Hirdetés
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyi19
őstag
válasz
Habi10
üzenetére
Szia. Pontosan milyen lap ez? ASRock 970 Pro3?Lehet, hogy gyenge a 4 fázis az FX 8320-hoz alapon. Nincs is rajtuk hűtés. Nézd meg, hogy AIDA 64 alatt, ha terheled a procit, mondjuk 20 percig, visszaveszi-e az órajelet? A felsőnek a terheléstől kezdve, egyenesnek kell lennie.
Nekem volt egy Giga lapom FX6100-al simán ment benne 4300 mhz-en stabilan, beleraktam egy FX8120-at az már alapon is vette visszafele az órajelet, ha meg felhúztam 4000 fölé akkor már pár perc után throttling-olt. És nem volt meleg a proci, ugyanazzal a hűtéssel átraktam egy 990-es hűtőbordás 8 fázisos lapba, egyből ment stabilan 4400-at. Természetesen nem is a pasztázással volt baj,MX4-et kenek rá mindig. Sőt a mostani I5-el is tapasztaltam, hogy egy Z77 Pro 3-as lapba szintén nem volt stabil a tuning semmilyen fesz mellett már 4Ghz-en is ingadozott az órajel, akárhogy állítottam a feszültséget, TDP limitet stb. Nem bírta a lap. Átraktam egy Z77 Extreme 6-ba ebbe még 5 Ghz-en is stabil... Tehát ha a cpu nem túl meleg terhelés alatt, akkor valószínű a lap nem bírja a fázisok gyengesége vagy nem megfelelő hűtése miatt.
-
válasz
Habi10
üzenetére
Újra indítod a géped, belépsz a BIOS-ba(ami UEFI), kilövöd a TurboCore-t és fix 4200-ra állítod a CPU órajelét, majd fix feszt adsz neki, kezdésnek 1.35V-ot, aztán viheted lejjebb, ha stabil (nem csak bebootol, hanem játék, netezés közben is).
Videós segítség a beállításhoz: [link] -
válasz
Habi10
üzenetére
Na, itt a baj. Gyengusz a hűtőd a gyári alaphoz. TurboCore alatt 1.4V-ig megy fel a CPU fesz, ami horribilis, nem is értem, hogy gondolta az AMD, hogy jó lesz.
Jobban jársz, ha manuálisan belövöd 4200Mhz /1.35V-ra (vagy kevesebbre, ez proci függő, van akinek az 1.275V is elég 8 magra) a procid és kilövöd a turbo core-t, ami amúgy is csak vakítás, mert 4 mag órajelét tolja fel.
MSI Afterburnerhez hozzá lehet csapni egy Aida monitort.
Teljesen normális, ezt csak a C'n'Q csinálja.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3722, 100% Akksi
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi