- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Asszociációs játék. :)
- Megoldások IBS/IBD-re
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Egy korszak vége
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 20 éve a PH!-n
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mumee
őstag
Javítva.
[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
válasz Petykemano #4361 üzenetére
-
Mumee
őstag
RDNA3 = >=50% perf/watt
Zen 4 = >=19% ipc -
Mumee
őstag
-
Mumee
őstag
5000-es széria is még sima TSMC 7nm, nem EUV.
[link] -
Mumee
őstag
válasz Petykemano #4067 üzenetére
A 4,4ghz a reális. Újra belegondolva a 4,5 nem.
-
Mumee
őstag
válasz Petykemano #4065 üzenetére
Az áremelés miatt gondolom, hogy lehet ezúttal egy 100mhz-el többet adnak főleg ha hasonlóan jól mennek azok is mint a 3600 új revek.
-
Mumee
őstag
válasz Petykemano #4063 üzenetére
Én azt is megkockáztatom, hogy hasonló OC potenciál lesz benne, mint a már mostanság futó revision-öknek.
Amúgy a 4,4ghz reálisan hangzik, 4,5ghz-nél többet meg nem is várnék sehogy sem.
Viszont OC-val futhat a legtöbb allcore is annyit. (Wishful thinking ) -
Mumee
őstag
No úgy fest igazak voltak a pletykák.
AMD Ryzen 5 5600 could launch in 2021 at 220 USD -
Mumee
őstag
válasz TESCO-Zsömle #3996 üzenetére
Persze. November 11-25 voltak dátumok a launch-ról leakelve.
-
Mumee
őstag
Abu! Ezt tudod micsoda akar lenni?
Elég komplex cucc.
[link]Comment ennyi van hozzá:
"AMD patent: Standard cell and power grid architectures with EUV lithography
Zen 4 on 5nm EUV?" -
Mumee
őstag
VCZ Rocket Lake infókból :
"According to HDTecnologia, AMD is not currently planning new chipsets for its Zen3 series. Other rumors have suggested that AMD might only refresh its X570 high-end chipset (to X670), but the new information supposedly confirms that AMD would be focusing on the transition to DDR5 and AM5 socket for Zen4 next year."Ezek szerint az is lehet, hogy AMD is DDR5-ön lesz jövő év végén.
Viszont, akkor nem tudom mi lesz a Warhol-al. -
Mumee
őstag
A probléma, hogy nem tudjuk a memória beállítást a leakelt teszten.
Általában manapság XMP3200-3600-on tesztelnek AMD-ket. Ha így van az jó, mert az XMP beállítás egy sz@r.
A RAM tuning nagyon sokat számít CPU benchmarkoknál, AMD-vel meg főleg mivel azzal skálázódik az Infinity Fabric órajele is.
3000-es Ryzen-el a RAM XMP3200mhz vs 3800mhz cl14 közel 30%-ot hoz és ezúttal a Renoir-ból kiindulva az MCLK-FCLK skálázódás, akár 4200mhz is lehet.
[link] -
Mumee
őstag
válasz Petykemano #3924 üzenetére
FAKE. VCZ írta, hogy "Pretty sure CPU Monkey is a spam website with zero benchmark capability."
Viszont van MT érték is közölve, csak max benézted.
Kalkulált számok ettől függetlenül.#3925 : Szerintem AMD végül belesz@rik abba, hogy 10 magos-t hozzon, lévén egyelőre úgy néz ki a 8 magosuk lesz olyan erős, mint Intel 10.
[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
5900X - 5,3ghz 10900K-nál jobb Single Thread?
[link][ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
Október 20-ra kell várni a Zen3 CPU-k elérhetőségét.
[link] -
Mumee
őstag
Viszont benéztem. Valamiért 1440p és 4K is majdnem pontosan 10fps-el kevesebb CPU benchmark pontszámot ad, mint 1080p minden procival.
Így a közölt táblázat nem volt helyes. Átjavítottam én magam a twitter post alatt postolt 1080p score-oknak megfelelően : [link]Így pedig már igen közeli értékeket kapunk a full OC Intel+RAM -al.
Ha az 5800X mellett is tuneolt RAM lenne el is tűnne a különbség szerintem.[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
válasz Petykemano #3905 üzenetére
Legtöbb vásárlót nem érdekli a 230W all-core OC Intel, hanem a gyári teljesítmény.
Azt pedig a jelenlegi leak alapján lelépi 16%al az 5800X.
Akár 10700K akár 10900K.
Még ki mondta, hogy AMD nem fog 5,1ghz all-coret tudni...[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
válasz Petykemano #3903 üzenetére
Mármint majdnem egy szinten van egy fullos 5,1ghz 4ghz RAM (valszeg beállított latencyk) top Intel CPU-val, ami így 200W felett üzemel.
Miközben a Ryzen mellett nem tudjuk mekkora a RAM és vele együtt a proci FCLK sebessége, illetve a latencyk, de kb. bizonyosan kijelenthető, hogy alapjáraton jár kb 3600-3800 mhz-en maximum, a proci OC-ról nem is beszélve.FCLK és a RAM latencyk elég nagy kihatással vannak a Ryzenekre és az AotS CPU benchmarkra is.
Nem véletlenül van akkora difi. Csak maga a RAM tuning (latencyk) adnak alaphangon 5+%-ot a CPU benchmarkban.
[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
válasz Petykemano #3899 üzenetére
Ez az AotS CPU benchmark része only. Tehát nem igazán van rá befolyással se a felbontás se a mellette lévő GPU.
10700K értéke azért olyan magas, mert 5,1ghz all-core és 4ghz RAM.Itt van ugyan az 1080p felbontáson 10700k 5,1ghz vs 5800X
[link] [link][ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
Köszi Petykemano, valamiért nem jött szembe ez a topic.
A 150W 5ghz csak egy indiai videó alapján volt. Túl sok következtetést nem lehet belőle levonni. Az már OC eredmény is lehet.
Kicsit tágabb táblázat OC-val. [link]
10700K: 5.1GHz, 4000MT/s RAM
10920X: 4.8GHz + 3.2GHz Mesh, Quad-Channel 3733MT/ RAM[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- iPhone topik
- Windows 10
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Nyaralás topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS