- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
subaruwrc #2298 üzenetére
Ez a két dolog nem feltétlen függ össze. Viszonylag keveset fogyaszt egy Ryzen ahhoz, hogy a VRM kör döntsön a stabilitás terén.
Egy 4.0GHz-en járó húzott Ryzen 2600-as gép fogyaszt 195W-ot, full cpu load alatt a konnektorból. Hat fázisnál az leszámolva az egyéb komponensek és veszteségek teljesítményét, kb 28W alatt van fázisonként. Egy DC-DC átalakítónak 28W kezelése nem igazán probléma, azoknál a B350 lapoknál amiket itt ajánlani szoktunk, azoknál meg van rendes hűtés is ezeken a részeken...
Nálam 1.4V és 4.1GHz mellett 225W csúcsfogyasztást produkált a proci. Az abból számolt teljesítmény még mindig csak 33W / fázis. Az évekkel korábbi, húzott FX procik alá való lapok vrm körei simán kinyomtak magukból 38W / fázis körüli teljesítményt is, azóta meg nem állt meg a kapcsoló mosfet és vezérlő elektronika fejlesztése sem.
-
Beretvás
veterán
Te miről beszélsz? Gondold át kicsit mielőtt ekkora sületlenségeket írsz mert még valaki elhiszi..B350 el lapokba rendre ugyanúgy mennek a cpu-k oc alatt is mint az x370 vagy x470 ben.. Nekem is 4ghz megy az 1600 as és köszöni szépen jól van, "SECTORnooB" kollégának is ugyanúgy atom stabil volt az 1600 asa a B350 ben mint most az x470 ben.
-
Tyrel
őstag
válasz
Feriboy2 #2289 üzenetére
Um... legyen akkor X470?
Csak azok meg elég drágák ill. nagyon túltolták rajtuk a feature-ket meg a felsőkategóriát... nekem nem kéne semmi szuper-extra csak egy értelmes VRM...Pl. USB portok száma nem érdekel me úgy is csak 1-et használok belőlük, LAN-ból meg nekem nem volt eddig bajom a Realtek-el se... persze biztos van jobb.
-
Milka 78
nagyúr
Sajna a kulcsszó a B- s lapok közöttön van. Az a Rog meg megfől anint kap egy 1.400v-s beállítást. A vrm rész elérte a 120 fokot, mert a vrm bordát faliújságnak nézik és nem tud szellőzni. Ezen a téren az említett MSI és az Asrock K4 is köröket ver rá.
Mondjuk ha oldható az i/o shield akkor lehet leszedném és raknék rá egy ventit,de ennyiért ne nekm keljen már barkácsolni. -
Tyrel
őstag
Sziasztok!
Az összefoglalóban van egy VRM lista, de sajnos az értelmezése kicsit meghaladja a képességeimet. Egy olyan B450-es alaplapot keresek aminek a VRM-je elég lehet majd a későbbi, 8+ magos Ryzen generációkhoz is. Az addigi időszakot ill. az első 1-2 évét egy 2600/X-el töltené.
Gyakorlatilag egy olyan alapot szeretnék most felépíteni, amivel később majd biztosan tudok gépet upgrade-elni deszka (és memória) csere nélkül.
Nem kell neki tudnia semmi extrát, a méret és a márka is nagyjából mindegy.
Csak legyen B450, legyen 4 memóriafoglalat, meg egy értelmes LAN vezérlő, és természetesen erős és tartós VRM.
A többi (foglalatok száma, integrált hang, stb.) nem érdekes.Esetleg ebben tudnátok segíteni?
-
Johni5
őstag
válasz
Shadowduet #2200 üzenetére
Melyik ram szlotba tetted a memókat? 2-4 támogatja a magasabb órajelű ramokat.1-3 NEM!
360 helyett az 350,mert a 360 az Intel lap.Viszont a 350-es lapba ilyen BIOS hogy 4011 nem létezik.
-
-
jety91
őstag
Sziasztok!
Most vettem egy Ryzen 5 2600x + ASUS PRIME B360-PLUS alaplapot viszont a CPU hőfokkal nagyon nem vagyok kibékülve, de ahogy olvastam a topikot mások sem.
Jelenleg 2 értéket látok AIDA64-ben, amiből az egyik fix-en 11 fok, a másik pedig eléggé gyorsan változik. BIOS-ban csak a 11 fok-os értéket látom...
Hibás lenne az alaplap? 4011-es BIOS van rajta (PCX rakta fel nekem)AIDA:
HWINFO:
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Shadowduet #2274 üzenetére
nem, de a cpu es a cpu dioda kozotti elteres sem, ott valami hibas kiolvasas lesz, nezd a legutolso hwinfoval.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Shadowduet #2273 üzenetére
hát neha ilyen aprosagokon mulik; orulok, hogy tudtam segiteni a megfejtesben.
-
imi123
őstag
Úgy látom rajtam kívül jó páran szavaztak bizalmat a Ryzennek.
Vére újra verseny van. -
Beretvás
veterán
válasz
Hw infóval monitorozd, ez nem tudom mi ez...
-
válasz
Aida64 nekem is 100fok felett mutatja már IDLE.
Nem valós mérés!
HWiNFO64 amit használni kellene neked is és ott a Tdie a valós érték.MD
L -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ja tényleg, annak kisebb hűtője van. Itt azt írják: [link], hogy a 2600 stock hűtőjével gyári beállításokban full load alatt 83 fokot ért el a proci. Ez azt jelenti, hogy gyakorlatban pl. játékok alatt 80 fok alatt fog maradni.
Mindkét érték teljesen vállalható hosszú évekre is, de azt is írják, hogy a "stealth" hűtő némileg hangos nagyobb terhelésen...
Mindenesetre nem korlátoznám le a procit 3.4GHz-re, mert az már durván visszavetné a teljesítményét, főleg régebbi, kevés szálat használó motoros játékok alatt.
vs Intel téma:
Nem rég írtam egy cikket az FX -> Ryzen váltás apropóján, van benne egy-két 4 szálas Intel proci is kakukktojásnak a tesztekben, itt-ott meglepő lemaradásban. Pillants rá, ha gondolod: [link] -
Puma K
nagyúr
válasz
Lendova #2265 üzenetére
Az R7 1700-hoz adott hűtő a Wraith Spire aminek a ventilátora megegyezik a Stealth-ével amit az R5 2600-hoz adnak, de a hűtőborda mérete már fele akkora a képek alapján...
6 mag vs 8 mag avagy 12 szál vs 16 szál + 3,4 Ghz vs 3 Ghz magonként... ide jól illik a "puding próbája az evés" mondás.
Amit linkeltél teszt ott a Spire verziója van a Wraith hűtőnek.
Amit mi rendeltünk ismerőssel R5 2600 ahhoz pedig a kisebbik (fentebb kifejtettem a különbségeket) Stealth verizót adták.
Ha mást nem akkor megy rá egy BE QUIET! Shadow Rock 2
Köszi a javaslatot az X-es procit illetően, de ma megy ismerős a rendelésért és hozza el hozzám. Aztán majd én összerakom, bekonfigurálom és nyúzom egészen szombat estig aztán viszi el.
Kíváncsi leszek, hogy mit fog hozni játékokban az én gépemhez képest:
- i7 4790K fixált 4.4 Ghz-ces órajel és 1.115v feszültség vagy akár 5 Ghz-ces órajel
- 2x 8 GB / 2133 Mhz DDR3
- Asus Strix GTX 1050 Ti OC GPU: 1900 Mhz, VRAM: 7008 Mhz vagy akár 2 Ghz/8758 Mhz
- 120GB SSD: OS, 1 TB HDD 7200RPM: játékokvs.
- R5 2600
- 2x 8 GB / 3000 Mhz gondolom ez 2933 Mhz-cen fog járni a gyakorlatban
- Gigabyte Windforce GTX 1050 Ti GPU: 1900 Mhz, VRAM 7008 Mhz
- 480GB SSD: OS+játékokMég amit megpróbálok majd a 2600-nál, hogy ha fixálom a proci órajelét a gyári értékre (3,4GHz) hogy akkor azzal hogyan birkózik meg alapból és terhelés alatt a hűtő...
De lehet, hogy az én dagi Arctic Liquid Freezer 240-emet ráteszem kíváncsiságból és megcibálom a bajszát mit megy
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Értem. Sokan voltak itt akik elvből vagy gyakorlatlanság miatt nem tuningolnak, azért kérdeztem, hogy mi a szitu.
Ha 65W a tdp, akkor mindegy hány mag és szál van alatta, az maximálisan 65W disszipációt jelent az egész processzorra értve, benne minden maggal.
65W lehűtése nem nehéz, miközben ugyanazzal a hűtővel adják ki a 2600X-et is, ami 95W tdp-s proci és azzal is megy.Itt van egy [amd-ryzen-5-2600x-the-cpu-that-does-all-the-work-for-you] tesztből kiszedett részlet:
The Spire cooler looks fairly basic, however it has a copper core and delivers decent performance. In the video I said something like ‘As the workload increases the fan speed also increases’ which may sound like an obvious statement however my point was that the fan speed responds directly to the cooling load and as a result the noise can get intrusive.
Szóval maga a hűtő jól bírja, max van némi hangja nagyobb terhelésen. Az a helyzet hogyha ennél jobb kell, akkor 10k feletti árú hűtőt kell venni.
Azért javaslom mindenképpen az X-es verziót a prociból, mert eleve magasabb az alapórajele, ami sokat számít, főleg ha az adott játéknak az IPC a lényeg, mert nem tud 12 szálat használni.
-
hokuszpk
nagyúr
"Nézem az adatlapodat, de nem látom mivel hűtöd a te procidat... neked mi van rajta, milyen házban és milyen ház szellőztető ventilátorokat használsz?"
bar nem nekem cimezted, de tessek :
R7 1700 , Artic freezer 33 Plus a huto, amig nem vettem meg, a gyarival is ment, eleg volt, csak hangos.
nincs haz, deszkamodellben nyomom."Azért kérdeztem rá a CPU+gyári hűtő kombóra, mert ha a TDP keretet nézem akkor az R5 2600-nál 65W van megadva. A korábbi tapasztalatom szerint az i5 4460-as CPU-nál írt 86W-os TDP-vel elbírt a gyári hűtő több órányi intenzív használat után is órajel csökkenés nélkül.
Viszont itt az AMD esetén 6 mag + 6 virtuális szál által felvett energiáról és leadott hőről van szó ami már alapból ha csak a nyers számokat nézem több mint a viszonyítási alapjául szolgáló i5."
nem tobb, mint a viszonyitas alapjaul szolgalo I5.
ez mar nem a sokat evo Bulldozer. es eleve alacsony fogyasztasu procikhoz tervezett technologiaval gyartott termek ( ennek a hatranya a 4Ghz koruli max orajel ), ha nem tuningolod nemnagyon fog a megadott 65W fole menni. -
Puma K
nagyúr
válasz
SECTORnooB #2256 üzenetére
Még egy tapsikolós smiley-t is oda rakhattál volna
Ha magamnak építeném akkor természetesen meghajtanám ahogy csak lehet. A tuningtól nem félek... már legalább ~14 éve.
Igen, azt olvastam, hogy a 2xxx-es CPU-k szépen be tudják maguknak állítani az órajelüket terhelés közben ahogy a lehetőségek adottak.
Azért kérdeztem rá a CPU+gyári hűtő kombóra, mert ha a TDP keretet nézem akkor az R5 2600-nál 65W van megadva. A korábbi tapasztalatom szerint az i5 4460-as CPU-nál írt 86W-os TDP-vel elbírt a gyári hűtő több órányi intenzív használat után is órajel csökkenés nélkül.
Viszont itt az AMD esetén 6 mag + 6 virtuális szál által felvett energiáról és leadott hőről van szó ami már alapból ha csak a nyers számokat nézem több mint a viszonyítási alapjául szolgáló i5.
Ezért kérdeztem rá itt a CPU topikjában, hogy ezzel kapcsolatban nektek mi a tapasztalatotok, de keveseknek megy az érdembeli hozzászólás olyan kérdésre amit azért tesznek fel itt mert azt gondolja-sejti-(reméli?) az ember hogy itt van tapasztalat-tudás...
Nézem az adatlapodat, de nem látom mivel hűtöd a te procidat... neked mi van rajta, milyen házban és milyen ház szellőztető ventilátorokat használsz?
-
hokuszpk
nagyúr
hat elemezzuk ki, mire gondolhatott a kolto.
ez volt a kerdes :
"Egy R5 2600-hoz adott Wraith Stealth hűtő megbirkózik a procival?"1. az R5 2600 procira gondolt. De miert gondolt volna erre, a hozzaadott huto persze, hogy megbirkozik vele, ha nem igy lenne, nem azt a hutot adna hozza az AMD.
2. nem az R5 2600 procira gondolt. Na de akkor melyikre ?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Azt a procit kár alapórajelen járatni. Annyi kraft van benne jó áron... Ha félsz a tuningtól akkor inkább adj ki egy kicsit többet az X-es modellért és az megoldja neked magától. Megéri.
hackeeeee: nálam VGA limit van az RX460 4GB-al. Viszont a húzott 8 szálas FX után a Ryzen javított a minimum fps-eken több esetben is. Így most van egy olyan gépem, ahol majd idővel rakhatok jobb vga-t is, nem lesz kevés hozzá a kraft.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
CPT.Pirk #2250 üzenetére
Hát igen. Ezért is gondolkodom még. Később lehet nőni fog az igény is, de a fene sem tudja..
Pár játékot kipróbáltam, ott elégnek tűnt, persze, pl. BF1-et, meg egyéb hasonló csodákat még nem néztem, ahol szinte biztosan elfogy a cpu..
Átgondolom, hogy merre tovább. A vga meglett, így el lehet indulni, valamerre. A proci így, kicsit izmosabb vga-val pedig, kellemes csalódás.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #2246 üzenetére
Na annak a játéknak eléggé mindegy mit teszel be, mert maximum 6 szálat kezel. Viszont azt legalább úgy, hogy minden másodikat, ha több van mint hat van...
Szóval egy 2400G vagy egy nemsoká megjelenő 2500X pont megfelelő lenne hozzá, a 2600 sajnos felesleges ahhoz a játékhoz, viszont időtállóbb megoldás.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
CPT.Pirk #2241 üzenetére
Az ár része jogos.
Főként overwatch-ra jött a vga, persze valszeg gy, hogy van megint élhető pc teljesímény, szinte biztos, hogy fogok játszani pc-n is.
Amúgy alapból 50-55k körüli áron tudnék szerezni 2600-at, addig amíg most még van. De.. Nem tudom.. Látva a teszteket, elbizonytalanodtam, hogy jelenlegi helyzetben szükség lenne-e rá.
-
Puma K
nagyúr
Helló!
Egy R5 2600-hoz adott Wraith Stealth hűtő megbirkózik a procival?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
SECTORnooB #2242 üzenetére
Csak az árakra referáltam. 60k körül a boltból kap új procit, de ha hajlandó rászánni némi időt, akkor olcsóbban megoldhatja aprón...
Amúgy meg játéka válogatja, hogy mire elég a 4 szál ha csak játékra kell. Ha valaki pl. csak a Blizzard címeivel játszik, oda még a 4 is sok, ha valaki meg pl. az ME Andromedával, oda még jó lenne 12+ szál is.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #2240 üzenetére
Lesd az aprót kitartóan... Simán ki lehet fogni 2600-at 50k körül, pont most adtak el egyet ennyiért (és nekem is sikerült venni ilyen árban 2600-at), meg ott vannak az 1600 / 2400 procik 40 körül. Ha ebbe beleszámolod a te procid eladási árát, máris nem 60k ráköltésnél vagy, hanem csak kb. 20-30k-nál, utódtól függően.
Valószínűleg már azt is megéreznéd, ha csak egy lépcsővel mennél feljebb, ahol már 8 szálas procik vannak. Főleg, ha nem csak játszol a gépen.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ideírom, mert ha cserélnék majd, akkor ide tartozna..
Szóval: Nézegettem a 2600-at, sőt, úgy teszteket az R3 vs R5 témában, FHD felbontásban, mert jelenleg ugye annyit tud az 580, valszeg úgy fogom használni.. Érdekes, hogy játékok alatt nagyjából ~10-15% körüli különbség van, sőt, van ahol szinte egál a 2 generáció.. Persze, ez erősen környezetfüggő.. De így.. Jelenleg úgy gondolom, hogy nem nagyon van értelme váltani, még. Persze ha olyan a játék, ami jól használja az SMT-t, stb, akkor jól jön a több szál.. De ez szerintem jelenleg nem ér meg nekem ~60k kiadást.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Shadowduet #2233 üzenetére
alaplap es memoriamodul kombinaciofuggo, hogy mukodik vagy sem.
a Tomahawk manualban pl. kifejezetten felhivjak a figyelmet, hogy ha csak 2 modul van, akkor A2-B2 -be tegyem, mert az a tutti.
amikor az gyulolt 3000 cl15 v5.20 Corsairrel matekoltam, kinomban raprobaltam erre is, es A1-B1 tenyleg csak 2133 -on ment, ehhez kepest az A2-B2 komboban kijott belole stabil 2800. -
Feriboy2
aktív tag
válasz
hackeeeee #2235 üzenetére
Gondolom alaplapja válogatja. Ez csak ilyen általános tanács, hogy a2-b2-be menjen a ram mert az a leggyakoribb elrendezés, de működhet másként is ha olyan az alaplap vagy szerencséje van.
Nekem is pont az a2-b2 slotba kell tenni a ramot ha dual channelt akarok(msi b350 gaming plus)
-
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
Shadowduet #2233 üzenetére
nem mindegy melyik slotba teszed a ramokat. ha rosszba teszed, akkor nem fog működni a dual channel illetve egyéb problémákat is okozhat. nézd meg az alaplapod manuáljában, hogy hova kell tenni a ramokat, hogy ha csak két modult használsz.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Shadowduet #2227 üzenetére
ez jonak tunik, az A2-B2 slotokban vannak a modulok ?
-
Puma K
nagyúr
válasz
ScomComputer #2228 üzenetére
Amit láttam:
Crysis minimum FPS: 57
GTA V minimum FPS: 57
TC GRW: minimum FPS: 45 (a kis huncutt benchmark 46,31-gyet írt a teszt végén)
FC 5 minimum FPS: 50
Div minimum FPS: 27
Köszi a méréseket!
-
ScomComputer
veterán
Egy kis 4K/UDH teszt.....még dolgozza a yt.
-
Amartus
senior tag
válasz
Kacorkoma #2224 üzenetére
Én is ennél a lapnál kötöttem ki, a QVL listából választottam memóriát. Az adataimnál van a pontosabb megnevezés, és csak 3000-es, de tökéletesen megy xmp-vel. Ha mennek le a ram árak, állítólag jövőre, akkor majd nézek feljebb is. Azt tartottam fontosnak, hogy páros legyen az időzítés, és előny volt, ha a gyártó kimondottan ajánlott volt Ryzen-hez.
-
Kacorkoma
csendes tag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni.
ASUS Prime X470-PRO alaplap vásárlását tervezem, de bizonytalan vagyok a szükséges RAM típusában. A QVL-lista is után is maradt a bizonytalanság. Gondoltam, itt biztos lesz aki ezt a lapot használja. Érdekelne mi a tapasztalata, a használt memóriáról, milyen értékekkel működik stabilan a rendszer?Előre is köszönöm a segítséget!
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Shadowduet #2219 üzenetére
-
zzola
titán
válasz
Shadowduet #2220 üzenetére
Ha az vagy, akkor a 3200 régen rossz!
-
Shadowduet
tag
Valahogy kikéne sajtolni azt a 3200-at, Én sajnos maximalista vagyok.
-
Shadowduet
tag
válasz
hokuszpk #2217 üzenetére
És ez valahogy visszafele működik? mármint fel lehet tenni utólag ezeket a bridge update eket is, vagy már ha fent van a 4.90 nem lehet vele mit tenni? Néztem videót 1700 as 1. genes ryzen memória tuningjáról, ott hozzányúlt a CPU MHZ-éhez is, én azt auton hagytam, lehet hogy azzal is szórakozni kellene még +ba?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Shadowduet #2215 üzenetére
sajat mereseim szerint az elsoszerias Ryzen 2666 felett alig gyorsult valamit, a 2xxx -et nemtom, de en nem cserelnek ezert alaplapot, ennyire nemvagyok maximalista.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Shadowduet #2214 üzenetére
azt csak az asrock tudhassa.
de ha megnezed barmelyik asrock lap letoltesi oldalan.
akkor mindenhol pirosan irjak, hogy
" If the current BIOS version is older than P3.40, please update BIOS to P3.40(Bridge BIOS) before updating this version"
vagyis ha P3.40 -nel regebbi van a lapon, akkor eloszor P3.40 -re kell frissiteni.
itt a topikban is volt mar, hogy valaki kihagyta ezt a lepest es nem volt neki jo. -
Feriboy2
aktív tag
válasz
Shadowduet #2215 üzenetére
nincs nagy különbség a kettő között, szerintem nem érdemes alaplapcserével vacakolni emiatt.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Shadowduet #2207 üzenetére
a 2800 az mar egesz jo, en sokaig tudtam elni vele
)
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Shadowduet #2211 üzenetére
ahha. de sajnos igy nemtudjuk, hogy az asrcoknal kotelezo bridge biost ratettek-e elotte.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Shadowduet #2209 üzenetére
ez a legfrissebb ehhez a laphoz. ( 07.12 ) te frissitetted, vagy mar igy jott ?
-
Shadowduet
tag
válasz
SECTORnooB #2208 üzenetére
4.90
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Shadowduet #2198 üzenetére
Melyik BIOS verziót használod?
-
Shadowduet
tag
Nos Én mindent beállítottam úgy ahogy a fent említett programmal kell, 3200 MHZ-en nem hajlandó menni a RAM az istennek sem, pedig szerintem mindent jól csinálok, azokat az értékeket írom be amiket kér a program. Ellenben most 2800 MHZ-en mennek a RAM-ok, és indulás után "világosabb" lett a képernyő észrevehetően, ez normális dolog? 2933-on is próbáltam már, ott kifagyott a gép kélkhalállal...Vajon Én vagyok a béna és valamit nem jól állítok be, vagy egyszerűen nem lehet 3200 MHZ-en működtetni ezt a RAM-ot ebbe az alaplapba?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
a Pinnacle Ridge jobb memoriavezerlovel bir, szoval ha a Raven elviszi, akkor kellene menjen.
esetleg probald meg a memoria feszultseget 1.35 fole emelni, volt mar arra is pelda, hogy 1.35V 3000 nemment, 1.38V meg siman.
-- de azert maradj 1.4V alatt. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Shadowduet #2198 üzenetére
ez fura, 3200 -as Corsair jo szokik lenni, legalabb 2933 -ra.
kezi hangolassal biztos ki lehet belole hozni tobbet, a tobbiek altal ajanlott Taiphon + Ryzen calculator segithet megoldani a kerdest. -
Feriboy2
aktív tag
válasz
Shadowduet #2202 üzenetére
Neked nem kell törteket beírni sehova, csak a 2. és 3. oszlopban lévő számokat írd be.
-
Shadowduet
tag
válasz
CPT.Pirk #2201 üzenetére
Köszi, el is jutottam addig hogy szépen kiszámolta a program amit bekéne írnom az UEFI-be, viszont nem tudok tört értékeket beírni annál a résznél ahol kellene... 8.750-et ír az egyik értéknek, de nem enged csak vagy 8 at vagy 9 et, ilyenkor mi a helyzet? Legfrissebb BIOS/UEFI van az alaplapra telepítve.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Rosszul írtam, a 2933MHz nem is számít OC-nek Pinnacle Ridge-nél.
- AMD Ryzen sorozatú CPU-k (Pinnacle Ridge) support DDR4 3200+(OC)/2933/2667/2400/2133 ECC & non-ECC, un-buffered memory*
https://www.techpowerup.com/download/ryzen-dram-calculator/
Itt van hozzá a how-to: https://www.overclock.net/forum/13-amd-general/1640919-ryzen-dram-calculator-1-1-0-beta-2-overclocking-dram-am4.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- AI-ra, játékra, mindenre kiváló lehet a Gigabyte új PC-je
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- One mobilszolgáltatások
- Elden Ring
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged