Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghoula
senior tag
Tudom, én meg ezt a gondolatmenetet vittem tovább.
Csak azért mondom, hogy a régi lapodon drmos volt, és volt annál jobb lap is, az nem jelenti azt, hogy a drmos az nem jó. Sejtettem, hogy ezt fogod találni, Giga lapokon ez van egy ideje.
Azért nézd meg, hogy a Vapor-on a VRM elrendezése sokkal szellősebb, mint Asus-on. Ez már szerintem önmagában segíthet, jobban eloszlik a hőterhelés a nyákon, bordán. Aztán simán lehet, hogy jobb a hővezető lap, a hűtőborda felfogatása, aktív backplate is segít. Vaporon a venti lapát alatt van a VRM borda, Asuson a venti motorja alatt, ahol nincs légmozgás.
Asus-on hosszú vékony hűtő van, amit a két végén fogatnak le. Namost ha ott túlfeszíted, akkor homorodik a hűtő, és középen elemelkedik, ezért van alatta a szélén műanyag alátét. Vaporon is van, de attól még az jobban rányomhatja a hűtőt. És ha nincs meg a megfelelő leszorító erő, akkor pont annyit ér rajta az a borda.Én pl kivettem ezeket az alátéteket, és a hűtő és a vrm hűtő közé tettem ilyen felragasztható szilikon félgömböt, hogy nyomja középen a bordát. Pár fokot nyertem vele. Persze ezzel nem azt mondom, hogy dícséretet érdemelnek az Asus mérnökök, ne kelljen már utólag hergelni a hűtést...
Tény, elméletben kibírja, de ha lehet, nem használnám határon.
Szóval szerintem emiatt simán lehet a magasabb a hőmérséklet, aztán amit említettél a kapcsolási frekit sem tudjuk.
A hőmérséklet mérés pedig..., hát, ha nem is direkt, de ha Vaporon középen mérnek, akkor lehet hogy attól a fet-ek a szélén sokkal magasabb hőmérsékleten mennek. Asus-éknál meg a tömörebb elrendezés miatt lehet pontosabb. Ennél jobb megoldás volt annó a fázisonkénti mérés. De az is lehet, hogy, most is ez van és abból a legmagasabbat lehet kiolvasni, de ezt nem tudjuk biztosra.Ha megnézed a kitgurus képet, jól látszik, hogy Asuson a tekercsek között melegszik a nyák, gondolom az elégtelen légmozgás is tehet erről. De azért ahhoz, hogy azt a képet lőjjék, levették a hűtőt, és nem látjuk, hogy hogyan fújatták rá a levegőt.
Amúgy a doksiban írják, lábkompatibilisek a drmos-ok, szóval lehet még tekerni a Vaporon, ha bátor vagy
Sokat lehet tanulni az ilyen kicsit elmélyedős, például VRM elemzős cikkekből, topikokból de mostanában ritkán találkozom ilyennel. Lehet nincs rá kereslet, de én például szívesen olvasnám.
(Az hogy most megfelelő szaktudás hiányában elmélkedünk róla, az egy dolog )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest