Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
K19.0 Genesis -> Threadripper 4000
K19.1 Milan -> Epyc 7003Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
S_x96x_S
addikt
>A NUC-ok es hasonlo miniPC-k nagyon kicsi piac, oda szerintem keptelenseg az AMD-nek betornie.
azért nem kicsi piac, de majd remélhetőleg a partnerek megoldják,
ránéztem az ASRock DeskMini A300 -ra és bejelentették ..
Brand New AMD Mini PC - DeskMini A300
"ASRock pleased to introduce the latest DsekMini A300, which adopts with AMD A300 chipset to support AMD 65W AM4 APU, as well as up to 32GB DDR4-2933MHz memory. Also, it supports up to 4 storage devices, including 2x Ultra M.2 (2208) PCIe SSD slots and 2x 2.5" hard drive. DeskMini A300 makes it easy to build a home entertainment PC or mini data center."
https://www.asrock.com/news/index.asp?iD=4108Mottó: "A verseny jó!"
-
-
S_x96x_S
addikt
>Mindenkepp lesz 2800X, csak az a kerdes, hogy mi lesz az valojaban.
az is lehet, hogy másképp fogják hivni :
a türelmetleneknek addig is egy benchmark.
"Core i9-9900K vs. Ryzen 2800X: Totally fake benchmarks!
We benchmark the hype, leaks, and fan hysteria surrounding the PC's next big CPU fight.""Sources have confirmed that if there is a Ryzen 7 2800X, it will be a metal, square shape with pins on one side. It’s also confirmed it will say AMD and Ryzen on it. It’s all but certain it will cost money, too."
Mottó: "A verseny jó!"
-
Cathulhu
addikt
Az 5GHz szamomra kicsit elszalltnak tunik, nincs ebben a gyartastechnologiaban annyi, oszinten meg a Zen2-re sem hiszem, hogy altalanos lenne. 10 mag meg szerintem 100%, hogy nem lesz ebben a generacioban, az egy teljesen attervezett CCX-et igenyelne, az AMD politikaja meg kb most pont az, hogy 1 designnal kb mindent lefedni.
En 10 magot leghamarabb jovore 3800-as es 3700-as szeriara tippelek 7 nanon Zen2-n, attol lejjebb (azaz 3600 illetve kisebb) meg Zen++ 12 nanon +2 maggal.De ez mind szigoruan csak tippelgetes, nyilvan te kozelebb vagy a tuzhoz, szoval nem lepodnek meg ha neked lesz igazad
#409: viszont szerinted mennyi threadripperre van igeny? Igaz hogy nagyobb a haszon rajta, de arra felesleges sok procit tartalekolni, meg a mindfactorynal is csak 2%-at teszi ki az AMD eladasoknak, es ezek nem mind a csucs TR-ek, boven akad koztuk csokkentett magszamu is.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
Cathulhu
addikt
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
-
félisten
Kossz!
Ezt nagyon sajnalom. Nekem meg egy mobilba szant Bristol / Stoney Ridge APU is jo lenne.
Szerintem ez is elorelepes a Kabini-hez kepest, ha masban nem is, de IGP-ben biztos.
Kar, hogy ezek nem jottek ITX lapokba...[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
lee56
őstag
Pedig leviske jól rátapintott, már hónapok óta írod, hogy jajj ha az órajelek nem lesznek elég magosak jajj, de végig 8/16 szálas termékről beszélünk ugye, mert eleinte az fog jönni, intelnél sem versenyképes az elavultabb szoftverekben a kevesebb fizikai magos de cserébe fürgébb felépítményekkel önmagával szemben is elvérzik, akkor miért kéred számon ezt a summiton? Persze mivel először az érkezik azt fogják letesztelni mindenhol és összemérni mindenfélével ezt vágom, de azért almát almával körtét körtével kell összevetni amikor majd ezeket a teszteket elolvassuk, mindenki le tudja szűrni valószínűleg (bízzunk az emberiségben hogy még képes lesz erre ) hogy a saját ligájában kell viszonyítani a konkurens termékeihez és amiben a legjobban kihasználhatóak lesznek ezek a 8/16-os csodák álá szerver és sci-fi területek.
Aztán meg reménykedhetünk (talán ) abban is hogy valóban kis késéssel és valóságosan nagy órajelekkel jön majd a leskálázott summit, 6/12, és 4/8 felállásban. Na azok lesznek a jelenben és a nem-szerver részlegnek érdekesebbek, szvsz.
No Comment
-
leviske
veterán
Nem az a lényeg, hogy a 7700K ne szerepeljen a tesztekben, hanem az, hogy az órajelekben sokkal közelebb lévő 6900K/6850K ott legyen. Mivel egészen más visszhangja van annak, hogy "jaj, az AMD zászlóshajót megint el tudja fenekelni az Intel egyik középpályása is", mint annak, hogy "az AMD visszatért a HEDT piacra és csak a $1700-os csúcsmodell van komolyabb távolságra".
Márpedig egy $300 körüli processzor mellé pl az Anandtech/Legitreview/Tomshardware biztos nem fog berakni $800+ árú konkurens termékeket. Magyar oldalak közül pedig ugye a Prohardver-en sem divat azért összeszedni innen-onnan egy csúcs terméket is, hogy egy középkategóriás árazású termékkel összemérjék.
Ezért lenne célszerű két kezdő termék esetében az erősebbet bátrabban árazni és max a gyengébbel próbálni piacot hódítani.
-
Fred23
nagyúr
Úgy értettem, hogy fps-t, játékokban. Ugye az i7 2600k még csak AVX-et támogat, a Zen vagy az i7 67xx vagy 77xx meg AVX2-t is, de csak ettől nem nő meg az fps játékokban, ha mindkettő támogatva van. Mondhatjuk úgy is, hogy nem hoz sokat az AVX2 jelenleg játékokban, legalábbis nem tudok olyan játékról, ahol sokat hozna.
Drukkolok azért az AMD-nek, tényleg! Eszembe jutnak azok a szép idők, amikor még megsütöttem egy 1800-as XP-t, ami a 900-as Thunderbird-ömet váltotta. Akkor a környezetemben szinte mindenki AMD-t akart. Aztán ennek a korszaknak vége lett.
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
Remélem, úgy lesz, ahogy mondod! De pl. AVX és AVX2 között nincs nagy eltérés játékok terén, ha mindkettő támogatva van. Az AVX-hez képest mennyit is hoz az AVX2?
"Talan van egy kituzott celjuk (pl. 4,0 GHz), amit ha nem ernek el, akkor inkabb csusztatjak a Summit Ridge release-t"
Ez sem nyerő recept, ha nem is tudnak jobbat.
De azért nagyon szurkolok nekik, tényleg! Csak nem hiszek abban, hogy időben ki fognak adni valami nem csak versenyképeset, hanem a konkurenciát lehengerlőt, vásárlót átcsábítót. Az AMD dolga lenne szerintem, hogy a potenciális leendő vevők ne legyenek ilyen hiteken.
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
Mondjuk a felhasználót nem nagyon fogja érdekelni, hogy miért nem elég magas az órajel, csak vesz egy Intelt, ha azt látja, hogy a 8 szálat használó CryEngine-es játékok alatt is i7-tel nyerhet fps-eket. Már persze akkor, ha megteheti, és nem lesz az Intel túlárazva. (1-2 fps extráért valóban kevesen adnának ki az i7-ért mondjuk +50$-t.) Viszont szerintem még az is elképzelhető, hogy az i7 2600k szintjére jön be csak a csúcs Zen játékok terén. Remélem azért, hogy fölé, de ha annyira magabiztos lenne az AMD, már most elérhető lenne egy csomó teszt, ami mutatja a termékük versenyképességét! Már most meg kéne győzni a potenciális vásárlókat, ugyanis eddig ez nem sikerült túl jól. Neki kellene bizonyítani még a Kaby Lake érkezése előtt.
-
Petykemano
veterán
Mit gondolsz a napokban szárnyra kelt jayz xfx 480 gtr tesztről? Kamu? Vagy borzasztóan szerencsés válogatás? Vagy javított változat, rev2? 20nm-es print volt a polaris 14nm-en gyártva? Vagy a GF fejlődödött? Bíztató-e a zen órajeleire nézve, vagy épphogy összefügg azzal, hogy túl van a borzasztóan alacsony órajelen?
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Petykemano
veterán
Készséggel elhiszem, hogy vannak tudatos vásárlók is. De egyrészt szerintem mindenki befolyásolható, ha egy kicsit felületes, mert közvetlen (értsd forintosítható) érdeke nem fűződik hozzá. Másrészt Te is tudod, milyen fontos a királykategória. Én például szoktam teszteket olvasgatni úgy, hogy gyakorlatilag nincs a tesztesetek között általam játszott játék.
De ez tényleg részletkérdés.
szóval akkor 3,5-3,7Ghz?Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Petykemano
veterán
Tartok tőle, hogy a Média majd olyan benchmarkokat és realworld alkalmazásokat fog igyekezni előkaparni, amiben épphogy nem csillog majd a SR.
Míg eddig úgy teszteltek pl videokártyát, hogy jól belenyúltak a régi megoldásokba, mivelhogy most akarok játszani vele, nem jövőre, addig most majd Elő fog majd kerülni a legújabb cinebench és más 256bites utasításokat használó alkalmazások, mert hát nem a tegnapi programoknak vásárolok, hanem sok éves használatra. Eddig az volt a divat, hogy a legerősebb terméket a legerősebb termékkel hasonlítunk, teljesen mindegy, hogy egyébként 2-3-4-5-10x-szeres árkülönbség van. Most úgy dívik majd, hogy hát az azonos árfekvésű i7-7700k-val kell hasonlítani, olyan alkalmazásokban, amelyek használatára ilyen árfekvésben venni szoktak processzort. Mellékesen persze azokban a HEDT programokban versenyképes lenne, de nem tudja megverni a 8-10 magos intelt, a királyhoz ezért nem hasonlítjuk.
Stb.Meg lesz a prohardver, a részrehajló.
[ Szerkesztve ]
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
leviske
veterán
A 6700K órajele sem kimondottan elég ahhoz, hogy megalázó vereségbe taszítsa játékokban a többszálas, alacsonyabb órajelű rokonait.
Általános X86 feladatokban pedig - pláne a LGA2011-es termékek szerepeltetése esetén - szerintem nehéz lesz a 7700K-t azonos erejű processzorként kihozni, ha sikerül az AMD-nek kezdésnél hozni az i7 5960X szintjét.
Viszont azt belátom, hogy ahhoz a zászlóshajót be kéne legalább a 6800K környékére/fölé árazni ($500?), hogy a LGA2011-es cuccok szereplését kierőltesse a cég a tesztekben. Utána meg lehetne jönni az alacsonyabb órajelű variánsokkal $300 környékére.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest