Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz hobizoli #116597 üzenetére

Nekem pl most nagyon jól jön a 4 slotos lap. 2×8GB RAMom volt, aztán elég volt hozzá venni megint 2×8-at, és nem kellett egyben 32GB-t (2×16) kitokolni, és aztán meg árulgatni a 2×8-at féláron, hogy valamivel csökkentsem a veszteséget.
    4×8GBval semmilyen hátrányt sme érzek, sőt, volt 2×8+2×16GB is.

Mikor vettem az első 2×8GB-t még 40 felett volt, mikor a második 2×8-at vettem 30+ ezer volt. Akkor kitokolni 32GB-t igen fájdalmas lett volna, pláne, hogy kb 2× annyiba került, és utána 2×8GB-t meg az új árának a feléért ha eltudtam volna adni.

A végén az Athlon XP-m már 2×512+1024MBval ment, 2669-re húzva ami 82%-os OC volt. Semmi baja nem volt.

Az Athlon XPnél már régóta godolkodok egy 120-as SSD-n szerintem az bőven elég is lenne neki, és frutti árban van. Bocsánat... egy jó adag fruta már drágább is, amilyen rohadt drágák manapság a gyümölcsök.

• czundermák

aktív tag

KG7 Raid-en még nem volt SATA. AMD 760-as lap, ez volt az első asztali DDR-es chipset annó, még a Thunderbird korszakban. Szívesen kihasznámnám a Raid funkciót rajta, de még kesnem kell mellé két relatív egyforma HDD-t. Kapacitásban csak 40 GB felettiekből van két egyforma méretű, ekkorát már nem szeretnék bele rakni.

További érdekesség volt nekem az is, hogy a post képernyőn kiírja, ha rossz sorrendben töltöm fel a ram slotokat. Visszafelé kell haladni benne, 4-3-2-1 sorrendben.
    Nem voltak 266 MHz-es DDR ramjaim, szerencsére nagyon gyorsan találtam bele két tök egyformát.

A biosa sem épp szokványos, korszakhoz képest sok időzítést enged benne variálni, a Soft menü III funkciók megléte mellett.

• ata99

tag

tobb modul az mindig csak szopas volt
    foleg ha nem egy gyartos chip-k

Sokszor igy van, de nem mindig törvényszerű. Az 1,3-as cerka mellett az Abit ST6-osban rengeteg memória megfordult, néha más frekvenciáúak meg más időzitésűek és sosem volt gond. Csak az a fránya 512 MB volt a korlát. Később egy Asus M3N HD/HDMI lapban is volt úgy, hogy volt 4 különböző modul és simán megette őket úgy, hogy egy Athlon II 240-es ment mellettük 3,7 GHZ-en. Akkoriban nem értettem, hogy miért panaszkodnak páran a nem kompatibilis ramokra...
    a 166-os SDRAM-okat sajnos anno elajándékoztam, most 142-eseim vannak...

Apropó Abit KT7A. Fontos a csipszetre az a ventilátor? Nem lenne gond, ha lecserélném egy passzivra. Mert azon a lapon ami itt van mellettem bizony már eléggé ki van szegény.

Új hozzászólás Aktív témák