- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay segítség kezdőknek
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Petykemano #8284 üzenetére
> Ahogy a $329-es 5800X3D egészen biztosan most sem költség alapon pozicionált ár,
> Szóval én nem zárnám ki, hogy mondjuk fél év múlva esetleg még olcsóbb legyen.én se zárom ki.
feltéve ha még gyártják ( vagy lesz még raktárkészleten )Mert ha még mindig csak 1db 3D-s gyártósor van akkor necces a hosszú távú elérhetőség.
""My sources tell me that ZEN4 3D needs to wait for the production line ZEN3D to stop .So, yes, 2023 is more likely.""
( #6802 ~ 2022-áprilisi infó ;
- vagyis ki tudja hogy mennyire valid volt akkor
- vagy mennyire valid még most is.
Amúgy Greymon55 már kivonult a twitterről.> Szóval én nem zárnám ki, hogy mondjuk fél év múlva esetleg még olcsóbb legyen.
én a drágulást se zárom ki ...
pl. ha például eszkalálódik a Kína - Taiwan konfliktus ..Amúgy 7nm -es kapacitás könnyű most - relative olcsón - szerezni.[1]
viszont az AMD valószínüleg a korábbi magasabb áron foglalt megint több évre előre a TSMC-nél.
Emiatt az AMD "szerződött ára" és a "piaci ár" egészen el fog térni és az ebből számolt költség is.[1] "TSMC 7nm capacity utilization drops 50% as AMD and others shift to 5nm"
https://www.tweaktown.com/news/89431/tsmc-7nm-capacity-utilization-drops-50-as-amd-and-others-shift-to-5nm/index.html> most sem költség alapon pozicionált ár,
a chip biznicc relative kockázatos üzlet ....
- néha sikerül áttolni a kockázatokat az ügyfelekre ..
- néha nem ismert kockázatok jelennek meg .. amivel kalkulálni se lehet ..De hogyan árazzuk be a kockázatokat?
- Mennyi az esélye, hogy Ryzen 7000-res sorozatot valami ok miatt visszahívják .. és ki kell cserélnie az AMD-nek.
- Vagy lesz egy rossz széria ..> Ezzel csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy lehet, hogy aki azt hirdeti, hogy a drága
> örökké drága marad, az hamis proféta, vagy céges érdekeket igyekszik képviselni.Sajnos jelenleg így müködik a világ ..
A komplex dolgokat próbáljuk leegyszerűsített egymástól független modellekbe gyömöszölni,
és a kockázatokat figyelmen kivül hagyni.
És a stratégiai tévedések miatt egyre nagyobb kilengések vannak ( túlkereslet, túlkinálat,.. )
és a következményeket valakinek viselnie kell ..Amúgy az AMD/Intel/nVidia érdeke ( ~ profitmaximalizálás, a befektetői érdekek védelme)
és a vásárló érdeke ( minnél olcsóbban vásárolni )
érthető módon nem esik egybe.A jövő egyre inkább kiszámíthatatlan ..
-
paprobert
őstag
válasz
Mindig kell egy hihető gumicsont indok, amivel meg lehet magyarázni, hogy vásárlóként el kell elfogadnod azt, hogy szar lesz neked.
Amíg pénzt hoz a cég konyhájára az áldozat szerep, és a problémák tízszeresére nagyítása, addig ez menni fog. Céges, akár CEO szinten is. -
HSM
félisten
válasz
Szerintem józan gondolkozású ember pontosan tudja, hogy nem lehet előre tudni, mennyibe fog kerülni egy termék az életciklusa alatt, ahogy az is sejthető, hogy a termék olcsóbbá válik, ha elérhetővé válnak újgenerációs termékek.
Amúgy, mikor a arról volt szó, hogy nem éri meg 300 dollár alatt a chiplet, ott is elhangzott Lisa-tól, hogy ez később változhat... [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest