- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Fecogame: A csámcsogás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
NEm tudom volt e már.
AKinek hiányzik az frtc (nekem igen), helyette Chill van, ami nem mindig gyere be.
[link]
egyszerű reg hackel be lehet állitani a max frameratet. -
N_A_S
veterán
válasz
NdrewSunix #44285 üzenetére
és még rá is fizetsz gondolom..
Cp2077 megy kb 35 perce, végig tartja az órajeleket 150W-160W körüli fogyasztás mellett (driver szerinti).
-
Csupingo
veterán
válasz
NdrewSunix #44285 üzenetére
Lassan beelőzi azt is.
-
N_A_S
veterán
válasz
NdrewSunix #44283 üzenetére
most kezdtem el tesztelni...
-
N_A_S
veterán
Nagyon megy ez a kártya... 1500/2100
Hát most erősen gondolkodóba estem hogy a 480-at menesztem mégis...
-
Snaydy14
csendes tag
válasz
NdrewSunix #44270 üzenetére
Bocsi javított a telefon, a render ahogy elindul.
Bármi ami 3D alkalmazás akad a hang. Nem tudok rájönni hogy mitől. -
Beretvás
veterán
válasz
NdrewSunix #44263 üzenetére
Engedd el, bántja a lelkét ha nem neki ad igazat mindenki..
-
Csupingo
veterán
válasz
Snaydy14 #44264 üzenetére
Esetleg vedd ki, tedd vissza. Talán csak rosszul érintkezik. Másik pcie foglalat nincs a lapon? Abban is kipróbálhatnád. Rosszabb akár a cpu lábai is el lehetnek hajolva. Másik kártyával nem tudod megnézni, hogy akkor mit ír a gpu-z? Ha a ?-lel elindítod a rendert, akkor mire vált?
-
Snaydy14
csendes tag
Sziasztok, lenne pár kérdésem. Van egy Sapphire NITRO+ RX 570 8G G5 kártyám.
Több játék közben is észrevettem hogy nem hozza a megfelelő szintet. Közben még a hang is akad 720P felbontástol felfele, ez youtube közben is.
Most nézegettem és GPU-Z-t és ott láttam hogy x16 helyet csak x1 a bus interface. Na ez mitől lehet? Csatolok képet is. -
NdrewSunix
őstag
Látom téged nagyon szíven üt, hogy nem neked adnak igazat.
( Ne foglalkozz vele, lehet neked van igazad!)
Amúgy megjegyezném, hogy nálam is megy a 0 rpm, de nálam nem kapcsolgat ki/be pár percenként ahogy a fórumtárs írta. Játék közben megy, azon kívül soha. Azaz napi kétszer kapcsol be max.
Amúgy 15-20 % -on teljesen hangtalan, szóval akinek ki/be kapcsolgat, mert nincs rendesen beállítva, az szerintem is jobban jár ha inkább folyamatosan megy. -
ist89
csendes tag
válasz
NdrewSunix #44260 üzenetére
"Hosszútávon nem biztos, hogy jó az állandó ki-bekapcsolás." na faxa,megint ott tartunk hogy én azt mondom azért van a 0 DB-s hütés hogy használjuk,most pl böngészek az rx 570-em 40 (fok) körül van, ha kell ha nem huzzam manuálban ventit 50 %-ra csak had menjen?
Nekem erről régi idők jutnak eszembe,mikor az fx 5800-nak megfelelő quadró(fx 2000)t nem tudtam elhalgatattni,mert 20%-n is úgy sipolt hogy az már fájt...
-
-
F.B.I.
veterán
válasz
NdrewSunix #44256 üzenetére
Kösz! Ez így megvan, csak azt nem értem, hogy miért mutat a hwinfo szinte minden teszt alatt current feszültség értéknél ugyanannyit, automata fesz alatt,?
Tehát állapot 4-től állapot 7-ig tartó órajelhez, a teszt alatt ugyanazt a feszültséget?
És miért nem tudom manuálisan az állapot 7-hez tartozó feszültséget 1150 felé vinni? -
NdrewSunix
őstag
válasz
F.B.I. #44255 üzenetére
Idézem neked HSM fórumtárs véleményem szerint nagyon jó megoldását az alapfeszek megkeresésére:
"Először megnyitom a progikat, WattMan, GPU-Z, HWiNFO (sensor only). Utána a GPU-Z-n jelölt kérdőjel mögül elindítom a render test-et, azt látod jobb felül, az ad egy konstans kis terhelést a kártyának. Utána WattMan reset, majd beállítom dinamikusra az órajelet, és a megkeresni kívánt órajelet állítom be az összes nála nagyobb helyére, feszültség automata. Ezután már csak HWiNFO-ban kell megkeresni a VRM csipjének adatait, és ott a GPU VID értékét kiolvasni, és meg is találtuk egy órajel gyári alapfeszét. Ezt persze el lehet játszani az összes órajel lépcsőre, és akkor hamar megvannak a gyári feszültségek.
Az órajel lépcsőket szerencsére jól kiolvassa a WattMan a BIOS-ból."Tuning:
És még: https://www.youtube.com/watch?v=mdZmZ7-ZMnI&t=433s -
F.B.I.
veterán
Üdv ismét!
Kis segítség kellene, mert leragadtam (már rég tuningoltam). Adott MSI Gaming X 570 /4Gb.
HWinfo64-ben, amikor nézem, az adott állomáshoz tartozó beállított teszt közbeni feszültséget, akkor a pillanatnyit vagy az átlagot érdemes beállítani (GPU-Z teszt)?Ugyanis, szinte minden órajelhez a teszt közben pillanatnyira 1.150 környékén mutatja, az átlag meg 0.850V. Továbbá miért nem tudom az utolsó feszültség értéket 1150 felé állítani?
Acél egyébként, egy alapjárati 580 teljesítménye lenne. -
Speed®
titán
válasz
MasterMark #44249 üzenetére
"Hybrid VP9 decoding was removed from DXVA support in 17.10.2, and from "secret browser support" in 19.12.2." Bővebb kifejtése a témának.
-
El Diabl0
tag
válasz
MasterMark #44244 üzenetére
Ugyanazon a routeren vagyunk, mindkettő gép ugyanolyan (aranyozott végű) kábellel csatlakozik. Elvileg 5000-es Telekom net (nemrég emelték), szóval az internettel semmi baj, ha minden igaz. A monitorom 144 Hz-es, a TV 60 Hz, az lenne a baj? Speedtesten nagyjából ugyanazt a sebességet mértük. A tévé régebbi fajta Samsung, nem hiszem, hogy tud ilyen képjavító dolgokat, még csak nem is smart TV.
Kicsit gugliztam és megnéztem a Chrome-ban, nem támogatja nekem a VP9-et. Azt valahogy fel lehet tenni, vagy bekapcsolni? Mondjuk azt a 4K felbontáshoz írta, ugye az nálam nem releváns 1080p monitornál.
-
El Diabl0
tag
Sziasztok! Google Stadiával kapcsolatos kérdésem lenne. Nagyon megtetszett, mivel olyan játékokkal is játszhatok, akár 60 fps-sel, amiket már nem bírna el a gépem. Egy rx570-es VGA-m van. A problémám, hogy eléggé homályos a kép, pedig Pro előfizetésem van és 1080p-re van állítva. Olyan, mintha 720p körül lenne a felbontás. Van itthon egy másik gép, abban egy Nvidia 1050ti van, és gyönyörű szép, éles a Stadia képe vele, mintha normálisan játszanék full HD-ban. Ráadásul nekem egy 24 inches monitorom van, a 1050ti-s gép egy nagy TV-re van kötve és úgyis élesebb képe van. Valami VP9 codecről olvastam a Google oldalán, hogy olyan támogatású böngésző kell (Chrome-ot használok, szóval ez tudja). Annyira nem értem, mi ez. Valami driveres beállítás talán? Vagy AMD kártyákat nem támogatja a Stadia rendesen?
-
-
-
-
-
-
N_A_S
veterán
-
N_A_S
veterán
Vettem kiváncsiságból egy RX-570-et:
[Valid] -
Frawly
veterán
De, fog az, ha bányász BIOS-szal volt alulfeszelve, akkor működik, jó eséllyel nem blackscreenel, csak a normál driver nem fog felmenni rá. Én is ilyen kártyát vettem anno, de mákom volt, mert lett rá a netről eredeti BIOS.
Ami most őrület, hogy mindennek az ára hogy elszállt, főleg GPU-knál. Majd 2 éve 70 fontért vettem a 4 gigás használt Giga RX570-et, most dupla annyiért mennek használtan, újonnan meg van, aki 300+ fontért akarja lehúzni a vevőt. És még nem is a 8 gigás verzióról beszélünk. Nem sokkal többért sima (nem Ti) GTX1080-at is ki lehet fogni használtan, ki az a hülye, aki ennyiért megveszi? Persze, még mindig jó kártya, de ennyit nem ér, azért már érződik legeslegújabb játékokban a kora, meg a 4 GB VRAM szűköségge is. Kb. ugyanaz pepitában, mint mikor régi genes i7-ekért kérnek el Ryzen-árat, mert „íhét”, meg 6+ éve még az volt a king, akkor most is biztosan az. És azt sajnálom legjobban, hogy tuti vannak emberek, akik ennyiért megveszik.
-
-
Bossp
addikt
Melyik a legajánlottbb driver most?
-
hwswinfo
lelkes újonc
Sziasztok ist89+NdrewSunix!
Nyílván a hardveraprón megbízhatóbb a vétel, látod a véleményeket stb. de én azt írom, hogy a hardverapón is ugyanúgy eladhatja az az illető a vga-kat, aki a jofogásra is feltette!
Kettő ilyenbe is belefutottam kis nyomozás után..ugyanaz a kártya, ugyanazok a paraméterek ár, kerület..
Lényeg, hogy alulfeszelt volt az összes kártya, és még arra se vedték a fáradtságot, ha én ki nem derítem kérdésemmel, hogy mire volt használva., hogy vissza állítsák a gyárira az értékeket! Kb. mindhárom sráctól megkéreztem vissza van e téve a gyári bios, vagy állítva a gyári értékek..? És félmondatos válaszok jöttek még a hardverapróról is, hogy hát nincs bocsi, de ha akarom visszarakják rá/visszaállítják..ja kösz. Ha én eladnék egy kártyát amit tudok mire használtam, olyan állapoban adom át, ami vissza van állíta az eredeti teljesítményére, nem is értem ezt a hozzá állást.
Azaz a tudatlan megveszi a kártyát tőlük, azt majd csodálkozik, hogy nem hozza azt a teljesítményít amit kéne, az 570-es mint egy 560-as úgy fog dolgozni, szép mondhatom. -
törölt tag
válasz
NdrewSunix #44217 üzenetére
Pedig bizony sokan jelentik a csalós topikban, hogy olyan vágta át őket, akinek sok éve, és sok pozitívja van!
-
ist89
csendes tag
válasz
NdrewSunix #44217 üzenetére
50+ ne már,nekem csak 5 van,de senkit nem b@sznék át 1 forinttal sem...
-
NdrewSunix
őstag
válasz
hwswinfo #44213 üzenetére
Ezért kell aprón a megbízható emberektől vásárolni, akinek 50+ pozitív értékelése van nem hinném, hogy át akar verni. A bányászkártya mindig is létezett és okozott is gondot sok embernek, már évek óta. Körültekintőnek kell lenni, jófogás meg felejtős. Ja és keresni kell a garanciális példányokat, szerintem.
-
ist89
csendes tag
válasz
hwswinfo #44184 üzenetére
jofogás szerintem felejtös,sok a megbizhatatlan/kamu hirdetés,itt az aprón megbizható(megbizhatóság eladó becsületességén múlik) eladótól nyugodtan lehet szerintem használt vga-t venni,én többe nézem a bányász alulfeszelt kártyát,mint 1 szénné huzott gaming kártyát.ja és amit venni akarsz 570-580 plusz minusz 1060(6gb) szint a 1050 még a TI is csunyán kilóg a sorból
-
N@idia
őstag
Probléma megoldódott úgy néz ki! Vettem egy másik hdmi kábelt és azóta nem csinálja ezt az anomáliát hogy pár pillanatra fekete képernyő fogad. Remélem tényleg csak ennyi volt a gond és nem valami komolyabb
-
hwswinfo
lelkes újonc
-
N@idia
őstag
Sziasztok!
Nem is tudom hova is fordulhatnék a gondommal, de vettem egy RX 570 kártyát ami fura anomáliákat produkál még hozzá olyat, hogy pár másodpercre fekete képernyő van akkor is csinálja ezt amikor játszom, vagy akkor is amikor csak simán böngészek. Ez elég idegesitő tud lenni és gondolom a driver okozza ezt. Esetleg valakinek hasonló problémája volt már -
-
MZsoltee
veterán
Csatlakozom egy Sapphire Nitro+ RX 580 4GB-os vga-val. Az 5700XT elment a mai véga árak mellett. A gyári órajelüket milyen fesz mellett tudják álltalában?
-
Bossp
addikt
En nem is ertem ezt a vitát srácok. Milyen ki-be kapcsol :D ha játszok megy ha nem nem.... Vagy ti 5 percenként bezárjátok 3s újra indítjátok? :D. Ez a napi +1 ki be kapcs sztem semmi :D hozzá teszem az összes ventim így megy a gépben. Na majd szólok ha elkopnának a BQ-ek emiatt :D
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest