- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaben88
őstag
válasz
chopin42 #19087 üzenetére
Én nem is értem, volt már nem egyszer szó a topikban arról, hogy allcore terhelés esetén 1.3-1.35 felett már degradálódhat hosszú távon a CPU és nemegészséges így használni. Ennek ellenére megdöbbenve látom, hogy tök sokan itt a fórumban simán adnak manual all core OC 4.3, 4.4-hez 1.3-1.35, sőt 1.4 fölött is feszt... Ami hagyján, hogy nem tesz jót a procinak, de szerintem egy Y-cruncher 1-6-0 sem futna le vele... Vagy én nem értek/értek félre valamit?
Én is próbálkoztam a manual allcore OC-val, amivel 0/24 mehetne a gép, de bántott a dolog, hogy értelmes fesszel vesztek az egyszálas teljesítményből, többszálasban meg szerintem ez a 8 mag/16 szál még 3.6 GHz-en is elég lehetne.
Így próbálkoztam a win-win szitunak tűnő setuppal, vagyis CCX0 4.4GHz, CCX1 pedig 4.2GHz 1.29375V-os peak cores voltage(!!! tehát nem állandó) mellett. Így megvolt az egyszálas teljesítmény bőven, több szálon meg verte a PBO-t. Szépen le is futott egy csomó bench és játék tök jó hőfokokkal.
DE az Y-cruncher 1-6-0 tesztjének 2. szakasza, ami a leginkább megterheli a CPU-t pár mp után megállt. Tehát nem atomstabil a dolog (PBO-val simán lefut), ami számomra fontos, így hagytam végül ezt a vonalat is és maradtam ennél az igen egyszerű setupnál, amit ajánlok amúgy minden kezdő Ryzen tulajnak (Dragon Center nélkül...), hogy ez legyen szerintem a kiinduló alap: KATT!
(Nálam se Giga, se MSI lappal nem működik jobban a PBO enable verziónál az EDC1-es setup. Hiába mutat sokszor akár 4475MHz-t is, de benchekben az eredmények meg rosszabbak.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Napelem
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gitáros topic
- Star Trek
- Tőzsde és gazdaság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
- EAFC 26
- További aktív témák...
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4570 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Amd ryzen 5950x + Msi x570s carbon wifi Team Group 32GB samsung b die . Jegelve MMGpOffical számára.
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- i7 12700k 2026.07.23ig aqua gari,csomagküldés az árban
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- LG SN4 soundbar hangprojektor 6 hó garancia, számlával!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest