Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
seederking
őstag
Hali
Milyen teszt ez amit használtok,honnan tölthető?Heaven "alapu" vagy miben különbözik?
7850 eredmények hogy alakulnak? -
seederking
őstag
-
seederking
őstag
Igen pont ez az amiről szó van.De sok ember beéri ennyivel,hogy "áá úgy sem tudsz mit tenni azt csinálnak amit akarnak" stb...De a varázsszó a vásárlói jogok érvényesítésében/tudatában rejlik.
Karácsony előtt vettem egy 1Tb-os hdd-t ami 2 hét használat után rosszalkodott erőteljesen.Hdd sentinel teszt után 5xx bad sector-al szembesültem.Fölhívtam a boltot,hogy mire számíthatok.Ők közölték,hogy majd karácsony után,januárban várjam a cserét/javítást mert zárva lesznek szabadság miatt.
Nos én nem hagytam annyiban mivel tisztában voltam vele,hogy 14 napos csere/javítási/vissza fizetési joggal rendlekezem.Megkérdeztem melóba egy jogászt,hogy most besz..pt@m-e.Azt mondta szó nincs róla.Írt nekem egy levelet amiben a bolttól kérem írásban az említett jogomhoz való elutasítás okát.
Bevittem a papirkámat,,a pultos csaj először megpróbált lerázni./Nem tudjuk cserélni mert nincs 1Tb-os stb stb.Elmondtam,hogy írásban kérem a választ és,hogy miért.
Hátrament a góréhoz 1-2 perce és vissza jött azzal,hogy,,,,,,,, 1.5Tb-osra tudjuk cserélni 3e ráfizetéssel.
Kapásból elfogadtam
-
seederking
őstag
Teljesen érthető...
Számomra kicsit "vicces" is volt a szitu.Mondja az eladó,hogy tizenxezer.Válasz ként közöltem,hogy haver az a tizenxezer rendeléskor a honlapon kevesebb volt.Reakció : Oda fordul a "józsi" kollégához,hogy te balfasz nem irtad át a webshopban az árat.No mondom ez szerintem nem az én saram.+ én megkérdeztem rendeléskor,hogy az ár alakulhat-e negatív irányba,amire nem választ kaptam.Szóval végül nyert a "szerencse"/érvelés. -
seederking
őstag
Ez mekkora f-ság.Nekem is eljátszották ezt egyszer egy budai boltban.Igaz akkor Ramot vettem és "csak" 2 ezer lett vna a töblet amit ott/átvételkor közöltek.Viszont én nem hagytam magam lehúzni és mondtam,hogy a honlapon x-ft ért rendeltem meg és nem vagyok hajlandó érte többet fizetni.
-
-
seederking
őstag
válasz
szasanyi
üzenetére
No bemásolok mindent.
average av_fps_ms="17.537468" min_fps_ms="21.125942" av_fps="57.020775" min_fps="47.335167"/>
Vsync-nek milyen szerepe van,érdemes bekapcsolni?Nagyon gondolkodom a cpu-m combosabb tuningján.
Msi ab-ben gpu kihasználtság race start-kor 84-ről indult aztán föl-föl ment 96-ig is.Ez gondolom rendben van? -
seederking
őstag
-
seederking
őstag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Az eredmény bosszantott vagy nem értem.?
-
seederking
őstag
válasz
synthattik
üzenetére
Köszi a részletes választ.
Ha pl a kihasználtságot tesztelem akkor általában stabil értéket kell,hogy mutasson vagy terheléstől pl robbanás/lövöldözés függően nagyban változó értékeket fog mutatni?Egy 3.6-ra húzott phenom ii 955-től mit várjak egy oc /920mhz/ 7850 esetében.Meg kellene lennie a közel 100% gpu kihasználtságnak vagy ne csodálkozzak ha "sokkal" alacsonyabb lesz? -
seederking
őstag
Nekem valaki?Föntebb párral...
-
seederking
őstag
Üdv
Hogyan működik a gpu kihasználtságot jelző progi pl msi aft.?Egyáltalán melyiket érdemes használni sapphire vga-hoz?
Mármint játék közben jelzi az adatokat vagy kimenti valahová?Mit kell beállítani?
köszi a választ -
seederking
őstag
válasz
zolika010
üzenetére
Üdv
Nem áll le + semmi ilyesmi.Kérdezd + nyugodtan bárkitől,hogy a ventivezérléses "hiba" (ami szerintem szoftveres) okozott-e rendellenes viselkedést a kártya működése közben.
Szerintem valami ve(nti)zérlési probléma lehet ami alvó üzemmódban "érvényesül".de ez csak saját vélemény....
-
-
seederking
őstag
válasz
viperabácsi
üzenetére
Számomra ez újdonság.Azt hittem csak 1x6 pinessel működnek ezek a vga-k.Eddig sehol nem olvastam/minden hol csak 1 csatiról írtak.
Az xfx-nél van csak vagy több gyártó is piacra dobta így?
Először azt hittem biztosan azért mert mostani kiadás de látom nem az.Másodszor az oc-ra gondoltam de az sem
-
seederking
őstag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Akkor én ezt nagyon rosszul gondoltam.
-
seederking
őstag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Az azért furcs,hogy az 5850-é meg a 6850

-
seederking
őstag
válasz
milszab
üzenetére
Nem értettem a magyarázatot mert mint írtam:
"Szerintem azt,hogy pontosan! mi okozza azt "itt" senki nem tudja.Csak magát a jelenséget lehet "jellemezni""Magyarul "tudjuk/halljuk a hiba forrását" csak az okozóját nem.Erre írtad,hogy "én tudom mi a baja" és leírtad "magát a jelenséget".
Azt,hogy szoftveres gond lehet azt írták páran ezelőtt,és én is látok/vélek benne igazságot.
Ha pedig valaminek szoftveres baja van,ugyebár mechanikusan megoldani "nem szokás".0core jelenség nálam is bemutatkozott.De én nem nevezném zörgésnek,inkább kattanásnak titulálnám ezt a ventik indulásánál hallható hangot.A zörgés szerintem egy forgó alkatrész folyamatosan adott hangját írja le.Ez pedig ha jól tapasztalom nem zörög folyamatosan.Nekem egy "haldokló" hdd-re hajaz ez a hang.
Ráadásul azért sem nevezném zörgésnek mert aki belátogat a fórumba és Sapphire 7850 után olvasgat riadtan elpártol a márkától mert "súlyos" negatívumokat olvas róla.
Miközben szó sincs fatal error-ról
Nem akartam túlzó lenni de pl ha én állnék vga vásárlás előtt és ezt olvasgatnám a kiszemelt tipusról 2x-is meggondolnám,hogy meg vegyem-e. -
seederking
őstag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Bíztam benne,hogy nem kell.
De a kíváncsiság nagy úr,szóval neki esek
-
seederking
őstag
Erre vki?
Re:
"A ramtipust csak a vga megtekintésével (gépből való kivételt követően) lehet lechekkolni vagy van valami progi ami kiírja?"
Mert jó lenne tudni milyen tipust fogtam ki de nem "akaródzik" szétszedni a gépet emiatt. -
seederking
őstag
válasz
milszab
üzenetére
Ezt most komoly?
Felkiáltó jellel írod,hogy te tudod!
A következő mondatokban pedig olyan tudásról beszélsz,hogy "valamiért" meg,hogy a "belsejében valami"..Akkor most te mit is tudsz?
Ezt magyarázom a kollégának,hogy a pontos okát nem tudni.De a "hiba" jellemét körül lehet írni.Bocs de ez a vàlasz kicsit értetlen volt.
Ja és még annyit,hogy ha én föltolom 100%-ra a ccc-ben a ventit,semmilyen hangot nem ad ki. -
seederking
őstag
Üdv
A ramtipust csak a vga megtekintésével lehet lechekkolni vagy van valami progi ami kiírja? -
seederking
őstag
Azóta le.De most,hogy mondod hétvégén ránézek a terhelés alatti fesz-re.
Egyébként ha egy vga oc akkor a gyártó ugyanakkora feszt ad neki mint alap órajelü társainak?Vagy nem számottevő az órajel különbség és emiatt marad a fesz is?Egyébként esetemben,mint irtam órajel emelésnél lehet gond a kevés fesz?Viszont ha már 920-ig a gyártó fölhuzta akkor hogy hogy "nem viszi" a sokak által használt fesz emelés nélküli 1050-1100mhz-et?1050-et próbáltam és 2 game is betöltés után "megáll" ki tudok lépni rendesen,nem csikoz stb de megáll a kép. -
seederking
őstag
válasz
Apollo_21
üzenetére
Ez még a "régi" májusi kiadás.De működésére/hangjára nincs panasz.Kivéve a zero core effektet.
5870 után váltottam.Az eredeti cél a 70-es lett volna de május-junius környèkén horror ára volt.
De ez a vga is kiszolgálja a mai játékokat.Annyi,hogy pl élsimitásból 4x-es jobban fekszik neki mint ha a 8x-osat eröltetné az ember.Nagyot dob a 2Gb vram.A legjobban nekem az 5870-hez képest a directx11 jobb optimalizációja tünt föl.Részletgazdagabb a grafika.Az,hogy meddig lesz elég ez a vga,nem tudom.De remélem egy jó évig igen. -
seederking
őstag
válasz
milszab
üzenetére
Szerintem a cpu.Mert Amd 125w-ot adott meg fogyasztásnak.Tudom ez névleges de azért elég sok.Ha hozzáadjuk a vga 130watt-ját + a többi hardvert akkor ennyi reálisnak tűnik.Sok de reális.Ahoz képest hogy lakótársam p3-mas gépe monitorral 328-at vett föl.Ja és max filmezéssel "terheli".
-
seederking
őstag
válasz
üzenetére
Meg akartam már ezt osztani előbb is.De most legalább aktuális.Rádugtam egy fogyasztás mérőt a gépre /csak a gépre,monitor nélkül/ és max áramfelvétel csak 250w-ra rúgott.Nem akartam hinni a szememnek.Nagyon pozitiv ez számomra és szerintem nektek is kellemes adat.
Konfig környezet:
Táp:fsp hexa 500w,Lap:Asrock 970 ex. 3,Cpu Phenom II x4 955-3.6ghz,Vga:7850 sapphire oc 920mhz.Ram
Kingston 2x4Gb
1600mhz,Hdd
: West. Green 500Gb -
seederking
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Tök mind1,hogy te 12.45 mp alatt vagy 1 órás melóval teszel rá biost vagy húzod más módon.Az pedig megint más dolog,hogy veszel egy oc-t mert ugy döntesz hogy több kell mint a gyári órajel de nem akarod a határokat feszegetni.Ami valljuk be nem 1 perc és nem is 2.Van aki nem szereti/tudja az otthoni tuning mivoltját.Számukra tökéletes egy oc.
-
seederking
őstag
válasz
lineage2
üzenetére
A gyári és a "saját/otthoni" oc között annyi a különbség,hogy magad kell,hogy bekalibráld a kártya órajeleit.Ha ugyan az a tipus oc verzióban megy 900mhz-et is akkor a 800mhz-es is menni fog.A különbség hogy magad állítod be.
Szerintem egyáltalán nem "a nép hülyitéséről szól"
Jómagam oc-t használok és nem bántam meg azt a pár ezer többlet kiadást.
Viszont lesznek itt olyanok akik majd írják hogy baromság az oc ha magad is betudod állítani azt az órajelet amit a gyártó.Ezt magad kell hogy eldöntsd.
+ 1 Top-ra
-
seederking
őstag
válasz
seederking
üzenetére
Belinkelnéd az erre vonatkozó tanulmányt droidmester?Egyébként a cpu-nak nincs szerepe ennek a %-os eredménynek a meghatározásában?Vagy ez más szisztéma?
-
seederking
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Tsmc tesztet te csináltál?
-
seederking
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Nekem ezt dobta ki a TSMC:
ASIC Type: Pitcairn PRO (8062 grade)
Production Location: TSMC Fab 12 300mm (Hsinchu, Taiwan)
Production Year: 2010 (Cards made pre-2010 : Substract 10 years)
Production Week: 15
ASIC Revision ID: 326
Wafer ID: 2
ASIC Quality rating by Iddq: 81.25% (higher value the better)
ASIC location in wafer (Axis Y): 09
ASIC location in wafer (Axis X): 011
ASIC Lot S/N: 3A1C128B (Encoded)
ASIC SIMD Configuration: 0 (ASIC has full SIMD/CU configuration enabled)Segítenél elemezni,mit lehet ebből leszürni?
-
seederking
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
gpu z-ben van teszt lehetőség vagy kell segédprogram és úgy használjam a gpu z-t?
-
seederking
őstag
Heaven-t alapon úgy érted,hogy gyári beállításokkal?Mert az meg volt,még valamikor.
Valami tuti nem oké sztem (nincs bf3-mam) így elindítottam az Alan Wake játékot és mentés betöltése után megáll a játék.Esc-éppel kitudok lépni menübe de semmi több.Órajel reset után minden oké.A fesz-hez viszont nem igazán merek nyulni
-
seederking
őstag
Valaki?
"Üdv
A következő jelenséget tapasztaltam 7850 oc /920mhz/
Az órajelet igy adtam meg 1050-1300
Elinditottam a london metro simulatort és a metro simulator.exe működése leállt hibával kidobott/el sem ibdult.Órajel vissza állitás után hiba nélkül elindult.Mással nem teszteltem a tuning beállitást.mivel gondoltam megírom ezt a jelenséget,hogy mi a véleményetek tanácsotok.Lehet ez a játék hibája vagyis teszteljem másképp?" -
seederking
őstag
Üdv
A következő jelenséget tapasztaltam 7850 oc /920mhz/
Az órajelet igy adtam meg 1050-1300
Elinditottam a london metro simulatort és a metro simulator.exe működése leállt hibával kidobott-el sem ibdult.Órajel vissza állitás után hiba nélkül elindult.Mással nem teszteltem a tuning beállitást.Lehet ez a játék hibája vagyis teszteljem másképp?Vagy mi lehet a gond? -
seederking
őstag
válasz
fagylalt
üzenetére
Jó az elgondolás

Sapphire 7850.Nekem is ez van /oc/ és bevált.
Viszont ennyiért itt 70-eset is találsz.
Vagy ennyire fölmentek az árak?
Azért ha én ennyiért vennék vga-t /ahogyan tettem is/ elvárnám,hogy teljesítmény is dukáljon a halk működéshez.
"Egy 7850-el már teljesítménnyre sem lesz panasz. -
seederking
őstag
válasz
viperabácsi
üzenetére
Élsimítást bekapcsolva nem próbáltad?
Egyre jobban azon gondolkodom hogy i5 2500k-ra kellene váltanom mert ahogy látom elég szép eredményt "facsar" ki a vga-ból. -
seederking
őstag
Szerintetek lenne értelme egy phenom ii x4 955 3.6ghz-es cpu-val hajtott 7850 oc-t /920mhz/ tovább húzni?Vagy igy is kevés a cpu?
-
-
seederking
őstag
Üdv
Nektek kb mennyi idő után jelentkezett a "zörgős" venti effekt a 7850-en?
Nekem eddig semmi panaszom rá az ébredés utáni kattanós venti induláson kivül.De tudom ez széria "sajátosság".
Kb 3 hónapja használok egy oc verzsönt. -
seederking
őstag
Szerintetek mennyire fog esni még a 7850/70 ára.
Lenne vevőm a 7850-emre és nagyon elgondolkodtam,hogy eladjam és várjak a 7870 áresésére.Vagy hogy még "idejében" kevés minusszal el lehetne adni a vga-t.
Viszont /pill elég minden játékra,szóval elég nehéz döntés. -
seederking
őstag
válasz
tojaaji
üzenetére
Persze,hogy jó.
De a helyedben én az élsimitást 4x-re venném és a tesselációt pedig normálra.
Jobb eredményt kapnál.Tudom most nem az a lényeg,hogy az eredmény jó legyen mert akkor minimum beállítások mellett lenne a legkiválóbb.Viszont általában úgy érdemes beállítani a tesztet /szerintem/ ahogyan pl játék közben használnád a grafikai beállításokat.Átláthatóbb lenne a vga/konfig teljesítmény.
És mivel a teszt alapján látszik,hogy ilyen beállítások mellett 8x-os élsimítás,extrém tesseláció használatával valószinű nem futna túl szépen egy játék.Így érdemes lenne egy átlag/normál általad használt beállításokkal lefuttatni.
De lehet csak nálam akadna pl a BF3 8x-os élsimitással ultrán.Szóval ha neked extrém beállítások mellett akadás nélkül min 30fps-el futnak a játékok akkor nem szóltam. -
seederking
őstag
válasz
mrhitoshi
üzenetére
Gyári Oc 920mhz-en.Tudom lehetne/kellene még neki a cpu de nem igazán értek a tuningjához.A mostani beállitásom is csak annyit takar,hogy a cpu órajelét 3.6-ra húztam.Semmi mást nem állitottam be.Próbálkoztam nem rég úgy hogy alulfeszeltem szorzót állitottam órajelet 3.8-ra.De játék közben "meghalt" a gép.Így 3.6-on pedig hiba nélkül megy.
-
seederking
őstag
válasz
szasanyi
üzenetére
Tisztában vagyok vele,ha 30-40 lenne a minimum kiugranák a gatyámból.Főleg egy 7850-el
Azt pedig,hogy a vga-nak milyen köze van vagy nincs az fps meghatározásához azt egyetlen hsz-ben sem kommenteltem/véleményeztem.Inkább bele sem szóltam mert eléggé "elfajult" hsz-elések voltak ezzel kapcsolatban./nem rád értendő/ -
seederking
őstag
Csoda történt

Föntebb irtam a driver problémámat.Teljesitmény beállitásokhoz való sikertelen belépésről.Aztán a kis hiba üzenetről amit a driver megnyitásakor dobott ki a win.Fölraktam a 12.8 és helyrehozta ezeket a dolgokat.Hiba nélkül megy a driver./eddig/
Viszont nekem is az a véleményem,hogy valami miatt beakad a heaven.Végigmegy a 26stage-ből jópár és egyikről való átlépéskor leesik 10alá az fps ami eme "hiba" után ismét meg sem közeliti ezt a csekély eredményt.Sokan szerintem emiatt kapunk ilyen rossz minimum fps eredményt. -
seederking
őstag
válasz
szasanyi
üzenetére
Kb 2 hónapja kinlódtam vele.Akkor a 12.4 helyett a 12.6-ot próbáltam fölrakni.De mint láttam az msi program is 12.4-et írt így föladtam a driver frissítést.Lehet format után win telepitésre lenne szükség.
Igazából játékok játszhatóak emiatt nagy szükségét nem látom egyenlőre.De ez a teszt letett kicsit.Ha a többiekét nézem. -
seederking
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
ssd-ről lévén szó.Minap ezzel találkoztam a neten.Csak hát egy 1Tb-s ára 100k.Ez már megint az a kategória,hogy csak pislog az ember.
OCZ RevoDrive 3 X4 PCI-Express SSD 120GB
SSD
- merevlemez-kapacitás: 120 GB
- NAND típus: MLC
- olvasási sebesség: 975 MB/s
- írási sebesség: 875 MB/s
- PC csatlakozók: PCIe -
seederking
őstag
válasz
szasanyi
üzenetére
A driverrel volt/van gondom.Először a 12.6-osat raktam föl.A ccc-ben nem tudom használni a venti/teljesítmény menüt.Így leszedtem és fölraktam a 12.4-et.Gondolván minden oké.Benéztem a ccc-be és ismét nem tudtam használni az említett menüt.Leszedtem valamiért az Msi afterburnert és ott láttam,hogy ugyan úgy 12.6-os drivert ír.Pfff
Ekkor jött a driver sweeper leszedtem mindent/azt hittem/ és fölraktam a 12.4-et ismét.
De hiába mert most meg ez az üzenet fogad ha el akarom indítani a drivert ami pl el is tünt a tulajdonságok menüből.Win kb 3-4 hónapos.
Új hozzászólás Aktív témák
- HDTV HD010 kül/beltéri FULL HD/4K tv antenna / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Kezdő Gamer PC-Számítógép!Csere-Beszámítás! I5 6500 / RX580 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest