Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
Mennyit fogyasztana a Vega ha GDDR5/X lenne rajta?Btw,borítékolható hogy a 1080árán nem tudják majd adni,ha gyorsabb ha lassabb inkább a Ti ára körül lesz,az meg senkinek nem jó...
-
TTomax
félisten
Hm... [link]
-
TTomax
félisten
válasz
üzenetére
Tudod kettőnk közül én annál messzebbre jutottam mint hogy "gyökér nvidia kártyák". Amint leírtad,hogy DVIn is ilyen gondod van, képet is kaptam mindenről.Én segíteni próbáltam,de azt csak azon lehet aki ezt megérti.Nyugodtan meg lehet próbálni amit leírtam,vesztenivalója senkinek nincs vele,a kérdést magam részéről lezárom.
-
TTomax
félisten
válasz
rumkola
üzenetére
Amúgy lehet ha egy custom resolutiont csinálnál egyszer akkor megjegyezheti tehát nem a HDTV felbontásokat használva elég +/-1Hz és máris custom, a pixelszámot nem érdemes változtatni.Esetleg egyszer rányomni Nvidia Full/Limited Range Toggler-re is megérhet egy próbát.Esetleg akit érdekel itt egy korrekt cikk [link].
-
TTomax
félisten
válasz
üzenetére
Igen és ezért jó eséllyel nem ad képet vagy ritkábban hibásan.A HDMI soha nem volt PC szabvány,mert arra a DVI,DP stb volt/van.Mindkét gyártó detektált először HDMI esetén,csak sokszor elég hibásan AMDnél mindig is lehetett állítani,Nvnél meg egy user made patcher volt hozzá,ezért az nV berakta a driverba ami megjegyzi ha rátelepítesz,csak akkor nem ha clean intallt,vagy DDUt használsz,de ez itt már nagyon off....
-
TTomax
félisten
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Annak mindképpen le kellene,de nem is abba az árkategóriába fog esni gyanítom.Attól a 64ncu fullos vega sem lesz már messze,tehát nem 30% lesz a difi mint a 1080-Ti között.
-
TTomax
félisten
Ez a Vega mindenre jó lesz,bányász meg deep learning.Repkednek a Tflopok,csak éppen arról nem esik szó,hogy amire leginkább egy desktop vga való ott mit fog tudni....igen játszani,tipikus esete annak amikor egy gpuval akarnak lefedni mindent.
-
TTomax
félisten
Nem kellene ebben a játéban az RX580nak erösebbnek lennie mint a 1060nak?
-
TTomax
félisten
Szerintem sincs rendben az az egész teszt ugy ahogy van.Pedig kedvelem aki csinálta,de ami nem stimmel az nem stimmel nahh...
-
TTomax
félisten
Elnézést,hogy nem egyenként válaszolok.
Ez a teszt több kérdést is felvet....
1., Ha a 1080Ti limitet kapott egy alap 5960X-el akkor az 580CF még nagyobbat.
2.,A tesztben néha még 4Kban is alig 10% mutatkozik a 1080 és a 1080Ti között,igen ez cpu limit de azért akárhogy is nézem egy 7700K se sokkal erösebb játékra,akkor mégis milyen 40lanes cput tegyen az ember mondjuk egy 1080Ti SLI alá?
3.,Ha igy most cpu limit van a 1080Tinél akkor hatalmas lesz a szórás a RX Vega teszteknél kb ki mivel tesztel.Ha gyengébb lesz az sem fog látszani,ha erösebb az sem.
4.,Ennek a tesztnek a fényében akkor a mezei user aki nem huzza meg a prociját,nem is biztos hogy sokat érezhet egy 1080ról Tire való váltásnál... föleg ha nem 4Kban játszik,de még néha ott sem.
5.,Valahol egy picit értelmét veszti a vga OC...
-
TTomax
félisten
Szerintetek stimmel ez a teszt? [link] ennyire közel lenne egy 1080FE egy custom Tihez?
-
TTomax
félisten
Na,már 1600MHzen megy a Vega?Haladunk....
-
TTomax
félisten
Nincs mit,azért FHDra elég sok játékban egyszerüen tul erös a Ti,nem jön ki az ereje,persze lehet tolni DSR-t meg 8xMSAAt,SSAA-t stb de azért nem jellemzö hogy valaki FHDra 1080nál erösebb vgat vesz jelenleg...A két vga között azért egy laza 30% megvan, picivel több mint anno a 980 és a 980Ti között ott olyan 25% volt.
(#27881) smc
Komoly érv...
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi
üzenetére
Remélem a Vega tesztnél is erre fogsz alapozni,és ott is elö fogod huzni ugyanezt a slideot FHDn...
Azért jó rafkós voltál ,mert még csak véletlen sem egy egy custom 1080Ti-t linkeltél... 
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi
üzenetére
És ezt te a FHD felbontásra alapozod ahol hasit a proci limit?Nincs több kérdésem tényleg...
Hiszen mindenki 1080Ti vesz FHDra.... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi
üzenetére
Nagyon rossz teszteket nézegetsz ahol a 1080Ti 20%al erösebb mint a 1080,a legrosszabb kiindulási alap.Inkább 30%az,de ha neked igy jó a te dolgod.
-
-
TTomax
félisten
válasz
Yutani
üzenetére
Milyen fajlagos teljesitmény?"Magokra" vetitve?Defeniáld már légy szives a fajlagos teljesitményt kérlek,mert mifelénk azt mindig a fogyasztásra vetitik,persze ki lehet vetiteni a kártya hosszára is,csak minek... hát ezért FAIL....
Mostanában nagyon troll modeban tolod de érthetö, érvek hilyán más nem marad. -
TTomax
félisten
válasz
s.bala31
üzenetére
Szóval te azt mondod,hogy csucs AVFS rendszerük nem ér egy kalap meleg végterméket sem?Illetve hogy az AMD dobja kukába az egész 580 linupot,hiszen te alulfeszelve hozni tudod azokat az értékeket/teljesitményt kevesebb fogyasztással egy 480al ami miatt ök hosszu hónapok fáradságos munkájával tökéjre fejlesztettek?Ha igaz amit irsz az ismét csak engem támaszt alá az 580al kapcsolatban nem?
-
TTomax
félisten
Még mindig nem +10% a fogyasztás a 480hoz képest.Hanem több mint 20.Tessék már megtanulni számolni.
(#27544) smc
Nahh végre.
---------------------------------------------------------------------
Nem jó ez igy,ez nincs rendben,ez nem az az irány ami kirántja az amdt a gödörböl.Az AMDnek olyan termék(ekre) van szüksége amik jobbak (értsd gyorsabbak,kevesebbet fogyasztanak stb..) mint a konkurencia,mert csak azokra lehet olyan ármcimkét akasztani amiböl komolyabb/jelentösebb profit van.Azok a termékek nem jók amik "egy picit lassabak,de legalább jóval olcsóbbak"... igen ez lehet nektek mint user jó...ideig-óráig de az amdnek hosszutávon nem.Aztán már majd ilyen termékekre sem telik majd és akkor lehet drágán vásárolni. -
TTomax
félisten
válasz
füles_
üzenetére
Próbáljátok már megérteni,hogy a perf/watt nem azért lényeges mert a jujj sok lesz a villanyszámla,hanem azért mert limitálja az egész line uppot.Vegyük már észre hogy az amd 14 meg 16nmen nem tudja a buta 28nmes maxwell hozni.Az egy egész generációs diferencia.Egy 150Wos vganál plussz harmnicegynéhány watt nagyon sok,föként akkor ha cserébe nem igazán kapsz jelentös teljesitményt.Ez nem helyes irány,ez nem refresh,ez egy cukormázos,tündérporos mokusvakitás.
Ha a Vega nem tud javitani a perf/watton akkor nagy bajban lesz,és a polarishoz képest a pascal 2X elönyben van,ez annyira sok hogy kb 2 generáció alatt szoktak ennyit hozni.Most látszik csak ,hogy milyen munkát végeztek az nvidianal ezen a téren,a piac sorsát jövöjét döntik el ezzel.Hát ezért nem tudok az RX580 mutatványára tapsikolni,mert nincs mire... -
TTomax
félisten
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Igen,te eddig jutsz el,én meg addig hogy a 1080Ti fogyaszt annyit mint az RX580....
(#27525) Pepeeeee
Azért nem háborit fel mert, éppen az az aktuális csucs,mit kellene neki áramot termelnie?De hát mit is várhatnék hiszen szerinted akkora csucs a polaris refresh hogy saját topicot is megérdemel... [link]
(#27528) fules

Aha értem,szóval nálad a teljes rendszer +10%ból kijött hogy 580 10%-al fogyaszt többet mint a 480,nem buktál meg te véletlen a matek érettségin?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Na most akkor fuss neki még egyszer és számold csak ki,hogy hány %-al is eszik többet a 580 azért a +5% teljesitményért?Aztán gondold át az egész véleményed mert ha 480 egy lépés volt elöre, akkor az 580 3hátra...(#27529) cain69
A fene megette ha ehhez a teljesitményhez mora kell meg 1200Wos táp,de sajnos ez van. -
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
És mégsem mennek vele semmire,pedig abból amit irsz már régen le kellett volna tolniuk az nVt az utból.Ez az mai bosszant.Most is azért imádkozunk hogy legalább egy 1080 teljesitmény meglegyen,pedig én nagyon szivesen vennék Vegat, 1080Ti árban de csak akkor érdekel ha meg is veri a 1080Ti-t nem csak itt-ott hanem határozottan,de arra nagyon régen volt példa hogy az aktuális egy gpus csucs radeon legyen...

-
TTomax
félisten
válasz
Yutani
üzenetére
Te meg ugy csinálsz,mintha az AMD lenne piacvezetö helyzetben és nem neki kellene a marketshare-ért pedáloznia,ezt tessék felfogni és megérteni.A HBCC-t meg had fogadjam már kétkedéssel,mert lassan már megszámolni sem lehet az ficsöröket amik nem igazán jöttek be,majd ha bizonyitott és tett valamit az asztalra akkor majd lehet dicsöiteni,addig az én szememben csak egy szimpla pr köntösbe bujtatott mosdatás,ami arról szól hogy drága a HBM és nem tudják bevállalni abban a piaci szegmensben ahol a 1070 van.Az nV sem hülye,már régen bevállalt volna egy ilyet föleg ha drasztikusan csökkenthetö vele a fogyasztás,ezzel szemben inkább maradtak a konzervativ utvonalon.Pedig azok aztán egy ritka soher banda.
-
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
válasz
üzenetére
De ettöl ez még nem egy zsiros bevétel,mert itt arról volt szó,hogy ez érdekli a befektetöket.Az AMD sem azért ment ebbe bele,hogy majd ebböl degeszre keresik magukat,hanem mert ugy gondolták ezen keresztül jobban lesz ráhatásuk a pc vonalra.Az uj generációs konzolok az elsök ahol már magán a konzol eladásán profit van,gondolhatod milyen árakon kell nekik minden.Na mindegy felölem mindenki azt gondol amit akar,de az világosan látszik hogy a konzol üzletág profitja igencsak marginális az amdnél,ez tisztán látszik a negyedéves/éves jelentésekböl.
-
TTomax
félisten
"A konzol az AMD-nek jelenleg évi ~1,5 milliard dollár közötti bevételt jelent. Ezért fontosak ezek a fix megrendelések. Eves szinten ezek tíz milliós fix eladások."
Látod ez az ami semmit nem jelent.Attól ez nem "zsiros" megrendelés,mert a profit nagyon vékonyka rajta.Az csak arra való,hogy életben tartsa a céget,persze több mint a semmi csak éppen befektetöi szemmel éppen zero jelentösége van.
-
TTomax
félisten
válasz
üzenetére
Nem tudom erre mennyire lehet büszkének lenni,se DX12,se Vulkan,se Mantle... CryEngine,de a Crysis 3 mérföldekkel jobban nézett ki nála ugy 2012ben,olyan 2007-2008ban voltak ilyen kinézettel játékok.Bár mondjuk ennek a játéknak az elsö-második része is kb igy nézett ki...de kell is néha egy-egy "zs" ketgóriás játékot találni ami megnyugtatja a kedélyeket... nálam max akkor lesz megvéve ha a humble 1 dolláros csomagban benne lesz...Ha már AMD igaz off,de ez érdekes...

-
TTomax
félisten
válasz
üzenetére
9hónapig az volt a leggyorsabb vga,bár az amd problémája lenne annyi,hogy 9hónaponként adnak ki gyorsabb vgat,mi több a leggyorsabbat.9hónapja is tudtuk,hogy vágott gpu nem full fat,csak a laikusokat lepte meg ez a lépés,azt is tudtuk hogy a GDDR5X 12GHzre képes.A Ti megjelenése után világos volt Titant nem fog venni senki,és nem is árulták már elötte 4-6 héttel,ami elég korrekt.Amugy meséld már el,hogy bukott 300ezret az árából?Vagy most már majdnem ingyen is osztogatják?Nagyon izzadság szagu a "fogáskeresésed" ismét,és nem is igazán vagy képben.
-
TTomax
félisten
válasz
Bratilla95
üzenetére
Leirtam,még egyszer nem fogom,ha nem érted arról nem tehetek...
-
TTomax
félisten
-
-
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
A hiba ott van,hogy minden aspektusból vacakabbul néz ki mint az original és az felhasználót nem érdekli miért,nem is kell hogy érdekelje.Gondolom azért is fut jobban mert a texturák nagyobbak lettek?Nem csak a texturákhoz nyultak ez világoan látszik,lehet azon javitottak de a viz ocsmány,a fényeket meg szimplán lekapcsolták.Viszont szépen összemosták az egészet,hogy legalább ne lásd.
-
TTomax
félisten
Remélem a Vega nagyot fog ütni,mert az nVidiara már nagyon ráférne egy gyomros.
-
TTomax
félisten
válasz
távcsőves
üzenetére
Akkor ennek is ott kell?Vagy az már lényegtelen,hogy most jóval olcsóbb?Remélem TE leszel az elsö aki cseréli a 480át 580ra,mert milyen jó üzlet!
Minek jönnek ki a 2060?Tudod az nVidia egy egész családot hoz ki nem felemás szériát,és amig a 1070nek nincs ellenfele minek???
-
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
válasz
füles_
üzenetére
Miért nem te szurtál be egy képet milyen jól megy a 480nak?Vagy én voltam?
Milyen válaszötletelés meg személyeskedés?
Mert valaki le merte irni az igazat?Vagy mást gondol a dolgokról,esetleg más a tapasztalata?Vázoljam a tényeket?Minden eladott 4 dvgaból 3 nvidia... ezek a tények... -
TTomax
félisten
válasz
füles_
üzenetére
Nem az amazon best selleröl beszélek.... de mindegy.Ringatjátok itt magatokat álomba,kompetens termék meg nincs,minden ugy van jól ahogy az amd csinálja,hiszen értenek ök hozzá.Aztán megy a csodálkozás,meg az urban legendek,hogy az nV pénzt töm, a kiadók zsebébe... hát nagyon nem mert nincs szüksége rá,igencsak kevés játékot támogatnak,nagyságrendekkel kevesebbet mint az elözö években.
-
TTomax
félisten
válasz
füles_
üzenetére
Amazon szerint minden 4 eladott vgaból 3 nVidia....a 1060 azért nem jó példa mert csak a 1070böl többet adnak el mint a 1060/480 együtt.... kaszál az nVidia nem is kevest...
A monitor trendek is kezdenek megfordulni,egyre többen vesznek 60Hz+ monitort,ehhez pedig nem ártana olyan vga aminem 60 hanem inkább 80-100fpst tud az akutális játékokban fullHDban.Mivel a Furyt már nem gyártják igy az amdnek nincs kompetens terméke már ide sem,nem beszélve az 1440pröl meg még ott is a 60Hz+ról.De hát az 580at kell polirozni,az most a fontos,a Vega ráér akkor ha már az nVidia teletolta a piacot.Mert teletolja,a 1080Tiket még ugy is megveszik hogy drágábbak 20-50fonttal mint az nV hivatalos MSRP,itt UKban ahol 3nap alatt kiszállitanák.Aztán lehet megint ámuldozni,hogy az nV rekord nyereséget könyvel majd el,meg hogy a DX12 nem terjed....
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi
üzenetére
Az a baj,ha visszatekintesz a multba egy picit akkor azt láthatod,hogy az esetek nagy részében az ilyen játékok sosem készülnek el.Persze lehet,hogy pont ez lesz az üditö kivétel,ki tudja de én személy szerint erre nem 100,de 10dollárt sem mernék rakni.Az a kérdés is ott motoszkál mindig a fejemben ilyenkor,hogy én mint early acess vásárló mit is profitálhatok ebböl,mert látszólag semmit jelenleg.
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi
üzenetére
Nagyon off,de nem birom ki.Szerinted az normális,hogy egy játékban 18.000dolcsit lehet költeni?Mert szerintem ez tulmutat minden józanságon.Komolyan kérdezem,mennyivel vagy benne?
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi
üzenetére
Érthető,ha egy jó nagy adag lóvét raktam volna bele én is így reagálnék.
-
TTomax
félisten
válasz
üzenetére
Ugye most csak viccelsz?A 970 msrpje 329dolcsi volt, a 1070 379dolcsi 50dolcsit ment fel mert az amd a mai napig nem tudott árversenyt kialakitani,nincs mire engedni az árból.A 1080 ára is csak azért esett egy százassal mert kijött a 1080Ti.Ha már a számozásból nem is esik le akkor az NV a saját honlapján is a 970utodjának tekinti a 1070et,de te gondolom még az életben nem jártál ott. [link]
-
TTomax
félisten
válasz
üzenetére
Miért kellene gyanusnak lennie?A 970utódja a 1070 jó reggelt!A 1060 a 960utódja,vagy akkor az is gyanus legyen hogy a 1070 ugyanazt produkálja mint a 980Ti?Azt persze nem vetted észre,hogy a szerencsétlen 970 alapon hoz egy 470et ugye?Huzva meg egy 480at is?Két év távlatából az elavult hulladék?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Torrent meghívó kunyeráló
- World of Warships
- Escape from Tarkov
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Projektor topic
- Hardcore café
- Adventi kalendáriumok
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - R5 5600H 16GB DDR4 256GB +1TB SSD nVidia GTX 1650 4GB
- Bontott, vadiúj, SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgarancia
- HOWEAR HW ULTRA 3 Call okosóra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA A-Data 650W
- Sony WH-1000XM5 zajszűrős fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)