Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz Bile Demon #69237 üzenetére

Tyűűűha, szép szívás maraton, az biztos! De egy évszámnak úgy örültem volna! (így saccra, 2002-2003ban játszódott a történeted)

nekem a Celeron 366-osom volt anno hasonló.
    Megvettem a gépet 1999 májusában. (május elején olyan 5-e körül). nem sok volt hátra a suliból, büszke voltam rá h nekem van a suliban a legjobb gépem :) (egész népes 386-486, Pentium 1 populáció volt).
    Még sulis időkben feltűnt mikor haver lejött játszani, hogy néhány játék nem éppen akkor lép ki amikor mi szeretnénk hanem amikor ő gondolja. Ezt eleinte még (nagyon nem értettem a géphez) a saját hülyeségünknek meg a félrenyomásnak értékeltük.

hanem aztán ahogy haladtunk be a nyárba, egyre gyakrabban dobáltak ki a játékok, és egyre nehezebb volt ráfogni, hogy "félerenyomtunk" valamit. így ment vissza a boltba. 2-3 lakalommal csak jól leformázták meg újrarakták, persze minden adat mindig ment a levesbe, a javulás meg semmi volt, sokszor már a hazakerülés napján ugyanúgy "ugráltak ki" a programok. Alaplap csere is volt egyszer. Végül kisütötték, hogy a RAM a hibás, és így lett a 64MB (2×32MB) RAMomból 32MB RAM. Ugyanis másik 32-es végül sosem került vissza, sőt semmiféle ellenszolgáltatást sem kaptam érte.
    Na, innentől a játékok ugyanúgy kiugráltak, csak már jóval lassabban dobtak ki az asztalra, mivel tovább tartott míg kiadta az asztalt.
    A dolog egyébként augusztusban volt a legrosszabb, már lassan játszani sem volt kedvünk, öcsémmel azt számoltuk egy nap hányszor dobál ki. Engem a Midtown Madnessből, őt egy új játékból a Dungeon Keeper 2-ből, de nem kegyelmezett a Popolous 3-nak, Starcraft 1-nek, Ignitionnek, Destrcution Derby 2-nek, és a Red Alert 1-nek sem, sőt néha még a Delta Force-al is megesett. Csak a leggagyibb (DOSos) játékokkal nem állt fent a probléma.

Próbáltam már mindent amit tudtam augusztus végétől október közepéig minden héten minimum egyszer újraraktam én a Windowst, (persze adatmentéssel, meg később particionálással --- jó is volt a wint újraraktad és minden játék mentése megvolt, mind működött is; nem úgy mint ma :( ), de nem segített a dolog semmit. :(
    majd október végén novemberbe elején megszűnt a probléma, de legalábbis erősen leritkult. Aztán nov közepén kezdte újra. November 25 körül vettem belée egy ASUS V3400 Riva TNT 16MB-s kártyát a 4MB-os D3 Trio helyére.
    Sokkal szebben és jobban futottak a játélkok, sokkal szebb grafikával, de a progamok kilépegetése maradt. Gyanakodtam a winyóra, a memóriára, az alaplapra ... (alaplap csere volt is, még a nyáron, probléma ugyanaz).
    Végül 2000 március végén vettem +64MB RAMot, meg valamilyen megérzésből egy sokkal nagyobb hűtőt a gépre. RAM be, hűtőt lecseréltem, és a probléma azonnal megszűnt(!). nem volt többet kilépkedés.

Az Athlon XP storymat már régebben leírtam ebbe a topciba szerintem olvashattad is. :) (de ha nem és akarod összefoglalom röviden)

nem semmi kincsek kerültek elő. :D 6600GT-t Innoban akartam anno de nagyon döglöttek. Barton 2500+-om volt egy időben egy csomó (akkor mikor még komoly értéket képviseltek) meg Abit NF-eseim is :) A dicső Athlon XP-s időkben, majd ahogy időm engedi mesélek a topciban ezekről az időkről.

(Bile Demon is unhappy beacuse he has no food ... :D )

• arn

félisten

ebbol a korszakbol nekem a legtobb gondom az abit lapokkal volt, mindig megvaltam toluk. epox jo volt :)

• zotyesz66

őstag

Volt K7S5A-m, 2001-ben vettem. Az első példány hibás volt, hidegindításnál nem látta megfelelőe a RAM-okat, garis csere lett a vége. A második példány hibátlannak bizonyult, nagyon sokáig megvolt, volt benne TBird 1000 MHz és XP2400+ Tbred, Radeon LE kártyától 9800SE-ig. Ez volt az első igazán stabil gépem, tuning BIOS-sal is hibátlan volt végig, miután nálam kiszolgált, még szüleimnél is lehúzott pár évet.

Új hozzászólás Aktív témák