Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz FoxiestFox #106346 üzenetére

Igen, - mint fentebb is írtam - régen gyűlöltem az ilyen kompromisszumokat, hogy vagy sok VRam van, de az lassú fajta, vagy gyors, de akkor meg kevés :( Ez ügyfeles gépeknél, de néha saját magamnak is, gyakran állított nehéz döntések elé. Bár én általában a gyorsabbat választottam, mivel az ilyen két verziós kártyák idejében, még a kevesebb VRamos is elég volt általában az akkori címeknek.

Ma meg már egyértelmű a választás : a több VRamos egyúttal az amúgyis gyorsabb, jobb busz sebességű, gyorsabb stb.
    Aztán persze ilyenkor is találkozok büszke ügyféllel aki újságolja, hogy vett egy RTX3050-et, 77 ezeres ajánlatom helyett 71 ezerért. Igaz én 8GB-osat ajánlottam annyiért, ő meg 6GB-osat vett, de semmi gond, spórolt 6 ezer ft-ot, és ekkora tételnél ez biztos megéri. Valakinek a szemetet is meg kell venni, ha már elkészítették.
    (egyébiránt nem nagyon értem ezt az NVidia féle szűkmarkúan, spórolósan a VRammal dolgot, mikor a kártya egészéhez képest filléres tétel, és a több VRam valódi előnyöket hozna, de egy előnye van : így a játékfejlesztők is kordában vannak tartva valamennyire. És mivel az elmúlt három kártyámat a kevés VRam miatt kellett cserélnem, én nem bánom, ha lassítanak, a 12GB-os RTX3060 még sokáig jó lesz :D pláne FHDhez)

• Czo

addikt

Ah, ez az oldal valami katasztrofalisan pontatlan. Mondjuk, nem is ertem, hogy ezen miert csodalkozok.

Van egy ilyenem:

Ezen GDDR3 van, es lathatoan egy VGA es egy DVI dugo. Techpowerupon nincs csak 1 fajta HD3650 AGP, azon is 2 db DVI van, es DDR2. De, ezen semmi meglepo nincs, mert a gyarto sem tudja, hogy mikor es mit arul :D
    - 2008 oktobereben, meg csak 1 fajta 3650 AGP volt, az GDDR3 es 2db DVI [link, link]
    - 2008 decemberere lett ketto fajta 3650 [link], az egyik ugyonaz, mint az elobbi, azaz GDDR3/512/dupla DVI [link], a masik pedig mezei DDR2 chipeket kapott [link]
    Eddig, ebben semmi fura nincs, hiszen, ahogy telt az ido, jott meg 1 fajta kartya. A furcs dolog, ezutan kezdodik :D
    - A 2011-es listajukon (nem talaltam kozteset) szinten 2 fajta kartya van [link], az egyik az a korabban is letezo DDR2-es 3650-es a ketto darab DVI kimenetevel [link], a masik viszont egy olyan GDDR3-as peldany, amin egy VGA es egy DVI csatlakozo van [link], nekem ez a fajta kartya van. Ami itt nekem fura, hogy eltuntettek a 2 DVI-os verziot az oldalrol, mintha soha nem is letezett volna.

• Pikari

veterán

Érdemes lenne ezeket letesztelni, elég ritkán tesztelik le a különféle középkategóriás kártyák eltérő variációit, inkább csak a csúcskártyákra (vagy az extrém low endre) vadásznak a gyűjtők, és azokat tesztelik. Persze a valódi felhasználás a kettő közötti kategória volt, ami meg pont hiányzik a tesztelők repertoárjából.

Új hozzászólás Aktív témák