Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Lukitomi

aktív tag

válasz Sz4bolcs #16426 üzenetére

Nekem 1.025V SOC-val stabbil volt a 3800X. Cseréltem egy 3900X-re és random újraindulások jöttek random időközönként, de főleg nagyobb terhelés közben és nem tudtam mitől. Közben memót is cseréltem és még a korábbi 3733MHz sem akart menni, így lejjebb kellett mennem 3600MHz-re a ramokkal, de sokkal alacsonyabb időzítésekkel. De így is voltak random újraindulások, próbaképp feljebb vettem az SOC feszt 1.037V-ra, így már ritkábban voltak az újraindulások, úgyhogy még feljebb vettem és most 1.05V-al stabil hetek óta.
    3 hete megy a Folding, közben videókonvertálás Handbrake-el, ha éppen nem konvertálok, akkor a cpu is Foldingol. Valószínű az SOC emelése megoldja a problémádat, korábban több hónapot teszteltem memória-proci beállításokat, már a legelején is, amikor megvettem az első legerősebb procimat az 1800X-et, random leállás-újraindulás hibára utal az alacsony SOC feszültség. Első-második generációnál a túlzott proci alulfeszelés is okozott ilyen hibákat, de a harmadik generáció "csak" teljesítmény csökkenéssel reagál az alulfeszelésre bizonyos határokon belül.

Új hozzászólás Aktív témák