Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Meridian
senior tag
válasz Meridian #11498 üzenetére
Lehet hogy megvan a megoldás, újra kellett pasztáznom a CPU-n a hűtőbordát, nem tudom hogy de valszeg légbuborék keletkezett a hűtőborda és a CPU között ami hidegen nem számított melegen mega hőtágulás helyrerakta, de kettő között nem szerette a működést a CPU...
Most hidegen indítottam (a gép összerakása után), és rögtön rátoltam a prime95-öt, felment 60 fokra, és nem fagyott, és azóta is fut miközben ezt megírtam... (jelenleg már 63 fok, kb 64-65-ig fog felmenni - a C&Q "silent" beállítása mellett)
Érdekes, hogy a 140W max TDP-s CPU (Phenom II x4 965BE) ilyenkor is csak 104 watott eszik...
-
jozefgucci1
addikt
válasz Neil Watts #11483 üzenetére
Kíváncsian várom ,mert én hasonló problémával küzdök.Igaz amint lesz pénzem veszek rá egy normális hűtőt csak kicsit nevetséges , hogy egy ilyen procin ennyire hangos a hűtő.Magát a cserét nem bántam meg , mert ez fényévekkel jobb az előző inteles procimnál , de annyival hangosabb is.
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
cettlee
őstag
üdv. Rendeltem iponrol egy 955be-t. Wan rá esély hogy c2 steppinges lesz? Mindenképp c3 masat szeretnék
-
BalaNce87
addikt
Sziasztok!
Ha úgy akarom hajtani a ramokat, ahogyan az benne van az SPB értékeknél és ez gyorsabb, mint 1333, akkor az a jó megoldás, hogy a memória szorzót emelem? Vagy az a jó megoldás, hogy megemelem 240-re az fsbt?
-
BalaNce87
addikt
válasz BalaNce87 #11509 üzenetére
Illetve mi a különbség a ganged és unganged memory között? Olvastam róla, de nem tiszta, hogy valójában melyik is a jobb.
Az normális, hogy a RAMok az 1. és a 3. slotban vannak de a cpu-z úgy mutatja mintha az 1, 2 slotban lennének.Illtve most vettem észre, hoyg az everest nem ismeri fel az alaplapot...
[ Szerkesztve ]
-
BalaNce87
addikt
Everest
Így ismeri fel, pedig ha jól tudom itt 850es a déli híd és 890es az északi híd. -
darál0w
Jómunkásember
válasz BalaNce87 #11509 üzenetére
az "fsb"t emelsz, akkor azzal nő minden más orajele is.
egyszerűbb a szorzo...ha bírja a proci és a ram.
11510) BalaNce87 unganged a jobb. legyen ennyi elég
a másik, h AMDnél az egymás melletti slotokban megy dualban...szal, ha 1-3ban van, akkor az nem lesz dual.
(#11511) BalaNce87 frissítsd.
[ Szerkesztve ]
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
BalaNce87
addikt
válasz darál0w #11512 üzenetére
Hát most feltettem a szorzót 19re 16 ról és így 3800-on megy. A ramokat 8x szorzó mellett hajtom 1600on 8-8-8-24 ben. Elvileg 7-8-7-24 re és 1.35V ra vannak hitelesítve, de ha leveszem őket 7re, akkor összefossa magát win bootnál
Amúgy arra mit tudsz mondani, hogy mit számít ha fsbvel emelem a memória órajelét vagy ha szorzóval emelem a frekvenciát? Tehát változik a memória/fsb arány...[ Szerkesztve ]
-
BalaNce87
addikt
Olyan pici ez a Venti basszus a procira, hogy pörög mint állat Muszáj lesz vennem rá valami nagyobbacskát
Amúgy szerintetek lehet, hogy a giga lap nem szereti a mushkint és ezért nem adja a gyári órajeleket? -
Cadal
őstag
válasz BalaNce87 #11514 üzenetére
jah hogy giga a lap! Akkor próbálj meg adni a CPU/NB-nek 1,2 - 1,25V-ot az sokaknak segített, ha a memóriát akarták stabilizálni 1600Mhz-en. Sőt akkor már növelheted az NB órajelét is, az is hoz némi gyorsulást.
Konkrétan amúgy milyen típusú a lap is?[ Szerkesztve ]
-
Gerisz
addikt
válasz BalaNce87 #11514 üzenetére
Én is szenvedtem az Eco ramokkal míg nem jött egy Beta bios a lapomhoz amivel jó lett.
Az azóta megjelent "stabil" bios-al meg megint szar. Nem megy 7-8-7-24 1,35V mellett.
És benne van kezdetektől a támogatott ramok között.
Gigánál sajnos ezzel nem sokra megyünk. Véletlenül sikerül valamit eltalálni akkor örülni kell -
BalaNce87
addikt
válasz darál0w #11517 üzenetére
A lap egy 890GPA UD3H, ezt sikerült 25k ért beszereznem.
Ez nagyon fura számomra, hogy egymás mellé kell tennem a ramokat, hogy dual legyenAmúgy mennyi a vid egy 955nél? 1.328V-ot mutat a cpuz. De amúgy nagyon elégedett vagyok eddig, 4000re tettem (20*200) és tök jól megy a gép
Gerisz: Ezek eco ramok? Ősembertől vettem őket. Mushkin Blackline Frostbyte.
[ Szerkesztve ]
-
BalaNce87
addikt
válasz BalaNce87 #11518 üzenetére
Amit látok egyelőre, hogy az AMD melegebb idleben ezzel az alaphűtővel...
45 fok körül tanyázik, amit soknak érzek és ahogy látom több feszt is kér, mint az inteles barátok.De amin eléggé meglepődtem az az, hogy csak a szorzó emelésével most 4 gigán megy a gép és elsőre bebootolt és játszom vele és semmi baja.
Nem gondoltam volna, hogy alapfeszen elviszi a 4 Ghz-et. Le a kalappal.Mennyire lehet alulfeszelni őket, hogy csökkentesem a fogyasztást?
-
BalaNce87
addikt
válasz darál0w #11520 üzenetére
Igazad volt, tegnap kipróbáltam és elcsúszott 4 Ghz alatt a prime teszten. Na nem baj. Kicsit bonyolultabb az amd-s bios, mint a régi p35-ös lapomon volt Húsz féle fesz, húsz féle lehetőség. Basszus, mire ezt kitapasztalom.
Tudom, hogy ez nem ide tartozik ide a win 7 tényleg szivat az ODD-kel? Próbáltam rádugni egy IDE dvd írót, de nem akarja rendesen kezelni. Kezelőben ott van, de intézőben nem látom. Azt mondták a topikban, hogy pakoljam újra a windows úgy, hogy mártelepítés közben rajta van a meghajtó. Ez azért vicc!
-
siriq
őstag
válasz BalaNce87 #11521 üzenetére
Ha ujra pakolod akkor sem biztos hogy kezeli. Ezert rendeltem nem regem egy dvd irot. Bar igazabol hw fuggo. Regi lappal megy a patas odd, uj lappal meg nem.
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
tapppeeer
tag
Sziasztok!
Egy számomra nagyon érdekes dologgal találkoztam... néhány játék (Medal of Honor, Need4Speed Hot Pursuit, Tom Clancy's Splinter Cell Conviction) játszhatatlan volt 1680*1050-ben, kicsit fura volt... először a GTX460-as Nvidia High Definition Audio driverre gyanakodtam, hogy összeakadt a hangkártya driverével.
Most viszont rájöttem a probléma okára. Phenom II X4 955-öm van, felraktam 3,6GHz-re, mondván ez nekem tökéletesen elég. Prime simán ment, a hőmérséklet Everest szerint 48°C-ra ment fel Prime alatt. Mint most kiderült ezért szaggattak, vagy inkább meg sem mozdultak a játékok, mert tuningolva volt a proci... találkozott valaki hasonlóval? Eddig azt hittem, hogy kifagynak a játékok, vagy újraindul a gép, de azt, hogy játszhatatlanul szaggatnak a tuning hatására, álmomban sem gondoltam volna.
Van erre valami gyógyír, vagy esetleg van valami köze az akadáshoz, hogy az alap 1,4V (amit kicsit sokallok alapnak) helyett a 3,6GHz-re tuningolt procit csak 1,35V-on hajtom?
Azt hittem, hogyha nem bírja a proci a tuningot, akkor kifagy a rendszer, nem pedig elkezd szaggatni?! Vagy esetleg nagyon megnő a hőmérséklet a tuning hatására, csak az Everest rosszul jelzi ki? (Bár ez utóbbit nem hinném, mert a BIOS is nagyon kevés hőmérsékletet ír ki újraindításkor...)Köszi előre is a válaszokat!
-
Ger_man
senior tag
válasz tapppeeer #11524 üzenetére
Szia,
Nem tudom hogy Win7et használsz-e, de ha igen nézd meg a vezérlőpultban az Energiasémád beállítását - mert ha a C'n'Q ha be van kapcsolva akkor lehet hogy kisebb órajelen játszol - állítsd teljesítmény cenrtikusra.
Másik eshetőség, hogy nincs felrakva az AMD Dual-Core Optimizer...
1,4volt meg még nem sok...Hát nekem ezek jutottak eszembe...
[ Szerkesztve ]
-
tapppeeer
tag
válasz Ger_man #11525 üzenetére
Hali!
32bites XP-m van. Minden energiagazdálkodási cucc ki van kapcsolva a BIOS-ban is. Az a fura, hogy 3,2GHz-en, tehát alapon minden frankón megy... csak szorzót emelek 3,6GHz-re és az említett játékok használhatatlanok lesznek... bár érdekes, hogy a Bad Company 2 meg teljesen jól megy 3,6Ghz-en is... nem értem. Majd még próbálkozok valamit variálni a BIOS-ban, mert csomó dolog "Auto"-n van, és lehet, hogy manuálisan kéne beállítani pár dolgot, amikor tuningolok.
-
BalaNce87
addikt
Most olvasom, hogy a coll n quiet módot megölheti, ha elállítom a szorzót az alapról. Csak mert tegnap nálam ez megtörtént és azthittem vaalmit én b.... el
A C1E az viszont műkszik nem? -
tapppeeer
tag
válasz Ger_man #11525 üzenetére
Köszi!!!
A dual core optimizer telepítése megoldotta a problémát!
A franc se gondolta volna, hogy a négymagosnak is kell ez a progi... korábban is volt hasonló jelenség 2 magos AMD procival, de ott játszhatóak voltak a játékok, csak időközönként berángattak... de mindenesetre ez akkor is fura, hogy tuning nélkül, dual core optimizer nélkül minden f@szán megy, tuningolva pedig már kell a dual core optimizer... hogy mik vannak!Mégegyszer köszi a tippet, eszembe se jutott volna ez a lehetőség!
-
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
Az mint jelent hogy egy AMD Phenom x4 Black Edition?
Mert a Black Edition jóval drágább! -
Frenk
aktív tag
Sziasztok!
"AMD Phenom II X4 940 (HDZ940XCJ4DGI)" proci cserélésére érdemes beruházni?
Esetleg ez Black Edition lehet?[ Szerkesztve ]
-
Cadal
őstag
Ha nem tervezed, hogy AM3-ra fejlesztesz akkor érdemes lehet. (bár kérdés, hogy mennyit kérnek a prociért.) Érdemes megnézni, hogy van-e még grai a lapodra, mert Phenom II prociktól jópár DS3 rev 1.0-ás bedobta a törcsit. A lap topikjában is érdemes lenne azért feltenni a kérdést.
Továbbá ez a proci 125w-os osztályba tartozik, és a lapon a proci tápellátó része sem túl acélos.[ Szerkesztve ]
-
Cadal
őstag
Szerintem azért ezt gondold át jól. Tuning lenne amúgy?
Hivatalosan van hozzá bios támogatás.[ Szerkesztve ]
-
Cadal
őstag
120$ az mennyi forint? 25000? mert ha erre még jön szállítás is.... Itthon van már Phenom II 945 31,7-ért.
-
cettlee
őstag
üdw. Megjött az asrock 870 x3 , a 955 és 4 giga 1600as kingston hyperx. Délután megpróbálom összerakni. Procirol lehet wmit tudni? CACAC AC 1016MPMW stepping?
-
potyec
tag
SZIASZTOK ! FONTOS KÉRDÉSEM LENNE ! C3 stepping hol látható mert a nagykerben aztmondták csak annyi van ráírva Verziószám 3.0
Nos az a C3 Stepping ?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NBA és kosárlabda topic
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Horgász topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest