Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DarthSun

Ármester

válasz Bile Demon #70978 üzenetére

Végülis ha már feltetted az XP- t és amúgyis tesztelsz, közkincsé teheted, csak amiatt írtam mert látszik az egyértelmű helyzet. Most a kényszerű VGA csere miatt én is tesztelek a stabilitás ellenőrzése miatt. Game tesztekkel folytattam volna de egyelőre...

...MemTest- től eltekintettem, mivel a CPU-RAM-Chipset együttes nem változott. 3DM03- al kezdtem, abban többet hoz a HD6850 mint a GTX285, utóbbi 56332 volt, a Radeon pedig :

Nem kicsi különbség, valószínű hogy a GPU ciklusidő lehet alacsonyabb, mint pld CPU esetén a Core mag az Athlon/Phenom ellen. 03 alatt is még inkább izomból dolgozik a video, régi teszt. Az egész konfig krohűsége 2010 körüli, persze a hangkártya korábbi, de nem lényeg.

Folytattam egy kis Q1, Q2 ablakban :DDD :B . Q1 esetén kipróbáltam a SharpQuake remaket, hasonlóan néz ki mint az NPRQuake, és immár OGL alatt is megy rendesen, nemcsak az nGlide- al

GPU itt alig mozdul idle fölé, CPU kupakhő idle 42- ről 50 fok, Q2- nél már 54, a magokra kevesebbet mutat, valszeg a kupak értéke valós. Ha oldalról ventizem a VGA- t. melegebb a CPU :U , össze-vissza légáramlat alakulhat ki.

Vegyes kép SPi- vel, jócskán lemarad a Quadtól, bár AMD létére nem is olyan rossz :

• DarthSun

Ármester

válasz Bile Demon #70978 üzenetére

Igen, sztem megpusztult a kártya. Szabályos kikapcs volt előtte, majd mentem bekapcsolni, ez fogadott. Vagy a sima állásban, vagy a bekapcsolás pillanatában történhetett csak, közben semmi nem volt, nyugiban pihent a gép. Eltettem egyelőre ESD zacsiba, természetesen másik gépben még visszaellenőrzöm majd...hátha.

Egyértelmű a Core mag nagy előnye, ezek alapján már látszik alaposan, nem szükséges további teszt.
    Érdekes hogy manapság pedig a Ryzen versenyben van, az AMD jó nagy hátrányból jött fel.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés