Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DraXoN

addikt

válasz lezso6 #1602 üzenetére

szerintem már pusztán a memóriavezérlő összevonásával kap egy UP-ot a TR platform, a magszám duplázás meg a másik UP... De az IPC is ilyen magszám esetén "megdobja" a teljesítményt (így akár a magszám duplázás is elhagyható lenne, akkor is hoznának egyes esetekben 50% teljesítmény többletet a 3. generációs TR cpuk, de leginkább sokkal kiegyensúlyozottabb lenne a teljesítményük)...

Szerintem memóriavezérlő duplázás nem lesz, csak magszám 48 és 64 magig.. TR4 be meg a zen3 magok miatti száll duplázás "vár".. asztali ryzen meg marad zen2 egy új steppingjén ami már a "második generációs TSMC DUV"-ján készülne, látszólag elegendő maradna a jelenlegi intel ellen de egy 10 magos CL refresh ellen is (max kicsit nagyobb órajeleket engednek majd ha felszabadul némi Epyc kapacitás a zen3 modellek miatt)...

Szépen "lassan" nagyobbra nyitják az ollót a HEDT és asztali cpuk között (szerintem).

5nm bevezetésével se kell rohanni amdnél ... pedig már jövőre is lehetne gyártani rajta, valószínű 1 évre rá már eleve a 2. generációs változatra épít majd belőle...
    Intel erősen elbénázta látszólag a dolgokat, most érik be a pár évvel ezelőtti "tunyaság" ... bár ez átmeneti 2 nehéz év (lesz), azt meglátjuk majd az utódból náluk mi sül ki.
    Ha az AMD a mostani kis "megszusszanással" nem "akad be" akkor izgalmas időszakok jöhetnek majd a következő "TIKK"-re (kb. egy időben jön elvileg mindkét vállalatnál)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés