Keresés

Aktív témák

• xmercedesx

csendes tag

válasz carl18 #1837 üzenetére

""Hát majd meglátjuk élesben, szép tervek ezek csak a gond hogy a Zen 2 már aktuális müködik piacon van.,,

Csak kraft nincs benne :))
    Nagyon nagy hátrányt kell még ledolgozniuk ,mert jelen állás szerint is igaz van meg működik csak ép nem hozott még ez sem akkora teljesítmény pluszt,
    (most megint vitába bocsátkozni ki mire esküszik felesleges mindenki más szemszögből nézi) Nyilván egy 2 éves 18 magos procit nem lehet összehasonlítani pl egy 2 ével késöbbi kiadáshoz melyik mit tud. De pl ha megnézed a single teljesítményt ott látszik, de oké ne legyen single mert sokan azt mondják hogy ezt már semmi nem igazán használja ki. OKé szoval ha megnézük multiba a pontszámokat és azokat a multi pontszámokat lebontjuk arra hogy a corok darabja mire képes kiderül hogy az amd még a zen 2 ellenére is le van maradva. Ergo a zen3 mire jön addigra lesz válasz az inteltől is és nagyon jól tudják hogy nyeregbe vannak még mindig a mobil piacon már nem ,de az asztali részen igen. AZ intel amúgy 2 évet igért arrra hogy piacra dob nagyágyú procit

• gV

őstag

Ice Lake hozta amit ígértek illetve maguk alatt vágják a fát ha lódítanak. amúgy a WC magoknak most kellett volna jönni a 10000-el nem még hallasztan jövőre.
    más: a Tiger Lake nem néz ki rosszul: [link]

• Petykemano

veterán

Ezeket a 20%-os lépéseket egyáltalán nem tartok kivitelezhetetlennek. Ennyi általában benne van egy új node-ban.
    Ezt látjuk az Armnál is.
    Intelnél nem láttuk 10 évig, mert minden generációval az intel a gyárthatóságra (kis lapkaméret) és a fogyasztásra is osztott pontot. Ugye abu megmondta, hogy van egy balansz ezek között.

jim Keller meg azt nyilatkozta, hogy a Cove magok lényegesen nagyobbak lesznek , mint eddig a Core magok voltak. Mármint persze tranzisztorszámban. A fizikai méret a node függvénye is.

A Rocket Lake-ben egy 10nm-ről 14nm-re portolt Willow Cove magok vannak. Én is kiváncsi vagyok, hogy mit sikerült összehozni. Főleg, hogy fullos port-e vagy kellett-e itt-ott kurtítani.
    Nő-e emiatt a lapkaméret és hogy milyen lesz a fogyasztása.
    Abban egész biztos vagyok, hogy az intel nem fog engedni azokból a brutális fogyasztási keretekből, amiket a minap ismertettek (PL1: 125W, PL2: 250W) Szerintem a Rocket Lake-nek is szüksége lesz erre.

A zen3 sikerét (mármint minimum a rocket lake-hez képest) leginkább az fogja befolyásolni, hogy a szóbeszéd formájában megjelent 15-17%-os IPC növekedést miben mérték. És ha egy CB20ST, akkor ehhez képest hogy változik olyan esetekben, ahol fontos a magok közti késleltetés, mint pl játékokban.

Aktív témák