Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Gurulunk, WAZE?!
- Dell Venue 8 Pro
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
GodGamer5
addikt
Elég szomorú, hogy a fos current gen konzolok miatt késik a Cyberpunk.
Képzelem, hogy visszafogják emiatt az egész játékot....

[link] -
GodGamer5
addikt
CSAK NEEEM?! Last Of Us 2 Pc-re??? [link]
-
GodGamer5
addikt
Gyorsulnak az új radeonok is.
[link] -
GodGamer5
addikt
Intel Xe DG1 prototípus. Kb az 1050 ti ellenfele.

[link] -
GodGamer5
addikt
"Az 5700 és a 2060 között kb 10-15% van az 5700 előnyére"
Dehát pont ez írtam én is, hogy mivel az 5700 ennyit tud, ezért jó eséllyel,- közel azonos specifikációkkal- az 5600xt is hasonló teljesítményt fog nyújtani, az meg kb 2060-as szint.
Viszont az előzetes mérések meg kimondottan gyengék lettek a specifikációk tudatában, ami számomra nem tűnik túl hitelesnek, de majd meglátjuk ha megjelennek végre a kártyák a végleges optimalizált driverrel. -
GodGamer5
addikt
Azért írtam, hogy kb a (desktop) 2060 szint fölött lesz, mert nagyjából egyeznek a specifikációi az 5700-al, az meg kb 2070-es szint.
-
GodGamer5
addikt
Jó lesz ez.
RX 5600 XT Phantom Gaming D3
[link] -
GodGamer5
addikt
Friss leak a PS5 és az új Xbox GPU-ról.
[link] -
GodGamer5
addikt
Az Asrock-tól kiszivárogtak az 5600xt-t végleges specifikációi. Jól meghuzatva még az 5700 közelébe is kerülhet. [link]
-
GodGamer5
addikt
Az új Intel gpu-ról. [link]
-
GodGamer5
addikt
Az Nvidia megint megmutatta, hogy ki a legerősebb.
[link] -
GodGamer5
addikt
5600xt 3dmark eredmények.
Nem túl acélos kártya, főleg a 2060-hoz képest, közben ez is lesz vagy 100k forint. [link] -
GodGamer5
addikt
válasz
Crytek
üzenetére
Viszont az RF 1-ben még másképpen működött a fizika, mint az újabb részekben. Ott még kiszámolta a gép mekkora krátert ütött a robbanás, viszont az újabb játékokban már modulárisra szokták építeni a pályát és így különböző elemekre esik szét a modell, így pedig nem terheli szét annyira a cpu-t mintha mondjuk a robbanás centire pontosan ki lenne számolva particle és egyéb szimulációkkal.
És ezért kellenek az új apik és a sokmagos procik, mert ha elszakadunk ettől a moduláris felépítéstől, akkor ott már valósidejű deformációktól kezdve sokfajta erőhatással kellene számolnia a programnak, ráadásul minden egymásra hatással lenne, ezt pedig, a jelenlegi elavult engine-ekkel nem lehet megcsinálni.
Az előbb linkelt Unreal engine-es techdemo elég jó, de ilyenek még nincsenek valós játékokban. -
GodGamer5
addikt
A komoly fizikához pedig nagyon is a hardver és a szoftver is akadály volt eddig. Dx11-en nagyon rossz a többszálú processzorok kihasználtsága és a négy mag sem volt eddig túl combos a különböző fizikai szimulációkhoz, főleg ha még a grafikát is ütősre tervezik hozzá.
A Zelda egyébkén nem tartalmaz víz, particle stb és egyéb hardverigényes szimulációkat és a grafikája sem éppen egy krájzisz... -
GodGamer5
addikt
-
GodGamer5
addikt
Az AMD elhozza a rombolható környezetet a sokmagos processzorokra: [link]

-
GodGamer5
addikt
válasz
Petykemano
üzenetére
Igen, az általam linkelt cikk is említi, hogy valószínűleg Navi10-re épül az 5600-as széria.
-
GodGamer5
addikt
Az xt verzió elvileg azt jelenti, hogy 8 gigás lesz, a sima pedig 6.
A kezdeti árazás biztos tragikus lesz, de pár hónap múlva beáll az ára. Mondjuk engem csak a dx12-es teljesítménye érdekel, ha az hozza az 1080-as szintet, akkor esélyes egy váltás, ha nem, marad a jókis 1070.

-
GodGamer5
addikt
Az új overkill benchmark, nyolc magot is terhel.
[link] -
GodGamer5
addikt
2020 elején érkeznek a radeon 5600(xt) kártyák is. [link]
-
GodGamer5
addikt
válasz
huskydog17
üzenetére
Igen játszottam a Rune 2-vel és meg is döbbentett, hogy egy Human Head ilyet ki mer adni. Az előző gépem egy i5 8400, meghuzatott 1070-nel és 16gb rammal, de volt, hogy beesett 30fps alá a játék!!!! Volt, hogy 17-24fps-el ment, amikor sok volt az effekt.... Ez így elfogadhatatlan, főleg egy Unreal engine-től Geforce mellett és nem érdekel melyik motorverziót használták hozzá..Amúgy azt nem értem, hogy ha ennyire tákolt az egész unreal engine és már rég átálltak Vulkánra, akkor miért nem hajítják már ki végre belőle a Dx11-et???
-
GodGamer5
addikt
Info az új Intel Gpu architektúráról: [link]
-
GodGamer5
addikt
Star Wars benchmark: [link]
-
GodGamer5
addikt
Rune 2 benchmark. Ezért kár volt...Be is zárt a Human Head. :([link] .
-
GodGamer5
addikt
Na itt egy teszt.
[link] -
GodGamer5
addikt
Játszottam velük, sőt a Flight Simulator 2000-hez is lement pár hardvergeneráció, mire játszható lett. :)
Ettől függetlenül elég arcpirító, megadni egy 1060-as kártyát 1080p ajánlottnak, megjelenés előtt meg módosították 2060-ra, miközben ilyen gépigénye van a játéknak.
Viszont az akkor is nagyon durva, hogy egy 2080ti-n, rtx nélkül így fusson a játék explicit Api mellett. -
GodGamer5
addikt
Annyira nem lett fényes ez a RDR2 optimalizáció, főleg, hogy anno 1060-at írtak fullhd-ra ajánlottnak.... Ráadásul ez már asszem Vulkán alatt fut.
[link] -
GodGamer5
addikt
Újabb dx12 feature-ök.
[link] -
GodGamer5
addikt
Next-gen vihar Unreal engine 4 alatt. Nagyon impresszív.
[link] -
GodGamer5
addikt
Jön a 2080ti Super is.
[link] -
GodGamer5
addikt
válasz
huskydog17
üzenetére
Elvileg év végétől váltanak Vulkánra Ubiék. Addig marad a régi hulladék engine.
-
GodGamer5
addikt
"Here is how you can completely fix the annoying DX12 stutters, even with Ray Tracing, in Control"
[link] -
GodGamer5
addikt
Igen tudom, hogy a dx12 nagyon nem fekszik a pascaloknak, viszont az újabb architektúrára épülő kártyák sem hoznak akkora előnyt dx12 alatt, mert nincsenek az enginek az alapoktól átírva és ezért még mindig van dx11-es mód is, ami durván visszahúzza a dx12-t. Az meg, hogy van pár "benchmark" játék pl Ashes of the Singularity meg a Battlefieldek, WWZ stb. ahol az új kártyák nagyon gyorsak, az egy dolog, de nem ez az átlag, mert a legtöbb játék egy gyenge dx11-es port. A tonnányi indie játékról nem is beszélve ami meg úgy lett összedobálva unity, vagy U4 engine-ben.
-
GodGamer5
addikt
válasz
velizare
üzenetére
Igen, amit leírtál az tényleg eléggé visszarántja a Remedy-t. Viszont dx12-nél arra gondoltam, hogy kb 2014 óta létezik, de sok játékban nagyítóval kell keresni az előnyt, az új Resinél például csak a késleltetés javult, a framerate viszont csökkent. Meg pascalos kártyákon 90 százalékban lassulnak a dx12 játékok. Olyan nyögvenyelős az egész. Erre mondtam, hogy szerintem csak az új gennel jönnek a valóban újraírt engine-ek, addig meg nagyon lassan terjed a dx12/vulkan api és alig van dx12 only játék.
-
GodGamer5
addikt
Azért elég szomorú, hogy a dx12 még mindig itt tart. A QB egy nagyon szép és anno radeonon dx12-ben elég jól futó game volt, de ez egyszerűen visszalépés. Felfoghatatlan, hogy 2019-ben még ott tartunk, hogy egy AAA-s játék lassul dx12-ben a legújabb architektúrájú kártyákon.
Úgy látom az új konzolokig nem lesz itt semmi változás, főleg, hogy a dx11-et még mindig nem sikerült elhagyni. -
GodGamer5
addikt
Control Benchmark:
[link] -
GodGamer5
addikt
Egész jól sikerült a Control rtx és DLSS implementációja:
[link] -
GodGamer5
addikt
Közben találtam egy ilyen hírt. Lehet jobb vétel lesz, főleg 8 giga rammal, mint az 1660.
[link] -
GodGamer5
addikt
Arról lehet tudni valamit, hogy az rx 5700 alá, az 1660 ti környékére fognak érkezni olcsóbb Radeonok és ha igen kb mikorra?
-
GodGamer5
addikt
Nagy kár.
[link] -
GodGamer5
addikt
Közben az EA is bekeményít!
[link] -
GodGamer5
addikt
válasz
huskydog17
üzenetére
Ahhoz képest sokkal szebb is. Nagy hulladék ez a JC4.

proci985: Ekkora downgrade mellett nincs is min csodálkozni. -
GodGamer5
addikt
Itt egy teszt több kártyával:
[link] -
GodGamer5
addikt
válasz
TTomax
üzenetére
Egyszerűen arról van szó, hogy a vega explicit apikra van kigyúrva és ez most kezd is látszani. Nem dísznek van benne ennyi shader processzor stb, pl a Wolfensten 2-ben is jól teljesít. A dx12 címek nem támogatnak radeonos feature-öket pl felezett pontosság stb és csak karcolgatják a felszínt, a dx11 meg soha nem is lesz olyan jó AMD-n mint az Nv kártyáin, mivel az Nvidia kártyáin speciálisan gyorsítják a kódokat, erre van kigyúrva az architektúrájuk. Leírták már több helyen is, hogy minél több a compute feladat a radeonok annál gyorsabbak és ez most látszik is. Ez pedig egyáltalán nem álmodozás, a dx11-et meg el kéne már felejteni gyorsan, mert a legnagyobb visszahúzóerő.
-
GodGamer5
addikt
A WWZ elég jól hasít a Vegákon.
[link] -
GodGamer5
addikt
Hát ez jól lett. Mondjuk megfelelő árban egy Vega 56 szerintem jobb, főleg dx12-re.
[link] -
GodGamer5
addikt
válasz
szmörlock007
üzenetére
EZZZAAAZZZZ!

Szerintem biztos nem időszakos, máskülönben nem lenne versenyképes az AMD.
-
GodGamer5
addikt
válasz
huskydog17
üzenetére
Egyre szimpibb ez a Vega 56. Jól teljesít nagyon az újabb játékokban.

-
GodGamer5
addikt
Gigabyte 1660ti Benchmark
-
GodGamer5
addikt
Msi 1660ti
[link] -
GodGamer5
addikt
válasz
FLATRONW
üzenetére
Pont ez a lényeg anno a 7950-et sokkal olcsóbban vettem újonnan mint a konkures kártyákat és 3 giga ram volt rajta, az addig megszokott 1-2giga helyett. Most meg mindent a konkurenciához mérnek...
Hwaprón meg október közepe körül 80k-ért már kifogtam 1070-et, a Vegák meg még most is 90 körül mennek használtba. -
GodGamer5
addikt
Ha ez igaz az már szánalom kategória:
[link] -
GodGamer5
addikt
Remélem az 1160ti ára hamar beáll és nem lesz több mint az 1060, ha már a vegák nem akarnak 100k alá menni.
-
GodGamer5
addikt
Lassan itt az 1660ti
[link] -
GodGamer5
addikt
https://gepigeny.hu/hir/az-idei-e3-on-leplezodhetnek-le-az-amd-navi-kartyai-2651

-
GodGamer5
addikt
Geforce 1660ti
[link] -
GodGamer5
addikt
7nm Vega
-
GodGamer5
addikt
Elég vicces ára lett a 2060-nak, pedig jó kártya lett az eddigi infók alapján. Vajon lesz ezek után gtx1160 rtx nélkül? Amd is közölhetne valami bejelentést a Navikról.
-
GodGamer5
addikt
Viszont lehet akármekkora a chip, de ha az Nvidia az rtx mellett megtartja a gtx-et is tensor magok és ray tracing nélkül, pusztán egy 1070-es tempóját hozva, új architektúrával, 6giga rammal akkor az simán lehet (árban is) az 1060 leváltója, az meg ugye 80-100k között megy a boltokban. Az ár meg nyilván típusfüggő, a 80k-t meg egy viszonyítási alapnak írtam, amely ár környékén,- tehát lehet valamivel több is- már kapható lesz a kártya. Az Amd-nek meg erre kell érdemben válaszolnia.
-
GodGamer5
addikt
válasz
TTomax
üzenetére
Az alap rtx2060 vagy gtx1160 is 1070-es szint lesz minimum, akkor min kéne meglepődni, amikor egy Vega 56 is ez a szint és valószínűleg az rx580-590-et ez fogja váltani, csak éppen Naviba. Attól, hogy a középkategória teljesítménye évek óta beállt a gtx1060-as szintre, még nem marad így örökre...
-
GodGamer5
addikt
Nekem egyre szimpibb az új Amd 3xxx széria, 8gb minimum gddr6 vagy hbm memóriával 7nm-en. Ezek az új közép kategóriás geforce-ok elég nagy tákolások.

-
GodGamer5
addikt
Újabb infok a 2060-ról.

[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- iPad topik
- Nintendo Switch 2
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nos igen, ilyen is lehet egy notebook…
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óra topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Redmi Note 9 Pro 64GB 12 hó jótállás!
- 27% - ÚJ - GIGABYTE RTX 5080 AORUS MASTER 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- Apple Watch Series 11 46mm GPS + Cellular Karcmentes állapot 100% akkumulátor
- HP ZBook Fury 17 G8 i7-11800H 32 GB RAM 1TB SSD NVIDIA RTX A3000 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4561, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest