- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Meggyi001: Egy olcsó vállfás megoldás a pólóimnak...
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #4506 üzenetére
- mi lesz a következő lépés ?????
FPGA
Az AMD és a MS is híve a programozhatóságnak.Mivel az MS konzol gyártó is ( XBOX ) ,
- és lesz az ARM-el saját tapasztalata
- és ha 70%-on tudja emulálni az X86-ot ( vagyis a jövőben nem látszik teljesítményvesztés)
akkor az MS is az Apple útjára léphet konzolok terén.Az AMD fegyverténye itt szerintem nem az x86, hanem a mélyintegráció.
az M1-nél azt emelték ki, hogy a cpu és a gpu közös címteret lát. Mások azon kuncogtak: az Apple elérte az a cpu-gpu integrációnak azt a szintjét, amit az AMD már a Kaverivel hozott.És a GPU sem piskóta. Mármint nem elég csak x86 helyett arm cput leemelni a polcról, a gpu-t is helyettesíteni kell. Az Apple egy kb 5 éves úton halad, amire ha a MS csak most lép rá, akkor abból azért nem lesz azonnal eredmény. (Itt merül föl az AMD felvásárlása a MS által)
De a kérdés attól még szerintem jogos, ha ma még nem is aktuális: miért terveztetne a MS konzol lapkát az AMD-vel.
A következő 3 évben azt látom valószínűbbnek, hogy a MS saját tervezésű ARM szerver procikat helyez üzembe és "ehhez" a következő konzol generációt az AMD-vel (AMD-vel?) már ARM alapon tervezteti meg.
Ott lesz még az nVidia is, akinél ott az ARM fejlesztés + meglévő GPU fejlesztés.
nagyot csodálkoznék, hogyha az nVidia 2 év múlva nem próbálkozna a betámadással ..
( de a Sony és az MS is meg fogják keresni, csak azért - hogy jobb alkupozíciót nyerjenek az AMD-nél )Az Nvidiának van már arm alapú konzolja: shield.
Mindazonáltal elég érdekes vita ez, miközben arról is szó van, hogy minden megy felhőbe.Egy olyan nagy cégnek mint az MS - mindig kell "B" terv.
Nem függhet más cégektől ..
És azt már mindenki megtanulta, milyen függeni az Inteltől ...
( emlékeztető Apple már lépett is ---> M1 )Ezt mondtam, hogy volt egy időszak, amikor épphogy az volt a policy, hogy szervezzünk ki mindent, ami nem core-kompetencia. => ez egyben függést is jelent. Nyilván persze ha a beszállítói piacon sok a lehetőség, nagy a verseny, akkor lehet válogatni. Az x86, sőt az egész CPU piac pont nem ilyen volt.
Az AMD-nek egy esélye van .. a rugalmasság és a flexibilitás ...
ha eljő az az idő, akkor neki is ARM-es design-al kell a piacra lépni ...
és ez szerintem 1-2 éven belül bekövetkezik.
Vagyis a változást nem lehet megállítani ...
azon kell elgondolkodnia az AMD-nek, hogy mikor álljon a változás élére!
( szerencsére jobb menedzsmentje van, mint az Intelnek, de ki tudja mennyit tudnak profitálni a következő 10 évből ... )Ebben a kérdésben szerintem tökre a szoftveres cégek diktálnak. És nekik szerintem most az lehet az érdekük, hogy ne vegye át az intel helyét az AMD, hanem virágozzék ezer virág.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- E-book olvasók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- TCL LCD és LED TV-k
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Apple MacBook Pro 15" 2015 Mid - 2.2 GHz i7, 16 GB RAM, 256 GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 2 - 8GB
- Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB SSD / 650W
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- iPhone 13 Midnight -128gb-90% akku- 2026.10. garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest