- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shadowduet
tag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Shadowduet #2198 üzenetére
Támogat 2999 és 3200MHz-es ramot is, de OC-nak számít. Azt tudom javasolni, hogy a Ryzen memory kalkulátorral kézzel állítsd be azt a kb. 40 paramétert, ami a ramhoz tartozik.
-
Shadowduet
tag
válasz
hokuszpk #2197 üzenetére
2666-on megy most, az alaplap oldalán ahogy nézem ez a maximális mhz amit támogat:
https://www.asrock.com/mb/AMD/Fatal1ty%20AB350%20Gaming%20K4/index.hu.asp#Specification
akkor ennél feljebb biztos nem tudok vele menni? azt hoil tudom leellenőrízni, hogy emelte-e vagy sem a voltage-t?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Shadowduet #2194 üzenetére
oke, nemmegy a 2933 se.
feszt megemeli az alaplap 1.35 voltra ? valamelyikkel volt ilyen problema, hogy hiaba kapcsoltad be az xmp -t, maradt 1.2V -n.uefibe belepve mit ir ki, milyen verzio van rajta ?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Shadowduet #2191 üzenetére
mondjuk 3066 -on is ezt csinalja ?
-
Shadowduet
tag
Próbáltam 2933 MHZ-re rakni az XMP profilba rakni, el is indult a gép, de tolt egy kékhalált, és leállt. Most be van kapcsolva az XMP, auton hagytam, és így 2200 MHZ en mennek a ramok (CPU-Z be 1064 MHZ-et ír, ha jól tudom ezt kell szorozni 2-vel hogy megkapjam az aktuális MHZ-t).
-
Puma K
nagyúr
válasz
Albigator #2190 üzenetére
Én is az itteni Összefoglalóból vadásztam ki ismerős gépéhez a leendő alaplapot.
Ehh... most hogy mondod nem is néztem hogy szemből nézve az alaplap jobb oldalán "lespórolták" a plusz két rögzítési pontot
De szerintem ez nem akkora hátrány... lehet azt rögzíteni ahogy kell. Meg maximum addig "idegesít" amíg látod utána úgysem foglalkozol vele.
-
Shadowduet
tag
Engedélyeztem igen, 3200 MHZ-re raktam, és kb 5x újraindult a gép, CPU-Z vel megnéztem a frekit, de maradt 1064-en.
-
Albigator
őstag
Hali! Én gépvásárlás előtt vagyok még és ez az Asus Prime 350 ajánlott lap volt eddig is, gondolom a 450-el is ez lesz. De csak engem idegesít h kesekenyebb a szabványnál és úgy mond nem lehet normálisan rögzíteni? Legalábbis ezt olvastam róla. Ha ez a bibi nem lenne valószínű én is ezt választanám.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Shadowduet #2185 üzenetére
kezdjuk az elejen. XMP profilt engedelyezted ?
-
jeni
félisten
válasz
elvileg mennie kell neki,manuálisan próbáld meg. lehet a lapod ettől függetlenül nem szeretheti de írtad a másik memóriáról amik csak a CL időzítésben és a frekiben tér csak el. sanda a gyanúm,hogy háklis lapot vettél.
pedig Ryzenre jónak kell lennie
A Ryzen + a 2600X már nem háklis a memóriára. -
válasz
Szia!
Esetleg megnézheted a RYZEN DRAM Calculator + Taiphoon Burner kombóval / programokkal.
Sokunknak bevált.MD
L -
Puma K
nagyúr
válasz
subaruwrc #2182 üzenetére
Google térképnél találtam azt a mobilszámot. Mivel nem volt sehol írva hogy ne ezt hívd, így persze hogy azt hívtam. Jobban szeretek élő emberrel beszélni mint e-mailezni.
Beleírtuk megjegyzésbe a BIOS frissítés igényét amennyiben szükséges, de mivel ma megjelent a B450 chipset így kértük a cserét arra.
Biztos ami biztos alapon: Asus Prime B450 Plus
Ami bajom volt még a B350 chipset-es variánssal, hogy a rendelés leadásakor csak 3 év basic garanciával volt elérhető... A gyári 3 év garancia valahogy szimpatikusabb... főleg hogy őket megkerülve tudom a gyártóval is intéztetni...
De jó, hogy ennek az esetleges szopórollernek a kormányát gyorsan elengedtem... már csak a RAM miatt "izgulhatok", hogy jó lesz-e... de az már az AMD-Asus-on múlik...
-
Shadowduet
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni az alábbi problémával kapcsolatosan:
Kb 3 hete van egy új konfigom, Ryzen 2600X+Asrock AB350 Gaming K4 alaplappal, benne 16 GB Corsair RAM (CMK16GX4M2B3200C16). Szeretném 3200 MHZ-en működtetni, de ha az UEFI-be átállítom erre az előre beállított értékre, nem indul a gép el sajnos. Az alaplap támogatási listáján sajnos nem is találom ezt a féle Corsair RAM-ot, csak hasonlókat ami nem teljesen egyezik azzal, ami az én gépembe van. (CMK16GX4M2-ig egyezik a dolog, aztán sajnos nem).
Tudok ezzel esetleg valamit tenni hogy menjen 3200 MHZ-en, vagy megszívtam, és rossz RAM-ot vettem a géphez? Kézzel esetleg lehet finomhangolni, vagy ez a RAM ekkora MHZ-en nem támogatott? Kérlek segítsetek ebben, mert nem értek hozzá. Előre is köszönöm.
-
törölt tag
válasz
subaruwrc #2182 üzenetére
Nem mindig frissítik ezen hsz-ek alapján. Azért volt kellemetlen, mert én javasoltam ezt a verziót, miután nekem frissítették felár nélkül. Igaz kértem ezzel kapcsolatos visszajelzést, ami elmaradt, de frissített uefi volt a kapott alaplapon.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Noh, egy ideig megmarad az 1200, aztán ha nagyon nagyon karcsú lesz, akkor lesz csere, valszeg 2600-ra. Majd látjuk.
-
Puma K
nagyúr
válasz
ScomComputer #2176 üzenetére
Ok.
Most meg éppen irodában vagyok avagy dolgozom és nem az otthoni gépemet használom.
Ilyet amúgy már 10 éve is tapasztaltam az Asus weboldalánál, de tovább nem is offolnék ha nem muszáj.
-
Feriboy2
aktív tag
"(PRIME B350-PLUS-nál az Asus oldala be sem hozza a kézikönyvet...
)"
angol nyelvű oldal működik rendesen, itt a manual
-
Puma K
nagyúr
válasz
palfitom #2171 üzenetére
Próbáltam elérni az iPon-t a mai nap folyamán, de nem veszik fel a megadott mobiltelefonszámot csörgetve...
Asus Prime B350 Plus-szal kapcsolatban kérdetem volna őket, hogy rendelésnél ha beleírjuk, hogy nézzék meg a BIOS verziószámát és ha nem támogatja az R5 2600-zat akkor frissítsék le ha van rá mód.
Ezzel mármint az iPonnal kapcsolatban azaz BIOS frissítéssel esetén van tapasztalat?
Ezért nézegetem a B450-tel szerelt alaplapokat... mert azzal meg nem lenne gond a 2600 esetén, de a rendelés már le van adva és csütörtökön át is lehet venni az alkatrészeket (komplett gépet rakok össze ismerősnek).
Valamint ha az alaplapon lévő PWM-es ventilátorcsatlakozóra egy betáp nélküli Y elosztóval rákötök 2, 4 vagy 6db ARCTIC COOLING F12 PWM-et akkor az gond-e a csatlakozónak...?
Azt látom, hogy a CPU_FAN 1A/12W-ot le tud adni, de vajon a többi csatlakozónál ez lehet-e gond?
(PRIME B350-PLUS-nál az Asus oldala be sem hozza a kézikönyvet...
)
-
Puma K
nagyúr
Helló!
Az alábbi trióról mi a vélemény?
Esetleg van valakinek tapasztalata pont ezekkel a komponensekkel?Asus Prime B350-Plus
AMD Ryzen 2600
G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3000MHz CL16 KIT F4-3000C16D-16GISBAki mostanában vett-látott a fent említett alaplapot testközelből, az meg tudja mondani, hogy milyen BIOS-szal volt ellátva?
A B450-es chipsettel ellátott Asus alaplapok közül mi a javasolt?
Üdv
Puma -
hokuszpk
nagyúr
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
SECTORnooB #2165 üzenetére
csak megy 2933 -at
)
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
Nem engem kéreztél, de azért válaszolok
Itt van pl ez már 46 ezertől kapni -
Lokids
addikt
válasz
Az Aegist 46K-ért vettem.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
gabesszor1 #2162 üzenetére
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
gabesszor1 #2162 üzenetére
200 ?
hat az eleg szukos erre.mondjuk ha a korites ( videokartya, ssd, diszkek, haz, tap ) megvan, akkor beleferhet.
2700X ~100e
16GB ram ~50e
alaplap ~35e -
hokuszpk
nagyúr
válasz
gabesszor1 #2158 üzenetére
olvastam az intel topikban.
neked Threadripper kell)
mar csak par het, es itt is van az uj. -
SECTORnooB
addikt
válasz
Milyen árkategóriában nézelődnél?
-
válasz
Szia!
Szerintem is jobban járnál ara a használatra a 2700X-el és a többiek ajánlanak hozzá jó lapot is. (+hűtőt)
MD
L -
gabesszor1
tag
Sziasztok!
i7 8700k-t akartam venni, viszont uzána jártam, megtetszett a 2700x. Lehet az én célomra jobban is jönne. (vidóe vágás, obs recording) (4k felvételek vágása, szerkesztése).
Kérdés, milyen alaplapot, és hűtőt ajánlatok hozzá? -
Sifre
senior tag
válasz
SECTORnooB #2155 üzenetére
Köszi
Először gyári beállítással próbáltam, de zavart hogy sokszor 1,5V-ot is adott amikor 4,35-re boostolt egy magon. Biztos csak én aggódom túl, de szokatlan nekem ez a feszültség a 4770k után.
-
SECTORnooB
addikt
Még nem volt időm valós időben utána járni, de szerintem igen, így kompenzálja.Hétvége felé rápróbálok.
Teljesen felesleges amúgy ennyi fölös időt szánni a feszültségek beállítására, mert ha nyersz is vele valamit, akkor az nagyon minimális.
Elnézést kérek tőled,elsiklottam a hsz-ed felett. -
blackmacs
senior tag
Megjöttek az első B450-s deszkák.Lehet válogatni.
[link] -
imi123
őstag
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Maradt a 2700X. A régi cuccom megveszi egy munkatársam így ezzel sem kell vesződnöm.
Egy MSI X470 Gaming Pro+G.Skill DDR4 3000 16GB Aegis CL16 lett mellé.
Sok időn nem volt tesztelni de eddig nagyon teszik a masina.Főleg ennyiért.Még egyszer köszi a tippeket srácok.
-
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #2145 üzenetére
Na igen kicsit megzavarodtam..
-
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #2143 üzenetére
Nekem akart ez jönni?
Amúgy igen ezért nem vettem annó "x" est az 1600ból. Már akkor sem nagyon érte meg annak aki tuningolt. Jó most kapok mindjárt hideget meleget..
adott esetben lehet az "x" esben némi többlet de nem számottevő...
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Beretvás #2142 üzenetére
Tökmindegy kábé hogy X vagy nem X.....sajnos ez a helyzet.
Lehet hogy a rajt pillanatában nem volt ennyire mindegy, de ahogy fut fel a gyártás úgy lesz jobb a kihozatal és soha sem tudni, hogy az adott user mit kap,így inkább legyen az amelyik az olcsóbb.
Ma már én sem vennék X-et, de még X470 se, vagy csak a fehér dizájnért -
ThodEE
őstag
válasz
SECTORnooB #2139 üzenetére
Köszönöm szépen
-
-
ThodEE
őstag
-
-
jeni
félisten
Samsung DIE chip és legalább alapból CL14 vagy a CL16 legyen,ha 3466Mhz az még jobb.
-
ThodEE
őstag
Sziasztok !
RAM választásban szeretnék segítséget kérni, a ram vásárlós topikból irányítottak ide
-
ScomComputer
veterán
válasz
MaxxDamage #2131 üzenetére
A Bitspower-el jól jársz egyik havernak is van egy ilyen set a gépben,nagyon meg van vele elégedve,csak az a baj,hogy szinte hetente kúszik fel az ára,lehet őszre már 25e-el több lesz..
-
Ilyen melegbe mind1, hogy kompakt vagy épített víz. Épített szebb (full Bitspower set RGB-blokkok+pumpa) és drágább, max.kicsivel jobb hőfokok. /ősszel lehet beújítok ilyen Bitspower csomagra/ (CPU+VGA) vagy a GPU amire kellene valami, mert a 80+c fokkal kicsit befűt a házba. Szeretem hűvösen tartani a hardvereket...akár 24/7-re is...és ha ez az ára, akkor beáldozom rá azt a 150-200 ezret.
MD
L -
Johni5
őstag
válasz
MaxxDamage #2098 üzenetére
Már próbáltam 12 fokos vízzel is hűteni.Hidegebb,de a freki nem változik.Csak pénzkidobás lenne,jól látod a helyzetet.--Azért holnap lenitrózom
--
-
Pro!Petya
addikt
válasz
SECTORnooB #2127 üzenetére
Ennyit bír a vga , nincs konkurencia így nem kapkodják el a fejlesztést.
Szval be kell érni ennyivel azt is kva drágán
Ugyanazt csinálja mint az Intel, tavalyig -
Pro!Petya
addikt
válasz
SECTORnooB #2125 üzenetére
Jah Lowon ment a móka .. ok ugy már más , sry nekem elsőre az ultra ugrott be a 4K miatt
-
Pro!Petya
addikt
válasz
SECTORnooB #2123 üzenetére
Az nem Ti volt véletlen? A sima karcsú a 4K -hoz szerintem. Bár ha elég az 50-60 fps akkor futhat jól.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
CPT.Pirk #2122 üzenetére
Tegnap játszottam az Asus csoda konfigján 8700K 1080GTX 64GB ram, 4K 144hz Ips HDR kijelzővel.
64es CQ-n 4K lowon 20 emberrel egy helyen olyan szépen többször belagolt, hogy az nem igaz, plusz mikor leéledtem olyan helyeken ahol dúlt a fájt.
De a HDR 4K látvány pótolhatatlan volt. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
SECTORnooB #2120 üzenetére
Most nézem, hogy egy picit eltévedtem!
1.2V-on 3.9GHz, 1.25V-on 4.0GHz, 1.406V-on 4.1GHz-et tud a 2600-as procim. Szóval annyira mégsem jó az enyém, mint a kollégáé.
Amúgy a Stellarisnak még a 4GHz-es Ryzen sem elég, mert ezzel a procival is eljön az a határ amikor kezd esni az fps, mikor már jó nagy birodalmak vannak. Szerencsétlen játék egy régi 32 bites és nem igazán többszálú engine-t használ...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
SECTORnooB #2116 üzenetére
B350 Asus Prime plusz lapban ami nem került húszezerbe sem az aprón, pont ugyanezeket az értékeket produkálja az én 2600-am is. 4.2-höz 1.406v kellett. Mondjuk 24/7-re per pillanat megálltam 4.0GHz-en. Még lehet egy 4.1-et megnézek majd, de csak a gagyi Stellaris miatt.
-
Beretvás
veterán
válasz
Ezt előre nem lehetett tudni.. Meg az embernek viszket a tenyere is az új dolgokra..
-
válasz
Akkor valamelyest szerencsésnek érzem magam, hogy jó a CPU-m... ha már így említed.
MD
L -
SECTORnooB
addikt
válasz
MaxxDamage #2114 üzenetére
Tapasztalataim szerint közel sem annyira, amennyire te gondolod. Felebarátom öccse most vett sima 2600-at mellette a korábban sokat szidott B350 PC Mate, 4.1Ghz 1.31Vcore 3200mhzs Ripjaws-okkal.
Kábé majdnem elsírtam magam mikor láttam, nekem itt az X470 Prime Pro aztán sehol semmi.
4.2Ghz már neki is csak 1.4 felett jön össze, de azért a lényeg az a 4.1, 1.31-es feszkó mellett, nálam azonos setup mellett a Cinebenchnél eldobja magát.
El lehet itt szórni a nagy lovékat hatalmas lapokra,de ha nem nyertünk a szilícium lottón, cseszhetjük az egészet, ezek után már egy kicsit bánom hogy nem maradtam hűséges a csatabárdomhoz. -
Sifre
senior tag
Sziasztok,
Már három hete boldog tulajdonosa vagyok az adatlapomon szereplő konfignak, a topikot is egy ideje követem read-only módban, de most pár kérdésem lenne amire nem találtam egyértelmű választ:
All core 4,2GHz volt a célom, ezt most úgy tűnik sikerült elérni. Jól gondolom hogy az SVI2 TFN a "valós" Vcore? Ezt most az LLC segítségével sikerült betonstabil 1.356V-ra állítani, LLC nélkül 1,35-ről 1,28-ra droppolt ez az érték.
Találtam egy olyat hogy VDDCR CPU, ez az érték terhelés nélkül 1,33V és Prime alatt 1,4V. Jól gondolom hogy ez azért emelkedik 1,4V-ra mert az LLC így kompenzálja a feszültségesést hogy a Vcore 1,356V maradjon?
-
válasz
SECTORnooB #2113 üzenetére
2700X-el?
Hát a laptól is függ sokminden (az az alapja)MD
L -
SECTORnooB
addikt
válasz
MaxxDamage #2112 üzenetére
Hogy valakinek az all core 4.2 sem jött össze.
-
válasz
SECTORnooB #2111 üzenetére
Lehet igazad van!
"Örülj neki, hogy egy jó csippet fogtál ki." ez alatt mit kell érteni?MD
L -
SECTORnooB
addikt
válasz
MaxxDamage #2110 üzenetére
Felesleges ezen ennyit rugózni nálam 24/7 re a 4.15Ghz a vége 4.2 már a kanyarba sincs 1.4Vcore alatt.
Örülj neki, hogy egy jó csippet fogtál ki.
Sokat meg nem érdemes már rá költeni,mert sehol sem hozza vissza az árát. -
válasz
SECTORnooB #2108 üzenetére
Mint korábban írtam, a 4.3GHz sem akarja az igazságot és makacs...
Így lehet az általatok mondott Auto Boost / XFR2 lesz a befutó és 24/7-re használatos, vagy a 4.2GHz Manual OC...MD
L -
ScomComputer
veterán
válasz
MaxxDamage #2107 üzenetére
Nézz utána,mit mondott(írt) az AMD egyik mérnöke a 2***X cpu-król.....sok mindenre rájössz....
-
SECTORnooB
addikt
válasz
MaxxDamage #2107 üzenetére
Ép ész határain belül biztos nem fogja vinni.
-
válasz
SECTORnooB #2105 üzenetére
Manual OC-val viheti a 4.35GHz-t vajon? És mekkora feszültségen?
Manual OC-n a 4.1/4.2-n már jobban teljesít, mint Auto Boost / XFR2-vel a 4.35GHz max. Boost esetén.MD
L -
válasz
Pro!Petya #2104 üzenetére
Igen, ez (VGA) valóban megoldásra szorul, de ottani kérdésemre nem ajanlott senki semmit és így nincs kiindulási alapom... (csak 140-es radi jöhet szóba max. (hátulra szerelve) első 2 venti kell a friss levegő belső térbe juttatáshoz. Épített víz meg 100 körül lenne (csak vga) és kompakt cpu-ra maradna. Amúgy a GPU temp max.grafika mellett egy olyan játéknál a 83c fok max.még belefér a keretbe, mert 92c fok a max. a gyártó szerint ami még elvisel (max.)
MD
L -
SECTORnooB
addikt
válasz
MaxxDamage #2096 üzenetére
Sehol nem volt szó nagyobb frekiről mint 4.35Ghz allcore, max nagyon max 4.39, de így ennyi a vége.
Nitrogénnel pár teszt erejéig persze lehet magasabb frekit elérni, de 24/7 re csak hiú ábránd marad, kár érte "fáradni" sehol sem kifizetődő, az architektúrának itt a vége. -
Pro!Petya
addikt
válasz
MaxxDamage #2090 üzenetére
Már az aio-s topikban is mondtam h épített vízzel se lesz meg a 4,5 de még a 4,4 se.
Inkább a vga-d hűtsed mert az a 80 fok game alatt rohadt sok.
Ha az már alapból befűti a házad akkor a cpu + vrm temp plusz ha van nvme már csak hab a tortán.
Ez sokkal többet számítana nálad hűtésbe szerintem , de magasabb cpu boost-ot akkor sem kapnál csak alacsonyabb hőfokokat.Nálam Furmark stress teszt alatt 5-6 perc után tetőzik 65 fokon úgy hogy a házventik idle-ben vannak mivel a cpu-ra vannak állítva. (nem 1 perces benchmark)
Játékoknál jó ha max 60-ba belenyal , de inkább alatta tartom a vgat. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
MaxxDamage #2102 üzenetére
nemigyismerlek
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fujifilm X
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- További aktív témák...
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest