Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gaben88

őstag

válasz chopin42 #19087 üzenetére

Én nem is értem, volt már nem egyszer szó a topikban arról, hogy allcore terhelés esetén 1.3-1.35 felett már degradálódhat hosszú távon a CPU és nemegészséges így használni. Ennek ellenére megdöbbenve látom, hogy tök sokan itt a fórumban simán adnak manual all core OC 4.3, 4.4-hez 1.3-1.35, sőt 1.4 fölött is feszt... Ami hagyján, hogy nem tesz jót a procinak, de szerintem egy Y-cruncher 1-6-0 sem futna le vele... Vagy én nem értek/értek félre valamit?

Én is próbálkoztam a manual allcore OC-val, amivel 0/24 mehetne a gép, de bántott a dolog, hogy értelmes fesszel vesztek az egyszálas teljesítményből, többszálasban meg szerintem ez a 8 mag/16 szál még 3.6 GHz-en is elég lehetne.
    Így próbálkoztam a win-win szitunak tűnő setuppal, vagyis CCX0 4.4GHz, CCX1 pedig 4.2GHz 1.29375V-os peak cores voltage(!!! tehát nem állandó) mellett. Így megvolt az egyszálas teljesítmény bőven, több szálon meg verte a PBO-t. Szépen le is futott egy csomó bench és játék tök jó hőfokokkal.

DE az Y-cruncher 1-6-0 tesztjének 2. szakasza, ami a leginkább megterheli a CPU-t pár mp után megállt. Tehát nem atomstabil a dolog (PBO-val simán lefut), ami számomra fontos, így hagytam végül ezt a vonalat is és maradtam ennél az igen egyszerű setupnál, amit ajánlok amúgy minden kezdő Ryzen tulajnak (Dragon Center nélkül...), hogy ez legyen szerintem a kiinduló alap: KATT!
    (Nálam se Giga, se MSI lappal nem működik jobban a PBO enable verziónál az EDC1-es setup. Hiába mutat sokszor akár 4475MHz-t is, de benchekben az eredmények meg rosszabbak. :U )

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés