Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1905) Petykemano válasza S_x96x_S (#1902) üzenetére


Petykemano
veterán

Az SMT4 pletyka bizonyulhatott kacsának. Az Végülis csak egy chiphelles bejegyzésből Indult ki:
Zen3: smt4
Zen4: avx512

A 6 feldolgozóegység is csak egy szűk körben és csak amiatt kapott szárnyra, hogy az amd kiadta a 17h család dokumentációját, ami azt jelenti, hogy 17h családba már nem jön olyan, ami változást hozna. Meg elvikeg a zen3 19h családba tartozik.

Erre építkezett az smt4 és mellé a 6 feldolgozós elképzelés. A L3 méretének megváltozása ugyan nem, de de persze az egy ccx-be tartozó magok száma talán indokolhat családváltást.

A másik ami a 6 feldolgozó mellett szólt az az smt4, illetve hogy az apple már megcsinálta. Jim keller volt az amdnél is és most az intelnél van és a napokban egy előadásban azt mondta, a willow cove brutálisan nagyobb lesz, mint elődje, a sunny cove (ami így is +18% IPC a skylakehez mérve)

Tehát a félelem, hogy az intel is előáll pár éven belül 6 feldolgozós cpuval, indokolja azt a reményt, hogy az amdnek is muszáj.

Az is látszik, hogy a frekvencia nem fog feljebb menni és hogy nincs más út, mint a kisebb nodokon brutális tranzisztorokat elkölteni IPC növelésre.

Ettől még persze lehetett kacsa

Charlie 15 lapkájára rákérdeztem

Nekem egy kicsit úgy tűnik, mintha átütemezték volna a dolgokat. Mintha ez a zen3 nem az volna,.amit még 2 éve terveztek .olyan mintha a komolyabb terveket eltolták volna és ez egy zen3 néven futtatott zen2+

Azt esetleg fel lehet vetni kérdésként, hogy lehet-e, hogy divergálja az amd a procikat és ez a verzió a konzumer piacra szánt továnbfejlesztés és valóban létezik az smt4+6wide verzió, de az csak a Frontierbe megy.

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.