Hirdetés
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
traktorgumi
aktív tag
válasz fenergie84 #27151 üzenetére
szóval ?
-
traktorgumi
aktív tag
válasz fenergie84 #27151 üzenetére
köszi
Miután itt ment a hiszti hogy miért itt kérdezem feltettem a tápos topikban is.
Naivan azt gondolton hogy egy R9 290 topikban megtudja valaki mondani hogy elbírja egy 500watt táp,de nem akartam zavarni -
deadwing
addikt
válasz traktorgumi #27153 üzenetére
De ha 280-as kariról van szó, miért nem abban a topicban kérdezed?
Egyébként én nem vettem észre számottevően több fogyasztást a 290-nél a 280X-hez képest, de tesztek szerint 20-30W lehet a különbség.60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
nagyúr
válasz Speed® #27118 üzenetére
szvsz ne sprórold el az os reinstallt. usb pendrivera felrakva az installert kb. fél óra se felrakni egy szűz windoze-t, +10 perc amíg felpakolod a drivert és a segédprogikat a teszteléshez.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Milka 78
nagyúr
Szasztok!
Babgulyást ki hogy csinálja,elbírja a Karancs vagy indukciós kell hozzá...állítólag AMD-s kaja azért ide... -
Milka 78
nagyúr
válasz fenergie84 #27158 üzenetére
Csak vicctrollkodok
-
őstag
Segítsetek kérlek. Szeretném számszerűsíteni, összteljesítményben mi a különbség egy 3220-as i3 és egy 8120as amd szénné húzva egy r9 290 mellett. Mivel teszteljem le? Hol fogok különbséget észrevenni? Mert itt is azt írtátok, Heaven és Valley benchmark sem jó erre.
-
deadwing
addikt
válasz Casoli #27166 üzenetére
BF4 Caspian Border map, 64 fős CQ multi.
Komáddal együtt mentek -akinek ofkorsz más a konfigja-, néha megálltok egymás mellett és 1 pontra néztek. Jobb nem jut eszembe
Természetesen beállítások legyen egyformák, FOV is! Ha tényleg csak a proci a kérdés, érdemes nem ultrán nézni. High bőven megteszi, MSAA legyen OFF.[ Szerkesztve ]
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
lowzor
veterán
GTA 5-ben szerintem megtaláltam az ideális beállítást a 290-el:
Fű: Very High, Advanced minden off, élsimítás: FXAA+2X MSAA, a többi minden maxon.
Így vidéken is, ahol sok a növényzet teljesen folyamatos az egész, nem éri el azt a kritikus FPS mennyiséget, aminél már veszít a folyamatosságából a játék.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Speed® #27175 üzenetére
Lehet nálam is tápot kell cserélni Egyszerűen nem hiszem el, hogy egy márkás Thermaltake táp nem bírna el egy sima 290-t. A tápon az van, hogy két ágban (12v1, 12v2) fejenként 19Ampert le tud adni. Ettől függetlenül a gép 10 perc játék után lekapcsol, de úgy, hogy vissza sem tudom kapcsolni, amíg ki nem húzom a konnektorból legalább 10 másodpercre. Moduláris tápról van szó, az honnan tudható meg, hogy merre van a 12v1 bekötve, és merre a 12v2? Gyárilag a 6 pin be van forrasztva, ezen kívül van egy dedikált 6 pines aljzet, amire rá tudom dugni a 8pines gyári kábelt. Ez mellett pedig van 3 csatlakozó a perifériáknak (SATA, MOLEX). Ha több ágon van a 12Volt, milyen módon kell bekötni a videókártyába, hogy a maximális 38Ampert ki tudjam belőle hozni? Szerintem 25 Ampernél többet tuti nem fogyaszt ez a kártya
http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=c_00001556
Erről a tápról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
Bolobi
tag
-
HSM
félisten
válasz deadwing #27145 üzenetére
Egy tuningmentes SB procinál, kevéssé prociigényes játéknál/gyengébb VGA-nál nem is nagyon számít.
Abból a korból származik ez a berögződés.Én olyat vennék, ami magas órajelű, de nem túl drága. Nekem 2133Mhz CL11 kitem volt, a régi 1600CL9-es 8GB kitem cseréje 2133Mhz CL11-re 5000 forintomba fájt, annyit bőségesen megért. Ezt az 1600CL9-et még a tuningmentesen használt 3570K-mhoz vettem, ha jól rémlik, az 5850-es Radeonom mellé, ott semmi szükség nem volt még valóban gyorsabb ramokra.
Szóval nem feltétlen kell megenni a legdrágább 2400MHz feletti kiteket, énszerintem egy 2133CL11 vagy picivel afeletti kit tökéletes, és azok nem is vészesen drágák.(#27160) Bigemperor: Valóban, a játéknál a CPU-GPU a lényeg (meg a táp, hogy ne sz@rjon be játék közben, meg a ház, hogy ne süljön meg, meg a monitor, hogy láss is valamit ) szóval a processzor sebességének lehet korlátja, ha lassú a ram, tehát a lassú ram visszafoghatja a processzort, és úgy már mindjárt vilgos, miért fontos, hogy elég gyors legyen.
-
HSM
félisten
válasz Speed® #27185 üzenetére
A mennyiség nem helyettesíti a sebességet, ahogy fordítva sem.
Mellesleg ki lett mérve, egyáltalán nem szintetikusan: [link].
Szóval innentől kezdve nincs miről beszélni. Placebóért nem adok ki 5000Ft-ot sem, 2*4GB ramom 2133CL11-es volt régóta, először kiteszteltem, megéri-e, mielőtt a másik 2*4GB 1600-as kitem is 2133-asra cseréltem volna.
No, de befejeztem az OFF-ot. -
HSM
félisten
-
MiklosSaS
nagyúr
Hat gyerekek, a fentvalo nem engedi hogy Radeon kartyam legyen. Kutba esett anno a 295X2 biznisz, most meg a Vapor X-es gyerek nem talalja a garancia papirt. Valami oknal fogva masolatot sem szeretne kerni es meg az uzlet nevet sem szeretne elarulni....
Az ilyenbe nem megyek bele...
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
HSM
félisten
Akkor mutatok én is egy friss tesztet, hogy ON is legyen, a játéktesztes részt: [link]
CPU-limites beállításon MINDEN EGYES JÁTÉK gyorsult a gyorsabb ramokkal, de pl. a Thief még agyig húzott grafikával is. Gondolom, nem kell tovább magyarázni, hogy amit BF4 multiban mindenhol, és amit a Crysis 3 CPU-limites jelenteinél tapasztaltam sebességelőnyt, az nem csupán placebo.(#27190) miklosss2012: Elég gyanús, sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
lowzor
veterán
válasz GeneraL_XTX #27193 üzenetére
Én már több, mint 1 hete így nyomom, csak most publikáltam
Aki még nem találta meg ezt a beállítást és zavarja, hogy néhány helyen nem teljesen folyamatos, annak hasznos lehet.(#27191) HSM:
Az AMD téren fosul optimalizált BF4 DX-en kívül én nem találtam olyan játékot, ami még ekkora sávszélt kér.
De ott is kilehet kerülni a Mantle-el. -
HSM
félisten
(#27195) Speed(R): Mondjuk aki multizik? Vagy ha olyan a játék? Pl. a Crysis3? Amit linkeltem saját mérés is koppra húzott grafikával volt. BF4-ben multiban végig érezhető volt a gyorsabb ram áldásos hatása, ami nem meglepő, ugyanezt mérték a Thief-ben is a linkelt tesztben.
Ez így tök hülyeség, hogy mit választanék, 8GB/2400 vagy 16GB/1600. Azonos méretben alig kerül többe az 1600-asnál a 2133-as CL11 kit, én azt is választottam, ma is azt venném szerintem.
BF4-ben multiban a 8GB/2400 masszívan helyben hagyja a 16GB 1600-as kitet egy 290-es Radeon és egy 4,4Ghz-re húzott i5 4690K mellett. Ugyanis csak így tudtam tesztelni a 2133Mhz CL11-et, ha kivettem mellőle a 2*4GB-os 1600-as kitemet, és úgy már csak 8GB maradt 2133Mhz-re.(#27196) asdxv: Mantle alatt passzolom, nem mértem. De nem gondolom, hogy a DX-hez lenne köze a memória sávszélesség igényének a játéknak.
A másik, amit találtam, a Crysis 3 CPU-igényesebb pályái, azok is igényelték a gyorsabb ramokat.[ Szerkesztve ]
-
lowzor
veterán
Mantle alatt szinte mindegy, hogy milyen RAM-ot raksz alá, teljesen eltűnik a sávszél igénye. Nem mondom, hogy nem lehet néhány FPS-t nyerni egy jóval gyorsabb RAM-al, de már a lassabbal is annyi FPS-ed van, hogy nem oszt-nem szoroz. DX-ben sokkal több FPS-t nyersz vele, ott kér irreálisan sokat.
[ Szerkesztve ]
-
CsonkaImo
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- iPad topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- DIGI kábel TV
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs