Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Callmaster
tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy eddig egy RX580-t használtam leginkább egy játékot preferálva (Quake Champions), ami a jelenlegi konfiggal(I5-10400f/4x8GB 2400Mhz RAM) minimumra állítva átlag 140-160 FPS-t hozott.
Rendeltem egxy Rx6600XT Red Devilt és ami fura volt, hogy aznap a VGA csere előtt toltam egy Bench-t és valamiért az RX580 hozta a ~200 FPS-t is azonos beállítások mellett .
Kártya kicserél és ugyan minden más játék kb dupla FPS-ket hoz az RX580-hoz képest, de ennél a játéknál, nemhogy javulás lenne, hanem még kevesebb is az FPS.
Néztem több YT-s videót, és azonos procival és GTX 1060-l is jobb eredményeket kaptak.
Ugyanez igaz az RX6600 XT-s videókra is, AMD-s procikkal (5-5600x), magasan jobbak az FPS-k ( 300-400).
Amit kirpóbáltam :
1.- VGA replace előtt , friver le, majd újabb fel.
2. - Csökkentett mód DDU, Lan letilt és csak Driver fel.
3.- Dettó 2. pont scak Adrenalin is felment.
4. - Visszaállítottam aznapra a Windows-t amikor még a Bench készült az RX58-l, hátha valami környezeti összetevő OK volt.
5.- és itt adtam fel majd 2 nap után.. Windows clean Install és csak a VGA driver.
Konklúzió : Zéro javulás.
Létezik hogy kevés a proci ehhez az egy játékhoz, vagy esetleg hibás a kártya, vagy ennyire xar az AMD drivere?
Csak mert amás rendszereken látványosan jobb teljesítményt látok, akár azonos procin, vagy azonos VGA-n készült "teszteket" látok.
Most a memóriákat próbálom lecseréni 2400-ről 3200-re, hátha._
Ja igen többbször is átnéztem az Adrenallint és BIOS a legujabb, Resizable BAR beállítva.. Passz[ Szerkesztve ]
-
-
Callmaster
tag
válasz RetepNyaraB #21374 üzenetére
4X8 GB , azaz 32 GB.
Próbáltam vele/nélküle is (SAM).[ Szerkesztve ]
-
Callmaster
tag
válasz Dreadloord #21376 üzenetére
Igen, kb 5-8 mostani YT-n is látott játékkal is teszteltem, és az előző RX580-hoz képest majdnem dupla az FPS.
Ezért sem értem. Eredetileg 3060-t akartam, és szerintem magyaráznom sem kell hogy miért nem azt választottam..[ Szerkesztve ]
-
Callmaster
tag
válasz Dreadloord #21376 üzenetére
Illetve 1 dolgot még nem próbáltam ki : Vulkan API .
-
Callmaster
tag
válasz RetepNyaraB #21382 üzenetére
Igen, a Vulkan ahogy én ismerem leginkább DX11-s játékokhoz képest teljesít jobban.
DX12-vel vagy pariban van, vagy rosszabb. Persze akad 1-2 kivétel. -
Callmaster
tag
válasz Dreadloord #21386 üzenetére
OK, köszi.
korábban már néztem ezt a videót, nemsokára meglesem.
Ma volt időm és van vagy 10 olyan beállítás/driiver/metódus amit elkezdek stepbystep nézni. -
Callmaster
tag
válasz Dreadloord #21386 üzenetére
Hát eddig semmi változás.
Ami történt :
1. - Friss windows install után DDU, Windows Driver update letiltás, Radeon Pro 22.5.1 telepít.
2. - Maximális teljesítmény beállítás.
3. - CPU Core Parking telepít, beállít.
4. - Dxvk "install"..Na ezzel csak rosszabb lett, szóval sztornó.
5. - Ma vettem 3200 Mhz-s memóriát és cseréltem le az eddigi 2400 Mhz-eket.
6. - BIOS default
Kezdem unni hogy nem tudok rájönni .
Megnéztem a GOW-t, mivel mindíg csinálok minden Hardware változás előtt 1 Bench-t, így láthatom mi -merre.
A memória csere után átlag 3-7 Fps javult. Igaz tegnap még az Adrenalin 22.12.1 volt fent, most meg a 12.5.1.
De a kártya frankón jobb mint az RX580 volt, mert GOW-nál Ultra settings-nél az AVG : 28 FPS volt, a 6600XT-nél most RAM csere után ez : 73 FPS FHD felbontáson.
Holnap megint bepattintom az 580-t, megnézem a Quake-t hogy most mennyi az FPS.
Majd jönnek a Driverek cseréje hónapról-hónapra haladva. -
Callmaster
tag
válasz Sanyi19 #21405 üzenetére
Hát ezen most be..arok!!
Visszatettem az RX580-t, miután még reggel szórakoztam a Driverekkel és jobban megy mint az újjal.
Ja igen, direkt olyan képek rakok ide ahol kihatja a VGA-t.
Amúgy tök random használja, valamikor csak 20%.
Nem lehet a CPU?
Persze nem 1 videó van fent a YT-n : [link] , amiben ugyanez a proci van az enyém ,de rosszabb kártya és mégis több az FPS.Afterburnerrel ezt mérem délelőtt a 6600-l:
Average framerate : 195.9 FPS
Minimum framerate : 141.6 FPS
Maximum framerate : 241.7 FPS
1% low framerate : 30.1 FPS
0.1% low framerate : 7.8 FPS
Ezt pedig az 580-l:
Average framerate : 213.5 FPS
Minimum framerate : 160.4 FPS
Maximum framerate : 245.6 FPS
1% low framerate : 141.6 FPS
0.1% low framerate : 31.2 FPS
Még lenne olyan opcióm hogy a jelenlegi 10400-t lecserélem mondjuk 11400-ra, márcsak az IPC miatt.
Még próbálkozok ma/holnap de komolyan értetlenül állok a dolog előtt.[ Szerkesztve ]
-
Callmaster
tag
válasz adr0001 #21415 üzenetére
Hát nem tudom..
Ok még csak a WATTMAN-nal szórakoztam, ugyan jobba hozzá nyúl a VGA-hoz, de alig jobb vagy szinte semmivel mint az RX580.
Average framerate : 224.1 FPS
Minimum framerate : 185.9 FPS
Maximum framerate : 239.7 FPS
1% low framerate : 98.3 FPS
0.1% low framerate : 23.9 FPS -
Callmaster
tag
válasz belaazallat #21421 üzenetére
Hali!
Azt megköszönném
[link]
Nem tudom mennyire olvastad el az előzményeket, de azért is gáz, mert más játékokban megvan a dupla FPS, de itt jobb a régi RX580-am, azonos beállítások mellett.[ Szerkesztve ]
-
Callmaster
tag
válasz belaazallat #21424 üzenetére
Nem, annyi hogy első indításkor várni kell , mertShader Chache-t épít fel. Utána nálam Ultra-ra teszi a Texture-t meg a Scale-t 66,666%, , restart game és utána ok.
-
Callmaster
tag
válasz belaazallat #21431 üzenetére
Köszönöm az időt amit rászántál. Kezdem én is ezt érezni meg abban is van igazság amit #21429 DroiDMester írt.
Talán ez is magyarázza hogy miért futhat jobban az RX580-l.
Ugye az is 3.0 án megy, de 16x, míg a 6600 csak 8x.
Veszek egy 11400-t, tudom nem sok, de qrvára nincs kedvem platformot váltani, mert ugye az 5600X már bizonyított. -
Callmaster
tag
válasz belaazallat #21433 üzenetére
Nálam is hasonló a helyzet..
-
Callmaster
tag
válasz Callmaster #21432 üzenetére
Csak ez azért is érdekes mert kb 10/9 játéknál meg van a dupla fps.
Esetleg játék optimalizálás, meg ugye ahogy néztem a beállításokat erősen Nvidia specifikus. -
Callmaster
tag
válasz FireKeeper #21452 üzenetére
Szia!
Ha a Software-s tesztek nem segítenek..
Anno nálam is volt hasonló probléma volt, még a 90-s évek vége felé.
Állandóan fagyott a gép, ott minden kiszed és a ház volt valamiért a gond (zárlat, franc se tudja már).
Igen, elsőre a memória lehet a sanszos.
Lehet hülyeségnek tünik, főleg ha jó lett a memtest, de ki tudja..
Elsőre alaplap/proci/rendszer HDD v. SSD / és csak 1 memória menjen , minden más lehúz, persze VGA marad , és ha így is csinálja akkor slotonként haladni (lehet rigolyás rá, hogy melyikben van).
Érdemes VGA-t kiszedni, meglesni hogy nem poros-e a slot, lehetőség szerint portalanítani.
Ha ezek sem segítenek akkor érdemes lenne szerezni teszre egy másik tápot, vagy másik VGA..egyszóval hibakeresés Hardwarek cserélgetésével.
De ahogy fentebb is írtam én fogtam kiszedtem mindent, és ahogy a tesztelők is szokták ház nélkül alkatrészenként teszteltem a gépet, mindenből csak annyi amennyi kell és fokozatosan adtam hozzá az alkatrészeket, míg a végére ahogy írtam is a ház maradt.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Milyen monitort vegyek?
- Háztartási gépek
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest