is, de már nem találom. de a 70et én is optimista becslésnek tartom, ami nem számol a halasztásokkal és beleérti a már megjelent játékok dx12re való portolását is. ez utóbbiak viszont akár instant is jöhetnek, előre lehet dolgozni rajtuk. ha a fele meglesz, akkor már jók leszünk, és ha ezek közül lesz 3-4 új aaa cím is, szerintem senki sem panaszkodhat. az ünnepi szezonra elég sokat terveztek be.
-
btw az r9 295x2 cfnek számít, vagy simán egykártyásnak abból a szempontból, hogy milyen driver és profil kell neki?
-
újabb teszt, worstcase scenarioval
Details DX11, PCGH Ultra settings (manually maxed - without Motion Blur)
1080p
- a non-x non-z titan beesett a 290xek alá;
- az msi 8gb-s 290x nem használja a 4GB feletti memóriáját;
- 780ti és 290x kb. egy szint, minimális eltérésekkel;németül nem tudóknak a tesztkörnyezet:
az alap kofiguráció egy i7-4790k volt 4.5GHz-re felhúzva, 2x4GB rammal (dafuq), win8.1, amd 15.4 és geforce 350.12 driverekkel.
és a scenario: beültek egy sportkocsiba, és megutaztatták a sűrű forgalmú autópályán. single player, első küldetés. 20 másodperces szekvenciákat mértek, az fps-t frapsszel mérték, a mért értékek három kör legrosszabb eredményeit tartalmazzák. -
válasz
Malibutomi #4849 üzenetére
nope, mindkét oldalról adtak technológiákat, írták többször is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Milyen autót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Parfüm topik
- Autós topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- Melyik tápegységet vegyem?
- Revolut
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
- Új FULL HD webkamera + Számla
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest