- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Petykemano #6378 üzenetére
Nagyon szépen teljesít az 5700G. Az egyébként szintén asztali APU, éppen mint a 12700, bár fizikailag azonos a mobillal, míg az Aldernél a lapka is más, nem csak a paraméterezés.
Nekem amúgy ez villant be látva a 4 E mag tempóját a 8 P-hez képest: "Does the “E” then really still stand for “Efficiency” and not rather “Error” or “E-Waste”? Wouldn’t a CPU with only P-cores and AVX-512 be the far more economic and ecological approach?" [link]
#6379 S_x96x_S: "van belőle mobil is (12700H )"
Ne tévesszen meg a hasonló elnevezés, az asztali 12700 egy 8P + 4E magos CPU, míg a 12700H egy másik, kifejezetten mobil piacra tervezett lapka, erősebb IGP-vel és 6P + 8E maggal. [link]" ...(12700H ) és a Ryzen 5800H -t teljesítményben veri "
A linkelt hír alja alapján ~95W-ból veri a kb. 50W-os 5800H-t...
80W-on már az 5800H is megcsinál 6100 pontot R20-ban [link] , épp mint a 12700H [link] .
Azért ez igen szép teljesítmény szvsz egy már egy éve piacon lévő terméktől, egy friss, ráadásul lényegesen több magot felvonultató konkurenciával szemben.#6382 S_x96x_S : "szerintem inkább a kevésbé hatásos hőelvezetés lehet a probléma"
Én is erre tippelnék. Főleg egymagos BOOST órajeleken eléggé ki van centizve a 7nm hőleadó képessége, szívtam is vele rendesen a 3600-as Ryzenemen.Egy 5800X is eléggé forrófejű hírében állt. Komoly hővezetési gond egyébként szerintem nem lehet, mert akkor a hővezetés szempontjából kedvezőbb, két CCD-s modellek jöttek volna, ahol két CCD-re oszlik el a ~140W-os fogyasztási limit.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Petykemano #6378 üzenetére
> Bár ha jól tudom, az 12700 dekstop modell, nem mobil.
van belőle mobil is (12700H )
és a Ryzen 5800H -t teljesítményben veri
( az energiahatékonyságot nem tudom )persze - sokkal több maggal.
mindenesetre az amd -nek
csak 1 év múlva lesz >8core magos mobil procija ( zen4 )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Túraautó topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gigabyte alaplap topik
- Hegesztés topic
- DVBViewer
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest