Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Motaba78
addikt
válasz ittakary #11199 üzenetére
táp nagyon jó valóban
"Illetve megkérdezlek titeket is, bár lehet a topik nem a legalkalmasabb hely: szóval mikor érdemesebb ilyen nagy beruházásba fogni az anyagiakat tekintve: ünnepek előtt, közben, után? esetleg várjak újévg a pangó időszakra?
VAGY tisztán az USD-HUF árfolyamtól függnek az árak?"
hát jósok itt sincsenek, így erre elég nehéz válaszolni, mai árfolyamon nézve hogy erősödött a forint egész jó árban vannak, (gondolom az önkormányzati választások is szerepet játszanak benne)
mikor megvan a pénz rá akkor kell megvenni, karácsonyra szerintem kicsit feljebb mennek az árak, vagy jövőév eleje mikor úgymond holt időszak van.a kisebb hűtő pedig tényleg olyan jó, nekem is az van mindkét cput jól hűti még a nagy nyári melegben sem volt gond (x4 965BE, x3720BE)
-
ittakary
nagyúr
válasz Motaba78 #11201 üzenetére
Nagyon- nagyon remélem hogy Viktorék nem fogják elkúrni az árfolyamokat (20 éves vagyok, leszarom az egész helyzetet, engem csak az árfolyamok érdekelnek )
Ha az USD újra elérné a 200-at, sőőt alá is menne mondjuk december elejére, akkor magam alá tojnék - olyan gépet tudnék összeállítani magamnak, hogy ejha
Még egy kérdés: eddig ugye csak AMD-ről kérdeztem, de a másik oldalon, Inteléknél mi a helyzet? Onnan mit tudnátok ajánlani ebben a teljesítmény kategóriában? Sokan vesznek i5-750-et, mert az eleve elég jól muzsikál, és még tuningolni is lehet nem kicsit. De ennek viszont megkérik az árát Megéri? Illetve most nézem, 52e csak a CPU, és akkor még alaplapról, memóriáról még szó sem esett :S
[ Szerkesztve ]
-
Motaba78
addikt
válasz ittakary #11202 üzenetére
tény hogy inteléknél az i5-750 és a 760 drágább de gyorsabb is annyival mint az amd 955BE, és tuningban is jobban bírja.
alaplap i5 höz kb annyi mint amdhez a ram is ugyannnyi, a cpu ami drágább.én az ára miatt maradtam amdnél, játékokhoz mindegy hogy 955BE vagy i5-750 kb ugyanaz a kettő, renderelésnél, videoszerkesztésnél az intel gyorsabb.
én megvárom most már a buldozer procit állítólag nagyot fog szólni.
elég lesz még sokáig amik most ketyegnek a gépeimben.[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
Szerintetek ,ha a meglévő x4 925 phenomom feszültségét 0.8 voltra csökkentem akkor hasonlo fogyasztásu lesz mint az energiatakarékos "E" végü phenomok?
Mert ugy néztem,hogy a x4 910 e is hasonlo feszültséget kap./sőt többet/
Vagy van más különbség feszültség és az orajelen kivül,ami fogyasztáscsökkenést okoz terhelt és terheletlen állapotban? -
darál0w
Jómunkásember
válasz Silentfrog #11206 üzenetére
max annyi különbség lehet még, h az "e" jelzést kapó procik saját TDP osztályukon belül is az also szegmensben helyezkedhettek el még a feszcsökkentés előtt
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
Silentfrog
veterán
válasz darál0w #11207 üzenetére
Sajnos senkitől nem tudom megkérdezni,hogy mennyit is fogyaszt egy ilyen processzor,konektoros fogyasztásmérővel lemérve,embert nem ismerek akinek ilyen lenne
Szerintem nagyon sok mindenkit érdekelne egy hasonlo konfig fogyasztása "sima"és egy "E" végü procival./hasonlo orajellel persze/
Én lemértem az eredeti és a csökkentett feszültséggel a processzor fogyasztását,hát nem valami sok a különbség.
/5 watt ide ,15 watt terhelt állapot/
Ez nem ér meg 5-10 ezer forintot a vásárlásnál.[ Szerkesztve ]
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Silentfrog #11208 üzenetére
mondom közre szolhat az is, amit az előző HSZemben írtam...
TDP osztályon belül is vannak különbségek...
egy 95Wos osztályba beleeshet egy 60Wos és egy 90Wos is...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Silentfrog #11210 üzenetére
vhol méregették...igaz nem 9xxe procit, hanem 6xxe procit.
-
Silentfrog
veterán
válasz darál0w #11211 üzenetére
Gondolom nem elmékszel merre volt.
Szerinted mennyire lehet tuningolni egy energiatakarékos processzort?
Mert néha nekem olyan érzésem van mindha az enyém egy olyan lenne amit huzni nem lehet,de alulfeszelni durván, egy olyan "végéig huzott" cpu lenne.
0.76volton meg most épp./x4 925/[ Szerkesztve ]
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Silentfrog #11212 üzenetére
nem tudom mennyire van értelme egy energiatakarékos procit huzni?
abban a másodpercben elveszti az értelmét az "e" jelzés ahogy hozányul az ember az orajelhez vagy feszhez.Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
Silentfrog
veterán
válasz darál0w #11213 üzenetére
Ez tuti igy van!
Valaki tuningol,feszt emel én meg mindent csökkentek.
Ugy tudom a legmagasabb orajelü a 910 e ezekből" 65wattos,nézegettem ,hogy olyant veszek,de az ára és a kissebb /2.6ghz/ orajel miatt lemondtam rola.
Szerintem van értelme ez energiatakarékos procit tuningolni.
HA kell a kakao akkor odarántja az ember ha meg nem ,akkor megy szépen csendben alap orajelen[ Szerkesztve ]
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Silentfrog #11214 üzenetére
szvsz egy alulfeszelt procival eléred ugyan azt, mint a gyárilag "e" jelzésű procival...
mondhatni parasztvakítás az AMD részéről ez az energiatakarékosság. ( a hozzáértőknek persze )
-
Silentfrog
veterán
válasz darál0w #11215 üzenetére
igen ,a feszültség az még a x4 6xxx e-nél is alacsonyabb,de a foyasztást csak az enyémben tudom lemérni,ezért is lett volna az első hozzászolásom.
Kiváncsi lennék,ha összehasonlitanám egy "e"procival a fogyaszásom,mit mutatna a kettő.
Ez csak kiváncsiság,semmi haszna nincs[ Szerkesztve ]
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Silentfrog #11216 üzenetére
ha jol rémlik vmi 30W körül kajolt az a proci...keresem amugy...de nem találom...majd talán holnap frissült erővel
-
-
apollo12
veterán
heló egy kérdés most a procim 1.41volton 3.5ghz megy nb meg 1.2volt
ha több nb feszt tolok neki akkor nagyobb órajelen tud majd menni 1.41volton -
Ringman
nagyúr
Hello!
x4 945 C3 stepping - MSI 785-GM-E65 (fesz-t nem állítottam, nincs húzva) hyper 212+
hware monitor+everest TMPIN0~45fokot, míg a maghőmérséklet 35 fokot mutat prime95 alatt, kb 18 fok van a szobában.
Ez hogy lehet?A hware monitor 104W-os kimutatását meg nem tudom komolyan venni. (idle 28,7W-ot ír)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ger_man
senior tag
válasz Ringman #11222 üzenetére
A maghőmérséklet mindig alacsonyabb a "kupak" hőmérséklettől, az viszont már más kérdés hogy elég alacsonyak az értékeid...
Cool'n'Quite be van kapcsolva? Ha Vistád van vagy Win7ed akkor nézd meg az energiagazdálkodást, hogy mire van állítva, lehet h kevesebb órajelen megy a proci... de az is lehet h ennyire jó a Hyper 212+ -
Ringman
nagyúr
válasz Ger_man #11223 üzenetére
CnQ be van kapcsolva, de win7-ben a "high performance" volt aktív, a proci 3GHz-en ment. Gép oldallapját leszedtem.
Ja csak az igp van a gépben, esetleg ez is segít, hogy alacsonyabb legyen a hőmérséklet.[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Whaazzup
senior tag
Sziasztok csak egy kis öröm az AMD-seknek. Ma szereztem egy Core2Quad Q9550-et az Intel gépünkbe a másik gépbe egy Phenom II X4 945 van.mivel mindig leszólják az AMD-ét az Intellel szembe csináltam jó sok beállítás mellet 3DMark 2006 tesztet és nálam mi derült ki.Az hogy az tök egyforma tudású a két proci,ez igen AMD! a különbség csak annyi hogy az új árat veszem alapul,az intel q9550/69000ft AQUA-ban az AMD X4 945/35000ft pont a fele.Akkor melyik a jobb proci erre mit mond az Intel.Köszönöm hogy meghallgattatok.
3Dmark 2006teszt.
Phenom II X4 945 4300pont. GA-MA770-DS3/6gb ddr2 800 Geil/
Intel Core2Quad Q9550 4260pont.ASUS P5K-PRO/4gb ddr2 Corsair 1066/
minden alapon semmi nem húzva.Most mind két FIAM boldog döntetlennel.ÜDV.Boxer, imádom. Intelligencia minta képe.//////------ezzel gyorsabb--06204489764
-
Fuleezz
csendes tag
Sziasztok!
Mostanában akarok gépet venni, és az Asrock oldalára akadtam, ahol azt állítják, hogy egy UCC nek nevezett technológiával, a BIOS-ból simán egy kattintással, fel lehet oldani a magokat.
http://www.asrock.com/news/events/2010AMD8/index.asp
http://www.asrock.com/mb/overview.hu.asp?Model=890GM Pro3Szerrintetek mennyi valóság alapja van ennek?
Illetve hogy melyek azok a Phenom II X4-esek amelyek a 6 magos Thuban-ból lettek vissza butítva, két mag letíltásával? 905e,910e?
Köszi a válaszokat!
-
Ger_man
senior tag
válasz Fuleezz #11230 üzenetére
Szia,
Igen az UCCvel (vagy Gigabyte-nál nevezett ACC-vel) fel lehet oldani magokat, illetve L3 cache-t... A feloldás nem az alaplaptól függ (persze az UCCt vagy ACCt tudnia kell) hanem hogy az adott prociban a letiltott mag aktiválható-e stabilan, esetleg minimális fesz emeléssel - valójában szerencse kérdése (sajnos mi nem )
Ebben a topicban megtalálod hogy melyik Phenom II-nél, illetve mely Athlon II-nél mennyi magot, illetve L3 tudsz feloldani ha Deneb magos prociról van szó:A második kérdésedre pedig azt tudom felelni, hogy ezek a procik tudtommal "csak" Deneb magos, vagyis nincs bennük +2 deaktivált mag, mivel a 905e 2009 júniusban adták ki, a 910e-t pedig 2010 januárjában szóval nem mai gyerekek, és tudtommal a legújabb Phenom II 970 is Deneb magra épül... nincs még Thuban magra épülő X4. (Valaki azért erősítsen meg )
[ Szerkesztve ]
-
-
siriq
őstag
válasz Fuleezz #11232 üzenetére
Az OEM piacra szant verzio ilyen. Azt viszont igy boltbol nem lehet megvenni. Amugy voltak kavarodasok, hogy mikor jelenik meg stb. gondolom mar lehet kapni az OEM-nek.
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
Fornax
tag
sziasztok! azt tudja valaki, hogy a dobozos x4 955BE -hez és 965BE -hez adnak e hűtőt?
LG 42LF652V
-
-
fanti
addikt
válasz Ger_man #11237 üzenetére
Télen még el lehet lenni a gyárival egy 18 fokos szobában.
De nyáron amikor a szoba 30 fokos akkor már bekapcsoláskor 3000-es fordulatszámmal teker a gyári hüsi, ha meg ráindítassz egy játékot akkor meg 5-6000 közé emelkedik a fordulatszáma hogy 60 fok környékén tartsa a processzort, és ugyebár ilyenkor rendesen süvít a venti.
HyperTX3, 212, TX2 ha nem akarsz sokat költeni rá.
Ezekkel még egy alapfeszes tuning is lazán belefér!
Ha feszt is emelsz akkor meg a 212 a belépő! -
nagyúr
Ne ijesztegess kérlek, hétfőn szerelem össze a vasat, 955BE lesz benne, gyári hűtővel, Giga 770T-USB3 alaplappal. És 26 fok van a lakásban most! (jó a fűtés, jó a szigetelés) Ha nekem ez hangosabb lesz, mint az E6550-es Intel Core2 hűtője, sírni fogok De ezekszerint akkor a Hyper TX3 a nyerő ha csendet, nyugalmat és tuningot akar az ember?
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
megema
őstag
Sziasztok!
Mit lehet tenni, hogy működjenek az energiagazdálkodási beállítások? CPU-Z bekapcsolt C'n'Q és C1E mellett is a normál órajelét jelzi a procimnak 1-2 MHz ingadozással és a feszültség is ingadozik. Ebből én arra következésre jutottam, hogy rosszul lehet beállítva a lecsökkentett órajel vagy pedig rosszul jelzi ki a legfrissebb CPU-Z. A gép és az op. rendszer az adatlapomon részletezve, az alaplapon a legfrissebb BIOS van.
AMD téren még kezdő vagyok.
-
Motion_Blur
félisten
válasz megema #11243 üzenetére
A CPU-Z nálam is rosszul jelzi ki, ezzel nézd
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Duck001
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, most cseréltem procit phenom 9950be lett cserélve
Phenom II 955Be-re mindenkinek ilyen hangos a gyári venti? 25-fok van a szobába és 48-fokon tartja a venti 3400-as fordulaton ez normális? (az alaplap gigabyte GA-MA790x-DS4)
Cserélve lett a biosz is F6-rol F10a-ra!
Csak érdekelne hogy ez jol van igy? -
apollo12
veterán
válasz Duck001 #11245 üzenetére
ha halk hűtőt akarsz akkor vegyél egy arctic cooling freezer extreme rev2
-
reset
senior tag
válasz megema #11243 üzenetére
Az előbb javasolton túl azért még megnézheted, hogy a W7 Ctrl paneljén milyen energia gazdálkodási (power options) beállítások vannak. Balanced vagy power saver módban kapcsol vissza leginkább az órajel és a fesz. Ezen kívül, ha a BIOS-ban állítottál a ref.órajelen, CPU-szorzón, CPU feszültségen (bármelyiken), akkor ezek az opciók is közbeszólhatnak / lapja válogatja, hogy mely beállítások mellett működik C'n'Q.
-
megema
őstag
Köszi! Inkább ez volt a nyerő. Ezek szerint AMD-nél van értelme a Windowsos beállításoknak. i7-et is állandóan teljesítménycentrikuson használtam, de ott visszavette így is. X4 965 BE viszont nem veszi vissza magát, szóval így az igazi. Nekem 800 MHz-re szabályoz most vissza. Ezt lehet esetleg állítgatni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- PlayStation 4
- Milyen processzort vegyek?
- Overwatch 2
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ukrajnai háború
- Kerékpárosok, bringások ide!