Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petykemano

veterán

válasz Alpi. #7552 üzenetére

> Ha az Amd által belengetett, jóval 5 Ghz fölötti tartomány valós
    > és ezen a teszten is valahol ott mozogott, akkor az messze van a 29-40% -tól.
    > Valahol a fele kb.

A VCZ táblázata szerint a ST teljesítmény az 5800X-hez képest 23%-kal jobb
    A VCZ táblázata szerint a MT teljesítmény az 5800X-hez képest 26%-kal jobb.
    Az 5800X MT eredménye a VCZ táblázatban eltér a cpu-monkey által publikált adatoktól, ahol az 5724 [link] Az pedig inkább 35%-os MT előrelépést jelent. (Az igazság feltehetőleg valahol a kettő között lehet)

Ha az előrelépést nevezéktan alapján az 5700X-hez képest mérjük (persze nem annyira a név számít majd, hanem az ár), akkor ezek a számok valamivel még magasabbak - benne vannak a "29-40%"-os tartományban *

Ha figyelembe vesszük, hogy eddig az 5800X és az 5900X, valamint az 5950X egy TDP tartományba tartozott, viszont a 7700X marad 105W-on, ellenben a 12 és 16 magos verziók már 170W TDP-t kapnak, akkor könnyen belátható, hogy a 7900X az 5900X-hez képest, valamint a 7950X az 5950X-hez képest valamivel (várhatóan érezhetően) nagyobb MT növekedést fog tudni felmutatni, mint a 7700X az 5800X-hez képest. Meglehet, hogy ezekben az esetekben lesz meg a korábban pletykált +40-45% MT teljesítménynövekedés.

* Ezt a 29-40%-os tartományt sem így mondta a chips&cheese. Különböző esetekre különböző számokat mondott. Én egyszerűsítettem le erre az intervallumra a teljes mondanivalót.
    De az igazság az, hogy kicsit kezdem megelégelni, hogy csak úgy tudok leírni valamit, hogy mindig több bekezdésben vagyok kénytelen részletezni, különben valaki biztosan beleköt és "kijavít"

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés