Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Attila8006 #12951 üzenetére
oké...
csak annyi emberrel beszélek egyszerre...inkább jobb ha még1x rákérdezek
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
betonfelhő
tag
Phenom II x4 955 nem jelzi a CPU hőmérsékletet win7 alatt.
de a BIOSban látom. mi lehet? -
betonfelhő
tag
válasz betonfelhő #12954 üzenetére
Elnézést, hülye voltam, eszembe jutott, hogy "Auto"-ra kapcsoltam az Advanced Core Controlt és úgy maradt bocsi
-
sCr89
tag
Hi, egy x4 965-höz milyen ram valo? dual channel, vagy tri? vagy mi az ami javasolt?
köszii -
Skeleton01
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni: lenne nekem egy Phenom II 955 BE C3 procim, ami mostanában elég furán viselkedik! Tudniillik alapon (netezés közben pl.) felmegy mind a 4 mag hőmérséklete 50 fokra Everest és HWMonitor szerint is! Ilyenkor CPU-Z-vel nézve a Win7 energiagazdálkodása alapján megszokott 800 MHz helyett maxon, tehát 3200 MHz-n pörög! Bios-ban a C&Q engedélyezve van! A proci a gyári hűtőjével megy és egy lapping-on is átesett, de eddig semmi probléma nem volt vele...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Skeleton01 #12960 üzenetére
ez akár még vírus gond is lehet...
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
addikt
Üdv!
Van egy Phenom II X2 550 BE C2 procim, amin működik a +2 mag. Alapfesszel (1,35V) 3,4GHz-et megy tökéletesen. Ám 3,5-höz már 1,4V sem elég. Ahogy olvasgattam a C2 a "gagyibb" stepping, tehát ennyi volna a vége? Csak furcsállom, hogy plusz fesszel semmit sem érek.
SP!T
There's a device that I've been using called a whoop.
-
Cadal
őstag
Aminek még esetleg feszt lehet adni, az a CPU NB VID. Az NB-t felesleges feszelni. Gigabyte lapod lévén szinte kötelező 1,2 - 1,25V -ot adnod a CPU NB VID nek.
Had kérdezzem meg, próbáltad már húzni az A-data ramjaidat? én is nézetem ezt a kitet. A feszültséget is jól birják, 1,55 - 1,75V-ig lehet nekik adni.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
"Az NB-t felesleges feszelni. Gigabyte lapod lévén szinte kötelező 1,2 - 1,25V -ot adnod a CPU NB VID nek."
Most felesleges feszelni az NB-t vagy nem? Kétértelmű lett.
Hát vegyes érzelmeim vannak a rammal kapcsolatban. De amúgy épp tesztelés alatt az is, mert pár napja szereztem be. Első teszt 1,65V minden alapon (9-9-9-24), gondoltam kimérem mi a legkisebb fesz, amivel megy. Hát elsőre memtest dobálta a hibákat. Végül rájöttem, hogy túlmelegszik és csak 1,5V-on hajlandó menni.. Gondoltam hogy visszaviszem gariba, de ha belegondolok, hogy most CL8 8GB-os kit és elég neki 1,5V.. Nekem ez bőven elegendő. Majd ha esetleg nyáron ezzel is hibázik visszaviszem, vagy beszerzek valami ramcoolert. Szóval a ram jelenleg 8-9-8-20-on megy 1,5V-al. Estére még jön egy memtest, de szerintem jó lesz. Órajelben nem szándékoztam feljebb jutni még.
[ Szerkesztve ]
-
Cadal
őstag
Az egyik az "NB voltage control" a másik pedig a "CPU NB VID control" nem egy és ugyanaz. Itt láthatod, bár nem pontosan a te alaplapod biosából van a kép, de kb. ilyennek kell lennie. Az "NB" -nek nem kell adni, viszont a CPU NB VID -nek kellhet a stabilabb működéshez.
A memókkal nekem is kalandos az életem, pl a legújabb beta biossal el sem indulnak 1600Mhz-en, sehogy. De az utolsó nem beta biosszal már sikerült stabilizálnom őket 1800Mhz CL8-on. 2 óra 35 perc memtest (2 pass) nem volt hiba.
-
BalaNce87
addikt
Szerintetek 1.35 ös kitemnek mennyi feszt adhatok? Most 1.425 ön megy és így viszi a gyári időzítést. Remélem nem sok neki
-
Isual
veterán
Üdv!
Phenom II X4 970 procimat szeretném 4ghz-re húzni AMD overdrive-al.
Instrukciókat kérnék a művelethezEgy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Cadal
őstag
Tuningolni biosban érdemes. De ha Overdrive kell, akkor is csak a szorzót kell állítanod felfele. Ha nem bírja adj feszt a procinak 0,025V-os lépésekben. Overdriveban gondolom tudod hogy kell ezt a lapot előcsalogatni?
[ Szerkesztve ]
-
EyEsOnU
tag
szevasztok, AMD garanciális ügyintézésről van valami infótok? Van egy Phenom2 920-am egy leszakadt lábbal, nincs még 3 éves és elvileg 3 év gari van rá. Van esély a cserére, vagy ne postázzam hollandiába fölöslegesen?
-
Cadal
őstag
Nem engedi? olyan nincs. Milyen lapod van? kitölthetnéd az adatlapodon a cuccok részt, akkor könnyebben segítünk.
#12977 EyEsOnU: Ha nem akarsz garival bajlódni, beszélj helkissel Ő korábban foglakozott ilyesmivel. Hátha tud segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Nem vagyok benne biztos, hogy garanciába beletartozik a törött láb!
-
sCr89
tag
hello, én szeretnék most egy x4 965 venni, és van egy oldal ahol igy szerepel: AMD Phenom II 965 X4 BOX Black C3stepping. Na most gondolom ez a Black Edition, vagyis nem OEM és van hozzá ventilátor?! irtam az oldalnak természetesen nem válaszoltak. Mi a véleményetek? , az oldal:
http://www.oaziscomputer.hu/termekek/processzor/amd/cpu_am2-am2-am3/amd-phenom-ii-965-x4-box-black -
sCr89
tag
válasz Ger_man #12984 üzenetére
OKés, rendben, néztem már tuning hűtőket, csak az a necces hogy a házam egy Thermaltake V3, és nemtudom hogy mi ami jol elférne benne( elv. 160mm ig fér be) néztem videokat de elégé kivan számolva..ezt a hűtöt néztem pl:http://www.hardverker.hu/catalog.php?category_id=3264&product_id=309122
(Scyhte Ninja 3)
köszi a gyors választ -
Steven
addikt
sorry hogy nem ovlasom végig a topikot ,de olyan gondnom lenne ,hogy megoldható a mükődése a c&q OC mellett is ha a proci BE-s és 200×19 es és minden alapfesz?
ha igen hogyan mert nálam nem akar működniElőre is millió thnx!
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
Cadal
őstag
válasz Steven #12986 üzenetére
Nálam sem megy a C&Q x19 -es szorzóval és attól felfelé. Ellenben, ha ennél alacsonyabb szorzót állítok be, és emelem az EC-t akkor 3,8Ghz felett is működik a C&Q. Ha mégis csak szorzóemeléssel szeretnél tuningolni, akkor használd az AMD Overdrive-ot, ha jól emlékszem, annál mindig ment a C&Q.
#12987 EarL 007: amit te írsz, az még AM2/AM2+ idején volt divat gigáéknál, de ott is sokat javítottak a helyzeten bios frissítéssel.
Jah és a 965 csak BE! "Black Edition: Yes"
Ipon, meg a többi idióta bolt hülyeségét hagyjuk...[ Szerkesztve ]
-
Steven
addikt
Kösz srácok megoldottam másként fsb re tuningoltam most alap 16*245 minden alapfesz
(igy megy a c&q)
core / nb / ram /
3930 /2450/ 1630
1,35v/1,2 / 1,6ha jól sejtem akkor ez ritka jó db ugye? elvileg válogatta egy kedves barátom
c2 - steppingesem nem ment igy 3600 volt az amit bírt alapfeszen...
nb re kár hogy nem bír többet... ahhoz feszt kéne emelnem...
[ Szerkesztve ]
-
Steven
addikt
de biztos de itt az alapfesz a lényeg a másik meg hogy 350w tápról megy fsp 80p-s
és igy is 270w ra felugrik a fogyasztás most ,ha masszívan adnék feszt a táp meghalna az tutién meg sírva fakadnék a villanyszámlától
[ Szerkesztve ]
-
tapppeeer
tag
Sziasztok!
A 955 BE procimnál kell valamit trükközni beállításokkal - értem ezalatt, hogy kell valamit AUTO-ról manuálisan átállítani, vagy ez csak a nem BE-s procikra vonatkozik?
Valamint nekem is feljebb kell feszelnem a CPU NB VID-et, ha van egy kis bizonytalanság tuningnál?Köszi!
-
Steven
addikt
válasz Ger_man #12997 üzenetére
vissza vettem 1.2v (alapfesz) 2450 re mert cs source egyszer kilpett pedig prime nem halt el 2 alatt (mondjuk a cs nemtom hogy aproci hibája e... )
Majd ha lesz kedvem vissza rakom és még tesztelem bár igy 10-20 w többet eszik
Amd bácsi rohadtul zabál
-
sCr89
tag
hali, ha én rendelek egy x4 965 c3-ast, akkor miután megkapom hol tudom leellenőrizni hogy c3-as-e valóban? dobozon felvan tüntetve? köszii
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- PlayStation 4
- Milyen processzort vegyek?
- Overwatch 2
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ukrajnai háború
- Kerékpárosok, bringások ide!