- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- EmPoWeR: Költözés uTorrent-ből qBittorrent-be
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
huskydog17 #46313 üzenetére
pedig aztán :[link]
Nálam amúgy most az új Nv driver sem vizsgázott tökéletesre. Szerintem a stúdió driver akadt össze valamivel.
-
válasz
Devid_81 #46306 üzenetére
Engem nagyon megvettek a tesztek értelmes kialakításával, átláthatóságában és a korrekt és értelmes adatokkal amit belevesznek és példás a szöveg is alatta. Sok nagy oldalt oda vissza vernek minőségben és pártatlanok, nem törnek pálcát.
Érdemes megnézni tőle a 4080 tesztet.[link] -
válasz
GeryFlash #46268 üzenetére
Szerintem energiahatékonységban nagyot lépett előre, sok potenciál van benne később akár lapos workstation akár NUC fronton is, Desktop vonalon meg egyértelműen a csúcsot képviseli. Nem kérdés ha kettő közül kellene választanom a 7950 lenne a befutó az Intellel szemben meg főleg.
Szerintem ebben most tényleg benne van a javítás és a későbbi gyorsulás lehetősége, mondjuk az tényleg érthetetlen, hogy miért kapkodtak így kiadni, ha driveres problémák vannak.Ár / értékben általában szerintem nem a csúcs CPU-k a legjobbak hanem az eggyel- kettővel alatta elhelyezkedők.
-
[link]
Google forítóval elég értelmes fordítás jön ki és egy érdekes cikk van mögötte.
Úgy látszik azért a hátérben elég komoly taktika folyik mindegyik cég részéről.
Intel a TSMC vel szemben több pénzt szeretne és támogatást."Az amerikai székhelyű Intel azzal érvel, hogy több támogatást kellene kapnia, mint a külföldi cégeknek, valamint megkérdőjelezi, hogy a TSMC amerikai gyára tovább működhet-e, ha Tajvan válságba kerül."
"Az arizonai gyárépítéssel kapcsolatban a szintén támogatásra váró TSMC hangsúlyozta, hogy nem hatékony pénzköltés, ha a cég székhelye alapján határozzák meg a kedvezményes politikák végrehajtását. A TSMC támogatást is kapott egy nagy ügyféltől, az Advanced Micro Devices (AMD) cégtől."
Tehát AMD támogatja TSMC-t ,Intel ellenzi, AMD kételkedik/ támadja az Intelt és kétségbe vonjak hogy egyáltalán valaha utol tudják e érni a TSMC.t és hogy ígérgetés megy a háttérben. A támogatásból felhúzott gyárak sem működnek az előírásokkal szemben állítólag üresen állnak az Intelnél.
Érdekes Dolgok vannak kialakulóban.
Ha itt még betámadják Intelt ez miatt és súlyos milliárdokat kell vagy visszafizetnie anélkül hogy tudna gyártatni, vagy gyárindításba beruházni és közben TSMC elhappolja az Inteltől remélt bérgyártási bevételeket és megrendeléseket az valóban már súlyos csapás lehet az elkövetkező évekre..
Nem tudom hogy fognak dönteni majd Intelnél, de vagy el kell indítaniuk a gyárakat amiket állami támogatásból építettek és ez még nem is elég mert versenyképesnek kell lenniük bérgyártás terén TSMC vel, ami hatalmas kiadás, vagy vissza kell fizetniük az államtól kapott pénzeket mert AMD és még több Cég már számonkérte hogy miért nem működnek a gyárak és miért állnak üresen, miközben a törvény kötelezné őket az azonnali gyártásra.
Ezzel szemben Intel még több állami támogatást és pénzt szeretne. -
[Half-Life 1: Ray Traced]
Akinek megvan Steamen, annak innen elérhető Githubon:[link]
természetesen nem egy csoda, 25 éves játék, de érdekes dolog látni így. -
[Microsoft and NVIDIA announce expansive new gaming deal]
Érdekes fordulat. Kíváncsi vagyok a következő generációs Xboxra( hardver alapjaira) mikor világítanak rá ,tekintve hogy 10 évre a COD jogait is engedték Nintendo platformra, ami Nvidia hardverre épül jelenleg.
Lehetséges lehet egy hardveres megállapodás is?
Ha így lenne akkor az Xbox , Nintendo + PC gamer piac egyben elég komoly biznisz lenne Nvidiának. -
-
válasz
huskydog17 #46218 üzenetére
rég tetszett ennyire játék, gyönyörű. A DLSS hihetetlenül jól sikerült a nagyfelbontású képek alapján. FSR-nek kell az új változat.
A 4090 40 % előnye a 4080 hoz elég durva. -
egy elég érdekes bejegyzés .: [link]
Ez egyébként nem csak nála hanem jensen egy régebbi nyilatkozatára utalva már a hírhedt coreteks traversal coprocessor-nál felmerült és a directstorage híreknél is már több emberkének megfordult a fejében hasonló, hogy maga a GPU egy PC-n belüli egyfajta
komplett játékkonzol szerepét töltse be. -
-
válasz
Petykemano #46199 üzenetére
Szerintem is egy kicsit rákanntattál erre a Discord dologra. Nincs ez elbagatelizálva csak nem értem mit látsz benne mert a Discord egy több éves program és eddig viszonylag hibátlanul működött az új verziójának frissitése után történt 25- 250 Mhz memória Vram órajel esés aamit - ismét kiemelve nem azért hogy elbagatelizáljam- csak kimérni lehetett, észrevenni nem igazán állítólag.[link]
Itt videón a 7000 ről 6800 ra zuhanó Vram freki és hozzá a megoldás [link]
igazából egy alkalmazás profil frissítéssel megoldották, [link]kb ilyen szintű " hiba" volt.
A hiba kijövetele után pár nappal Nvidia kiadott már egy valamilyen szintű megoldást [link] majd után a gyorsan egy profil javítást.
Az Amd driverek hiányát nem Nvidia fanok találmánya, nem ők találták ki hanem AMD kártya tulajdonosok hiányolják és a sajtó. ezt nem rajtuk, rajtunk kellene számon kérned. -
Azért lettek egymásra szabva mert ez egy Microsoft szabvány és Nvidia ehhez tervezte a hardvert. Microsoft kiadta az alapjait és a gyártókra bízta ehhez a hardverek fejlesztését.
Az hogy ez mennyi hibát és rugalmasságot tartalmaz nem tudom, biztos keveset.
Majd évek alatt csiszolódik ezt mutatják a a folyamatosan érkező fejlesztések.
Mi nem került bele? ezt nem értem..
A konzolok az az Xbox lehet maximum és azon belül is a PC + Microsoft címek, mert a Ps nem DXR alapú RT-t használ egyértelműen. Ezért kerül átdolgozásra minden konzol port Pc re kiadás elött..két dolgot árulj el nekem.
első:
Nvidiának mennyiből tartana elhagyni a fixfunkciós részegségeket ( ez kb 7- 10 % amik RT re vannak szánva) és mit nyerne /veszítene azzal ha elhagyná?
Vagy azok mellett miért ne menne rajtuk bármilyen általános RT? hisz szinte az összes RT eljárás amit beemelnek kompatibilis a többi gyártóval....vagy szerinted az Ada-n -Turingon- Amperen nem menne egy általános DXR -t támogató eljárás? Miért ne menne? A IC nincs használva RT re még AMD címeknél sem ,mert nem arra való, hogy BVH-t operáljanak vele. Raszterben erős az Nvidia is , sávszél pedig van rajtuk, a nagy L2 elméletileg ezen segít az Ada-nál.
Crytek féle SVOGI ban a Turing széjjel verte a konkurenciát, és az Ampere sem lassult le pedig itt nincs RT mag használva állítólag, kizárólag az AMD gyorsabb tőle de Nvidia nem lassabb vagy kerül az AMD mögé. Ez egy általános eljárás mindenen is fut..A második:
Azt áruld el nekem ismét leírva már 3x hogy az Intelnél ugyan olyan jól megy a raytracing azonos raszterképességű kártyákon és RX 7000 is sokat fejlődött azokban a címekben amiknél a 6000 gyengélkedik. Hogy lehetséges ez hogy pusztán hardveres fejlesztéssel a szerinted Nvidiára szabott játékokban ennyit gyorsult az AMD és Intel gyorsabb mint az Nvidia? .
igen egymásra vannak szabva az RTX kártyáka DXR hez nem pedig a DXR az RTX hez ez látszik ,hogy pusztán pár hardveres fejlesztéssel beérhető az Nvidia, de annyi hogy AMD lemaradásban volt ezzel 1,5 generációval és most már azt vizionálod hogy hátráltatva vannak, miközben Nvidia már a 3. generációt adja ki DXR re és folyamatosan támogatja általános eljárásokkal amik mennek az összes gyártó kártyáin. . -
Az RTX remix AI-t és annak maximális tudását reklámozták vele a modderek részére,de ezt már akkor is lenyilatkozták. [link]
[link] Mi másért nyúlnának hozzá egy 10 éves játékhoz amit amúgy 3.9 euroért frissíthettél ha megvolt ?Miben befolyásolná ez a konkurenciát?
igen ezek a limitek a két kártya tudás között léteznek. -
válasz
Petykemano #46146 üzenetére
Ez pontosan ugyan olyan hardveres implementáció mint a fixfunciós hardverek direkt támogatása nem érzek benne különbséget. Egyértelműen ha olyan hardverelemre optimalizálnak amivel csak az egyik gyártó rendelkezik.
Nvidia jelenleg a szabványos DXR-t gyorsítja RT magokkal, és ez látszik abból, hogy az Intel meg az ARC 770 nel egyből belépett a raszteres párja mellé ( RTX 3060) raytracingban , sőt gyorsabb is annál, bármiféle Inteles játék optimalizáció nélkül Nvidia támogatott játékokban is... [link]
Tehát nincs itt Nvidia varázslat hanem az van hogy van egy szabványos kód amit mindenki támogathat a maga módján.
Tehát abból, hogy valaki arra vár hogy az Amd milyen jó lehetne ha rá optimalizálnának és közben Nvidiát kritizálja mert ő hardveres részegységekkel gyorsítja a szabványos API-t számomra kissé érthetetlen és azt várja hogy pont AMD ne legyen szabványos hanem direkt rá legyen majd írva a DXR Raytracing... köszi...El kellene tudni fogadni pár dolgot azt gondolom az AMD rajongók részéről...
-
válasz
gainwardgs #46129 üzenetére
Soha nem tagasram ezt egyertelmuen a zold kartyakat szeretem,de latom a gondokat veluk.
Jok az uj radeonok,az arazasuk szar. -
Jatekok alatt azért nem. És az 5700 XT mivel vív ádáz harcot?
A portal az a jaték ami arra világít rá ha ki lenne használva a hardver akkor mit tudna az Ada mennyire lehetne megterhelni.kb 9x gyorsabb elmeletileg mint a 7900 XT RT ben.Ahogy irtad is egy techdemo.De azert van benne az options fulecske, hogy menjen Turingon is lazabbra véve.
Az intel az ARC cal jol megy RT cimekben minden hokuszpok nelkul. -
Kissé elfogult vagy az AMD felé. Abu sok mindent leírt már aztán fele sem igaz.
Baromi unalmas már ez az AMD fanatik szarság amiben az gondoljátok hogy AMD mindig mindenben jobb csak a körülmények áldozata és ez miatt és az tart itt ahol tart és persze RT ben is sokkal jobb lenne csak nincs kihasználva a "programozható bejárás" amit Nvidia amúgy Nvidia meg smafu csak vannak a világban semmit nem tudnak ezekről a dolgokról, de kár hogy Abu nem szól nekik hogy lenne jó RT re hardvert tervezni, mennyivel jobb lenne neki az Nvidiánál hardvertervező mérnökként mint itt a PH-n kibic cikkírónak lenni...Atyavilág, ne már..
ugyan ez az Abu írta 3 éve hogy a DXr 1.1 [link]megváltja a világot és leváltja a szar DXr megoldást és ez már minden is sokkal jobb lesz. és az új hardverekkel idézet tőle " drámaian jobb lesz" a
A másik remek komment 2 évvel ezelöttről
[link]
és a mostani hardverek gyakorlatilag halottak ( lásd Turing kukázása ) és előröl kell kezdeni minden hardver és szoftver fejlesztést.
Abu egy elfogult ember és soha nem fogtok tőle pártatlan véleményt kapni formálja az egész PH-t és a fórumot a saját elképzeléseihez. Szomorú hogy nem láttok át ezen. -
Amúgy a hiba, a keretgenerálás bekapcsolódása a játék menüjének a hibája volt,írta aztán HU, mielőtt elkezdődne a zöld gyíkemberek üldözése.[link]
CB szerintem megint a legjobb tesztet hozza le. Fordítóval németből :[link]
"
A Roxfort Legacy sok grafikus kártya memóriát igényel a textúra maximális részletezéséhez. Pontosabban, ez az első olyan játék a szerkesztőség tesztjében, amely csak 16 GB VRAM-tól működik minden helyzetben probléma nélkül. Még 12 GB esetén is el kell fogadnia a korlátozásokat. Pl. a GeForce RTX 4070 Ti-nek nincs teljesítményproblémája Ultra HD és DLSS minőségben egyébként teljes grafikai minőség mellett, de egyes objektumoknál nem töltődnek be a textúrák, mások rövid időre teljesen eltűnnek, mivel valószínűleg próbálkozik a motor. hogy valahogy megmentsék a helyzetet. Sugárkövetés nélkül 12 GB-tal is működik. 10 GB már sugárkövetés nélkül sem elég DLSS-sel, megfelelő képkockasebesség mellett. Ha a grafikus kártya csak 8 GB-os, WQHD-n, beleértve a DLSS-t is, már sugárkövetés nélkül is láthatóak a kopás jelei, és még Full HD-ben is hiányzik egyik-másik textúra játék közben. Végül a 8 GB és a maximális textúrák nem lehetségesek."
Plusz azt írják több helyen, a játék valamiért egyes CPU kat nem szeret és ütemezési gondokkal küzd, extra módon megterheli az első 4 magot. -
válasz
bozont #46090 üzenetére
Ha megnézed az teszteken az Ada és a RDNA3 már egyformán érzékeny vagy nem érzékeny a felbontásnál a CPU ra azaz nincs igazán különbség már kis felbontásban az RDNA3 javára vagy ha úgy jobban tetszik magasabb felbontásban az Ada javára. Kb egyforma a különbség pár százalék plusz minusz.
-
válasz
Yutani #46080 üzenetére
Lehet borzasztó amit írok, de ha belegondolsz jelenleg a 4090 a legjobb vétel az új generációban. Nem igazán drágult az előző 3090 hez nézve, fogyasztása jócskán csökkent teljesítménye brutálisan nőtt, elég Vram van rajt hogy az elkövetkező 3-4 évben minden játékot kiszolgáljon.
Jelenleg én is azt venném, és tőlünk nyugatabbra is így gondolkodnak. A 4080 vicc ennyiért és a 4070 Ti is a maga 12 GB vram mennyiségével sajnos ezért az árért inkább 1440 P kártya, miközben 16 GB vrammal már alkalmas lenne 4 K -ra is. -
válasz
Dtomka #46072 üzenetére
Igen fontos és jó meglátásokat feszegetsz amúgy. Mind etikai, morális és valós, jogi szellemben ezt nagyon tudni kellene szabályozni. De szerintem lehetetlen lesz.
Jelenleg évtizedekig a warezt, a bányászatot játékipart, az Internet darksside és adult részét és szinte semmilyen IT-hoz köthető, szellemi dolgot nem tudtak igazából kordában tartani vagy annak a közelében sem szabályozni. Egy területen sem látni ma már ekkora hullám szerű végigrohanást a világban, ami alapjaiba változtatja meg az életet és az emberi értékrendet csak az IT és a telekommunikáció.
Jesnen pont egy hete nyilatkozta ezt [link]és a legtöbb IT lap le is hozta . Őt is meglepte a ChatGPT sikere és a hétköznapi emberek igénye rá. Vannak emberek aki társalgásra használják , márkákról , termékekről, filmekről kérik ki a véleményét,tanulnak vele. Szerintem ez amúgy egy elsöprő forradalom lesz a káros és pozitív hatásaival együtt. Kérdés melyiket fogjuk jobban megérezni. Vannak félelmeim.Petyke ötlete a játékokban az ( akár online) AI által generált párbeszédek NPC-k esetén bennem nagy nyomot hagyott amúgy .
miután 2-3 hete tesztelgetem én is a CGPT-t és sokszor csak nézek, mennyire hülyeségeket válaszol néha meg azt gondolom hogy egy ember sem mondhatta volna máshogy és ez a kettőség is amúgy elég emberi ,amikor hibázik. vagy hülyeségeket nyom.. -
válasz
Dreadloord #46055 üzenetére
Van ez az oldal én itt szoktam figyelni őket. [GPU Tracker]itt több áruház készleteit láthatod.
Áfával 400 ezer forint, nem biztos hogy megér 20 ezer forintot a külföldi gari. -
[UNREAL ENGINE 5 vs CORONA]
Azért a Lumennek van még mit javulnia. -
-
-
-
válasz
Aljasvip #46025 üzenetére
Dollár MSRP van megadva a charton, érdemes USA-koknál nézelődni ha ezzel példálóznak.
Newegg-en 699$ az Asrock 6950XT és még 120 dollárért játékbundle-t is kapsz [link]
Ugyan itt van 7900XT játék nélkül 869$ tól- de amit vennék az 885$ szintén játék nélkül, tehát megáll a helyzet ha valakinek bejönnek játékok akkor még inkább igaz a chart..[link]Az Euro + behozatal miatt miatt mindig magasabb az itthoni ár ..
Közel EU. MSRP-n az egyik legjobb 6950 van, nitro+ 799€ [link] -
Az AMD marketing megint formában volt, öngól lett.
[lFamily fight: AMD Radeon RX 7900 XT is up to 7% faster than RX 6950 XT but costs 28% more] -
[Forspoken | PS5 vs PC RTX 4080 | Graphics & Framerate Comparison]
Ez gagyi lett , megint volt nagy hype.
A raytracing egy AMD támogatott játékban nem lesz sehogy megvalósítva úgy látszik. egyszerűen förtelmes a hajmegvalósítása, néhol egy hangyás massza lessz. -
válasz
Petykemano #46002 üzenetére
ebből az jön le hogy hiányzik a 3080-3080Ti 3090-3090 Ti a volt kínálatából, míg AMD nél szinte teljes portfólió van.
-
[DirectStorage 1.1 with GPU Decompression: Bandwidth far exceeding that of your storage device!]
Lehet tesztelni
letöltési Link itt :
[link] -
-
[Alexey “Unwinder” Nicolaychuk confirmed that Afterburner project could be dead. ]
ne már
Rohadt háború, szankciók.
Remélem csinál közösségi gyűjtést vagy ilyesmi, ezt támogatnám szó nélkül. -
-
-
válasz
Petykemano #45954 üzenetére
Szerintem az általam leírt konteókból nagyjából semelyik állítás nem igaz illetve rész igazságok vannak mögötte. Tehát az AD 102 és 103 közel azonos profitra hozható ki eladásilag( per sku, nem úgy átlalában volumenre értve, abban biztos hogy Nvidián keresnek igazából jelentős összegeket) vele egy szinten lévő AMD lapkákkal.
Valószínűleg AMD nagyobb árrést ad az AIB partnereknek az Nvidia meg lényegesen nagyobb volument hoz.
A 4090 és a 4080 sem teljes értékű, de azonos GPU ra épül .Szerintem túl nagy különbség nincs köztük gyártást nézve. Biztos van kisebb nagyobb eltérés de nem hiszem hogy akkora összegről beszélünk gyártás szintjén, ami jelentősen befolyásolná a besorolási árazásukat még VRM és PCB szintjén sem.Jó példa erre a 900 dolláros 3090 Ti...
Valószínűleg AMD-t és Nvidiát is súlytotta a nagy raktárkészlet de Nvidiát felvásárolták, AMD a kisebb raktárkészlettel lassab forgási sebeséggel( A hirtelen elbillent piaci részesedés erre utal) lehet egalizálta a piac a dolgot de igazából értelmes áron már alig / szinte nincs is Ampere/ RDNA2 kártya ,nagy SKU-k. úgy az EU piacot is nézve, Raymond linkjei alapján.- nem vagyok meggyőződve az utolsó bekezdésedről, de nem tartom kizártnak.
-
válasz
Petykemano #45952 üzenetére
Na igen nem védve az nvidiát de burkoltan mégis a felsorolt érvek némileg konteót nyújtanak arra miért is van most ez( talán) náluk...
- arról volt szó az AMD lényegesen olcsóbban gyárt a Chiplet miatt, [link] (L:https://prohardver.hu/tema/amd_talalgatos_topik_2/hsz_58248-58248.html)[link](/L)rengeteg plusz előrendelés van amit ha vissza mondanak akkor buknak inkább termékbe legyártják. ( ergo Nvidia sokkal drágábban gyárható, abu szerinta 7900XTX az AD103 nál is[link]
- arról volt szó hogy az AMD nek nincsenek akkora hatalmas felhalmozott előző genes készletei mint Nvidiának.[link] ( Nvidinak nagy készletei vannak márciusig Állítólag ( alig kapni már 3080 és az fölötti kártyát.)
- Arról volt szó hogy Amd történelmi mélyponton van piaci részesedés tekintetében. ( Nvidia csúcson van 88 % is volt állítólag)
- nem a GPU és VGA gyártás a fő profitja( Nvidiának kizárólag)Tehát akkor mi a szarért aszisztál ehhez?
Milyen piaci logika diktálja ezt?
vagy afelsorolt hozzászólások mind mellétrafálások voltak és AMD nek is nagy a raktárkészlete vagy Nvidiának is elfgyott ami volt, plusz az RDNA 3 lehet hogy még sem gyáérható olyan olcsón vagy az Ada mégis csak jó áron gyártható?
Abu nem győzi kihangsúlyoznia cikkekben és a topik hozzászólásaiban Nvidia mennyire kiszolgáltatott AMD nek mert ezt nem engedik meg neki meg azt nem engedik,meg nó a CPu ban, meg miért nincs CPU nekik mert amúgy kampó,mindenki függ az AMd től és őket követi fejlesztésben stb... tehát ergó ők diktálnak nem? Ezt mondja a paraszti eszem.
Nvidia úgy csinálja hogy a 3080 10 GB 699$ MSRP ennél 20- % kal gyorsabb a 4070Ti 799$ MSRP és így tovább tehát kb márciusig ez lesz a felállás. Ha mégis lenne felhalmozott készlet az AIB oknál, mert erről cikk is született hogy sírnak mert nagy a készlet és nem akarják hogy Nv bedobja még az Ada-t, [link]hát beillesztette a régi porfólió fölé. De AMD ? Vagy talán akkor ez sem igazán a vaólóság? -
válasz
Petykemano #45950 üzenetére
Most ezek után ha szerinted a 7900XT 899$ árán nem fanyalgott senki akkor a 4070Ti kb hasonló teljesítményén fog majd sopánkodni valaki 799$ áron?
Ezzel az árazással ( meg a hűtő balhéval) AMD előkészítette a terepet a kártyának. ( Mond hogy ezek után is kétségeid vannak a két cég összejátszásáról. Mindkét kártya azonos, 899 dolláros áron jött volna.
AMD nél + 8 GB ram, Nvidiánál némi RT előny, némi fogyasztáselőny, nagyrészt 5
% teljesítményen belül oda vissza )
Amúgy CB is meg több oldal pont az árazást miatt írta hogy nem egy kiemelkedő kártya.[link]
Nem véletlenül őket nézem elsőnek teszteknél. -
válasz
Petykemano #45925 üzenetére
Szimplán az árazás pofátlan még a fejlet nyugat többségének is, és ez egy remek hír. Csak így tovább, csak így lehet ilyen árazás ellen tenni.
-
válasz
huskydog17 #45915 üzenetére
Szerintem volt így is úgy is de nem vagyok benne biztos, nem részletes a videó. Ami nagyon durva Nvidia mekkorát gyorsított Vulkan alatt. Az AMD támogatott játékokban is van ahol 30 % kal gyorsabb ott, pl WWZ. igazából ha húzva van az Ada, akkor is kisebb a fogyasztása mint az alap 7900XTX nek , szóval ha levinné NV az árát az egyik legjobb VGA lenne gyártótól függetlenül évtizedek óta.
-
-
válasz
paprobert #45904 üzenetére
Ez például egy ok a 110 fokos hotspottra és egyszerűen orvosolható.
Olyan létezik, hogy túl sok paszta. Ez akkor gond ha nem igazán jó minőségü .mert rosszabb a hővezető képessége mint a hűtőnek magának vagy a nem megfelelő kontaktot pont ez okozhatja ha nincs jól ráhúzva ráigazítva a hűtő.Ezek tömeggyártással készülnek ugye.
Ha megnézd a kommenteket van aki eltávolította az eredetit és újrapasztázta vékonyan jó fajta pasztával és lényegesen jobb hőmérséklet kapott. -
-
[link]
"21 reference cards were a mess tbh. Every review sample is cool and quiet and then some real world retail ones are atrocious 75+/100+C edge/hotspot with fans @ 2000rpm. I don’t even know what the fuck is wrong with those, but they exist"Charlie szerint:
"Quality control issues and AMD don't use thermal paste for the GPU die, they use those carbon pads. They should in theory last forever and won't suffer from pump-out, but don't perform as well as paste. This is why I want a nice aftermarket air cooled 7900 XTX card."Úgy néz ki az AIB kártyák jobbak lesznek minden téren.
-
Mivel nem értek hozzá én két lehetőséget látok. Az egyik az, hogy AMD nem adott ki hozzá még driveres támogatást, most lesz 2 nap múlva publikus még a játék és ez majd javulni fog valamelyest, ha nem is sokat.
A másik hogy Nvidia most elengedhette magát ezzel a játékkal mert nem egy olyan új AAA cím, amiben figyelembe kell vennie mindhárom gyártót és azok teljesítményét.
megvették, a már lecsengett de még jól hangzó 15 éves címet és beletették amit lehet megmutatva mi is a valódi eltérés RT terén a két-három gyártó között. Ezért írtam hogy kíváncsi leszek Intelre, mert az ARC-ok fel vannak gyúrva rendesen. Alapból már hozzák több játékban azt amit a 3060-70 RT alatt.
Anno azért születtek elméleti számítások kielemezve az új generációkat az új RT gyorsítot és ebben nincs benne az Nvidia speciális eljárásai, az RTXDI és a ReSTIR GI [link] amit pl a 3060 is támogat.
Egy ilyen elmélet számítás járt twitteren: [link]de amúgy szerintem szimplán majd hoz AMD driveres támogatást aztán jobb lesz a helyzet.
-
válasz
Devid_81 #45857 üzenetére
Technikai magyarázat rá. [link] Az eddigi legösszetetteb RT cím ami valaha készült, tiszta sugárkövetést használ,speciális Nvidia technikákkal, és a teljes jelenetre számol minden egyes sugarat és visszaverődést többszörösen ütköztetve ráadásul. Nem csak a látható részekre, hanem a pályán lévő összes felületre és azok kölcsönhatásait a látható felületeken is észrevenni. Ez egy techdemo igazából a jövőbe mutat egy régi játékkal. Kíváncsi leszek Intelre hogy mit tud ha támogatni fogja egyáltalán.
-
válasz
huskydog17 #45827 üzenetére
Half Life jöhetne már így megmókolva.
-
-
válasz
huskydog17 #45808 üzenetére
igen , szerencsére igyekeznek megodlani. Kiderült hogy két gyártó szállít átalakítót különböző AIB partnereknek az egyik amúgy is problémás, de a szabványt is átalakítják.
-
Azért ez ( nekem ) nagyon üt
[ASRock launches an officially licensed Sonic the Hedgehog motherboard]
-
válasz
KillerKollar #45767 üzenetére
Mondjuk annyi jó van a rosszban, hogy legalább más kártyák és gyártók termékeinél már nem lesz gond, mire kijönnek vele. itt meg remélem Nvidia megpróbálja jól megoldani a dolgot.
-
válasz
KillerKollar #45765 üzenetére
Meglátjuk. PCI-SIG felülvizsgálatra december 6 van írva a hírben.
-
[Fully Connected 16-Pin Connector On The NVIDIA GeForce RTX 4090 Ends Up Melting Too]
1 - A teljesen bedugható csatlakozó megolvadhat
2 - A részlegesen bedugható csatlakozó megolvadhat
3 - Az ATX 3.0 tápegység a csatlakozót is megolvadhatja
4 – Nem kizárólag a 12VHPWR adapterrel kapcsolatos probléma (16 tűstől 4 x 8 tűsig)
5 - A kábel egy idő után magától kilazulhat (hajlítások és ellenállás miatt)
6 - A PCI-SIG tervezett felülvizsgálata december 6-ra
7 – Az NVIDIA dolgozik a csatlakozók átdolgozásán (egyelőre pletyka) -
[link]
"We asked NVIDIA if this was intentional with the settings menus and got the confident answer that it was a feature and not an oversight, while they also pointed out that DLSS would provide the best picture quality, but that the frame generation would in principle also work with all other methods like AMD’s FSR and Intel’s XeSS. "
Tehát az Nvidia frame generation működik az FSR-rel és az XeSS -sel is. -
Meg, értem mire gondolsz. A 4090 hűtők zöme nem új fejlesztés. A 3090 Ti ezt készítette elő, arra épülnek. A 3090 hez képest látom , hogy jóval nagyobbak, ezt viszont nem gondoltam volna, nem tudtam.
Nekem 3080 12 GB van, ugyan az mint a 3080 Ti és 3090 de ez is hatalmas amúgy. A 3090 Ti már nagyon nem férne be a házamba. -
Mindig egyformáról beszéltünk
ezt írtam :
"Nem nagyon látok változást a 4090 és 3090 hűtők között. Szerintem egyszerűen megtartották az előző generációs hűtőket azok 500 wattos 3090 Ti-ket is kis túlzással de lazán hűtötték."azért linkeltem be a kettő MSI suprim X et a 3090 Ti és a 4090 . [link]
-
válasz
Petykemano #45743 üzenetére
Nem nagyon látok változást a 4090 és 3090 hűtők között. Szerintem egyszerűen megtartották az előző generációs hűtőket azok 500 wattos 3090 Ti-ket is kis túlzással de lazán hűtötték.
Giga, Asus, MSI, Inno nem igazán változtatott ha megnézed képeken a 4090 és a 3090 kártyákat. -
válasz
Petykemano #45740 üzenetére
Mert 800 wattig fel lehet húzni. Valószínűleg a 4090 Ti 5-600 W körül fog menni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos autók - motorok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Synology NAS
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- ASUS ROG STRIX GTX 1070 Ti GAMING - Garancia
- Eladó XFX RX 6600 XT 8GB DDR6 Speedster SWFT 210 videokártya
- EVGA 1080Ti SC2 11GB Ajándékokkal, Ingyenes szállítás!
- 0PERCES! Evga RTX 2070 SUPER XC 8GB GDDR6 Videokártya!
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3392, 94% Akkumulátor
- Iphone 12 Mini 64GB // Számla + Garancia //
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus ROG Flow Z13 WUXGA 120Hz 2in1 Touch i9-12900H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest