Hirdetés
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- sidi: 286-os Laptop memóriabővítés: Toshiba T3100e (gázplazma)
- Vic87: Nem tudom mit tévő legyek - tanács kérés
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
válasz
Yutani #117236 üzenetére
Játékok alatt a phenom/phenom2 kicsit gyorsabb a core2quadnál, de minden másban kicsit lassabb. Itt pár százalékos különbségről beszélünk, tehát a baj igazából az, hogy a phenom2 az intel i7-el szemben (is) szándékozott velük versenyezni.
Továbbá a Core2Quadból két féle van, az első szériás - ami a tesztben is van (65nm) és a második szériás (45nm), ezeknek annyi közük van egymáshoz, hogy mindkettőt Core2Quadnak hívják, de teljesen más mag, és az újabb változat már játékok alatt is kicsit gyorsabb lesz a phenom2-nél.
A második core2quad viszont nem is nagyon jött 2.5 ghz fölött (létezett, csak drága volt, és szinte senkinek nem volt), a phenom2 meg eleve magassabb órajeleket használt, így az ilyen tesztekben szinte mindenki overclockolt core2quadokat használ, aminek viszont sok értelme nincs, hiszen az a core2quad széria csak egy gyors update volt a régi foglalatokhoz, fosabb alaplapokkal, tipikusan ddr2 ram mellé, párhuzamosan az első generációs i7/5/3 processzorokkal. Miközben a phenom2 az amd zászlóshajója volt.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Yutani #117236 üzenetére
Engem is, mert én is úgy emlékeztem rá, hogy gyengébb mint a Core 2 ... Főleg, hogy a Phenom 9500 egy szálon úgy viselkedett teljesítményben kb mint egy 3200+ -os Barton SSE2-vel. Az meg már nagyon nem a Core 2 éra ...
Ami még fontos, hogy a Phenom 1 majd egy évvel a Core 2 Quad után jött, így amúgyis lemaradt/gyenge megoldásnak hatott, és még olcsó sem volt, a Phenom 9500 a C2Q 6600 árában ment
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 4590S 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12600K / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 512 SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest