Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
용 Bob
senior tag
Sziasztok!
Az 1. Gen óta levagyok kicsit maradva. Egy 1600x-et érdemes-e cserélni 3600x-re? TW játékokhoz kellene a kraft/+FPS.
látom hogy az XFR-en kívűl van egy pár új feature. PBO PPT és társai 😀 itt működik már az auto boost, vagy a 3-as szériánál is érdemes fix órajelen járatni a procit?
köszi!MSI B350M mortar; R5 3600X; AC Liquid Freezer 240; MSI Gtx 1660ti ventus xs OC 6g ; Corsair LPX 16GB 3200@3200 / CL16; Phanteks enthoo pro m; Logitech G203 // Beyer Dynamic DT 770 Pro; Korg DS-DAC-100m
-
Pro!Petya
addikt
válasz BlueSteel #8100 üzenetére
Ez ami most nálad futott all core teszt , erre nem vonatkozik az amd official boostja.
Az amire kíváncsi vagy azt úgy éred el hogy CB20 - bal felül File - advanced és ezek után már tudsz futtatni Single core tesztet! Azalatt érdemes vizslatni a hwinfot, azt is érdemes legalább 3 laposra kinyitni (balra lent a nyilakkak) és akkor minden látszódni fog egyszerre.
AMD chipset driver van fent? Ha nincs akkor érdemes feltenni és ryzen profillal használni.
(A legutolsóval nálam voltak teljesítménybeli problémák ezért én az azelőttit javaslom.)
Ha ezek megvannak bios , PBO-t kapcsold enabledre ha kell a jobb boost. Sőt ha limitek is ki vannak tolva ezen belül még jobban menni fog de ezt már mindenki maga dönti el meddig engedi mivel itt már jobban fog melegedni és feszből is többet kap.[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Malibutomi #8104 üzenetére
Erdekesseg: Amig nincs terheles a procin addig mutatja a feszt felul a Core VID reszen is.
Egyebkent szerintem a CPU Core Voltage lesz nalam a valos...amikor a VID-nel mutatja a feszt az mondjuk 1.313V akkor ez az adat terhelesen kicsit az ala all be pl 1.306V ez lenne ugye az LLC drop.A legalso sima VCORE ertek amit az alaplap gondol hogy ad a fesz es LLC beallitas alapjan, az nem valtozik sosem.
-
nagyúr
válasz arnoldito #8102 üzenetére
30 min FPS helyett 50-60 min FPS többet ér mint a max 200 FPS.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Pro!Petya
addikt
válasz Malibutomi #8104 üzenetére
"Itt viszont van meg ket adat, melyik lehet az igaz?"
A fenti (SVI2 TFN) 1,312V a vrm vezérlőből kiolvasott érték , a lenti 1,368V az ugyanez + LLC. -> utóbbit nézzük.
[ Szerkesztve ]
-
용 Bob
senior tag
-
arnoldito
senior tag
Nyílván, de azért nem annyira nagy a különbség a két proci között. Szerintem ha a mostanival van egy BFV-ben 40min fps-d, akkor a másikkal lesz 48-50 ezzel a vga-val. Átlag fps-ben meg nyersz 10-15%. Mindenképp jobban járna egy 3600x mint a mostani 1600x-vel ez kétségtelen, de nem táltosodna meg az fps számláló és 50 helyett lenne 120 az átlag, sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
Steven
addikt
engem egy dolog zavar 30-40w al több idle mint az intel volt... és nálam média szerver miatt 0-24 be megy a gép.... ezt kéne valahogy orvosolni
Nagyon bízom az új biosba!
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
SzlobiG
félisten
BF5-be nektek az Operation Underground(Metro) map hogyan megy? 64fővel.
Leginkább Malibutomi véleménye érdekelne mert neki is vega vga-ja van.
Nálam eléggé szarul fut 1440p-be össze vissza ugrál a vga kihasználtság meg a játék is eléggé kaka, gyanítom jókora cpu limitem van, kíváncsi lennék ryzennel hogyan muzsikál.
-
Dany007
veterán
válasz Pro!Petya #8087 üzenetére
és @hokuszpk
Ouh! Ez valami teljesen új információ volt számomra. Köszönöm!
Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen - alapvetően drága - hűtőnél előfordulhat ilyesmi... :S
És ha púpos kezdjem el csiszolópapírral csiszolni? uh.
Na, mindenesetre utánaolvasok a dolognak. Köszönöm! -
Locutus
veterán
válasz SzlobiG #8113 üzenetére
Nálam elég stabil, de átlagosan 25%-kal kevesebb fps, mint más mapokon.
Ugrálást nem látok, a frametime graph szép sima. DX11-ben fhd ultra.Hirtelen egy Maritás képet találtam most neked frametime graph-al [kép]
[ Szerkesztve ]
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
BlueSteel
tag
válasz Pro!Petya #8103 üzenetére
Fel is telepítettem a Chipset Driver-t (Ryzen Performance energiaséma), BIOS-ban PBO Enabled, újra lefuttattam a CB20-at, még 200 ponttal rosszabb multicore eredmények születtek, mint első alkalommal...
Amit nem értek, hogy miért nem boostol egy pillanatra sem 4,1 fölé egyik stressztesztben sem (végig figyeltem). Elvileg 4,2 a boost órajel. Mintha az lenne végső limitnek beállítva valahol. Elvileg a CB R20 multi-corenak a Ryzen 1700X fölött kellene lennie.A limit kitolás módszertanát sajnos nem igazán értem, milyen számot kellene odaírni.
A másik, hogy simán böngészés közben 45-51 fok között ugrál a CPU hőfok és teljesen véletlenszerűen felpörög a hűtőventillátor.
Megköszönnék bármilyen segítséget ezzel kapcsolatban. -
Locutus
veterán
-
SzlobiG
félisten
válasz Malibutomi #8119 üzenetére
Keverlek, akkor valakivel aki vega-val hajtja.
-
nagyúr
válasz arnoldito #8111 üzenetére
Kétségtelen, az erősebb CPU-hoz dukálna a későbbiekben egy erősebb VGA is. Ami viszont biztos, hogy az összes olyan program, ami szereti az erős egyszálas teljesítményt, megtáltosodik egy ilyen cserétől.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
wwenigma
Jómunkásember
-
fasyrt
őstag
-
Archttila
veterán
DRAM Calc alatt az advanced fülön található értékeket ti beállítjátok?
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
tootzooz
csendes tag
Sziasztok!
Csak egy kérdésem lenne, nem tudok dönteni.
Általános felhasználásra, játékra szeretnék gépet.
A 2600 vs 3600 között gondolkodom. B450 lap, 3000 ram. van Rx550 vkártya ,Dark Rock 4, ssd mx500.Xperia 1
-
weri
senior tag
válasz SzlobiG #8130 üzenetére
De proci miatt is. Esetleg egy user.cfg-be beirt:
thread.processorcount 4
thread.maxprocessorcount 4
thread.minfreeprocessorcount 0Lehet hoz valamit, 4/8-as i7-nel nem tudom milyen. Esetleg meg ezzel:
thread.processorcount 4
thread.maxprocessorcount 8
thread.minfreeprocessorcount 0Nekem pl. metro pocsekul megy dx12-be :d Vagy legalabbis amikor probaltam akkor ugy ment.
Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
Archttila
veterán
AMD Ryzen 3800X 4400Mhz Battlefield V 4K RTX. [link]
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
M0ng00se
őstag
Henlo.
R5 3600-at használok ha húzom, melyik beállítással tudom elérni hogy visszavegye a feszültséget és órajelet is ha nyugalomban van?V6
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz M0ng00se #8134 üzenetére
tippre logikai ellentmondas van a "tuning miatt fixalt szorzo/freki" es a "freki visszavetel" kozott.
huzd ugy, hogy nem fixalod a frekit, hanem egyszeruen kitolod a pbo limiteket, es akkor aktiv marad a cool'n quiet.[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Archttila
veterán
ahh már vagy 6 profil van a BIOS-ba most éppen a 4400-at nyúzom
Emlékeim szerint 1.090v a 4000MHz de hogy hány fok az nem mérvadó, mert pici házam van Silent profillal, Noctua slim 120x15 ventivel LNA adapterrel szóval kb néma ezen a beállításon (és 4200Mhz-en is) és nagyjából 50C load alatt!Melyik verziós P95-el teszteled?
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
Ezt csak úgy itt hagyom (sry ha már volt)
-
arabus
addikt
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
BlueSteel
tag
válasz wwenigma #8122 üzenetére
Részben jó volt a megérzésed, frissítettem az utolsó elérhető verzióra (AMD ComboPI1.0.0.3abba támogatást ír) és most már van 4,2, a cinebench r20 multi core teszt is javult 200 ponttal (3400 körül), de még mindig az 1700x alatt. Érdekes, hogy XMP profil nélkül (a memória 2100 Mhz-en ketyegett), alapbeállításokkal tudta ezt, utána XMP bekapcsol, PBO advanced (motherboard) és megint rosszabb eredményt hozott.
Lehet, hogy a Boost Override-ot kellene még finomhangolni (ez elvileg az AutoOC-ként hivatkozott funkció megfelelője), vagy a limiteket? CnQ kikapcsol?
(Ha allcore 4.2-őt céloznék meg, mik az ajánlott feszültségbeállítások?)
-
Zoo123
senior tag
"engem egy dolog zavar 30-40w al több idle mint az intel volt... és nálam média szerver miatt 0-24 be megy a gép.... ezt kéne valahogy orvosolni "
Sok tesztet megnéztem az új 3000-es processzorokról, de VGA kártyával idle 55-60W-nál kisebb fogyasztást sehol sem láttam!
Ha fontos az idle fogyasztás akkor 2200/2400/3200/3400G processzor + pico PSU tápegység.
Nálam a Médiaszerver/netezős/mindenes gép egy 2200G, B350-es alaplap, 2x4 GB RAM, 1TB 2,5" SSD, 120W-os picoPSU-val:
-idle: 16W! (kb egy Notebook fogyasztása...) hőfok környezeti hőfok+1-2 fok
-film: 25-30W (4k Bluray, 4k@60 FPS Youtube videó)
-Játék light: 55-75W (hőfok: ~40 fok)
-Unigine benchmark, 3Dmark, stb.: 80W
-OCCT CPU+VGA stressteszt: 105W (hőfok: <60 fok)Mindezt falból mérve fogyasztásmérővel!
Ezt nehéz űberelni ha energiahatékony megoldásról van szó!Persze ha komolyabb játékról van szó arra ott van az R5 3600+GTX 1080Ti konfig, de mióta megvan a kis 2200G azóta játékon kívül mindent azon csinálok, jó az mindenre is, még videót is vágtam vele. Kapott egy Arctic Cooling Alpine 47W passzív bordát egy 400 rpm-re leszabályozott 12cm-es ventilátorral (kb 10 dB) hangját nem hallani még stressteszt alatt sem, imádom!
[ Szerkesztve ]
''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''
-
fasyrt
őstag
Kicsit elpilledtem a tesztelgetesben es szeretnem a velemenyeteket kerni a 3700X-emmel kapcsolatban.
Fix OC: 4000 MHz / 1,12V / 74°C
PBO: 3950 MHz / 1,27V / 95 °C (a 3800x limitjeit allitottam be ryzen masterban, PPT: 142W, TDC: 95A, EDC: 140A)Lap: MSI Bazooka Plus (tapellatasa ugyanaz mint a Tomahawk)
Cooler: be quiet dark rock top flow + Conductonaut
Fractal-Design Define C elöl 2x14 hatul 1x12Hol a hiba?
Miert tolja a PBO ennyire a feszt ha nem is kell?[ Szerkesztve ]
-
fasyrt
őstag
Mar bocsanat hogy teleszemetelem a topikot, csak kicsit csalodtam, azt hittem eljött a kanaan. Ha kell boostol szepen allcore 4 GHz föle, ha nem, akkor meg elmegy parszaz MHz-en.
Amikor irtam a hsz-t, akkor volt 3960, amikor elküldtem a postot mar csak 3950 es szerkesztettem, mar csak olyan 3930. Persze fix 95 fok, fel ora Prime 95, small fft. -
Chaser
legenda
zen 2600-om van, nem akarom tuningolni, a gyári 3,4g-t hozza minél kisebb feszen, ez már alakul
ramot viszont lehet megpiszkálnám' egy kicsit ( : egyelőre úgy néz ki vidáman megy 1,2v-on 3g-n a gskill páros - sk hynix chipesek -, ha a jelenlegi 30-as szorzót fentebb viszem, más értéket nem fog bántani? cpu-n minden értéket fixre állítottam amit lehet_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
Állásajánlatok