Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Digitális Állampolgárság Program
- Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bib
őstag
válasz Callmaster #21365 üzenetére
Monitorozd közben a cpu és Vga kihasználtságot, vedd feljebb a részletességet. Resize Bar alatt Sam-ra gondoltál ugye? Próbáld meg anélkül. Frissíts alaplapi biost ha van? Gpuz-ben ellenőrizd az aktuális átviteli sebességet.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Callmaster #21370 üzenetére
Mekkora RAM van a gépben? Ha 16GB akkor meg is van a gond, mert láthatóan tele. SAM-et próbálhatod offra, elképzelhető, hogy nem szereti az adott kombó, de nem hinném.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Dreadloord
senior tag
válasz Callmaster #21375 üzenetére
Szintetikus tesztek, más játékok hozzák az elvárt eredményt? Abból már tudni fogod, hogy a kártyával van gubanc, vagy az adott játéknál akad fenn valami.
[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz Callmaster #21378 üzenetére
Meg is van akkor mi volt a baj...
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
válasz Callmaster #21380 üzenetére
Jobban fog futni azt szinte biztos, bár 2x annyi fps-t ne remélj. A proci és memória sebesség is korlátozza az fps-t nagy valószínűséggel nálad.
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Dreadloord
senior tag
válasz Callmaster #21377 üzenetére
Ránéztem én is, igazad van, ezzel a konfiggal minimum grafikán 250 fps átlagodnak lennie kellene (most már a proci limit fogná meg itt, nem is a VGA).
Ezt a videót találtam, ez ad pár egyéb tippet, ami megfogahatja az fps-t, nézz rá, hátha van benne olyan, amit még nem próbáltál: https://www.youtube.com/watch?v=-Sh2-i0OL48&ab_channel=Panjno
A képernyőkép alapján a procinál nem kerek valami, az új VGA teljesen normális, hogy FHD low-on csak 50-60% körül ketyeg, de a proci miért van alacsonyabb %-on, meg kisebb watton, mint a gyengébb régi kártyával, teljesen logikátlan
(Esetleg adrenalin/riva turner, stb. FPS lock beragadás?)
[ Szerkesztve ]
-
Sanyi19
őstag
válasz Callmaster #21394 üzenetére
Gpu-z mit mutat a PCI-E-nél? 3.0 8x?
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
Sanyi19
őstag
válasz Callmaster #21404 üzenetére
Ez így rendben van. Ha 11. generációs proci lenne benne, akkor tudna 4.0-án üzemelni.
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
adr0001
tag
válasz Callmaster #21406 üzenetére
Valószínűleg megoldás a problémádra:
More Power Tool-ban a frequency fül alatt a minimum frekvenciát tedd fel 500 MHz-ről mondjuk 1500-ra. Akkor tartja magát ahhoz még akkor is ha a CPU nem tudja etetni rendesen.
A ramaty 1% és 0.1% annak köszönhető hogy egyszerűen power save-be teszi magát a kártya. Még 150 fps mellett sincs annyira terhelve hogy akár 500 MHz indokolt legyen. Nem feltétlenül látszik az MSI AB-ben de a GPU freki ilyenkor jojózik a kb 10 MHz és a maximum között. És amikor leteszi 10 MHz-re, akkor figyel be 7.8 fps. Sokkal durvább esések vannak ha a VSync on mondjuk 60Hz-nél.Sírva viszem magammal a tíkot
-
adr0001
tag
válasz Callmaster #21413 üzenetére
A BIOS érintetlen marad szerencsére, csak a registry-ben fog majd változtatást eszközölni.
Használtad már az MPT-t?A Wattman lehet hogy elég, próbáld ki!
Nálam MSI AB-ben több profil van, pl. ha a Media Player Classic elindul madVR-rel, akkor automatikusan egy 1500 MHz-es OC profilt tölt be, amúgy meg többnyire egy 2866 MHz-es profil aktív. Muszáj MPT-t használnom mert a minimum freki így globálisan lesz beállítva. Az Afterburner-es profilok pedig csak a max. frekit tudják állítgatni.
Sírva viszem magammal a tíkot
-
macy
addikt
válasz Callmaster #21417 üzenetére
Milyen játék, milyen proci és milyen felbontáson nézed?
-
PuMbA
titán
válasz Callmaster #21419 üzenetére
A BIOS-ban bekapcsoltad a memória XMP profilját? Vagy a memória csak 2400Mhz-es? Az manapság már nem elég, ha 200fps fölé hajtasz. Oda kell a mai alap, azaz a 3200, 3600MHz-es memória.
[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Quake Chapions játékról van szó ugye? Nekem Sapphire 6600XT-m van, meg van a játék. Ha leírod milyen beállításokkal, hogyan teszteljem futtatok egy tesztet, hogy kiderüljön, mi a turpisság.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
belaazallat
addikt
válasz Callmaster #21423 üzenetére
Olvastam az előzményeket. Nekem a vidkari nincs tuningolva, csak alulfeszeltem. Ramom kevesebb, csak 16GB, de 3600MHz-n mennek, Proci 6 mag, 6 szál. Telepítem a játékot. Van beépített bencsmark?
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
jimpo
senior tag
Nekem sem jobbak az értékek...
Igaz nálam R5 5600 és RX 5600 XT páros van, az alábbi beállításokkal.
Itt már a Texture is Low beállításon, Flares és Bloom kikapcsolva...A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
belaazallat
addikt
válasz Callmaster #21425 üzenetére
A naplózás nem sikerült. Nálam igen alacsony a GPU kihajtás, gyakran 35% körüli, ilyenkor 175 FPS- környékén megy, 50 % körül eléri és meghaladja a 200FPS-t. Láttam 240-is az lehet nálam max. Szóval procilimeitnek tűnik nagyon.
-
belaazallat
addikt
válasz Callmaster #21432 üzenetére
Nálam B550 lapban van, PCI-E 4.0. Végre sikerült megcsinálni a táblázatot GPU monitorozásból. GPU órajel nem ment 1600MHz fölé.
-
Callmaster
tag
válasz Callmaster #21432 üzenetére
Csak ez azért is érdekes mert kb 10/9 játéknál meg van a dupla fps.
Esetleg játék optimalizálás, meg ugye ahogy néztem a beállításokat erősen Nvidia specifikus. -
belaazallat
addikt
válasz Callmaster #21444 üzenetére
Valószínűleg a játékkal van a probléma, ha sokan jelzik a problémát talán ráfekszenek a témára, és egy javítással orvosolják.
-
Bossp
addikt
válasz Callmaster #21419 üzenetére
Hát nem tudom hogy benchelitek nálam a beállitásaiddal max 113 fps-em van gpu 4 %on és 300 Mhz-en megy kevés az 5800x3d
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Bossp
addikt
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Callmaster #21459 üzenetére
memtest nem mutatott hibát, XMP-vel sem.
közben észrevettem hogy BIOS nem a legfrissebb volt, azt feltettem, illetve, windows-t is újrahúztam csont nulláról, remélem ezek valamelyike megoldja majd.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
fecke78
senior tag
válasz Callmaster #21503 üzenetére
szia ezt pontossan hol találom , reggel van még !
köszi
megvan[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest