Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- tordaitibi: Windows rendszerek indítása EFI partíció nélkül
- potyautas: Nóta állj!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
Úgy, ogy a lap valamiért nem tudta. Nem lehetett bekapcsolni a Windowsban az a kis doboz ahol be lehetett pipálni egyszerűen inaktív volt, és így PIO módban hajtotta a winyó(ka)t.
Ez olyan vacak volt, hogy ha pl mp3-at hallgattam akkor csak akkor nem szaggatott a zene, ha nem csináltam semmit sem mellé. 2-3-4MB/s-el tudott lineárisan olvasni maximum, ezért nekem minden másolás ötször addig tartott mint bármelyik haveromnak. És akkoriban is többektől hallottam hogy hát kapcsold be az UDMA-t és jó lesz. Csak épp nem lehetett bekapcsolni mert a box is inaktív volt. A biost is ezerszer átnéztem, semmi.
Úgyhogy kénytelen voltam ezzel élni, de azt a lapot amúgyis csak ideiglenesre terveztem, mert egy Abit BX-et akartam venni, ami aztán nem jött össze, így 2001 nyarától 2002 nyaráig én UDMA nélkül éltem. Volt, hogy 768MB(!) RAM mellett... WinME alatt nem volt.
Arra viszont, hogy az XP alatt volt-e arra meg nem emlékszem, de azzal a géppel amúgyis valami egészen rövid ideig használtam XP-t. -
Nekem is volt még nemrégiben is DMA gond Win9x/XP alatt is. 2 vinyó, 1 optika, mindegyik UDMA képes hardveresen, de nem volt mindegy milyen sorrendben fűzöm fel őket, melyik melyikkel lett párosítva 1 kábelen. Bizonyos sorrend esetén Win9x- ben nem maradt bent a pipa a DMA- ban, XP esetén meg a nem használható üzenet fogadott. Sőt olyan is volt hogy 80eres kábellel nem jelzett DMA/UDMA- t(jól volt kötve, jumperelve minden), 40eressel pedig ok lett, persze több kábellel is próbáltam. 775 esetén pedig a 80ereseket is válogatnom kellett. Az egyik IDE portra csak egy Asus kábel lett jó, ha bármi mással kötöttem be, bekevert, valamelyik drive eldobta a DMA- t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- ZIDOO médialejátszók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Villanyszerelés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- Garmin fenix 2
- Samsung UE46F5005AK 46" (116cm) FULL HD LED TV
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S24 FE / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest