Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fred23

nagyúr

válasz KROK640 #82524 üzenetére

"a 386/486-os gépekkel annyira kevés tapasztalatom és élményem volt, hogy semmiféle kötődésem nincs feléjük"

Dettó. Velünk indult a számtek az általánosunkban úgy 6-8 géppel, amiből 1 db 286-os volt, 1 db (a tanáré) 486-os, a többi meg 386-os. Mi, gyerekek mindig azt próbáltuk elkerülni, hogy a 286-oshoz kerüljünk, mert ugye az volt így a -többihez képesti- gagyi. Összesen tán 3x ültem előtte, annyiszor a 486-ost is használhattam. :D Na de a lényeg az, hogy nem nagyon nyithattuk ki a gépházakat, játszani is ritkán lehetett, ez pedig oda vezetett, hogy alig volt érdekesebb az egész, mint akár egy törióra. DOS-t tanultunk főleg, érdekesnek is találtam valamennyire, de a gépekhez nem kötődtem, hiszen nem is volt olyan, hogy mondjuk az ember kézbe vehet egy procit. Nekem ez a fizikai kapcsolat kellett volna szerintem.

Szóval addig rá se kattantam a témára úgy igazán, amíg el nem kezdtem építeni a saját gépem -jóval később. A QUAKE, a Z, a Descent-ek, a Red Alert, a Death Rally, a Redneck Rampage és hasonlók azért megvoltak, miattuk szerettem volna eljutni a saját gépig, amivel majd már futni fognak az olyan csúcsnak ígérkező játékok is, mint mondjuk a PC-s újságokban annyit emlegetett Unreal Tournament.
    Így alakulhatott ki, hogy nekem ez a 2000-2001-es időszak tán a legszűkebben vett -kedvenc- saját retro korszakom. Előbb pont azon gondolkodtam, el kéne dobozolni kábé minden mást, ennek a korszaknak meg építeni egy külön kis helyet valahol a lakásban. Remélem, azok az alkatrészeim nem fognak kinyíródni az állásban, amik valamiért lettek, de 1-2 használat, teszt után szinte elfelejtődtek. Szeretem őket is, csak másodlagosak, ha szabad így mondani.

Kéne tervezni egy saját gépházat is végre -külön egy bizonyos konfighoz; érdekes lenne ezt pont nyáron hozni össze. :D

• DarthSun

Ármester

válasz KROK640 #82524 üzenetére

Írtam hogy hobbigép. Félretro videoval+régi szoftverekkel meg keverék a drágaszágom.

Új hozzászólás Aktív témák