Hirdetés
- Yézi: Blekk Frájdéj
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
Ghoula
üzenetére
Ó, már emlékszem a leírás átolvasása után, hogy van egy kis "megszorítás" a Stilt BIOS-al: csak egy bizonyos memória frekvencia tartományra érvényes a RAM tweak és ő 1375Mhz-ig lépett el.
Bár ez régi bányászós, nem grafikus tapasztalat, de gyakorlatilag lehetetlen lelépni frekvenciával effektív teljesítményben a fix 1375Mhz + egyedi szűk időzítés párost, mert 1500Mhz alatt még nem éred utol, 1501-től pedig ismét lazulnak az időzítések, így megint vastagon rá kéne húzni a frekivel, de sokkal magasabbra már nincs sok esélyed eljutni, mert laza időzítésekkel is van azért egy frekvencia plafon (én pl. nem is láttam még Hawaii kártyát, ami számottevően 1500 felett BIOS-tól függetlenül tényleg 24/7 stabil lenne).
Na persze ez abszolút nem probléma, ha azzal a fix 1375Mhz-es, de jól időzített RAM-al gyorsabb a kártya játékokban, mint akármilyen BIOS-al, akármilyen RAM órajelen (de lazább időzítésekkel), amit azzal legfeljebb el tudsz érni. Csak erre azért nem árt figyelni, mint egy külön tényező, hogy ha valaki felteszi ezt a BIOS-t, akkor előbb inkább ne is piszkálja a RAM frekit, aztán pedig tesztelje ki alaposan, hogy ha mondjuk eljut vastagon 1375Mhz főlé, az tényleg gyorsabb-e, mint az 1375 volt más időzítésekkel.
Itt gondolom az is szerepet játszik, hogy a játékmotornak mi számít jobban, a nyers sávszélesség, vagy az időzítés is. Gondolom a számítási műveletek (mint a bányászat is, de modern játékmotorokban akár GPU-fizika, stb) érzik meg jobban a késleltetést, a hagyományos grafika, főleg nagy felbontás és/vagy hagyományos anti-aliasing a sávszélességet.
(#28964) Ghoula
Jah, ilyenek ezek a kártyák, én is eltörtem egyet.

Szerintem nem pöcs, ha megengedték neki, hogy játsszon valamivel, amivel hivatalosan nem szabadna és ő nem rakta ki rögtön netre. Amennyire tudom, ez nem is csak az AMD-n múlik, hanem az alkatrész gyártókon is (akitől a VRM IC vagy memóriamodul, stb jön).
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Milyen videókártyát?
- Amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan ment is a világ legdrágább csúcs-VGA-ja?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Automata kávégépek
- Subaru topik
- Építő/felújító topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi