Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
eldiablo
addikt
Sziasztok,
van egy 5700 XT Strix kártyám amivel szívok rendesen. Akármit csinálok, nem hajlandó 2080Mhz fölé menni az órajel, inkább 1950-2000 körül. Gyári Asus borzalommal, MSI AB-el, Wattmanal is próbálkoztam. Volt 9900K és R5 2600 mellett is, ugyan az a sztori. Ami a legizgalmasabb, hogy P módban kevésbé megy mint Q módban.
Elkeseredésemben írok ide.Volt nálam egy ref 5700 XT még a megjelenéskor, azzal semmi gondot nem tapasztaltam. Azt is 2080 környékéig húztam, de azt azért eddig mert cimborámé, hagyni akartam benne neki is mókát.
Kártya csere elött DDU-val ledaráltam a régi drivereket.
Valami tipp? -
eldiablo
addikt
Akkor megpróbálom érthetőbben leírni,
hiába adok meg frekvencia értéket, egyszerűen nem hajlandó még bele fagyni sem, mert maximum 2080-ig boostol el. Ha bele fagyna, akkor tudnám, hogy nem bírja, de nem, nem bele fagy, el sem boostol odáig.Mumee,
Most sajnos nem tudok mert már nem vagyok a gép előtt. -
eldiablo
addikt
A maximumot lockolták, lefelé megy. Nem ez lenne az első eset, hogy ilyenbe futok. Giga 5770 SoC pl dettó ugyan ezt csinálta. 980 ti Matrix csak akkor enged OV-t ha unlockoltam.
Este össze kötöm az LN2 kapcsolót és megnézem úgy mit csinál.
Pedig megfogadtam hogy a 980 Ti Matrix Platinum után, hogy nem lesz több Asus kártyám pont az ilyen ocsmányságok miatt. -
eldiablo
addikt
válasz padam87 #2265 üzenetére
Azért tudnék mit mesélni... Amikor 3-4 driver update után javult meg a boost GTX 980 Ti-on, nem voltam olyan boldog. 600-700Mhz-en játszhattam 1500 helyett. Aztán rájöttem, hogy ha nV inspectorral bele nyúlok a driverbe akkor már van 1000Mhz is benne.
Driver update után PUBG random megborult, egy verzióval vissza és stabil. Azért ott is van baj bőven. Szokássá vált hogy, driverre hotfix jön. -
eldiablo
addikt
Nem hagyott nyugodni a dolog. Szétszedtem a kártyát és átsöntöltem az LN2 kapcsolót, elsőre úgy is tűnt hogy ez a megoldás, de végül csak simán valamiért megette végre az SPPT beállításokat.
Eddig 2160Mhz-en stabilan, bármi lemegy. Még tapogatózom, mi a vége.Azért ez nem gyenge, 3 OS, abból egy teljesen friss telepítés. 2 teljesen különböző platformon és nem jöttem rá, mi kell ahhoz, hogy megegye végre...
-
eldiablo
addikt
Kipróbáltam régi DX9-es játékokat és tökéletsen mennek. A játékkal együtt érkező kiegészítőket pl DX9/Visual++ stb cuccokat is fel szoktad telepíteni? Régen jártam úgy konkrétan a RE4 telepítőből nem telepítettem a DX9 csomagot és nem is ment a game, ott ahol minden más hibátlan volt. Pont volt benne valami ami kellett neki. ablak, fekete kép és semmi egyéb.
-
eldiablo
addikt
Reggel kipróbáltam az ETS2 -t és eljut valameddig, majd fekete kép és csak a zene megy. Aztán már el sem indul.
Érdekes, minden más gond nélkül megy.
Ghost Reacon Breakpoint néha kiakasztja a z órajelet 2030Mhz-re aztán meg billeg 1500-1770Mhz között és látszólag semmi nem indokolja. Mondjuk így is közel 2x teljesítmégy az RTX 2070-hez képest, szóval nem panaszkodhatok.[ Szerkesztve ]
-
eldiablo
addikt
Ha pontosak szeretnénk lenni akkor Kepler óta ugyan az a vonal Pascalig, de közel sem ugyan azt adták generációról generációra. Maxwell után egy Pascal teljesen másvilág. Fermi óta kb az összes közép és felső kat nV-t végig használtam és tényleges ugrások vannak generációról generációra. Az igaz, hogy inkább erőből oldotta meg az nV és ez most visszaköszönni látszik.
RayTrtacing amúgy teljesen rendben van, csak ha tényleg a teljes játékot ennek szentelik kb játszhatatlan szinten van pl RTX 2070-el. Kiváló példa erre az Quake II RTX, ami 3000 FPS RT nélkül, RT-el pedig 45-55 FPS. Minecraft-ot még nem próbáltam, de az sem lehet sokkal jobb.
Pleykák szerint a PS5 is fogja támogatni a hardweres RayTracing-et, ami szerintem azt is jelenti, hogy idővel desktop szintre is kikerül a fejlesztés. -
eldiablo
addikt
Anno a magyar narancssárga nagy X-es cégnél SSD-t vettem 2000Ft-ért hasonló eljárással, meg 20 Ft-ért már nem is emlékszem mi mindent. Volt a csomagban Csipesz, meg olló is a kupon miatt, de senkit nem érdekelt, hogy miért annyi.
Nekem is jön az RX 5700. Cimbinek jó lesz a Breakpoint olcsón
-
eldiablo
addikt
válasz Walter_White #2633 üzenetére
Tudtommal nincs CF ezeknél a kártyáknál.
-
eldiablo
addikt
válasz zsida.kornel #2685 üzenetére
Passz. Remélem nem vertek át és küldtek 5700 XT-t sima 5700 helyett.
-
eldiablo
addikt
Bőven elég neki a géped, nem az a baj. Simán csak szivat a driver, én is szoktam anyázni...
Amúgy hogy csinálod, hogy 4.95Ghz-en megy neked a 3600? Folyamatosan adagolod neki a folyékony nitrogént, vagy ez a Kingpin féle automata?Igen, láttam, hogy javítottad, át is hútam.
Nitrót neki! Majd ha vééégre megérkezik a 3900X-em akkor azt nyektetem majd.[ Szerkesztve ]
-
eldiablo
addikt
válasz padam87 #2926 üzenetére
Nálam is kotyogott. Az utolsó két csavart megcseréltem a VRM hűtőnél lévőkkel. Fszom fog RMA-ba beküldeni Asushoz bármit is. Másik javított szart küldenek vissza.
GTX 980 Ti Matrix Platinum helyett egy javított, sípoló GTX 1070 Ti Strixet kaptam vissza, ami 2 hónap után meghalt... azóta már négyszer(!) cserélték mindenféle gondal a kártyát...
Asus minőség... -
eldiablo
addikt
válasz zsida.kornel #3237 üzenetére
Inkább mondanám Radeon dolognak. GTX 1080 Ti-al és RTX 2070-el kiegyensúlyozottabb a framerate.
apollo12,
Az eszközkezelő, hogy mit mond, az kb elhanyagolható.
Passz mi lehet nálad. Olyan mintha input lag lenne 3D terhelésnél.
Nekem pl a legújabb bios-al eléggé furcsa képet adott az X470-i Strix amikor beraktam a 3900X-et:
R5 2600 vissza és elindult. BIOS downgrade és elindult...
Esetleg másik BIOS-t is megpróbálhatnál.[ Szerkesztve ]
-
eldiablo
addikt
válasz zsida.kornel #3240 üzenetére
Medium grafika, ultra látótáv. Plusz az Image Sharpeninget is rákapcsolom. Kicsit jobban látszanak.
Mondjuk most mindent ultrán felejtettem, de nem hiszem, hogy ettől lennék béna. -
eldiablo
addikt
válasz apollo12 #3246 üzenetére
3 különböző 5700/XT járt nálam, 4 különböző telepítés különböző összeállítások, ebből legalább 3-ról nem is lett eltávolítva az előző VGA driver és sehol még csak hasonlót sem tapasztaltam.
Cimbi is ugyan ilyen VGA-t lőtt, neki Z270+8700 majd X570+3900X mellé került és nem volt ilyen gondja. Egyedül a Discord szívatta meg, aztán meglett a megoldás annál is.
Totálisan érthetetlen ami nálad történt. Sajnálom. -
eldiablo
addikt
válasz padam87 #3256 üzenetére
1070 Ti az a Pascal éra végén jött ki, kiforrott meghajtó szofterrel.
Korábban írtam, hogy szoptam eleget a GTX 980 Ti-al is mert megszűnt létezni a boost a 380 szériás driverrel. Pedig akkor már jó ideje piacon volt a típus.
Vagy említsük fel az RTX féle space invaderst.
Vagy a driver update után meghaló kártyákat...Ehez képest ATi/AMD vonalon kb 2 driverrel szívtam meg, de ott is a spéci körülmények miatt(nForce driver pl).
-
eldiablo
addikt
válasz padam87 #3274 üzenetére
Miért is? Mert egy időtálló szuper kártya? Mert több ezer embernél nem volt gond csak néhány száznál? Almát se egyek mert egyszer kifogtam egy kukacosat? Igaz az egészből egy falat volt rossz, de akkor sem kell?
Egy barátom azóta is nyüstöli gond nélkül azt a 980 Ti-t. RTX meg nálam nem szart be, pedig kiadás másnapján már szereltem be.
Ez ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OLED TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPhone topik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire 7900xtx nitro+ vaporx 24g , kis hibával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest