- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balazska90
tag
válasz
pixelshader
üzenetére
Mediumon futtatod? Én mindent maxra húzva szeretek játszani. Ha csak 40 el is fut, de szeretem a szebb grafikát. S ennek elég szép.
-
-
Balazska90
tag
válasz
pixelshader
üzenetére
Azért érdekes mert eddig egy játék alatt se ment 75 felé, ennél meg már 82 nél is járt.
-
TIT
veterán
Az lehet az 580 sara,hogy nem kapcsol vissza a monitor?
-
paprobert
őstag
válasz
pixelshader
üzenetére
Így kezdődik a legendagyártás.
-
pixelshader
tag
válasz
Balazska90
üzenetére
Msi rx 470-el a venti fel se pörög, mert nem megy 60 fölé, több órányi játék után talán megközelíti.
Elvileg nemrég volt pasztázva, az ennyit számít? Vagy ennyire jó lenne az msi hűtése? Pedig én túlfeszeltem a kártyát.
Control-t is simán viszi, igaz nem maxon. Ahhoz nvidiás rtx kártya kell, mert akkor be lehet kapcsolni a ray tracinget. Anélkül úgy néz ki mint valami 10 éves konzoljáték. De legalább jó benne a fizika. -
carl18
addikt
Hát nálam is maradt a 1080P 60 hz, nem érzem hogy kéne feljebb lépni az RX 570 mellet. Hát a RX 480-580 között valóban csak órajel különbség van, azt otthon ki lehet hozni belőle finom hangolással.
Remélhetőleg az új RDNA 2/Ampere majd hoz jó ár-érték arányú kártyákat amiket valóban megérheti majd megvenni.
-
fanti
addikt
válasz
Balazska90
üzenetére
De 85-90 fok? talán az a max. hő, ami nem tud kárt tenni benne még tartósan sem.
Akkor meg ne aggódjál ezen!
Vagy kis alulfesz, vagy kis fan profil módosítás...és kész is, ha még is zavarna.
-
válasz
Balazska90
üzenetére
Feszeld alul.
-
Balazska90
tag
Ez a Control rendesen odabaszik a VGAnak
[link]
Nem is láttam még 75 fok felett más játéknál, 130 W+... (rx580). -
fanti
addikt
válasz
carl18
üzenetére
Nekem meg mik voltak az elmúlt három évben?
-RX 480 8GB
-GTX 1060 6GB
-RX 590 8GB
-RTX 2070 Super 8GB
-RX 5700 XT 8GB
-GTX 1070Ti 8GB
-RX 580 8GBMint ahogyan láthatjátok, egy rakás kártya járt nálam, hol több, hol meg kevesebb időt töltve el a gépemben.
DE!
A három évvel ezelőtti RX 480 8GB és az aktuális RX 580 8GB között csak marginális különbségek vannak teljesítményben...úgyhogy amik köztük voltak...na az volt a tanulópénz...meg a felfedezés öröme.Konklúzió:
Ha olyan igényeid vannak mint nekem, azaz
-1080p (60Hz)
-Vsync ON
-ULTRA grafikai settings, de többnyire élsimítás nélkül, mert nekem az jobban tetszik úgy, számomra természetesebbnek hat, mint az eltaknyolt élszélek.
Nos tehát ezekkel a feltételekkel egy RX 470 - RX 480 - RX 570 - RX580 - RX 590 tökéletesen elegendő minden játéknak!!!Ha WQHD a cél, akkor oda már kell az RX 5700XT vagy a 2070 Super is, de ott meg ezek a vasak sem tudják hozni pl. a 144Hz-es Freesync-es sztenderd és stabil 144fpst. Maximum a 75-öt.
Úgyhogy még egy 2070 Superrel is maradni kell 1080p-n, de ott pl. van esély a 120Hz-es Freesynces moncsi esetében arra, hogy a kártya kiköpi magából a 120 fps-t... többnyire.
Vagy WQHD, de akkor csak 75Hz legyen a 75 fsp-hez, mert több úgy sem nagyon lesz abból...sajnos. -
carl18
addikt
Üdv!
Nekem is RX 570 van, gondolom leirom a tapasztalataim a Driverrel kapcsolatban.
Pár hónapja még a 20.4.2 használtam WHQL és tökéletesen stabilan végezte a dolgát Windows 10 pro mellet. Most a 20.7.2 van és ezzel sincs hiba, black screen se fagyások. Szóval hála nekem bevált és nincs semmilyen probléma.Talán Jövőre végre lesz mire váltani ha az AMD hozna egy elérhető áron de erős RDNA 2-es gpu-t
Ahogy elnéztem az RX 570 még pár év után is az legjobb ár-érték arány képviselője. -
Ryan_Sanchez
tag
válasz
RubbishBin
üzenetére
Hát ez nem hangzik valami jól. Pedig a tápra gyanakodtam én is "hátha kevés" alapon, de akkor ezzel minden ötletem elfogyott. Tervezek majd váltani, addig imádkozom ne action közben jöjjön rá a roham.
-
HSM
félisten
válasz
Danecay
üzenetére
"a videokártya DP csatlakozójába csatlakoztam közvetlenül"
Nincs jelentősége, HDMI jelet fog a VGA ilyenkor kiküldeni, bármilyen furán is hangzik. Passzív átalakítóval másképp nem is működhetne, mivel a DP LVDS átvitel, a HDMI pedig TMDS, nem kompatibilisek. Így gyakorlatilag olyan, mintha csak egy másik HDMI kábellel kötötted volna be. -
Danecay
addikt
Mivel a videokártya DP csatlakozójába csatlakoztam közvetlenül, így én nem így gondolom. Tehát a jelforrás DP, az más kérdés, hogy közben HDMI lett belőle de mivel mindkettő digitális jelforrás, elektronikát nélkülöző átalakítóval nem kellene, hogy lényegében módosuljon a jel.
-
RubbishBin
senior tag
válasz
Ryan_Sanchez
üzenetére
Én tudom mi a megoldás fekete képernyőzések ellen. Zöld videókártya. 1070->PS4 Pro->570 utat jártam be, mondván hogy keveset játszok úgyis. Egyedül ettől a piros retektől kapok heti szinten stroke-ot. A drivereket szerintem a télapó koboldjai írjâk. A táphoz meg annyit, hogy elég tüzetesen QC-zott, 600wattos, 90%-os workstation táppal is feketézik néha. Attól függ hogy éppen hogy sikerült a driver.
-
paprobert
őstag
válasz
Ryan_Sanchez
üzenetére
A tápot tudod tesztelni ha a power limitet, órajeleket jelentősen csökkented. Ha úgy minden ok, akkor a táp a ludas.
-
Ryan_Sanchez
tag
Sziasztok!
Két monitoros felállásban, játék közben random black screent produkál a gépem.
A main monitor hdmi-vel üzemel és freesync illetve egyéb szoftveres nyalánkságok be vannak kapcsolva (anti lag, image sharpening).
A másik egy dvi-d csatlakozórol üzemel, arra van rádugva egy rendes aktív átalakító ami egy vga kábellel csatlakozik a monitorhoz.
A black screenek teljesen random fordulnak elő, átalában pár másodpercig tartanak. Van, hogy intezívebben, van, hogy alig-alig jön elő.
Fontos megjegyeznem, hogy csak játék közben produkálja és a másodlagos monitor általában kivan kapcsolva közben.Driver cseréktől függetlenül fennáll a dolog, a kártya egy gigabyte gaming 570 4g.
Táp: 400watt, hexa+.Van itt valaki, akinek volt hasonló problémája? A kártyával lehet a baj, vagy a másik átalakítós monitor okozhatja? Nem volt ilyen probléma, amikor még a régebbi monitorral használtam csak, átalakítóval.
Afterburnerrel ezek vannak állítva:
Core clock: 1350mh,
Power limit: +30,
Custom venti profilA bios elvileg gyári, ezt azért írom mert használtam vettem de az eladó szerint minden alaphelyzetbe lett állítva rajta.
Egyéb problémám nincs a videókártyával. -
fanti
addikt
válasz
pixelshader
üzenetére
2004, legutolsó build.
-
FDAssasin
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Sapphire RX480 Nitro+-om, ami játékok alatt ciripelő hangot produkál.
Pár hónapja vettem, eddig nem tűnt fel, hogy ezt csinálja.
Coil Whinera tippelek, de nem hallottam még ilyesmit soha, szóval kb ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor egy vinyó ciripel a fej gyors mozgása közben, csak hangosabb.
60 FPS-re van cappelve minden játék driverben, Radeon Chill bekapcsolva.
Ennek ellenére ciripel. Ha a gyári 1306 MHz-re beállított profilt használom, gyári feszkókkal, akkor rendesen hallani, ha az undervolt profilomat használom (1145MHz 930mV, memória pedig 1750MHz 950mV), akkor sokkal halkabban, de csinálja továbbra is. NFS Heat alatt a gyári profil 120-130 Wattot eszik és 75 fok körül van, az undervoltolt 60-70 wattot fogyaszt és 60-65 fok körül van, de a 60 FPS-t nekem úgy tűnik, hogy tartja.
Igazából fogalmam sincs, hogy mi ez a jelenség, tényleg coil whine-e vagy valami más. A tápom egy Xilence Redwing XP700R7/XN054 700W, a a proci pedig egy R7 1700 (szintén undervoltolva, turbo kikapcsolva), ramok 1.14 Volton 2666 Mhz-en mennek szóval elméletileg nem jelent olyan brutális terhelést a gép maradék része.
Keresgettem fórumokon, de nem világos, hogy most a gyenge táp miatt csinálja, vagy a kártya a rossz. A tápot egy éve vettem, még garis. Próbáljam meg gariban cseréltetni vagy esélytelen/felesleges? Aggódjak egyáltalán emiatt vagy ne? -
gorgocska
tag
válasz
pixelshader
üzenetére
Igaz köszi időközben kiderult hogy a táp a ludas. Ez egy noname táp, úgyhogy most veszek egy normális fajtát.
-
Danecay
addikt
válasz
Danecay
üzenetére
Egy kis furcsaság a zajos fehér színnel kapcsolatban. Próbáltam teljes egészében letakarítani a VGA drivert az RX580-asom alól DDU-al amihez ugye csökkentett módban javallott indítani a gépet, így is tettem, viszont azt tapasztaltam, hogy csökkentett módban nem zajos a kép ami valamilyen driver anomáliára enged következtetni amit alátámaszt az is, hogy driver takarítás után feljött normál módban a Win10, driver nélkül ugye, és így sem volt zaj, majd feltelepítettem a driver-t ami újraindítás nélkül is látszólag jól működött, ráadásul zaj nélkül, egészen az első újraindításig sajnos. Próbáltam másik, teljesen új HDMI kábellel is, valamint DP-ról csatlakoztatva a monitort, annyi, hogy utóbbit csak egy átalakítóval volt módomban megtenni DP -> HDMI, de végeredményben a jelforrás megváltozott de ez sem hozott eredményt. egyedül a DP-DP csatlakoztatást nem tudtam még kipróbálni kábel híján de hétvégére elvileg az is lesz.
-
paprobert
őstag
válasz
gorgocska
üzenetére
Normális táp?
Próbáld ki, hogy a GPU órajel csúszkáját és a TDP csúszkáját is mínuszba húzod a Radeon Software tuning beállításai között. Ments rá, és indíts el egy olyan játékot, ami korábban kiakasztotta.
Ezzel csökken a fogyasztás, és ki tud derülni ha a táp "fáradt".
-
gorgocska
tag
Sziasztok van egy msi radeon rx 470 gaming videokártyám és olyan problémám van hogy el indítok egy játékot egy darabig be tölt és kis idő után ki akad a gép, de mondjuk a pinball fx az megy rendesen de mondjuk a PGA Tour 2K21 az a betoltest követően ki akad. Próbáltam videokártya tesztelő programokkal és azok alatt is ki akad. Van valakinek valami ötlete vagy Kuka?
-
Futur1210
csendes tag
Sziasztok!
Az normális, hogy RX 580-al 78%-os VRAM kihasználtságot jelez a Radeon Software, pedig nem is fut semmi perpill ezen a fórumon kívül, csak ülök és nézem a monitort?
Illetve néhány másodpercenként a GPU használtság is hirtelen felugrik 65-75%-ra, majd vissza nullára.
Ez miez? -
M0ng00se
őstag
Hello!
Youtube lejátszás bugol miközben 1080p-t nézek, csak fekete képernyő fogad ha kinagyítom teljes képernyőre.Kikapcsoltam a hardveres gyorsítást, így működik, más megoldás van rá? -
c64fanhun
tag
Sziasztok!
Ha húztam a kártyám (rx570), akkor elveszett a garanciám? -
MasterMark
titán
válasz
pixelshader
üzenetére
Nem arra az input lagra gondoltam amit a vsync kikapcsolása okoz.
Hanem arra amit a több FPS ad a kevesebb FPS-nél. Ez olyan játékoknál van ahol az input az FPS-től függ, illetve a mozgást is az FPS alapján szinkronizálja. Ha több FPS-ed van, akkor egyszerűen előbb látod mint a másik, és előbb beveszi a mozgást mint a másiknak akinek kevesebb az FPS-e.
-
TIT
veterán
válasz
Balazska90
üzenetére
Milyen másfél? 8 hónap.
-
pixelshader
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Igen, javítja az input laggot a vsync kikapcsolása. De valójában nem sokat számít.
A monitor input laggja meg a net válaszideje sokkal fontosabb.
Én ezt eddig 1 játéknál használtam, quake champions. Bár az híresen rosszul optimalizált. Mióta megjelent, kb 5 éve, még mindig csak a 0.1-es verzióban van.
Nem is a lag miatt használtam, hanem azért mert mindig a max fps-ről dropolt vissza 10-20at.
-
tesz-vesz123
senior tag
válasz
Balazska90
üzenetére
Nem tudom, én azt nem használom. Az image sharpening működik, az anti-lag és a Freesync is szuper. :D
42444: Így van! 100 fps felett csökken az input lag! Multihoz alap.
-
MasterMark
titán
válasz
pixelshader
üzenetére
Input lag miatt, meg mert sok multi játékban sokminden függ az FPS-től.
Balazska90: Nekem eddig a 20.8.1 volt fent, és nem volt ilyen gond, most a 20.8.2 van fent, és továbbra sincs semmi ilyen gond. Végig multizok, látom az FPS-t.
-
pixelshader
tag
válasz
Balazska90
üzenetére
De ha a vsync miatt korlátozza le 60fps-re az azért van mert 60 herces a monitorod.
Úgy meg mi értelme több fps-el játszani?
-
Balazska90
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Előtte nem volt ez, csak mióta a 20.8.1 van fenn. Az 19.12.2 1,5 éves..tényleg egy másfél éves drivert kell használni aki stabil rendszert akar?
-
MasterMark
titán
válasz
Balazska90
üzenetére
Milyen játékban? Ennek mi köze a driverhez?
-
Balazska90
tag
válasz
tesz-vesz123
üzenetére
wattman crasht is megoldja a 19.12.2?
-
tesz-vesz123
senior tag
válasz
Balazska90
üzenetére
19.12.2!
-
Balazska90
tag
Szarok a driverek még mindig. Legújabbat felrakom erre a rohadt vysync-et nem lehet kikapcsolni...lenyomom a játékban és nem megy... max fps. 60. Ez egy vicc.
-
kop8
őstag
Hello mindenkinek!
Valki tudja hogy termeszetes az rx 580 kártyámnál hogy 100százalékon megy a gpu pedig csak simán megy a gép!?
Nem játszok meg semmi... -
varmi2
nagyúr
válasz
pixelshader
üzenetére
Minden driver telepítés után meg keell csinálni.
-
biker
nagyúr
válasz
pixelshader
üzenetére
a patch megoldja amíg fent van, nem kell többet szenvedni, de én pl visszavittem azt a kártyát ami moddolt biosos volt.
-
varmi2
nagyúr
válasz
pixelshader
üzenetére
Módosított biossal azért tiltja le a kártyát, mert megszünik a digitális aláírása a bios filenak, mert módosítva lett. De ez kikerülhető, felteszed az új biost, majd feltelepíted a drivert, újra indítod a gépet, ugye ekkor 43 hiba kóddal le lesz tiltva a kártya, de van egy progi amit futtatni kell, és átveri a drivert, és utána már el fogja fogadni e program neve: atikmdag pacer
Töltsd le és használd, ha módosított biost akarsz használni. -
carl18
addikt
válasz
pixelshader
üzenetére
Én se Flasheltem biost, az Radeon Softwarban Wattmannal konfiguráltam egyedileg mindent.
Nekem egy Sapphire RX 570 ITX van egy 6 pines csatlakozóval,
Asic Quality 76,2%. Hát akartam egy picit több erőt + kisebb energia felvételt és megnéztem mit tud. Sajnos ezen az energia takarékosság miatt a gyári 7 ghz helyet csak 6 ghz futottak a memóriák.
Ez picit elvette a gyári sávszélességet is, végül picit tesztelgettem.1280 GPU órajel 1750 mhz effektív memória órajel és 965 MV a 7. GPU State állapotban. Ahol a kártya a teljes erejét adja el, így nekem teljesen stabil. Se Stress teszt se a játékok nem fagynak.
A kártya 60-65 fok körül elmegy és a fogyasztás is maximum 100 watt maximális kihasználtság mellet.
Rakd vissza a gyári biost szerintem, valamit elronthattál... -
pixelshader
tag
válasz
carl18
üzenetére
A bios flashelés nekem nem megy.
Én csak a ram órajelre adtam +100mv-t. Wattmanban is ezzel a beállítással ment.
Újraindítás után a windows leállította a kártyát, mert hibát jelzett.
Eszközkezelőben töröltem, felismerte alap kártyának. Újra raktam a drivert, de ugyanaz a hiba.Eredeti biost visszaraktam és megy.
Editorban nekem elég furcsa dolgokat ír. Gpu-nál ezek az állapotok:
Mhz-mv
300-800
466-65282
751-65283Stb. és így megy fel 1-esével az mv.
-
carl18
addikt
Üdv!
Csatlakozom a topikhoz, próbáltam alulfeszelni az RX 570 ITX kártyámat. 960 MVolton viszin a gyári 1244 mhz órajelet, és Origins alatt 80 watt a fogyasztás, jónak számít?
A gyári alapbeállítások mellet 100-105 wattot is megevett. Nem váltotattam órajelet, csak a feszültséget csökkentettem. -
pixelshader
tag
Én is lemtettem a biost, de azt vettem észre, hogy nem ugyanazokat az értékeket írja.
Mert 2 féle ram állapot van. Wattmanban az egyik 800 a másik 1000mv.
De a biosban mind2 1000mv.
-
fanti
addikt
válasz
Mizol29
üzenetére
Nos, végül is a BIOS moddolást csináltam meg, amint afféle végleges megoldást.
Driver a legutolsó WHQL, és csináltam egy driver resetet, hogy alapértékekre álljon vissza a driver ventivezérlése, mert előtte abban matattam, majd egy reboot, és essünk neki.
Kártya : Sapphire RX 580 8GB Nitro+ Special Edition
GPU-Z progival lementettem az eredeti BIOS-t, mármint az 1430/8400-asat. A PolarisBiosEditor-master nevű progiba betöltöttem a lementett eredeti BIOS-t, és mindösszesen ennyit változtattam a FAN szekcióján :
Alap, ami volt, azaz a gyári eredeti

Máshoz NEM NYÚLTAM!!!
Lementettem a módosított BIOS-t, és az Atiflash_293 nevű programmal Windows 10 alól szépen befrissítettem a kártyára, ami egy perc sem volt egészen.
Amikor szólt hogy készen van, kért egy újraindítást, hogy életbe léphessenek a változtatások. Ennyi.
Azóta 75 fok a maximális hőfok bármilyen játék közben, és ezt nagyjából olyan szűk 1400-as ventifordulattal tartja is, de jellemzően a 70-74 fokos tartományban kószálgat, és így teljesen moderált a hangja is a ventiknek.
Ugyanezzel a módszerrel megcsináltam a lányom Sapphire RX 580 8GB Pulse kártyájának is a BIOS (FAN) moddingját, és ennek kapcsán némi tapasztalatra is szert tettem a NITRO+ És a PULSE hűtéseket illetően.
Ez a tapasztalat a következő.
A két hűtés között azért van némi különbség, nem kardinális, de nem is marginális, valahol a kettő között van, azaz jó a PULSE hűtője, de a NITRO+ jobb, hatékonyabb.Ugyebár a PULSE kártya az 1366/8000, a NITRO+ SE meg 1430/8400, azaz van 2-4% teljesítménykülönbség az utóbbi javára, de igazából ez nem érzékelhető, csak mérhető.
A 75 fokos üzemi hőmérséklet tartásához a NITRO+ SE szűk 1400-as fordulattal dolgozik, a PULSE öcsinek meg 1800-as fordulat kell ugyanehhez.
Nyilván a PULSE hangja karakteresebb jóval így, de nem is mászkál el 85-88 fokig...
A NITRO+ SE viszont még éppen befér a diszkrét kategóriába ezzel a fordulatszámmal, és ugye ő is csak 75 fokig megy föl, mint a PULSE öcsi.Ja, és mindkét kártyánál megmaradt természetesen 50 fokig a zéró fordulatszámú hűtési mód.
-
TIT
veterán
válasz
pixelshader
üzenetére
Kedves,tipikus....
Jó nagy vakegér lehet ha ezt nem vette észre,vagy nem akarta. -
Mizol29
senior tag
-
fanti
addikt
Sziasztok!
Nemrégiben váltottam Asus Rog Strix GTX 1070Ti-ről Sapphire RX 580 8GB SE kártyára, mert számomra elég az 1080p, High vagy Ultra settings, és a 60Hz miatti 60fps (Vsync On).
És ezt teljesen szépen hozza is a kártya, úgyhogy maximálisan elégedett vagyok vele.Ja, hogy mikkel játszom.
Szervereken a BF 1, a BF V, és a BattlaFront II-vel, és a COD MW-al, lokálban meg a S.T.A.L.K.E.R trilógiával és a FarCry 5-el a New Dawn-al, és olykor a Metro Exodus-al is.Lényeg az, hogy minden szépen megy, úgy ahogyan azt én szeretném, egy dolgot kivéve.
Ez pedig a ventilátor vezérlés.
Kissé ráérősen csinálja alapban a kártya, azaz 50 foknál kapcsolja be a ventiket, így már onnan kell visszahűlnie a kártyának, de elég lazán bánik a fordulatszámmal is, így 1500 fölé nem is igen szabályozza magát és ezáltal olykor belenyal a kártya a 80 fokba is. Szerintem ez így sok.
Sokkal okosabb ha eleve 50 fokig járatom alapon a ventiket a minimumon (18%), és így netezés közben sem éri el a 40 fokot, de inkább azt mondom, hogy ezzel a hangtalan fordulatszámmal a 35 fok az amin tetőzik játékok nélkül, azaz netezés és filmnézés alatt.
És 50 fok fölött állítottam be úgy a küszöböket, hogy 60 foknál legyen a venti 25%, és 70 foknál meg 40%, és 70 fölött meg 60%.
Így nagyon kulturáltan dolgozik a hűtés, mert 1700 körüli fordulatszámig mászik fel maximum és a hőmérséklet sem éri el csak pillanatokra a 65 fokot, de tovább nem megy.A gondom az az, hogy mindezt a driver szépen meg is csinálja nekem (a legutolsó WHQL-est használom), de ha valami miatt néha csinál egy játék egy bukfencet, akkor a driver visszalövi alapra a ventibeállításokat.
Ezzel kapcsolatos a kérdésem, hogy lehet valahogy automatikusra tenni, mondjuk minden gépindításhoz kötni a ventiprofil betöltését a driverben?
Nem akarok TriXX-et meg Afterburnert használni csak ezért a szabályzásért, ezért kérdezem, hogy van-e valami trükk vagy praktika a drivernél erre a problémára?
Vagy végső esetben szerkeszthető-e a BIOS ilyen szempontból?
Mert nyilván az lenne a legjobb és legbiztosabb megoldás.Köszi ha segítetek nekem!
-
pixelshader
tag
Végülis válaszolt. Azt írta hogy az 1 hét gari után már nem hajlandó foglalkozni vele.
Meg gyakorlatilag meg gyanúsított, hogy biztos én javítottam meg a kártyát. Hát hogyne.
Wattmanban állítgattam a kártyát, találtam egy stabil beállítást. Így már egy ideje nem csinálja.
Ha valakinek hasonló fekete képernyő/fagyás/wattman hibája van, talán érdemes megpróbálni ezeket a beállításokat:venti hangolás:
0 rpm kikapcsolva
speciális vezérlőnél ráadtam egy kis +hűtést így nem megy 60 fok fölé
akusztikus határérték maxon ?
áramfelvételi korlát +50gpu órajelek alapon, de minden állapothoz hozzá adtam +10 mv-t
ram:
timing level 1
max ram órajelet 1650-ről lehúztam 1500-ra és adtam rá +100 mv feszt -
TIT
veterán
válasz
pixelshader
üzenetére
És ő aktív?
Akkor jelentsed. -
Zoltann85
csendes tag
válasz
Balazska90
üzenetére
Köszönöm a választ , erre én is gondoltam főleg mikor megnéztem RP Lair videóját ezekről a beállításokról. Ő ott az első kettő és az utolsó feszültségi state-et vette vissza , bár a videóban egy RX 570 szerepel. Nálam az 590 esetében az 5. 6. 7. State mint 1150 értéken van. Ha az utolsót visszaveszem , akkor gondolom a többi azonos értékű state-et is vissza kell csökkentenem!? :)
-
fanti
addikt
válasz
pixelshader
üzenetére
Én most vettem hármat ebből, bontatlanok mind, egy ment az én gépembe, egy GTX 1070Ti-t váltott, mert az overkill volt 1080p, Vsync On, 60Hz-hez nagyon.
Az eladót ismerem jól, nagyon sokmindent vettem tőle, korrekt és pontos, teljesen kezeskedem érte. De mondjuk ha megnézed...3000+ értékeléssel...
-
Z10N
veterán
válasz
paprobert
üzenetére
"2D - a hardver minimumon van, tudtommal nincs beleszólásod."
Mindig van. Legalabb is Ab-rel. A feszt nem veszi vissza elegge (1000mV, amikor mar 28nm-n 850mV-ra lementek a chipek 285, 7870 meg 800mV is stabil volt), a frekit tul nagy intervallumban dobalja 300-1000, 650-re lekorlatoztam. Memoriat szinten maxon jaratja feleslegesen."Volt a régi driverekben a power efficiency kapcsoló, de az AMD kivette a driverből egy bő fél éve."
Nah, ezt nem tudtam. Mindig manualisan allitom be a forced ertekeket. Foleg a v56-nal."3D- A sweetspot 1050-1150 MHz között van, kb 950mV mellett, de tesztelned kell."
Akkor megcelzok 1100-t 950mV-tal aztan le/fel tesztelem onnan."Max órajelet szintén tesztelned kell mert van szórás a chipek között, de ezt a legegyszerűbb megtalálni. Az enyém egy gyenge példány sajnos."
1300-t vinnie kene elvileg. Felette mar nagyon fogyaszt/melegszik. Bar jatszani ugyse fogok rajta, max tesztelni.Power Limitet allitottal?
"Amúgy mi lett a Vegád sorsa, downgrade-eltél?"
Nem. Az az AM4 konfigba van. A workstationbe most vettem 2db 480/4G-t (darabjat 15k-ert) videozasra, eddig a 285 volt benne studio/audio munkara eleg volt eyefinity-vel, a 7790 meg az am3/x6 mellett. Gondotam is, hogy mivel mar van gcn2/3/4/5 uarch itthon letesztelem majd az explicit multi-gpu tamogatast. Elvileg 4 elfer
-
paprobert
őstag
2D - a hardver minimumon van, tudtommal nincs beleszólásod. Volt a régi driverekben a power efficiency kapcsoló, de az AMD kivette a driverből egy bő fél éve.
3D- A sweetspot 1050-1150 MHz között van, kb 950mV mellett, de tesztelned kell.
Max órajelet szintén tesztelned kell mert van szórás a chipek között, de ezt a legegyszerűbb megtalálni. Az enyém egy gyenge példány sajnos.Amúgy mi lett a Vegád sorsa, downgrade-eltél?
-
Z10N
veterán
Hello!
Kinek milyen tapasztalata van RX 480 undervolt/underclock-kal kapcsolatban 2D es 3D-ben. 2D-ben a cel az abszolut minimalis fogyasztas es homerseklet. 3D-ben a sweetspot erdekel a legalacsonyabb fesz mellett es a gyari 1150mV/max orajel erdekel.
Sapphire Nitro+.
Udv, Z.
-
Zoltann85
csendes tag
Köszönöm a választ , nem vagyok hozzászokva a 80-90C fokokhoz azért furcsáltam , olvastam erről de nem igazán akarok belepiszkálni mert az RX 480 alatt is kifagyott folyton a WattMan.
-
Zoltann85
csendes tag
Üdv mindenkinek. Olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy vettem egy XFX Radeon RX 590 FatBoy OC+ kártyát , és Gaming alatt igen csak magasnak találom a GPU és a VRM hőmérsékletét GPU 84C fok VRM1-2 90C felet. Sokbak tűnik az előző RX 480-hoz képest ott max 70C fok körül volt. Segítséget előre is köszönöm. ;)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- OLED monitor topic
- Összement a Redmi Pad 2 és jól áll neki
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- Arch Linux
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Új Dell Inspiron 14 Plus 7440 WQHD 2.8K 90Hz Ultra7 155H 32GB 1TB SSD Intel Arc iGPU Win11 Garancia
- HP EliteBook 655 G10 15" Ryzen 5 PRO 7530U 32GB RAM Garancia 2028.02.27.
- 350.000FT HELYETT! SzinteÚJ Ulefone Armor Pad 5 Ultra PROJEKTOROS KIB. KEMÉNY TABLET!!! 1.8kg
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ahogy elnéztem az RX 570 még pár év után is az legjobb ár-érték arány képviselője.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)