- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ivqkzy-: Eddig
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #5403 üzenetére
Igen, én is ezt a kérdést pedzegettem magamban.
Az eddigi magyarázatok szerint a változó hosszúságú utasítások nagy fejtörést okoznak. Az agenda szerint ennek enyhítésére vezették be az opcache-t, ami viszont sok energiát használ és ezért se olyan széles nem lehet az x86, se olyan energiahatékony, mint az Arm.
Ehhez képest Az A77-ben szintén megjelenik az opcache. És a cikk - valamint Jim Keller - szerint a változó hosszúságú utasítás sem probléma.De akkor miért nem rukkolt elő már korábban az AMD vagy az intel egy az M1-hez hasonlóan széles architektúrával, ami ugyan csak 3-4Ghz-en ketyeg, de úgy is hozza az 5+Ghz-es konkurencia teljesítményét és persze egy 3-4Ghz-es proci fogyasztását.
Széles design nyilván több tranzisztort igényel. De Abu elmondása szerint a magas frekvencia sincs ingyen. Nem csak áramot használ, hanem tranzisztort is. Nem emlékszem, hogy a kifejezetten "speed demon" bulldozer esetén előny lett volna, hogy alacsony a tranzisztorigénye. (nagyjából ugyanannyi tranzisztorból állt a bulldozer, mint a 4 magos sandy)
Szerintem az M1-gyel való összevetést nem magyarázza az, hogy az X86 designok HPC piacra készülnek, míg az Arm-osak mobil piacra. Hiszen épp ez az, hogy az M1 hozza azt a teljesítményt. Tehát az, hogy egy "másfajta design választás", aminek "máshol vannak az optimumai" nem elég erős magyarázat.
Az M1 típusú design tervezőasztalon és szimulációkban már régóta álom, de a csak TSMC 5nm-es gyártástechnológiája tette fizikailag megvalósíthatóvá?
Az M1 egy valódi innováció lenne? Amire még senki se gondolt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OLED TV topic
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Építő/felújító topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-roller topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- OLCSÓ MONITOROK
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged