Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
válasz fatal1ty1984 #12865 üzenetére
7950-re minek akarsz tenni 7970 bios-t? Ne csodálkozz, hogy nem indul el.
-
laca000
őstag
válasz fatal1ty1984 #12870 üzenetére
Miért nem veszel inkább egy 970-et?
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
laca000
őstag
válasz fatal1ty1984 #12872 üzenetére
akkor ne ezt maceráld, hova, minek? vedd meg
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
SzlobiG
félisten
válasz fatal1ty1984 #12870 üzenetére
Ez oké, hogy rá lehet tenni, de mi értelme ennek? A letiltott shaderek nem fognak feloldódni.
Tuningba meg 24/7-re szintén nem fog jobban menni ellenben elb@szódik a venti vezérlés ha nem ref karid van.
-
SzlobiG
félisten
válasz fatal1ty1984 #12875 üzenetére
Ezért minek 70-es bios? Tegyél rá olyan 50-est amivel lehet húzni azt kész. Amúgy meg ha mindenképp 70-est akarsz akkor próbálgasd őket azt kész.
-
Stukker1987
senior tag
válasz fatal1ty1984 #12903 üzenetére
Köszi a választ!
Nem megy rajta rosszul ennyi nekem elég is....
Eredendő bűnünk: vagy mindenben hiszünk, vagy semmiben sem.
-
ricshard444
veterán
válasz fatal1ty1984 #13006 üzenetére
Itt meg megfeküdt a 720-s Gigabyte mikor alapon ment a 6990 Alulfeszelve használtam tuningolva,mert ígyis úgyis 935 volt vége
Vannak dolgok...
-
ÁdiBá
veterán
válasz fatal1ty1984 #13114 üzenetére
Szerintem azt is megeszi....
Én most tervezem elindítani... 2560x1440 kivi vagyok mit bír a CF![ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
ÁdiBá
veterán
válasz fatal1ty1984 #13247 üzenetére
Ma megpróbálok, csak tegnap raktam bele a gépbe az NH-d14 ventilátort és simán elszállt a RAID0. (3x2TBWD Black összefűzve).... (Gondolom mert ki kellett vennem a lapot, lehet azért)
Mindent rakhatok fel újból...Fantasztikus...
Legdurvább része a metrónak a vége felé jelentkezik, mikor egy elhagyatott épületekben kell mászkálni a társaiddal. Ott volt FullHD-ban 65 FPS.
Amúgy átlag ilyen 85 FPS... Annyit is mért a program, kimaxolva 1920x1080-ban.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
jones965
Modder
válasz fatal1ty1984 #13437 üzenetére
Az attól függ, milyen progival. és nem utolsó sorban milyen beállítások mellett.
A legtöbb bench procilimites. -
pcsabat
őstag
válasz fatal1ty1984 #19200 üzenetére
jó bizony!
-
Cole86
senior tag
válasz fatal1ty1984 #19202 üzenetére
Az nem jó, hanem inkább brutális!!!
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
Zsohi
őstag
Szerintem az már olyan kategória, amiért lincselés jár
---
A gigabyte 7950-es kártyámon a gyári pasztát lecseréltem a Gelid GC-Extreme-re. Egész pontosan 72C-ról 58C-ig csökkent a GPU hőmérséklete Nem tudom, hogy ennyire gyenge a gyári anyag, vagy már az összeszereléskor elsz@rtak valamit, de így a venti se pörög fel 35% fölé ami teljesen hangtalan üzemet jelent!
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
banderasz77
addikt
válasz fatal1ty1984 #19233 üzenetére
1200 környékén a léghűtések már eléggé hangosak és a VRM-et sem árt figyelni....
Szerintem oda már víz kellene... -
ffodi
veterán
A dologban én két hibát látok:
Az egyik a magas órajelhez képesti kevés pontszám, ami elképzelhető, hogy a driver miatt van, mondjuk ez a teszt nekem is hülyeségeket ír a vga nevére és a driver verzióra egyaránt. (ezért ez nem derül ki egyértelműen) De az is lehet, hogy procilimited van. Ez utóbbit nehezen hinném el egy 5.6 GHz-re húzott 3820-as i7-tel...... Tényleg erről tudsz validot linkelni? Nagyon érdekelne, WR top5 proci, ha tényleg így megy. Mondjuk anno a 2600k-d is ment 5,9 GHz-et arról mindenesetre elmaradt a valid.
A másik hiba pedig, hogy amint látom hirdeted a vga-t aprón, és ott írod, hogy GHZ edition bios van rajt. Ezzel nincs is semmi gond, de ha nem GHZ edition 7970-re teszel GHZ biost, akkor a feszállíthatóság megszűnik létezni, és akármit állítasz be konstans 1,25 V-ot kap (±0,01 V), úgyhogy az a feszültségérték nagyon biztatóan hangzik, de valószínű nem igaz.
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
ffodi
veterán
válasz fatal1ty1984 #19243 üzenetére
Rendben, várom a CPU-Z-s validot.
A legújabb driverhez képest kevés a pont. Nekem 1150 MHz-es GPU mellett 2500 körüli pontot ad ilyen beállítások mellet. Valószínű akkor cpu limit lesz.
Az oké, hogy van csúszka, és tudod is állítani, de a beállított érték nem kerül alkalmazásra akár mit csinálsz. Vagyis bármit állítasz, az névlegesen 1,25 V körül lesz ha minden igaz. Most mondanám azt, hogy állíts be 1200 MHz-es GPU-t illetve 1,05 V-os GPU feszültséget. Ha így is lefut mondjuk a Unigine, akkor igazam van, ha nem, akkor nincs. (persze ezt is lehet manipulálni, mert azt mondasz, amit akarsz, csak a dolgok tisztázása érdekében kíváncsi lennék rá.)
-
Cole86
senior tag
válasz fatal1ty1984 #19243 üzenetére
Mondjuk lehet benne valalami ,de le tudod ellenőrízni a gpu-z a feszt ,h mennyit kap terhelés alatt..
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
Cole86
senior tag
válasz fatal1ty1984 #19246 üzenetére
Nagyon ütős kari...! Én nem adnám el!
ffodi : Én úgy tudom ,h nem GHZ edition biost rakott fel a karira, csak sima Ghz biost, vagyis amin 1000mhz a default ,de a feszültség értéket nem babrálja..!
Enyém volt a kari korábban és eladtam (sajnos nem teszteltem ki eléggé )
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
Tegyük fel elhiszem, de erről a képről ez speciel nem derül ki. (látni a grafikonon némi ingadozást, amit egyértelműen nem az állítgatás okoz. Valamint van ott pár lépcső az "elején", ami szerintem a különböző power statek miatt látható). Oké beállítottál 1,231 V-ot, ami a GPU-Z szerint 1,197 V. Ez referenciának jó, de olyan kép kellene, ahol mondjuk beállítasz 1,125 V-ot az 1200 MHz-es GPU-hoz, ráengedsz egy furmarkot vagy valami stabilityt, hagyod menni néhány percig, és futás közben (tehát terhelés) kapod le, úgy hogy látszik a képen a teszt, a GPU-Z ezen része, valamint a beállított értékek, akkor elhiszem. (ha két különböző feszültségértéken -mondjuk 1,125 V és 1,3V- is meg tudod csinálni az a jó bizonyítás/viszonyítás. Nem csesztetésképp kérem, csak ha ezt be tudod bizonyítani, akkor fény derül arra, hogy vannak nem gyári GHZ edition VGA-k melyeken a GHZ bios ellenére lehet állítani a magfeszültséget, mindennemű szoftveres matatás nélkül) De egyébként miért droppol ennyit üresjáratban, és mitől 60 °C a GPU hőmérséklete?
A procis teszteket várom.
Cole86:
Nem is értem miért nem mondtad ezt idáig........ Ha így van, akkor természetesen semmi értelme a tesztelésnek/szájtépésnek, mert nem az a valóság, amitől eddig beszéltünk..
[ Szerkesztve ]
-
kockaharcos
senior tag
Mennyi a maximum amivel még stabil a procid? Pl 3dmark11,3dmark vantage?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz fatal1ty1984 #19251 üzenetére
Ablakan futtasd a FURmarkot.
-
fatal1ty1984
őstag
na nemkinzom tovább ,majd ha megjött az fc blokk. 1.3ra állitottam és kikapcsolt a vga.ha nemlehetne állitani a feszt akkor nem csinálna ilyet gondolom
Speed(R) : csináltam ,de ahogy rányomtam a printscr gobra a gpu-z -t akarta menteni és kiirt valami marhaságot. aztán belöttem 1.3 és leis kapcsolt. én ezzel befejeztem az észnélküli oc-t
majd ha megvette valaki akkor ráér vele kisérletezni én nemfogom megölni mert semmi értelme[ Szerkesztve ]
-
Cole86
senior tag
válasz fatal1ty1984 #19253 üzenetére
Ez korrekt!
-
ffodi
veterán
Ez előbb leírtak alapján már nem sok értelme van a tesztnek, max annyi, hogy megmutasd milyen jó tuninpotenciál rejtőzik benne.
Egyébként ablakban futtasd, ahogy a kolléga is írja, például így:
Szerk.:
Attól még, hogy a GPU-Z kiír valamit, attól még kirakja vágólapra a képernyőtartalmat.
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz fatal1ty1984 #19256 üzenetére
Értem.
Léggel, ~10 °C-os szobában ennyit ment, ilyen körülmények között kb. ez a vége. 5,7 GHz-hez pedig hűvösebb kell.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz fatal1ty1984 #19379 üzenetére
Sztem a beépített benchmark nem helyes értéket mutat. Ilyen alacsony FPS-knél akadnia kéne, de nálam nem akad és a FRAPS sem mutat ilyen alacsony értéket.
-
ÁdiBá
veterán
válasz fatal1ty1984 #19379 üzenetére
Szerintem bugos mint a ház.
Megnéztem én is. Minimum 4 FPS.
Sehol nem láttam 4Fps, úgy hogy majd biztosan a játékhoz kiadnak egy-két javítást, és jó lesz.ÁdiBá
-
sakal83
addikt
válasz fatal1ty1984 #19396 üzenetére
Én 7950-ről beszéltem, és a hűtés hangjáról, nem a hatékonyságáról
[ Szerkesztve ]
-
Cole86
senior tag
válasz fatal1ty1984 #19465 üzenetére
Főleg amilyen kártyát kifogtál tőlem.. ott már van tempó különbség 1200gpu clock felett....!
[ Szerkesztve ]
-
BeLucZ
addikt
válasz fatal1ty1984 #19465 üzenetére
lutri az egész, nekem a 7970es antituning darab, igy felesleges volt a megvétele, egy joval olcsobb 7950est lehet 1200-1300ra huztam volna és sokkal jobban jártam volna, de mind1, mert CFben 2 alap gpu is ütős, tuning már részletkérdés, nyilván ha egy olyan 7970esem lenne ami gond nélkül viszi az 1250et 24/7re egy szavam nem lenne, de igy egy tuningosabb 7950 szarráveri teljesitményben 30kval olcsóbban
-
HSM
félisten
válasz fatal1ty1984 #19485 üzenetére
A sapphire Dual-X hűtése összehasonlíthatatlanul jobb a 7950-es twinfrozr-nél. Igaz, nekem 7870-en volt szerencsém ahhoz az msi hűtöhöz, de már azzal se volt meggyőző, pici a venti és magas visítö hangja lesz, ha beindul. A kis tahiti-s sapphire hűtése jobban hűt és sokkal-sokkal halkabban.
-
Cole86
senior tag
válasz fatal1ty1984 #19489 üzenetére
Muha
szasanyi: ott a fogyasztásmérővel lesz valami.. remélhetőleg!
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz fatal1ty1984 #19489 üzenetére
Az tuti, de nem erről van szó csupán véletlenül megnyomtam a 0-át, tehát a max. 211W (de mondom, ezt csak egy pillanatra láttam.
-
ffodi
veterán
válasz fatal1ty1984 #19529 üzenetére
Procitesztre gondoltam.
-
HSM
félisten
válasz fatal1ty1984 #19550 üzenetére
Ha a fogyaszásmérőn minél nagyobb szám elérése a cél, akkor egyszerűbb és olcsóbb, ha rákötsz mondjuk egy klímát, fűtőtestet, hajszárítót...
-
ricshard444
veterán
válasz fatal1ty1984 #19566 üzenetére
Itt is kifagyott 2x 5 percen belül ( 690 ha valaki nemtudná ) , de becsúszik akárhol...
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
radi8tor
MODERÁTOR
Kérlek kíméld meg a topicot és a közösséget az nVidia trollkodástól. Következő ilyet törlöm. Semmi szükség erre, hogy ide jöjjenek a többiek is.
⭐ Stella
-
Cole86
senior tag
válasz fatal1ty1984 #19571 üzenetére
-
szasanyi
félisten
Szerintem nem. Jó drágán adta és adja a VGA-áit, egyébként kis csúsztatással DX11.1-nek titulálva. És viszik, nagy számban! Hol itt a szívás?
Jaaaa, szerintem Te inkább a Kepler tulajokra gondolhattál! -
belinho
senior tag
válasz fatal1ty1984 #19579 üzenetére
De ez most olyan, hogy a physx, AMD-n meg nem is fut. A teszteket nézve azért én jelentősebb AMD előnyre számítottam,és ez a TFX a radeont is megfogja azért rendesen, meg várjuk meg mi lesz ha kijön a következő NV driver, amiben már orvosolják a teljesítménybeli problémákat, én még nem temetném a másik oldalt.
A jövőt meg nem tudjuk mi lesz, ha kijön majd meglátjuk.
A gaming evolved-el, meg mintha az AMD tolná a pénzt a játék fejlesztőknek nem az NV!
Amúgy itt egy másik érdekes hír is. -
Raggie
őstag
válasz fatal1ty1984 #19604 üzenetére
Általánosságban kérdeztem. Volt azért egy-két 7950-es dual-xes itt a fórumon ha jól emlékszem.
Egyébként a dual-x hűtése nem ugyan az a két kártyának?
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
Raggie
őstag
válasz fatal1ty1984 #19604 üzenetére
LINK - sapphire 7950 dual-x hűtése
LINK - sapphire 7970 dual-x hűtéseNekem eléggé ugyanolyannak tűnik. Csak a külső műanyag burkolat más...
Ezeken a hűtőkön mi a hangerőben még elfogadható ventillátor százalék? (tudom, hogy ez egyénfüggő, de a ti saját tapasztalatotokra vagyok kiváncsi)[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
Raggie
őstag
-
daveoff
veterán
válasz fatal1ty1984 #19618 üzenetére
A DCII hûtès tuning nélkül nálam sem ment 20% fölè, és 62fok körül megállt. (7950)
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
Asbee
veterán
7950 DCII V2 nálam sem megy széthúzva sem 35%-nál feljebb.
-
glspeter1
őstag
10%-os ventivel sem BF3, sem pedig Crysis 3 alatt nem megy 64fok fölé a kártya. Ezek szerint ez is rosszul mér valamit ?
Élj ma, harcolj holnap. Privát üzenetre illik válaszolni !! :)
-
Asbee
veterán
válasz fatal1ty1984 #19621 üzenetére
Azért melegedésben nincs olyan hatalmas különbség.
-
glspeter1
őstag
válasz fatal1ty1984 #19625 üzenetére
Pedig az 10%
Vagy ezek mind hibás adatot adnak ?Aida, Trixx, GPU Tweak, MSI AB
Élj ma, harcolj holnap. Privát üzenetre illik válaszolni !! :)
-
lowzor
veterán
válasz fatal1ty1984 #19684 üzenetére
"de szarrá huzva csak az alap 7970-et"
Nem 1 teszt volt, amiből kiderült, hogy 5-10% a különbség köztük C2C. Egy 1200-as 7950 azért már jócskán az alap 7970 felett van.
-
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Mobil flották
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- BestBuy topik
- Horgász topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Politika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Sapphire 7900xtx nitro+ vaporx 24g , kis hibával
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest