Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz Ghoula #28961 üzenetére

Ó, már emlékszem a leírás átolvasása után, hogy van egy kis "megszorítás" a Stilt BIOS-al: csak egy bizonyos memória frekvencia tartományra érvényes a RAM tweak és ő 1375Mhz-ig lépett el.

Bár ez régi bányászós, nem grafikus tapasztalat, de gyakorlatilag lehetetlen lelépni frekvenciával effektív teljesítményben a fix 1375Mhz + egyedi szűk időzítés párost, mert 1500Mhz alatt még nem éred utol, 1501-től pedig ismét lazulnak az időzítések, így megint vastagon rá kéne húzni a frekivel, de sokkal magasabbra már nincs sok esélyed eljutni, mert laza időzítésekkel is van azért egy frekvencia plafon (én pl. nem is láttam még Hawaii kártyát, ami számottevően 1500 felett BIOS-tól függetlenül tényleg 24/7 stabil lenne).

Na persze ez abszolút nem probléma, ha azzal a fix 1375Mhz-es, de jól időzített RAM-al gyorsabb a kártya játékokban, mint akármilyen BIOS-al, akármilyen RAM órajelen (de lazább időzítésekkel), amit azzal legfeljebb el tudsz érni. Csak erre azért nem árt figyelni, mint egy külön tényező, hogy ha valaki felteszi ezt a BIOS-t, akkor előbb inkább ne is piszkálja a RAM frekit, aztán pedig tesztelje ki alaposan, hogy ha mondjuk eljut vastagon 1375Mhz főlé, az tényleg gyorsabb-e, mint az 1375 volt más időzítésekkel.

Itt gondolom az is szerepet játszik, hogy a játékmotornak mi számít jobban, a nyers sávszélesség, vagy az időzítés is. Gondolom a számítási műveletek (mint a bányászat is, de modern játékmotorokban akár GPU-fizika, stb) érzik meg jobban a késleltetést, a hagyományos grafika, főleg nagy felbontás és/vagy hagyományos anti-aliasing a sávszélességet.

(#28964) Ghoula

Jah, ilyenek ezek a kártyák, én is eltörtem egyet. :DD

Szerintem nem pöcs, ha megengedték neki, hogy játsszon valamivel, amivel hivatalosan nem szabadna és ő nem rakta ki rögtön netre. Amennyire tudom, ez nem is csak az AMD-n múlik, hanem az alkatrész gyártókon is (akitől a VRM IC vagy memóriamodul, stb jön).

• odorgg

addikt

válasz Ghoula #28961 üzenetére

Én már pakolnám fel őket, ha lenne mire.

Sosem értem meg, hogyha birtokában van a tudásnak, miért nem osztja meg? Nem atom fizika egy bios szerkesztés, még Hex editorral sem, csak tudni kéne hogy hol, és mit kell átírni.

Új hozzászólás Aktív témák